What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Coronavirus: Based Μπολι Chads, Antivaxx Cringe, Ήρθε το Τέλος

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,327
Τα λεωφορεια, το ανοιγμα των συνορων χωρις τεστ, οι κομματικοι εορτασμοι στην ομονοια κ.α Ειναι πραγματα που περιμενουν ενοχους.
Η σπαταλη χρηματων για τα ΜΜΕ ειναι επισης κατι που πρεπει να περασει απο καποιο εισαγγελικο γραφειο. Πληρωσαν για κατι που ειναι και πρεπει να ειναι δωρεαν. Εκτος απο τα πεταμενα χρηματα εχουμε και την ασυδοσια των καναλιων. Εξαιτιας της καταστασης βρεθηκαν να εχουν το μαχαιρι και το καρπουζι.
 

Dim Gian Bot

Death Knight
Sign me up! Approval of the Admiral Born Leader PCMaster Veteran
Joined
Apr 2, 2016
Messages
3,925
Σόρρυ για το οφτόπικ, αλλά γιατί να λέμε πάντα "έχω το μαχαίρι και το καρπούζι"; Γιατί να μην είναι πεπόνι;
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,327
Σόρρυ για το οφτόπικ, αλλά γιατί να λέμε πάντα "έχω το μαχαίρι και το καρπούζι"; Γιατί να μην είναι πεπόνι;
Την ιδια απορια ειχα κι εγω οταν το πληκτρολογουσα.Με το καρπουζι ειναι ή με το πεπονι; Το νοημα ειναι οταν εχεις το αντικειμενο αλλα και το εργαλειο που χρειαζεται το αντικειμενο. Θα μπορουσε να ειναι "εχω την κονσερβα και το ανοιχτηρι" "εχω το παιχνιδι και την καρτα".
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,327
Σφιξιμο και χαλαρωση των μετρων και τιποτα απο αυτα δεν με επηρεαζει. Καθε μερα κανω τα ιδια πραγματα. Φουρνο τσιγαρα/καφε-σπιτι και καθε 4-5+ μερες προσθετω το σουπερ μαρκετ.
Σε αλλα τρολονεα

 

Eaglos

Mind-flayer
Joined
Jan 3, 2020
Messages
1,509
Ωραίο αρθρο για για την υπερθνησιμότητα του 2020 σε σχέση με το 2019


"Έχουμε όμως συγκριτικά στοιχεία από την ΕΛΣΤΑΤ και για τους θανάτους μέχρι την 30η Οκτωβρίου του 2020 όταν οι θάνατοι μέσα στο 2020 είχαν κατά τι ξεπεράσει τους αντίστοιχους θανάτους το 2019 – κατά μόλις 0,75%. με βάση την πληροφορία αυτή μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα τη δραματική εξέλιξη στο δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου. Στο δίμηνο αυτό (από 30/10-31/12) οι θανόντες το 2019 ήταν συνολικά 19.436. Το 2020 έφτασαν τους 29.150 – διαφορά 9714 θανόντων σχεδόν ακριβώς η ετήσια διαφορά θανάτων μεταξύ 2019 και 2020. Όλοι οι επιπλέον θάνατοι μεταξύ 2019 και 2020 προέκυψαν τους τελευταίους δύο μήνες του έτους."

"Στις 30 Οκτωβρίου οι θάνατοι από COVID-19 από την αρχή της πανδημίας είχαν φτάσει τους 620. Στις 31 Δεκεμβρίου είχαν φτάσει τους 4838. 4218 δηλαδή ήταν οι νεκροί από COVID-19 τους δύο τελευταίους μήνες της χρονιάς"

Οπότε είχες 4838 από covid και 9714-4838 παράπλευρες απώλιες

"Οι παράπλευροι αυτοί πανδημικοί θάνατοι όπως είπαμε είναι ο κανόνας (συμβαίνουν στον έναν ή τον άλλο βαθμό σε όλες τις χώρες που έπληξε σκληρά η πανδημία, όπως ίσχυσε και στην εποχή της Ισπανικής γρίπης) και ενδέχεται να οφείλονται σε πολλές αιτίες:

Σε Υποκαταμέτρηση θανάτων από COVID-19

Στην αυξημένη θνησιμότητα λόγω αναβολής προγραμματισμένων χειρουργείων, ανεπαρκούς διαθεσιμότητας νοσοκομειακών κλινών και ιδίως κλινών ΜΕΘ, αποφυγής επισκέψεων σε γιατρούς, κέντρα υγείας και νοσοκομεία λόγω του φόβου της πανδημίας, και γενικότερα τη συμπίεση και το φόρτωμα του ΕΣΥ ιδίως σε περιοχές όπου σάρωνε η πανδημία

Σε αυξημένη νοσηρότητα λόγω του άγχους επιβίωσης, της εργασίας, του εγκλεισμού και της ζωής σε κλειστούς χώρους (παρότι η αντίστοιχη περίοδος καραντίνας τον Μάρτιο δεν παρουσίασε τέτοια φαινόμενα, η δεύτερη καραντίνα έγινε σε πολύ πιο ασφυκτικές οικονομικές και ψυχολογικές συνθήκες)"

"Ο ταλαιπωρημένος νομός Κοζάνης έχει 5,5% αύξηση θανάτων σε σχέση με πέρυσι, σχεδόν όμως όλη η αύξηση αφορά την Πτολεμαΐδα και μόνον, που είδε αύξηση θανάτων σε σχέση με το 2019 κατά 36%. Κάτι που συνάδει με την οργισμένη αντίδραση των τοπικών φορέων της Κοζάνης για την πέραν της λογικής παράταση του αέναου καθολικού λοκ-ντάουν στον νομό. Μια πληρέστερη ανάλυση δεν είναι στους στόχους του παρόντος, αλλά η γενική εικόνα είναι παρόμοια: Μακεδονία, Θράκη και Θεσσαλία υπέστησαν το μεγαλύτερο φορτίο των επιπλέον θανάτων ενώ η θνησιμότητα στη Νότια Ελλάδα παρέμεινε στα περσινά επίπεδα με μικρές μεταβολές συνολικά, πλην στενά τοπικών εξαιρέσεων. Το δε θανατηφόρο φορτίο έπεσε σχεδόν όλο μαζί στη Βόρεια Ελλάδα τους δύο τελευταίους μήνες της χρονιάς.


Η γεωγραφική κατανομή των επιπλέον θανάτων, αλλά και η σαφής συμμετοχή στη συνολική θνησιμότητα παράπλευρων αιτιών θανάτου σε αναλογία σχεδόν 1 προς 1, ίσως θα πρέπει να οδηγήσει στην αναθεώρηση της στρατηγικής των γενικευμένων οριζόντιων λοκ-ντάουν και να κατευθύνει τη διαχείριση της πανδημίας σε τοπικές και έγκαιρες παρεμβάσεις μετά από εκτεταμένα τεστ. Παράλληλα, οι πρόσφατες συρροές στη Λακωνία και την Αργολίδα, όχι συμπτωματικά θεωρώ την εποχή της συγκομιδής των πορτοκαλιών, αλλά και η ένταση της διάδοσης του ιού σε εργασιακούς χώρους σε όλη την Ελλάδα (και η Πτολεμαΐδα είναι χαρακτηριστική περίπτωση), ίσως θα έπρεπε να αναπροσανατολίσουν τη λήψη μέτρων από την απαγόρευση τω καθ ιδίαν περιπάτων σε πάρκα, στην παρακολούθηση και την αστυνόμευση των χώρων εργασίας για την τήρηση βασικών κανόνων υγιεινής."
 
Last edited:

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,327
Στην πολυ δυσαρεστη αλυσιδα των πραγματων που μακραινει απο καιρο, προστεθηκε ενας ακομα κρικος.
Η γυναικα μου εχει covid και ταυτοχρονα της γυρισε το ποδι και το εχει στον γυψο.
Απο την μια εχουμε την ταση του εγκεφαλου μας που διαγραφει απο την μνημη τις δυσαρεστες καταστασεις και απο την αλλη εχουμε το ενστικτο της επιβιωσης με την διτ.τη μορφη.
Ειναι φωνουλα, που ουρλιαζει να μην δωσουμε το μαχαιρι στον λαλημενο ξαδερφο για να κοψει το ψωμι. Ειναι και κεντρο αποστολης εντολων πχ δινει την εντολη στο ποδι μας, να πατησει πανω στο κεφαλι καποιου αλλου για να πιαστουμε απο το απαγορευτικο της πτωσης/πνιγμου.
Αντι να οργανωνουν εμβολια θα επρεπε να κανουν δωρεαν αποστολη χαπιων με υδροκυανιο. Δεν θα παρω το χαπι, θα κανω το εμβολιο.
Αν υπηρχε η μνημη ολοι το υδροκυανιο θα απαιτουσαν.

Στο θεμα που ακουμε συχνα οπου καποιος εκανε τεστ και ξανακανε και τελικα βρεθηκε θετικος. Δεν ειναι απο ανθρωπους που δεν εχουν τι να κανουν και πανε για τεστ.
Απο την προσφατη ιστορια.
Ο προισταμενος της γυναικας μου, ταξιδεψε μεχρι την πρωτευουσα για να δει την οικογενεια του. Μερες εορτων και εκεινη την περιοδο δεν ειχαν απαγορευση κυκλοφοριας. Οταν επεστρεψε ενοιωθε ενα μονιμο κρυο και αφου επισκεφτηκε κοντινο νοσοκομειο του εκαναν τεστ και τον εβαλαν σε καραντινα. Ταυτοχρονα πηγαν στα γραφεια και τους μαζεψαν ολους για τεστ και καραντινα. Η γυναικα μου εκανε ενα τεστ οταν μπηκε σε καραντινα και ενα για να βγει απο εκει. Μετα απο λιγο καιρο εκανε και ενα τριτο. Το τεστ ηταν με το μαντζαφλαρι που ακουμπαει τον εγκεφαλο. Ως εδω καλα.
Πριν αρκετες επαιξε βιντεοκληση και εδειχνε πολυ αρρωστη και το οτι εκλαιγε σημαινει οτι ηταν πολυ χειροτερα απο οσο εδειχνε.
Μου εδειξε και το ποδι της αλλα ο πονος του ποδιου δεν ηταν τιποτα μπροστα σε αυτα που ενοιωθε.
Πηγε στο νοσοκομειο και τις εδωσαν κατι χαπια αλλα δεν της ειπαν τι εχει. Κλασσικο αφρικανικο νοσοκομειο. Εκανε covid τεστ και βγηκε αρνητικο. Περασαν πολλες μερες και η κατασταση στα ιδια.
Τα ματια της ειναι πολυ κοκκινα και οτι περιεχει το σωμα της ποναει.
Σε δευτερολεπτα περναει απο την φαση καιγομαι στην φαση κρυωνω. Δεν εχει βηχα και τα γνωστα απο τις ειδησεις συμπτωματα, απουσια γευσης/οσφρησης. Πολυ εντονη ειναι η φαση που δεν μπορει αν μεινει ξυπνια. Επειδη περασαν πολλες μερες (7+) και τιποτα δεν αλλαξε, της ειπα να παει ξανα για τεστ.
Συρθηκε μεχρι το νοσοκομειο, εκανε το τεστ και βγηκε θετικη. Της εδωσαν μια σακουλα με χαπια, δεν της εξηγησαν τι χαπια ειναι, κλασσικη αφρικανικη ιατρικη και μπηκε καραντινα. Σημερα που μιλησαμε, δεν μπορουσε ουτε το κινητο να σηκωσει, απλα το αφησε διπλα της. Οση ενεργεια χρειαζομαι εγω για να σπρωξω ενα αυτοκινητο χωρις ροδες, την ιδια ενεργεια χρησιμοποιησε και εκεινη για να πει δυο λεξεις.

Πριν αρρωστησει μου πεταγε που και που τα κλασσικα για την επιδημια και οτι ειναι τριχες κατσαρες. την ιδια αποψη ειχε ολοκληρη η κοινωνια αλλα τις τελευταιες μερες ξεκινησε ξανα σκληρο lockdown. Απο μερικα κρουσματα πηγαν στα παρα πολλα. Οι ντοπιοι το θεωρουσαν αστειο.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,327
Για να γελασουμε και λιγο.
Ο Τραμπ, αφου δεν καταφερε να ξεκινησει εμφυλιο πολεμο, προκειμενου να παρει πισω το twitter account του, αποφασισε οτι πρεπει να κανει κατι για τον επομενο προεδρο και ετσι εδωσε εντολη να ανοιξει τα συνορα με μερικες, οχι τυχαιες, χωρες. Αγγλια και Ιρλανδια με την ξακουστη μεταλλαξη και την Βραζιλια που κατεχει την τριτη θεση σε αριθμο κρουσματων και ειναι μια απο τις χωρες που δεν σκοτιστηκαν και πολυ για μετρα. Την δευτερη θεση την κατεχει η Ινδια και εχω λογους να πιστευω οτι δεν θελει να ανοιχτει στην Ινδια.


Ενας proper ψυχοπαθης, δεν εχει υφος ψυχοπαθη αλλα ενεργει ως τετοιος.
ταδε εφη Κουνελος.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,327

Καποιος που σιγουρα εμβολιαστηκε οταν ηταν μωρο, σκοτωσε τον γιο του για να μην εμβολιαστει.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,567

  • 8η Φεβρουαρίου εκτιμάται ότι είναι μία πιθανή ημερομηνία για μετακίνηση από νομό σε νομό αλλά μόνο για ψάρεμα, κυνήγι και χιονοδρομικά κέντρα
  • 15η Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει η συζήτηση για την εστίαση η οποία όμως προσδιορίζεται για μετά το τέλος Φεβρουαρίου και πιθανώς προς τα μέσα Μαρτίου

Με άλλα λόγια θα σου επιτρέπουν να πας από νομό σε νομό μόνον αν πρόκειται να σκοτώσεις κάτι ή να κάνεις σκι.

Όλοι στο αμάξι με μια καραμπίνα, ένα καλάμι και ένα χιονοπέδιλο.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,269
Δεν χάνουν ευκαιρία να μας δείξουν ότι είναι ηλίθιοι αυτοί οι άνθρωποι στην κυβέρνηση.
 

Mogrey665

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Joined
Feb 23, 2013
Messages
5,931
καλα για χιονοδρομικα κεντρα ηταν το μονο σιγουρο μιας και ειναι χομπι του κουλη.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,269
και τι στέλνουμε για χιονοδρομικό; :p
 

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,223
imho μόνο ηλίθιοι δεν είναι, απλά θέλουν να εξυπηρετήσουν τα κλειδιά της εξουσίας τους. Όπως κάνουν όλες οι γραφειοκρατίες. Προφανώς υπάρχουν και θα υπάρχουν πολλά προσχήματα, ιδεολογίες, ιδεολιψίες αλλα ο πραγματισμός είναι αμείλικτος.
 

Dim Gian Bot

Death Knight
Sign me up! Approval of the Admiral Born Leader PCMaster Veteran
Joined
Apr 2, 2016
Messages
3,925

Καποιος που σιγουρα εμβολιαστηκε οταν ηταν μωρο, σκοτωσε τον γιο του για να μην εμβολιαστει.

Ε μα γι' αυτό το έκανε. Για να μην γίνει ο γιος του σαν κι αυτόν... :Ρ

@nitro912gr : Βάζουμε το "Β1" (Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία). Μπορεί να μην είναι για πριν το σκι, αλλά θα είναι σίγουρα για το "μετά".
 

Myrmidonas

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,037
The Vaccinated Class. Διαβάζοντας αυτό το άρθρο με ήρθε στο μυαλό αυτό που είχε κάνει ο Καποδίστριας με τις πατάτες. Πιστεύω πάντως πως με την αναξιοπιστία των ΜΜΕ όλα αυτά οδηγούν σε αντίθετα αποτελέσματα
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,269
The Vaccinated Class. Διαβάζοντας αυτό το άρθρο με ήρθε στο μυαλό αυτό που είχε κάνει ο Καποδίστριας με τις πατάτες. Πιστεύω πάντως πως με την αναξιοπιστία των ΜΜΕ όλα αυτά οδηγούν σε αντίθετα αποτελέσματα
Τα ΜΜΕ ήταν και θα είναι πάντα "take it with a grain of salt", απλά κάποιοι κατάφεραν και πέτυχαν την πλήρη απαξίωση τους. Όχι για την φουκαριάρα την μάνα μου βέβαια, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.

Το λουζόμαστε όλοι τώρα. Γιατί ο γιωρίκας και ο κωστίκας αποφάσισαν ότι αφού τα βοθροκάναλα λένε μόνο ψέματα, η μόνη έγκυρη πηγή πληροφόρησης είναι το μπλοκ του κυρ μένιου.

Από το κακό πήγαμε στο χειρότερο.
 
Top Bottom