What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Coronavirus: Based Μπολι Chads, Antivaxx Cringe, Ήρθε το Τέλος

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,567
τι εννοείς ρε μαν; τι άλλο μπορούν να κάνουν; όταν το πρόβλημα είναι το ίδιο κάνουν όλοι αυτό που μάλλον δουλεύει. 1-2 πάνε για κάτι άλλο και δεν το βλέπουν να βγαίνει και κάνουν τα ίδια.

Και τι άμεση; όλο αυτό έχει σχεδιαστεί ένα μήνα πριν, δεν την πάθαμε πρώτοι, άλλοι τον έφαγαν από το πουθενά.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,321
Εμείς από αύριο θα κυκλοφορούμε με φύλλο πορείας... Αλλά... πάντα υπάρχει ένα αλλά σε αυτήν την ζωή
θα πρέπει να έχω μαζί μου ταυτότητα, δίπλωμα, φύλλο πορείας και μαζί και τα υπόλοιπα έγγραφα του αυτοκινήτου, ΑΛΛΑ δεν έχω δίπλωμα διότι η περιφέρεια έκλεισε πρώτη από όλες τις άλλες υπηρεσίες και δεν μπορεί να εκδοθεί. Παρόλα αυτά από εκεί μου είπαν τηλεφωνικώς βγες και οδηγά, είναι ειδική περίπτωση και επιτρέπεται. Όπου Α αστυνομία και όπου Π περιφέρεια.
Α: Μην το σκέφτεσαι, είσαι παράνομος.
Π: Δώστε του μία βεβαίωση του ανθρώπου αφού το βλέπετε στο σύστημα ότι έχει ξεμπερδεψει με τις εξετάσεις.
Α: Δεν μπορούμε να δώσουμε εμείς τέτοιο πράγμα. Πού ξανακουστηκε;
Π: Να επιμείνεις, έχεις το δίκιο με το μέρος σου. Ρε πολισμανε το παιδί θέλει να πηγαίνει στην δουλειά του.
...
Εργοδότης: Να σε φέρνει κάποιος άλλος, ήτοι 130 χλμ την ημέρα με τόσα πάνω κάτω.
Α: Το φύλλο πορείας είναι μόνο για τον εργαζόμενο.
....
Συνεχίζεται...!
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,567
ρε μαν ναι με αυτό τι παίζει; έχει η γυναίκα δουλειές εκτός Αιγίου και δεν έχει δίπλωμα να πάει μόνη της (βασικά με χρειάζεται και στις μετρήσεις που κάνει ως μηχανικός anyway) οπότε εγώ δεν μπορώ να την πάω ως άσχετος με το επάγγελμα; Αν και μάλλον θα τα ακυρώσουμε όλα γιατί είναι και μακριά τα περισσότερα.
 

tinapeis

Mind-flayer
Joined
Nov 29, 2015
Messages
2,000
ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Η επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας που ανακοινώθηκε σήμερα με το διάγγελμα του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στερείται συνταγματικού ερείσματος. Το εν λόγω μέτρο φαίνεται ότι θα εμφανιστεί νομικά ως υλοποίηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου όμως αποτελούν ουσιαστικούς νόμους, οι οποίοι δεν είναι δυνατό να παραβιάσουν το Σύνταγμα ανατρέποντας την ιεραρχία των κανόνων δικαίου. Η ελευθερία κίνησης και εγκατάστασης στην ελληνική επικράτεια, δηλαδή η λεγόμενη stricto sensu προσωπική ελευθερία, κατοχυρώνεται στο άρθρο 5 παρ. 3 του Συντάγματος. Ως τέτοια, πρόκειται για μια ελευθερία που δεν είναι δυνατό να ανασταλεί ούτε κατά την κήρυξη πολιορκίας σύμφωνα με το άρθρο 48 του Συντάγματος, η οποία βέβαια προβλέπεται ούτως ή άλλως με την κήρυξή της από τη Βουλή μόνο σε περίπτωση πολέμου, επιστράτευσης ή εκδήλωσης ένοπλου κινήματος για την ανατροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος. Εάν είχε κηρυχθεί κατάσταση πολιορκίας θα αιρόταν απλώς η απαγόρευση λήψης ατομικών διοικητικών μέτρων περιορισμού της εν λόγω ελευθερίας με βάση το άρθρο 5 παρ. 4. Στο διάγγελμά του, ο πρωθυπουργός αιτιολόγησε το μέτρο με βάση την ανάγκη κρατικής παρέμβασης «όταν η άσκηση της ατομικής ελευθερίας υπερβαίνει τον συνταγματικό της σκοπό και απειλεί την κοινωνία». Η άποψη αυτή δεν ανταποκρίνεται στις συνταγματικές προβλέψεις, καθώς η συγκεκριμένη ελευθερία δεν έχει ορισμένο συνταγματικό σκοπό όπως άλλα συνταγματικά δικαιώματα, πχ το δικαίωμα της απεργίας. Η φρασεολογία που χρησιμοποίησε ο Κ. Μητσοτάκης παραπέμπει στην καταχρηστική άσκηση δικαιώματος, η οποία όμως δεν μπορεί σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα να επιβάλλεται μέσω μιας προληπτικής συνολικής απαγόρευσης οποιουδήποτε δικαιώματος.

Σημαίνουν όλα αυτά ότι η ελευθερία κίνησης είναι απεριόριστη; Όχι βέβαια, όπως και κανένα από τα συνταγματικά αναγνωρισμένα δικαιώματα. Οι περιορισμοί τους όμως οφείλουν να μην πλήττουν τον πυρήνα τους. Και τούτο ακριβώς είναι που συμβαίνει στην περίπτωσή μας: ενώ η ελευθερία ήταν ο κανόνας και ο περιορισμός η εξαίρεση, πλέον η ελευθερία γίνεται η εξαίρεση και ο περιορισμός ο κανόνας. Επιπλέον, μέσω της καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας θίγονται βεβαίως και άλλα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα, όπως η συνδικαλιστική ελευθερία, η ελευθερία της συνάθροισης (που μπορεί να περιοριστεί με συνταγματικά θεμιτό τρόπο με βάση τις προβλέψεις του άρθρου 11 παρ. 2) και πολλά άλλα των οποίων η άσκηση προϋποθέτει την κυκλοφορία των ανθρώπων. Σημειωτέον μάλιστα ότι το άρθρο 5 παρ. 3 του Συντάγματος ανήκει στον σκληρό πυρήνα των μη αναθεωρήσιμων διατάξεων με βάση το άρθρο 110 του Συντάγματος.
Όλα αυτά ίσως φαίνονται υπερβολικά τυπολατρικά και τετριμμένα απέναντι σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση φονικής πανδημίας. Ίσως αυτό ήθελε να υπογραμμίσει ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνοντας σχεδόν αυτολεξεί τη διατύπωση του κοινωνικού δικαιώματος στην υγεία («το κράτος μεριμνά για την υγεία των πολιτών», αρ. 21 παρ. 3 του Συντάγματος). Όμως η επίκληση ενός συνταγματικού δικαιώματος δεν αρκεί για να θίξει τον πυρήνα ενός άλλου. Από την άλλη πλευρά, η επίκληση καθ’ εαυτή είναι σημαντική στο επίπεδο της ουσιαστικής νομιμοποίησης αυτού του τόσο δραστικού μέτρου. Σ’ αυτό το σημείο, η επιλογή του Κ. Μητσοτάκη όχι απλώς δεν καλύπτεται αλλά φαίνεται ακόμα πιο έωλη, καθώς οι κυβερνητικές επιλογές ως τώρα δεν δικαιολογούν ένα μέτρο τόσο «ριζοσπαστικό». Εάν είναι πρόσφορο, κατάλληλο και αναγκαίο μέτρο για την καταπολέμηση της πανδημίας η καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας, τότε πώς την ίδια στιγμή η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει στην επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, στη διαμόρφωση επιπλέον κλινών ΜΕΘ και σε άμεσες μαζικές προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, σε μέτρα δηλαδή που αφορούν άμεσα τη μάχη κατά του κορωνοϊού; Οι πολίτες καλούνται να παραμείνουν στο σπίτι υποχρεωτικά, αλλά δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα για την αναστολή των λογαριασμών τηλεφώνου, ρεύματος και νερού ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν αξιοπρεπώς οι οικονομικά ασθενέστεροι. Επιπλέον, δεν λαμβάνεται κανένα μέτρο για χώρους όπου δεκάδες και εκατοντάδες άνθρωποι στοιβάζονται χωρίς κανένα μέτρο, όπως τα camps των προσφύγων ή οι φυλακές.
Με αυτά τα δεδομένα, η επιβολή συνολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας εκτός από συνταγματικής νομιμότητας στερείται και ουσιαστικής νομιμοποίησης. Όλα τα παραπάνω δεν αναιρούν προφανώς την αναγκαιότητα περιορισμού των μετακινήσεών μας ώστε να καθυστερήσουμε τη διασπορά του ιού. Όμως αυτό, όπως αναφέρθηκε και στο πρωθυπουργικό διάγγελμα, «τηρείται από τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών». Αυτή η συντριπτική πλειοψηφία έχει κάθε δικαίωμα λοιπόν, να ζητά από τον πρωθυπουργό δραστικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας και να αντιμετωπίζει με μεγάλη επιφύλαξη τον αντισυνταγματικό περιορισμό των δικαιωμάτων της.
Με αίσθημα ευθύνης,
Χαράλαμπος Κουρουνδής, Διδάκτορας Νομικής ΑΠΘ, μέλος ΔΣ Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, πρόεδρος της Επιτροπής δημοκρατικών θεσμών και λειτουργίας του πολιτεύματος ΔΣΘ
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,321
ρε μαν ναι με αυτό τι παίζει; έχει η γυναίκα δουλειές εκτός Αιγίου και δεν έχει δίπλωμα να πάει μόνη της (βασικά με χρειάζεται και στις μετρήσεις που κάνει ως μηχανικός anyway) οπότε εγώ δεν μπορώ να την πάω ως άσχετος με το επάγγελμα; Αν και μάλλον θα τα ακυρώσουμε όλα γιατί είναι και μακριά τα περισσότερα.
Ισχύει το δεν ξέρουν τι τους γίνεται
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,575
Τσεκαρα πως γινεται να βγει καποιος απο το σπιτι του, χωρις να τον σημαδεψουν γκανια που τα κρατανε μεταεφηβικα οργανα της εξουσιας.
Αυτο που καταλαβα ειναι οτι ηθελαν να κανουν σκληρες απαγορευσεις αλλα δεν τους επαιρνε.
Να στειλεις ενα sms και να λαβεις σαν απαντηση που θα πας και να συμπληρωσεις μονος σου ενα χαρτι για τον προορισμο σου,
Αυτο ΔΕΝ δεν ειναι απαγορευση κυκλοφοριας.
Θα σηκωθω εγω αυριο και θα στειλω sms οτι θα παω στο SM. Δεν θα σταματησω να παρω τσιγαρα; να βαλω βενζινη; (ρε σεις! πως επεσε τοσο η τιμη στα καυσιμα? ). Αν γραψω στο χαρτι μου παω στο SM αλλα παω επισκεψη σε φιλο για καφε;
Αυτο ΔΕΝ ειναι απαγορευση κυκλοφοριας.
Σερβια επιασαν αργα το βραδυ εναν τυπο που τρακαρε μονος του σε εναν δρομο. οταν πηγε η αστυνομια στον τοπο του ατυχηματος του περασαν βραχιολια και εφαγε 3 χρονια φυλακη.
Αυτο ΕΙΝΑΙ απαγορευση κυκλοφοριας.

Πριν φυγω απο Αφρικη, υπηρχε ηδη απαγορευση κυκλοφοριας εξαιτιας των τελετουργικων δολοφονιων, Οσους επιαναν το βραδυ επρεπε να περπατησουν τον Γολγοθα. Απο μερικα χαστουκια μεχρι αγριο ξυλοκοπημα, τον αλλον τον εβαλαν και ηπιε υγρα φρενων, Αλλος ατυχος που ετυχε να εχει μαζι του αποσμητικο σπρευ του το αδειασαν μεσα στα ματια.
Αυτο ειναι κατασταση εκτος ελεγχου.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,321

Προσωπικά το θεωρώ σχεδόν βέβαιο. Εξάλλου όλο αυτό με τα αντιδραστήρια, την μη επίταξη κλινών κτλ γίνεται για επικοινωνιακούς λόγους
 

razvedchiki

Death Knight
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,745

Προσωπικά το θεωρώ σχεδόν βέβαιο. Εξάλλου όλο αυτό με τα αντιδραστήρια, την μη επίταξη κλινών κτλ γίνεται για επικοινωνιακούς λόγους

εχω παρομοια εμπειρια απο συγγενη,παροτι ειναι στις ευπαθεις ομαδες δεν τον δεχονται στο νοσοκομειο ουτε στελνουν γιατρο.
δεν μου βγαινει απο το μυαλο πλεον οτι μαγειρευουν τα στοιχεια, καθε μερα ο τσιοδρας ανακοινωνε 20-30 κρουσματα και χτες λιγες ωρες πριν την ανακοινωση της απαγορευσης κυκλοφοριας ολος τυχαιως ανακοινωθηκαν 100 νεα κρουσματα.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,684
Ακόμη και μη εσκεμμένο να είναι, τα στατιστικά είναι μαγειρεμένα παγκοσμίως, ακριβώς διότι δεν έχουν αντιμετωπίσει σωστά την κατάσταση. Ο ΠΟΥ είχε πει ότι πρέπει να υπάρξουν τα test αμέσως και για όλους, ώστε να κάνεις σωστή απομόνωση των θετικών ατόμων.

Δεν θέλω να μπω καν σε διαχειριστική λογική και να πω για: α) τα πραγματικά κόστη του test, β) το πόσο γρήγορα μπορεί να παραλάβει κάποιος τα αποτελέσματα με το σωστό εξοπλισμό. Θα βάλουμε τα κλάμματα ως αγέλη.
 

tinapeis

Mind-flayer
Joined
Nov 29, 2015
Messages
2,000
Δεν μπορεις να βγαλεις ασφαλη συμπερασματα, οποτε καλο ειναι να ειμαστε λιγο καχυποπτοι (αλλα οχι παρανοικοι). Ενα καλο αρθρακι που εκτος της επικεφαλιδας δινει ινφο και το πως προσμετρουν τα στατιστικα ειναι αυτο: Why have so many coronavirus patients died in Italy?

επισης για λογους privacy θα προτεινα τη χειρογραφη χρηση του εξοδοχαρτου που ειναι της παρακατω μορφης αλλα εχω απορια:

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΑΤ’ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Ο/Η υπογράφων-ούσα: ________________________________________
Ημ/νία γέννησης: ________________________________________
Διεύθυνση κατοικίας: ________________________________________
Ώρα μετακίνησης: ________________________________________

Δηλώνω ότι η μετακίνηση μου σχετίζεται με τον ακόλουθο λόγο

(Λογικα διαλεγουμε και γραφουμε ενα ε; η θελει ολο το κατεβατο; )

Β1 Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται
μετά από σχετική επικοινωνία.
Β2 Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης
ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
Β3 Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική
συναλλαγή.
Β4 Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

Β5 Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που
προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε
διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και
τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
B6 Σύντομη μετακίνηση, κοντά στην κατοικία μου, για ατομική σωματική
άσκηση (εξαιρείται οποιαδήποτε συλλογική αθλητική δραστηριότητα) ή για τις
ανάγκες κατοικιδίου ζώου.

Τόπος _________________________ Υπογραφή
Ημερομηνία _________________________
Ο/Η Δηλών-ούσα _________________________
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,491
Αν ισχύουν όλα αυτά που είπε ο 25μεριώτης, μιλάμε για τραγικότατη διαχείριση της περίπτωσης.
Πόσο χρονών ήταν η Χαρά Τζαναβάρα;
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,684
Δεν είναι, αλλά δεν θέλω να εκληφθεί ως διαφήμιση κάποιας πλατφόρμας. :)

Ας πούμε ότι είναι δυνατόν να κάνεις επένδυση για μοριακά διαγνωστικά μηχανήματα (πολλές εταιρείες έχουν τα δικά τους) που χρειάζονται έναν χειριστή, μπορούν να τρέχουν τουλάχιστον 4 τεστ (τεστ/ασθενή) ταυτόχρονα με πλήρη πιστοποίηση, ιχνηλασιμότητα κ.ό.κ. και ταυτόχρονα να σου δίνουν δυνατότητα να διαχωρίζεις τον Covid-19 από άλλες 21 παθογόνους οργανισμούς που μπορούν να κάνουν λοιμώξεις το αναπνευστικού. Ας αφήσουμε την πλατφόρμα και αυτές (τις κρίσιμες) λεπτομέρειες στην άκρη. Ποια είναι τα δύο σημαντικά πάνω σε αυτό το test:
  1. Δεν χρειάζεται παρά μόνο μία μπατονέττα με επίχρυσμα (ελαφρύ ξύσιμο) του λαιμού του υπό εξέταση ασθενούς για να πάρεις λίγη βλέννη. Καμία περίπλοκη ή άκρως επεμβατική διαδικασία στη δειγματοληψία.
  2. Χρόνος από τη στιγμή που θα πάρεις το δείγμα μέχρι να λάβεις τα πλήρη αποτελέσματα για όλα αυτά. Κάτσε κάτω, άνοιξε spoiler.
    Μία ώρα για όλους τους 22 παθογόνους,
Ας ρίξουμε αγελίσια δάκρυα ξαναλέω.
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,491
Άρα ένα τέτοιο μηχάνημα κάνει έλεγχο για 4 άτομα σε μια ώρα. Πες ότι κάνει 20 τέτοια τεστ τη μέρα (αφήνεις και 4 ώρες να ξεκουραστεί). Βγαίνουν 80 άτομα. Και πες ότι έχεις 100 τέτοια μηχανήματα (καθόλου ακραιο νούμερο θεωρώ - ας με διαφωτίσει κάποιος όμως).
Θα μπορούσαμε να ελέγχουμε 8000 άτομα κάθε μέρα, με μόνο κόστος αυτό του μηχανήματος και της διαχείρισης (αναλώσιμα + ηλεκτρικό).

Και ενώ αυτό άντε να κάνει 5 ευρώ για κάθε εξέταση (δεν ξέρω πόσα watt καίει το μηχάνημα αλλά πες ότι καίει 1.500Watt max - που θεωρώ είαι πολύ γεναιόδωρη εκτίμηση) , μας λένε ότι στα δημόσια πρέπει να πληρώνεις 100 και στα ιδιωτικά 300 ευρώ;
Το πόρισμα που βγαίνει είναι ένα και δεν τίθεται καμιά αμφιβολία.
Μας έχουν για τελείως πρόβατα.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,684
Εμείς ως εταιρεία που θέλει να αναπτύσσει διαγνωστικά τεστ πάνω σε τέτοιες πλατφόρμες από συγκεκριμένη εταιρεία για αυτό το μηχάνημα έχουμε συνολικά γύρω στα 15 x 4 μηχανήματα (δηλαδή 60). Η κασέτα (cartridge) που φορτώνεις το δείγμα μπορεί να κοστίζει και 200-300€, αλλά αυτό έχει μικρή σημασία όταν η υγεία οφείλει να είναι δωρεάν.

Γρήγορη πρόληψη και διάγνωση σημαίνει ότι ο ασθενής έχει αυξημένες πιθανότητες επιβίωσης. Που σημαίνει ότι μπορεί να γυρίσει στην παραγωγή. Που σημαίνει ότι τα 300€ ενός ψωροτέστ είναι πενταροδεκάρες, όταν συνεισφέρουν στο να ιαστεί ένα άτομο γρήγορα και να επανέλθει στην οικονομική ζωή της χώρας.

Τα γράφω τα παραπάνω, διότι έμαθα χτες ότι κοντινό πρόσωπο "έφυγε" από τη ζωή (όχι λόγω του ιού) ως αποτέλεσμα χρόνιας κακοδιαχείρισης ενός στοχευμένα παρηκμασμένου υγειονομικού συστήματος που το έχουν κάνει πλήρως outsourcing (NHS). Στην Ελλάδα αυτός ο άνθρωπος (με όλες τις κακοτοπιές του ΕΣΥ) θα ήταν ζωντανός αυτήν τη στιγμή, διότι με το καλημέρα θα τον έστελναν για ακτινογραφίες. Εδώ έκαναν 3 μήνες (χωρίς υπερβολή).

Αναλογιστείτε λίγο τι/ποια είναι τα κακώς κείμενα και σε ποια κατεύθυνση θέλουμε να αλλάξουν. Κρατισμός δεν είναι σοσιαλισμός όπως γραφόταν ορισμένες σελίδες πιο πίσω. Εκτός αν θέλουμε να βλέπουμε τον τραγέλαφο της Ολυμπιακής επί χρόνων ΠΑΣΟΚ να γίνεται σε ευρύτερο επίπεδο.
 

tinapeis

Mind-flayer
Joined
Nov 29, 2015
Messages
2,000

Οταν ειπα για καχυποψια ποιο πριν αυτο εννοουσα...καλως τα ναυτακια τα ζουμπουρλουδικα...πρωτη δικτατορια στην Ε.Ε. εν οψει κορονοιου...
 
Top Bottom