EDITORIALS

Fallout 4 Trailer: οι εντυπώσεις ενός θυμωμένου Purist

(Σημείωση: αν δεν σας εμφανίζονται οι εικόνες στο άρθρο, δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε το Adblock όσο είστε στη σελίδα και κάντε refresh)

 

Ευτυχώς ή δυστυχώς, προ ολίγων ωρών η Bethesda Softworks ανακοίνωσε και επίσημα την ύπαρξη του Fallout 4. Τα τελευταία χρόνια η εταιρία πάντα περίμενε μέχρι να δημιουργηθεί ένα πλήρες trailer φτιαγμένο σχεδόν αποκλειστικά με in-game assets πριν αρχίσει η επίσημη ανακοίνωση/συζήτηση για το εκάστοτε project που ετοίμαζε, και τα πράγματα δεν ήταν διαφορετικά και σε αυτήν την περίπτωση. Έτσι, αν και ήταν λίγο-πολύ γνωστό πως το game βρίσκεται υπό development εδώ και καιρό, σήμερα το απόγευμα κυκλοφόρησε το Official Fallout 4 Announcement Trailer.

Σε περίπτωση που ζείτε σε κανέναν αχυρώνα ή χάσατε την ανακοίνωση επειδή παίζατε Witcher 3 εκείνη την ώρα (απολύτως κατανοητό ενδεχόμενο, αλήθεια), ιδού το τρέηλερ:

 

{youtube}GE2BkLqMef4{/youtube}

 

Όπως ήταν αναμενόμενο, περίπου 3μιση δευτερόλεπτα μετά την πρώτη προβολή του τρέηλερ άρχισαν οι αναθεματισμοί και οι μαζικές τελετουργικές αυτοκτονίες φυλών της ερήμου Γκόμπι, προσθέτοντας και το “γενοκτονία” στον κατάλογο των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας που έχει διαπράξει η Βethesda, ακριβώς κάτω από το “βιασμός του Fallout Franchise”. Αλλά ας κρατήσω λίγη χολή και για την συνέχεια, μιας και οι προσωπικές μας στήλες ευτυχώς προσφέρονται για κάπως πιο “υποκειμενικές” αναλύσεις της επικαιρότητας.

Το τρέηλερ αντλεί σαφή έμπνευση (αρκετά πιο ήπιος χαρακτηρισμός από το “αντιγράφει στεγνά”) την εισαγωγή του πρώτου Fallout, με το πλάνο από μια τηλεόραση να γίνεται zoom-out και να δείχνει ένα ερειπωμένο σπίτι σε κάποιο σημείο της μετα-αποκαλυπτικής Αμερικής, υπό τους ήχους των Ink Spots. Η συνέχεια είναι αρκετά διαφορετική βέβαια, με την παράλληλη εισαγωγή εικόνων από το παρελθόν, ένα παρελθόν στο οποίο το σπίτι ήταν πλήρως λειτουργικό και κατοικήσιμο. Στο background ακούγεται η φωνή ενός ραδιοφωνικού παρουσιαστή, ο οποίος φέρεται να μεταδίδει:

With the world poised on the brink of war, Vault-Tec is reporting a record…

Folks, it seems we’ve got some breaking news, stand by.

We seem to have lost contact with out affiliate stations, stand by.

We, we do have coming in confirmed reports of nuclear detonations.

 

Γρήγορα καθίσταται σαφές πως οι παρελθοντικές εικόνες που βλέπουμε είναι από τις στιγμές ακριβώς στην αρχή του Μεγάλου Πολέμου, της πυρηνικής ανταλλαγής που έλαβε χώρα στα 2077 του Fallout Timeline και έντυσε τον κόσμο με το γνωστό ραδιενεργό πέπλο του setting. Αυτό ενισχύεται και από τα μετέπειτα πλάνα πολιτών που ετοιμάζονται και τρέχουν κακήν-κακώς προς την ασφάλεια κάποιου Vault – συγκεκριμένα του Vault 111 όπως βλέπουμε στη συνέχεια. Ακολουθούν διάφορα πλάνα από τοποθεσίες του μετα-αποκαλυπτικού κόσμου, συν μια πυρηνική έκρηξη, πριν καταλήξουμε στο “present day” του game όπου ένας οπλοφόρος (και…ομιλών) Vault Dweller πορεύεται με τον πιστό του σκύλο προς το άγνωστο.

 

ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΡΑΣΗΣ: ΒΟΣΤΩΝΗ

Ήδη από πέρυσι είχαν γίνει εικασίες πως κάτι τέτοιο θα ίσχυε, όταν οι κατάσκοποί μας στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ ανέφεραν πως η Bethesda έκανε ενεργό location scouting στην πολιτεία της Μασσαχουσέτης. Μπορούν και επίσημα να αποδωθούν τα εύσημα στην υπηρεσία πληροφοριών μας, καθώς στο Fallout 4 Trailer βλέπουμε αρκετά χαρακτηριστικά landmarks που τοποθετούν με ακρίβεια την δράση του game στην ευρύτερη περιοχή της Βοστώνης:

falloutpurist1

Το μνημείο της μάχης του Bunker Hill, στο εθνικό ιστορικό πάρκο της Βοστώνης.

 

 

falloutpurist2
Το ιστιοφόρο USS Constitution, το οποίο βρίσκεται τοποθετημένο στο λιμάνι της Βοστώνης. Σε περίπτωση που δεν τα πάτε και τόσο καλά με την ιστορία της ανθρωπότητας (και την λογική), οι ρουκέτες ΔΕΝ βρίσκονταν πάνω στο αρχικό σκαρί του πλοίου που καθελκύστηκε το 1794 (σοκαριστική συνειδητοποίηση!), αλλά είναι καθαρά μετέπειτα προσθήκη του τμήματος “βιασμός της αισθητικής ενός ολόκληρου Franchise” στον 3ο όροφο των γραφείων της Zenimax.

 

falloutpurist3

Ίσως το πιο χαρακτηριστικό landmark, το άγαλμα του Paul Revere. Ναι, αυτού του τυπά που έκανε κάτι πράγματα με τον Ινδιάνο ξάδερφο του Αλταΐρ στο Assassin’s Creed 3.

Επιμένουμε στην Ανατολική Ακτή λοιπόν, και μετά την Capital Wasteland της Ουάσινγκτον πηγαίνουμε λίγο βορειότερα προς Μασσαχουσέτη. Αν μη τι άλλο, τουλάχιστον η γλυκιά Δυτική Ακτή της νιότης μας θα μπορέσει να παραμείνει για λίγο ακόμα ανόθευτη (ή έστω, στα έμπειρα χέρια της Obsidian).

 

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ

Από την κατάληξη του Trailer, δεν θα ήταν άλμα λογικής να υποθέσουμε πως στο game θα χειριζόμαστε τον οπλοφόρο Vault Dweller που εικονίζεται να χαριεντίζεται με το σκυλάκι. Περισσότερη έκπληξη προκαλεί το γεγονός πως ο Vault Dweller έχει την δική του φωνή, πράγμα που ενδεχομένως να σημαίνει πως θα έχουμε ουσιαστικά τον πρώτο Voiced-Over πρωταγωνιστή στην ιστορία του Fallout Franchise. Επίσης, κρίνοντας από το γεγονός πως πολλά από τα “παρελθοντικά” πλάνα του trailer απεικονίζουν ένα νήπιο να τρέχει προς την ασφάλεια ενός Vault, θα μπορούσε κανείς να εικάσει πως, είτε το παρελθοντικό κομμάτι που βλέπουμε θα είναι ενός είδους Tutorial, είτε πως το συγκεκριμένο νήπιο θα είναι ο νεαρός πρωταγωνιστής. Αν ισχύει το 2ο, και αν ΔΕΝ μιλάμε για καμιά ιστορία με κρυογενετικές ψύξεις κλπ όπου ο πρωταγωνιστής βίωσε την πυρηνική καταστροφή και μετά καταψύχθηκε στο Vault του με σκοπό να εποικήσει τον πλανήτη 200 χρόνια μετά, τότε θα ήταν ισχυρό ενδεχόμενο να λαμβάνει χώρα το γκεημ λίγα χρόνια μετά τον πόλεμο του 2077, με τον μπόμπιρα να έχει μεγαλώσει και να έχει εξέλθει του Vault του παρέα με τον χαρωπό σκύλο του (ο οποίος θα λειτουργεί ως Companion, προφανώς). Καθαρή σπέκουλα, δε λέω, αλλά για παν ενδεχόμενο, το διαβάζετε εδώ από τώρα για να μπορούμε να πουλάμε ιστορία μετά την κυκλοφορία.

 

falloutpurist4Δεν είσαι ο Dogmeat! Δεν είσαι, δεν ήσουν, και δεν θα γίνεις ποτέ!

 

ΓΡΑΦΙΚΑ

Όπως αναφέραμε και στην εισαγωγική παράγραφο, η Bethesda συνηθίζει να στολίζει τα trailer της με άφθονα in-game assets, και το συγκεκριμένο δεν φαίνεται να είναι εξαίρεση, παράσχοντάς μας μια αρκετά σαφή εικόνα της ποιότητας των γραφικών που μπορούμε να περιμένουμε από το τελικό προϊόν. Μπορεί πριν λίγα χρόνια η Bethesda να ανακοίνωνε το Trademarking της “Void Engine powered by Id Tech”, γεννώντας ελπίδες πως τα όποια projects θα ανακοίνωνε η εταιρία στο άμεσο μέλλον θα χρησιμοποιούσαν την συγκεκριμένη “next gen” engine, όμως παρακολουθώντας το trailer μπορώ να πω πως δυστυχώς το πράγμα ΒΡΩΜΑΕΙ GAMEBRYO. Ή έστω, την αναβαθμισμένη “Creation” έκδοση της Gamebryo που χρησιμοποίησαν για την δημιουργία του Skyrim. Στο trailer απεικονίζονται σαφώς καλύτερης ποιότητας γραφικά σε σχέση με το Fallout 3 (και με αρκετά διαφορετική χρωματική παλέτα σε σχέση με αυτό, με τις μουντές αποχρώσεις του καφέ να έχουν αντικατασταθεί από αρκετά πιο έντονα και ζωντανά χρώματα), αλλά δεν παύουν να φαίνονται κάπως “off” σαν ποιότητα γραφικών RPG τίτλου εν έτει 2015, ειδικά κρίνοντας από την απεικόνιση του σκύλου και την κίνησή του στο χώρο. Υπήρχαν φήμες πως το Fallout 4 θα στηθεί πάνω σε μια αναβαθμισμένη εκδοχή της Gamebryo/Creation και όχι σε νέα μηχανή, και το trailer φαίνεται να το επιβεβαιώνει αυτό.

Πέραν όμως από τα (λίγα, η αλήθεια είναι) αντικειμενικά συμπεράσματα που μπορούν να εξαχθούν από το Trailer, ας δωθεί και μια υποκειμενική νότα…

 

ΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ

-Τα παρελθοντικά πλάνα: Η πολύ ενδιαφέρουσα ιστορική περίοδος λίγο πριν και λίγο μετά από τον Great War είναι κάτι που δεν έχει αναλυθεί επαρκώς στα games του Franchise, είτε στην προ-Bethesda εποχή είτε μετά. Πέρα από διάφορα holotapes που βρίσκαμε διάσπαρτα εδώ κι εκεί και τα οποία παρείχαν πληροφορίες για την κατάσταση του κόσμου πριν Τις Βόμβες (ή για τις συνθήκες ίδρυσης συγκεκριμένων σημαίνοντων οργανισμών όπως η Brotherhood of Steel), δεν είχαμε ποτέ την ευκαιρία να δούμε πλάνα από την κατάσταση που επικρατούσε στον κόσμο εκείνες τις ταραχώδεις στιγμές. Οι σκηνές στο trailer με τους πολίτες να ενημερώνονται για την επερχόμενη καταστροφή και να αναζητούν την σωτηρία σε κάποιο Vault ήταν ιδιαίτερα ευπρόσδεκτες και μακάρι να είναι εκτενέστερες στο τελικό game.

 

ΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ

-Η διαφαινόμενη χρήση της Gamebryo/Creative: Αναμενόμενο. Με τους περιορισμούς που θέτει η πανάρχαια πλέον μηχανή να είναι γνωστοί, αν ΔΕΝ υπάρξει κάποιο σαφές στοιχείο που να μας δείχνει πως τελικά δεν θα χρησιμοποιηθεί, θα πρέπει πάλι να περιμένουμε μια απ’τα ίδια όσον αφορά τόσο τον πληθυσμό του κόσμου (στρατιωτικές βάσεις να κατοικούνται από 5 στρατιώτες, “μεγαλουπόλεις” με 3-4 NPCs να σουλατσάρουν στους δρόμους, καζίνο με 6 θαμώνες) όσο και τα bugs.

 

 falloutpurist5Σκηνικά όπως αυτό αποπνέουν μια ευπρόσδεκτη MadMaxίλα. Την ορίτζιναλ, την πρόστυχη, με πρωταγωνιστή τον Braveheart. Αρκεί να μην κατοικούνται οι τοποθεσίες από 6 ανθρώπους και ένα Android πάλι

 

-Ο voiced πρωταγωνιστής: Όχι πως με ενοχλεί σαν ιδέα γενικότερα, αλλά ειδικά στην προκειμένη περίπτωση είναι αρκετά ανησυχητικό αν τελικά ισχύσει, κυρίως λόγω των παρεπόμενων αυτής της υλοποίησης. Αφενός γιατί θα σημαίνει πως ΔΕΝ θα υπάρχουν στο game ξεχωριστοί διάλογοι για χαρακτήρα με χαμηλό Intelligence (χαρακτηριστικό της σειράς που επέλεξε να αγνοήσει πλήρως η Bethesda στο Fallout 3, ανάμεσα σε πολλά άλλα), αλλά και γιατί, όπως και να το κάνουμε, με βάση τα υφιστάμενα δείγματα γραφής, η Bethesda ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ. Και αν αυτό ήταν φανερό στους απλούς διαλόγους με κείμενο, ο full-voiced πρωταγωνιστής απλά θα εκτοξεύσει τη μιζέρια σε νέα επίπεδα.

 

ΤΙ ΜΕ ΕΞΟΡΓΙΣΕ

-Η ξεδιάντροπη παράθεση “Fallout στοιχείων” στο trailer: Ξεκινάει το trailer, αντιγραφή του Fallout 1, ωραία. Αμέσως μετά, τραγούδι Ink Spots, α, ήταν και στην εισαγωγή του Fallout, πολύ “Fallout” μπάντα. Συνεχίζοντας, σκάει και ένα Mr Handy, α, τι ωραία, κι αυτός ήταν στα προηγούμενα Fallout. Προχωράμε, ά, ένα σκυλί, και τα προηγούμενα Fallout είχαν ένα σκυλί σύντροφο του πρωταγωνιστή. Μετά, α, ένα Vertibird, πολύ Fallout σκάφος (άσχετα αν η ίδια του η παρουσία είναι πλήρως αντίθετη με το υφιστάμενο canon). Μετά, ωωω, μια Vault Door να ανοίγει, πολύ “Fallout” σκηνικό. Αααα, να και μια ατομική έκρηξη, μιλάμε για “Fallout”, όχι αστεία! Και στο αποκορύφωμα… “War, war never changes” έτσι στο άσχετο. Ε ΑΦΟΥ ΤΟ ΕΙΠΑΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ, ΜΙΛΑΜΕ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ FALLOUT ΚΙ ΑΠ’ΤΑ FALLOUT.

Πραγματικά, είναι λες και έβαλαν σε ένα μπλέντερ τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία του Fallout Universe, έβαλαν το μείγμα στο φούρνο με Bethesdoπατάτες, και εξέδωσαν το τελικό προϊόν (το αστείο της υπόθεσης βέβαια είναι πως η παραπάνω διαδικασία παρασκευής είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ότι έγινε και με το Fallout 3 της εταιρίας εν γένει). Μιλάμε για Fallout game προφανώς οπότε θα ήταν τρελό το να ζητάμε να μην αναφερθούν καν σε όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, αλλά βάλτε τα στο κατάλληλο context ρε παιδιά, μην μας τα πετάτε στη μάπα απλά για να πούμε “ΑΑΑΑ, FALLOUT”. Υπάρχει μια αγγλική λέξη, “shoe-horning“, που σημαίνει ακριβώς “προσπαθώ με το ζόρι να χωρέσω πράγματα μέσα σε πολύ μικρό χώρο”. Αυτή η λέξη χαρακτηρίζει επακριβώς τα γενικότερα συναισθήματά μου από το Trailer.

 

falloutpurist6Για κάποιο λόγο ταυτίζομαι με το μωρό που κλαίει στην αγκαλιά της μητέρας του σε πρώτο πλάνο…

Κατάφερα να εξοργιστώ και να προδιατεθώ αρνητικά προς τον τίτλο, αποκλειστικά μέσα από την ανάλυση ενός 3λεπτου βίντεο. I’VE STILL GOT IT, BABY. Δεν πειράζει, that’s what makes us τρού. Αν μη τι άλλο, ακόμα και μάπα να είναι το γκεημ, τουλάχιστον θα μπορούμε να ελπίζουμε πάντα σε μια καινούργια σύμπραξη της Obsidian για κάποιο μελλοντικό τίτλο στο franchise. Και αυτή η προοπτική είναι ικανή σχεδόν να με κάνει να ξεπεράσω το bethesdoτσουνάμι που ετοιμάζεται να ισοπεδώσει τα πάντα στο διάβα του για ακόμη μια φορά.

Όπως και να έχει, αρκετοί retailers ήδη δέχονται προ-παραγγελίες για τον τίτλο, με αναγραφόμενη ημερομηνία κυκλοφορίας τις 31 Δεκεμβρίου του 2015. Μένει να δούμε αν το γκεημ θα κυκλοφορήσει όντως τότε ή αν θα πάρει ελαφριά παράταση η αναμονή. Ως τότε, ας σταθούμε στο τραγούδι των Ink Spots: it’s all over but the crying…

 

{youtube}WKECr75m8fo{/youtube}

Κώστας Καλλιανιώτης

Αρχαιολόγος/Ιστορικός, RPG Player, Οπαδός των Motörhead, Καταναλωτής Προβατίνας.

19 Comments

 1. Πρόλαβες και έγραψες άρθρο; 😀
  Για κάποιο λόγο δεν μου εμφανίζει τις εικόνες.
  Στα του Fallout τώρα. Όπως έγραφα και στο forum, έχω τερματίσει μόνο το Fallout 1 ( ευχαριστώ για το tip με τα mentats BTW ) οπότε δεν μπορώ να διαμορφώσω ολοκληρωμένη άποψη για το Fallout 3 και το New Vegas ακόμη. Είμαι περίεργος να δω πως θα αιτιολογηθούν όλα αυτά που μας έδειξε το trailer ( πχ οι πυραυλοκινητήρες στο Constitution ).

 2. Φταίει που το πιτσί του Ελιόν έχει γεμίσει σκληρό malware κατόπιν όλως τυχαίων Google searches του για “Keira Metz Cosplay” και ό,τι άρθρο ανεβάζει είναι στουμπωμένο trojans και bots. Νο γουόριζ δερ μπράνταζ.

  ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ανάλυση και συμφωνώ με κάθε λέξη. Χαμένος και στην ομορφιά του Witcher 3, ειλικρινά δεν ένιωσα καθόλου από την ανακοίνωση. In Obsidian We Trust για κάτι ποιοτικό.

  Βι, το Fallout 2 θα σου ανατινάξει το μυαλό, αν είσαι χάρντκορ θα την βρεις και με το Tactics και μετά θα κάνεις το λάθος που κάναμε όλοι μας : θα πεις “Έλα μωρέ, είναι βλαμμένοι αυτοί οι Γκαουτζουκογκαλανιώτηδες, πόσο κακό να είναι πια το Fallout 3;” Αφού τελειώσει λοιπόν το εκατοστάωρο φρικτό όνειρό του (φωτεινή εξαίρεση το άψογο Point Lookout DLC, ένας ιδιαίτερος φόρος τιμής στο επικό Deliverance) θα κουμπώσεις New Vegas και θα ιδείς το φως το αληθινό.

  Μετά θα ξαναδιαβάσεις το παρόν και θα κουνάς το κεφάλι και ‘συ με τρόμο και απόγνωση.

 3. Καοτσούκο, κάτι έχει πάρει το μάτι μου για Pursuit Special στο Fallout 2, οπότε ναι, το Mad Max όνειρο θα το ζήσω σίγουρα.
  Για το 3 τώρα, όσο και να σέβομαι την κρίση την δική σου ή του Γκουνέλιον, αν δεν δω και δεν παίξω ιδίοις όμμασι (ελπίζω να μην το δολοφόνησα :D), δεν μπορώ να κρίνω. Βέβαια, για να είμαι καλυμμένος, θα το τσιμπήσω σε καμιά προσφορά χώμα ( 5€ με τα DLC).
  Είχα ξεχάσει να κλείσω το Adguard, το πρόβλημα με τις εικόνες λύθηκε.

 4. Απολαυστικότατο κείμενο. Αν μη τι άλλο καταλαβαίνω πως είναι να έρχεται κάποια άλλη εταιρία και να αφοδεύει το αγαπημένο σου franchise. Όπως είπα και στο φόρουμ έχω παίξει μονάχα το 3 και πολύ λίγο το New Vegas, αλλά και εμένα το τρέιλερ δεν μου άρεσε. Βρήκα τα γραφικά και τα animation λίγα για 2015 και θεώρησα και εγώ forced την προσπάθεια να πείσει η beth τον κόσμο ότι θα είναι ένα fallout με τα όλα του.

 5. εκτός από την μηχανή γραφικών που ελπίζω δεν θα είναι η ίδια (στο trailer το σπίτι δεν ήταν instance, οπότε ελπίζουμε) στα άλλα δεν συμφωνώ, καταλαβαίνω την προκατάληψη με την beth και λογικό μετά το μετριότατο F3, αλλά η ανταπόκριση στο NV ήταν θετικότατη και μας αφήνει ελπίδες ότι θα έχουν πάρει το μάθημα τους.

  Έβγαλες αρνητικό έναν τίτλο μόνο και μόνο από το trailer που δεν μας δείχνει τίποτα άλλο παρά (όπως είπες) πόσο fallout θέλει να μας δείξει ότι είναι;

 6. Εχοντας παιξει ολα τα Fallout απο την εποχη που βγηκε το καθενα (εκτος απο το tactics, με αφηνε αδιαφορο) μπορω να πως οτι μεχρι τωρα δεν εχω απογοητευτει απο κανενα.
  Ειχα τις αμφιβολιες μου κατα ποσο θα τα καταφερναν με το 3 αφου ηταν τοσο διαφορετικο απο τα πρωτα αλλα τελικα μου αρεσε το αποτελεσμα.
  Μετα βγηκε το NV και ηταν ακομα καλυτερο.
  Λιγο με νοιαζει αν τα γραφικα δεν ειναι αρκετα βελτιωμενα καθως και για το οτι στην εισαγωγη ο πρωταγωνιστης ειχε φωνη. Αυτο δεν λεει τιποτα για το in game.

  Ελπιζω να ειναι οντως prequel και να εχει λιγοτερα bugs απο το NV. Κατα τ’αλλα δυσκολα θα απογοητευτω

 7. Έχοντας παιξει και F1 και F3, τολμώ να πω ότι, μου άρεσαν και τα δύο. Απλά δεν περίμενα να είναι ίδιες εμπειρίες!! Ελπίζω να μην έχει bugs, γιατί εκεί η Beth, έχει χάσει την μπάλα. (Στο F3 θέλει workaround, για να τρέξει σε τετραπύρινο).

 8. Δυστυχως δεν μπορείς να τα εντάξεις σε ένα gameplay που να ευνοεί τον κονσολάδικο χειρισμό. Ό,τι isometric έχει βγει είναι είτε action-RPG (το Van Helsing III για παράδειγμα υποστηρίζει χειρισμό), είτε είναι PC αποκλειστικότητα (τρισμέγιστες κυκλοφορίες Divinity Original Sin, Pillars of Eternity, Wasteland 2 και το επικείμενο Tides of Numenera).

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
Follow on Feedly
elGreek