EDITORIALSWord of Manos

Το Ragequit συμπλήρωσε τρία χρόνια ύπαρξης

Μεσάνυχτα 30ης Νοέμβρη προς ξημερώματα 1ης Δεκέμβρη. Μία βραδιά που εδώ και τρία χρόνια αποτελεί σημαντική και σημαδιακή στιγμή τόσο για εμένα που κάθομαι να γράψω ένα κείμενο, όσο και για καθέναν άλλο συντάκτη που έχει παντοιοτρόπως συμβάλλει στη δημιουργία, πορεία και εξέλιξη του παρόντος ιστότοπου. Το Ragequit απόψε κλείνει τρία χρόνια παρουσίας στο ιστό και αισίως εισέρχεται στο τέταρτο. Κι αυτό το κάνει με φόρα κι αισιοδοξία, με τον αέρα της ολοένα και μεγαλύτερης αναγνώρισης και καθιέρωσής του στη συνείδηση του κοινού, με την ικανοποίηση ότι η κοινότητά του συνεχίζει να εξελίσσεται, να μεγαλώνει και να ωριμάζει.      

Τι μπορούμε λοιπόν να αναφέρουμε ως επίτευγμα για τις 365 αυτές ημέρες που μεσολάβησαν απ’ το αντίστοιχο κείμενο που γραφόταν ένα χρόνο πριν μέχρι σήμερα; Γι’ αρχή σίγουρα ελπιδοφόρο και άκρως ικανοποιητικό για τη συντακτική ομάδα του site είναι τ’ ότι ο πυρήνας, η καρδιά, της κοινότητας αυτής εξακολουθεί, μ’ ελάχιστες εξαιρέσεις, να είναι εδώ, να δίνει καθημερινά το παρών τόσο μέσα απ’ τα σχόλια στα διάφορα κείμενά μας όσο και μέσω της αδιάκοπης συμμετοχής στο forum. Το Ragequit μπορεί να υπερηφανεύεται ότι διαθέτει μία από τις πλέον σοβαρές, ισορροπημένες, κεφάτες και αυτορυθμιζόμενες κοινότητες που έχει να επιδείξει ελληνικός ιστότοπος.

RQ 3rd Anniversary pic2Τι πιο ευχάριστο απ’ το να βλέπεις μια υγιή κοινότητα ν’ αυξάνεται δίχως να χάνει τον χαρακτήρα της;

Πέραν τούτου, απ’ τα 799 μέλη που είχαμε πέρσι τέτοιο καιρό έχουμε αισίως ανέβει στα 1088, μ’ άλλα λόγια 289 επιπλέον άτομα βρήκαν κάποιο λόγο να γίνουν μέλη του Ragequit, να γραφτούν στο site, να μοιραστούν σκέψεις κι απόψεις τους μαζί τους, να ρωτήσουν κάτι, να ζητήσουν μια συμβουλή, ή απλά να διεκδικήσουν κάποιο δώρο μας σε giveaway. Για όποιον λόγο κι αν συνέβη αυτό τελικά, είναι ικανοποίηση για εμάς να γνωρίζουμε ότι μέσα σε 3 χρόνια παρουσίας και δράσης έχουμε καταφέρει να παροτρύνουμε περισσότερους από 1000 ανθρώπους να μπουν στη μεγάλη παρέα μας. Αν μάλιστα αναλογιστούμε ότι η αύξηση στο αντίστοιχο περσινό διάστημα υπήρξε αρκετά μικρότερη (174 νέες εγγραφές), αυτό μας δίνει έναν επιπλέον λόγο να χαμογελάμε.

Εν συνεχεία, αν και άγνωστο στους περισσότερους από εσάς, σημαντικό συμβάν υπήρξε η μετάβαση του Ragequit σε δικό του, dedicated, server. Πλέον δεν υπάρχουν περιορισμοί, δεν υπάρχει φόβος για πτώση του διαθέσιμου bandwith, ενώ η ταχύτητα απόκρισης έχει, όπως φανταζόμαστε ότι έχετε ήδη διαπιστώσει, αυξηθεί θεαματικά. Όπως γνωρίζετε άπαντες, η μη ύπαρξη εσόδων δεν αποτέλεσε ποτέ μέχρι σήμερα, ούτε και πρόκειται ν’ αποτελέσει στο μέλλον, ανασταλτικό παράγοντα προόδου του Ragequit.

34 game reviews που ανεβάσαμε τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους υπήρξε ένα ακόμη milestone, ένας στόχος που ουδέποτε τέθηκε και κυνηγήθηκε από μεριάς μας, απλά συνέβη. Αποτέλεσε μάλιστα αντικείμενο σχολιασμού από ορισμένους ανθρώπου του χώρου, με τη συντριπτική πλειοψηφία να εκφράζεται θετικά για το συμβάν και μία θλιβερή μειοψηφία να βρίσκει έναν ακόμη λόγο για ν’ αποδείξει ότι η μικροπρέπεια κι η εμπάθεια είναι χαρακτηριστικά που απλά δεν ξεριζώνονται απ’ τον χαρακτήρα κάποιων ανθρώπων. Μ’ αυτά και μ’ αυτά πάντως ήδη ξεπεράσαμε τα 176 reviews που είχαμε πραγματοποιήσει καθ’ όλη του διάρκεια το 2014 και μ’ έναν ακόμη μήνα ν’ απομένει μέχρι το κλείσιμο του παρόντος έτους ανεβάζουμε εκ νέου τον πήχυ, πιθανώς φλερτάροντας και με τον μαγικό αριθμό 200.

Φυσικά από έναν τέτοιο μίνι απολογισμό δε θα μπορούσαν να μείνουν εκτός οι δύο προσκλήσεις που λάβαμε για συμμετοχή μας τόσο στην 1η AthensCon, όσο και στον 3ο gaming μαραθώνιο για το Χαμόγελο του παιδιού. Απ’ αυτό εδώ το βήμα οφείλουμε να ευχαριστήσουμε, για μία ακόμη φορά τόσο τους διοργανωτές της πρώτης, όσο και τον Γιώργο “Teh Zok” Ζώκα, εμπνευστή και υλοποιητή του δεύτερου, για την τιμή που μας κάνανε να μας συμπεριλάβουν στο πρόγραμμά τους. Επειδή όμως σε μία κοινότητα όπως αυτή του Ragequit οι διαπροσωπικές σχέσεις μεταξύ συντακτών και μελών θα έχουν πάντα εξέχουσα σημασία, το 4ο meeting μας υπήρξε εξίσου εξαιρετική στιγμή.

RQ 3rd Anniversary pic1Αργά και προσεκτικά βήματα, μία νοοτροπία που δεν αποδεικνύεται ποτέ λανθασμένη

Κι επειδή ένα τέτοιο κείμενο δε μπορεί παρά να έχει και λίγο χαρακτήρα ευλογίας γενειάδας, σίγουρα φουσκώσαμε από υπερηφάνια και ικανοποίηση για την εξασφάλιση συνέντευξης με τον Josh Sawyer, lead game designer της Obsidian Entertainment, που φυσικά ανέβηκε τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Το τελευταίο επαναλήφθηκε, σιωπηλά, και στην περίπωση του Fallout 4 review, ως μίας μορφής πείραμα από μεριάς μας για σκέψεις που κάνουμε αναφορικά με την περαιτέρω εξέλιξη του αγαπημένου σας ιστότοπου. Το τελευταίο δεν είναι το μοναδικό που έχουμε στο μυαλό μας, οπότε δεν αποκλείεται το τέταρτο έτος ύπαρξης του Ragequit να είναι χρονιά πραγματικά σπουδαίων κινήσεων και μεγάλων αλλαγών. Φυσικά μόνο ο καιρός θα δείξει…

Για μία ακόμη φορά, σ’ ένα editorial αυτής της μορφής, δε μπορώ παρά ν’ απευθύνω -εκφράζοντας το σύνολο των συνεργατών μου- ένα ΜΕΓΑΛΟ ευχαριστώ σ’ όλους εσάς που στηρίζετε την προσπάθειά μας και μας βοηθάτε να γινόμαστε καθημερινά καλύτεροι. Α, και για να μην το ξεχάσω, σε λίγες ημέρες από σήμερα έρχεται μία ακόμη αλλαγή, θέλουμε να πιστεύουμε ευχάριστη για όλους σας. Το καράβι συνεχίζει ακάθεκτο την πορεία του..

Μάνος Καρκαλέμης

Ο Μάνος δε μπορεί παρά να νιώθει ευτυχής που ασχολήθηκε ενεργά με την gaming αρθρογραφία στα χρόνια 2009-2017, οπότε και του δόθηκε η ευκαιρία να γράψει reviews για κάποια adventure games-διαμάντια, όπως "The Whispered World", "Monkey Island 2-LeChuck's Revenge" (Remastered Edition), "The Book of Unwritten Tales 1&2", "Grim Fandango" (Remastered Edition), "Gabriel Knight-Sins of the Fathers" (25th Anniversary Edition), "Night of the Rabbit", "Memento Mori 2", "Day of the Tentacle" (Remastered Edition).

47 Comments

 1. FIRST!

  EDIT:
  Εσείς φταίτε που βάλατε έντιτ στα σχόλια, έπρεπε να το γράψω το από πάνω όπως και δήποτε. :p

  Ρισπέκτ για τα τρία αυτά χρόνια, πλάκα είχαν! Να γίνουν άλλα τόσα και να’μαστε όλοι εδώ να σας πρήζουμε γιατί έτσι..

  Δεν τολμώ να μαντέψω τι μπορεί να είναι η αλλαγή. Οκ, θα τολμήσω. Season pass για early access σε όλα τα ανπόξινκ βίντεο του Μπορ. Και microtransactions για 1/2/3ήμερα ban hammer immunity, ώστε να μπορούμε να σας κοροϊδεύουμε ελεύθερα. Πέτυχα τίποτα;

 2. Φραγκίσκο άστα αυτά και πες μας για την Πανάθα! Πως τα βλέπεις Θα χτυπήσει ευρωλίγκα;

  Πέρα από την πλάκα παιδιά να τα εκατοστήσετε και πάντα να προοδεύετε εσείς σαν άνθρωποι και το site γενικά. Προσωπικά σας ευχαριστώ όλους- κόκκινους, μπλε και λοιπό community- τόσο για την πληροφόρηση γύρω από το αγαπημένο μου χόμπι, όσο και για το γέλιο και τον χαβαλέ. 😉

 3. Χρονια πολλα ragequit!

  Νομιζω ολοι υποπτευομαστε οτι η μεγαλη αλλαγη θα ειναι η μετατροπη του site σε “multiplatform” και σταδικη συρρίκνωση του pc gaming μερους του site. Αλλα τι να κανουμε, εκει ειναι το πολυ το χρημα!

  <3 <3 <3

 4. Αν και πλέον δεν είμαι τόσο ενεργός, όσο θα ήθελα, καθώς δεν ασχολούμαι τόσο ενεργά με το γκέιμινγκ, όταν θέλω να διαβάσω ρηβιού κάποιου πρόσφατου παιχνιδιού, πρώτα θα περάσω από το RQ. Τα ποιοτικά στάνταρ είναι εξαιρετικά ψηλά, και βέβαια το ύφος κάθε συντάκτη, που γνωρίζω τόσα χρόνια, είναι ακόμα εδώ.

  Συγχαρητήρια, παίδες, και εις ανώτερα. Συνεχίστε να βάζετε το ίδιο μεράκι που βάζατε πάντα. Υπόσχομαι πως θα προσπαθήσω να συμμετάσχω ξανά, λιγάκι πιο ενεργά.

 5. Φίλε μου τα έχεις μπερδέψει λίγο, τα άτομα που αποτελούν την ιδρυτική συντακτική ομάδα του Ragequit δεν έχουν κάποια σχέση μ’ εκείνα που αρθρογραφούσαν στο περιοδικό όταν αυτό έκλεισε, υπάρχει μία διαφορά τριών ετών μεταξύ της δική μας αποχώρησης -που συνέβη το 2012- και του τεύχους 303, που ήταν και το τελευταίο του PC Master.

 6. Χρόνια πολλά Ρέιτζκουιτ !! Μακάρι να συνεχίσετε με την ίδια επιτυχία και να είστε πάντα τόσο αξιόλογοι !!! Τα αποτελέσματα σας κρίνουν αυτά τα 3 χρόνια και είναι μόνο θετικά, πάντα προς το καλύτερο !!! Συνεχίστε έτσι !!!

  Ευχαριστώ για τις όμορφες στιγμές και την παρέα του φόρουμ !

 7. Συγχαρητήρια και χρόνια πολλά, όσο συνεχίζεται σε αυτό το επίπεδο με πάθος και αγάπη για αυτό που κάνετε και χωρίς καλαμοιππασίες και νοοτροπίες ντίβας που δεν δέχεται αντίρρηση σε αυτό που λέει, απαγορευμένες αναφορές σε αλλα site και λοιπές κομπλεξικές στάσεις που βλέπουμε απο εδω και απο εκει θα σας στηρίζουμε και θα υπάρχει κόσμος να σας στηρίζει.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL