Σίγουρα το επόμενο build για future-proofing πάει στα 32GB, διότι είμαστε υπερβολικοί. Γιατί να τον κρύψομεν άλλωστεν.
Επόμενο?

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.
SignUp Now!Σίγουρα το επόμενο build για future-proofing πάει στα 32GB, διότι είμαστε υπερβολικοί. Γιατί να τον κρύψομεν άλλωστεν.
Η άποψή μου είναι ότι αφού τον θέλεις για δουλειά που όντως χρειάζεται τούς πυρήνες· η επιλογή σου είναι κυρίως ανάμεσα σε 3900x και 5900x και νομίζω καλύτερα να δώσεις κάτι παραπάνω και να πας στον 5900x. Αν είναι να κατέβεις πολύ για το κόστος, τότε κατέβα και στον 2700x.Thoughts/insights?
Αρχίζω το ψάξιμο για ένα Ryzen build. Ιδανικά, θα ήθελα να φύγω πάνω από 8 πυρήνες (όχι ελέω gaming), συνεπώς, παρά την κυκλοφορία Zen 3, o 3900X φαντάζει ακόμα δελεαστικός στα μάτια μου. Αν πάω σε Zen 3, δύσκολα επιλέγω κάτι υποδεέστερο του 5800X (5700Χ worst case scenario). Έχουμε κατά νου κάποιο διεξοδικό review για σύγκριση, παρά το ότι δεν είναι 1:1 συγκρίσιμα τσιπ; Έχω την αίσθηση ότι οι +4 φυσικοί πυρήνες του 3900Χ θα του επιτρέψουν να "γεράσει" καλύτερα σε οτιδήποτε, πλην ίσως του gaming.
Thoughts/insights?
Κοίταξε πώς το βλέπωΜιλάμε πάντως για +70% αύξηση κόστους μεταξύ 5900X και 3900X αυτή τη στιγμή στο Σκρουτζ, δε νομίζω ότι υπάρχει ανάλογη διαφορά επιδόσεων. Πάντως είναι καθησυχαστικό το ότι δε θεωρείτε υπερβολή τη μετάβαση σε 12 φυσικούς πυρήνες.
Η διαφορά τους δεν είναι και τόσο μεγάλη. Αν μπορεί να κάνει την δουλειά ο ένας μπορεί και άλλος και αντιστρόφως. Ο 5900Χ είναι απλά σαφώς καλύτερος, τόσο που καταλήγει να είναι αντίστοιχος με τον 3950x (και για αυτό λέω ότι σε περίπου ίδιες τιμές πρέπει να προτιθηθεί).Όσο έχω διαβάσει, ο 3900Χ θα μου βγάλει τη δουλειά που θα μου έβγαζε ο 5900Χ.
Μεταξύ των δύο ξεκάθαρα ο 5900X είναι καλύτερος (για gaming). Είναι ξεκάθαρα καλύτερη η zen3 αρχιτεχτονική για gaming. Οποιοσδήποτε καλός zen3 (πχ και ο ryzen 5 5600X) θα είναι καλύτερος από τον threadripper για gaming. O threadripper είναι για δουλειά, δεν είναι για gaming. Αλλά δεν πρόκειται ούτε τώρα ούτε σε δέκα χρόνια να χρειαστείς τόσο πολλούς πυρήνες για gaming. Ήδη ο Ryzen 5 5600X είναι τέλειος και ο Ryzen 7 5800X είναι υπερ-όβερ-κιλλ για gaming και οι παραπάνω πυρήνες δεν θα σού χρειαστούν ποτέ μα ποτέ.Για gaming pc ποιος επεξεργαστής αξίζει περισσότερο με τα σημερινά δεδομένα;
AMD CPU Ryzen 9 5900X ή AMD CPU Threadripper 3970X;
Και οι 8 πυρήνες είναι όβερκιλλ. Μεταξύ 6-πύρηνο zen3 και 8-πύρηνο zen2, σαφώς πολύ καλύτερα 6-πύρηνο zen3. Αλλά οι 12 πυρήνες είναι εντελώς εκτός λογικής, έχουν ξεπεράσει ακόμα και το όβερκιλλ. Μπορώ βέβαια να κατανοήσω αν τού περισσεύουν τόσο πολύ τα λεφτά να πάρει 8-πύρηνο zen3 (5800X) αλλά να ανέβει σε 12 (5900Χ) είναι απλά εκτός λογικής. Να γυρίσει σε προηγούμενη γενιά για ακόμα περισσότερους πυρήνες (threadripper) είναι απλά λάθος.O 5900X. Αν θες κάτι πιο φτηνό, πήγαινε σε 8πύρηνο Zen 3 ή Zen 2.
Εκτός ότι δεν συμφωνώ ούτε καν σε αυτό, ακόμα και αν συμφωνούσα, μέτρημένα κουκιά είναι όταν συγκρίνουμε 8πύρηνο zen2 με 6πύρηνο zen3. Οι 8 πυρήνες είναι +33% περισσότεροι από τούς 6 πυρήνες. Αυτό δεν είναι και τόσο μεγαλύτερο νούμερο από το πλεονέκτημα σε απόδοση τού zen3. Δηλαδή η διαφορά στο ένα σημείο που κοιτάς (και το οποίο δεν έχει και τόση σημασία) το multithreading είναι οριακή (ενώ σε όλα τα άλλα υπάρχει καθαρή υπεροχή για τον zen3. Δηλαδή ακόμα και αν κάποιον πραγματικά τον νοιάζει το multithreading, ο μόνος λόγος που θα τον έκανε να προτιμήσει zen2 8πύρηνο αντί για zen3 6πύρηνο είναι επειδή ο zen2 είναι πολύ πιο φτηνός. Σε ίδια τιμή απλά είναι καθαρά κατώτερος ο zen2.Με δεδομένο ότι οι κονσόλες φοράνε 8πύρηνο Zen 2, όχι, δεν το θεωρώ υπερβολή.