Tony Corvus
Ancient Red Dragon
By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.
SignUp Now!
Εγώ το βλέπω πιο απλά, η σημαία τιμά τους πεσόντες. Κανένα κράτος και καμιά κυβέρνηση.
ΠΡΟΤΕΙΝΩ να γίνει pinned το ποστ αυτό!Αυτη η συζητηση πρεπει να εχει ξαναγινει. Πρεπει να ειμαστε απο τους ελαχιστους που εκαναν επανασταση και εφεραν ξενο αρχηγο για να κανει κουμαντο και απλα αντικαταστησαμε τους τουρκους supervisors με ελληνες.
Οτι εξαφανισαμε πολλους απο τους επανασταστες δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο αφου εχει γινει και αλλου.
1) Θα ανεμίσετε λάβαρα στα μπαλκόνια; ΟΧΙ
2) Είστε από αυτούς που βλέπουν ολόκληρες τις παρελάσεις στην ΕΡΤ; ΟΧΙ
3) Πώς νιώθετε που μας επισκέφθηκε ο Κάρολος ενώ ο Φίλιππας μας έφτυσε για πολλοστή φορά; ΣΤΑ @@
4) Μήπως δεν σας συγκινούν όλα αυτά επειδή είστε προβοκάτορες που αμαυρώνουν την ημέρα θυμίζοντας σε όλους ότι ακόμη και στην Ελλάδα η Επανάσταση ξεκίνησε νωρίτερα;
Με συγκινει το γεγονος οτι οποιος θελει να επαναστησει, ποσταρει ηρωες του '21 και αυτο ειναι η προσωπικη επανασταση του καθενος.
5) Τελικά η Επανάσταση ήταν ταξικη;
Η επανασταση αυτη ειναι η κλασσικη ελληνικη νοοτροπια οπου ο καθενας θελει να αντικαταστησει τον αδικο, με τον εαυτο του για να ευεργηθει και αυτος με την σειρα του.
Αυτό, βασικά.
Το έχω χρησιμοποιήσει και ως επιχείρημα στην αέναη συζήτηση που πετάγεται από edgelords αραιά και που "μιεχ μιεχ η Ελληνική σημαία είναι η σημαία της East India Company οπότε ας την κάπσουμαι μιεχ" (που δεν ισχύει, αλλά είναι άλλη συζήτηση αυτή). Και καμία απολύτως αξία να μην είχε η σημαία ως υλικό κι ως σύμβολο, από τη στιγμή που την έχουν ποτίσει με αίμα οι πρόγονοί μας, είτε στους πολέμους από ιδρύσεως του κράτους ή ακόμα και με το ΕΑΜ και το Λαμπράκη και το Πολυτεχνείο, έχει αποκτήσει νόημα πλέον από μόνη της. Και το νόημα αυτό ευτυχώς υπερβαίνει την εκάστοτε κυβέρνηση, όσο κι αν η κυβέρνηση προσπαθεί να οικειοποιηθεί τη σημαία.

«Με την ευκαιρία της Εθνικής εορτής της Ελληνικής Δημοκρατίας, απευθύνω τις ευχές μου στην Εξοχότητα σας και τον ελληνικό λαό. Εκφράζω τις καλύτερες ευχές μου για την ευημερία και την ευτυχία της Εξοχότητας σας και του ελληνικού λαού και εύχομαι οι σχέσεις μεταξύ των χωρών μας να αναπτυχθούν σε κάθε τομέα μέσω του διαλόγου και της συνεργασίας»