Videogames που σας πήραν πολλά χρόνια να τα τερματίσετε;

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
@manofsorrows
Συμφωνώ πολύ με τα μακροσκελή checkpoints.

Στα δικά μου.
Pokemon Blue
Πρέπει να μου πήρε κάτι πάνω από χρόνο για την τερματίσω. Δεν γνώριζα αγγλικά τότε και απλά έκοβαν βόλτες και σπαμαρα το A button. Είχα κολλήσει τότε στην Vermillion city που έπρεπε να χρησιμοποιήσεις Cut για να εισελθεις στο gym. Μετά ήταν εκεί που δεν είχα πρόσβαση στην Saffron City διότι δεν με άφηναν οι μπάτσοι.

Deus Ex.
Από το PC master. Εγκατάσταση. Μπαίνω στην πρώτη περιοχή, πυροβολω, οι σφαίρες στο θεό. "Τι ρετροπιξελουμα μαλακια λέω είναι αυτή." Uninstall.
Μετά από τέσσερα χρόνια το ξανά έπιασα γρ λέω δεν μπορεί. Σε όλους άρεσε. Μόνο σε μένα δεν;

Το παιχνίδια το τελειώσα σε
emulator καμιά 20άρα χρόνια αργότερα.
Νομιζω οτι αυτη η αφοσιωση πρεπει να επιβραβευτει με bαdge.... 20 χρονια μετα.... Ουτε ο Μαθουσαλας δεν εκανε κατι τετοιο.
Αν ειχα καπελο θα το εβγαζα και θα το πεταγα στον αερα. respect ρε man.

btw αν φτασεις στο kings quest 6....

King-quest.jpg

Μετά από τέσσερα χρόνια το ξανά έπιασα γρ λέω δεν μπορεί. Σε όλους άρεσε. Μόνο σε μένα δεν;
Τελικά σου άρεσε;

Morrowind...
Την πρώτη φορά που το πέρασα στον υπολογστή, ενώ μόλις είχα βγει από την Seyda Neen, έπεσε κεραυνός τα ρολόγια της ΔΕΗ τινάχτηκαν στον αγέρα και το τροφοδοτικό χαιρέτησε.
Δεύτερη, φορά κάτι είχα πάθει με τον σκληρό. Δεν θυμάμαι αν ειχα γεμισει bad sectors ή αν είχε αρπάξει καναν ιο. Πάντως έπεσε φορμάτ και εν τέλει άλλαξα σκληρό.
Την τρίτη φορά και φαρμακερή κατάφερα να το ολοκληρώσω, ίσως και 6-7 χρόνια μετά, σε ενα netbook που είχε η αδερφή μου.
Έκτοτε του έχω πετάξει τα μάτια έξω και τώρα περνάμε μαζί τις τελευταίες μας ώρες.

Το Morrowind δεν το εχω τελειωσει γιατι οπως και στην περιπτωση του χρονομαν, ολο κατι συμβαινει.
Οχι καταστροφες και επιδημιες οπως συμβαινει στον χρονομαν.

Επειδη το ανεφερα χθες, εβαλα το sniper ghost warrior με σκοπο να το τελειωσω, οχι μετα απο 20 χρονια, περασα το training και ανακαλυψα οτι το παιχνιδι ειναι τοσο χαλια που δεν θα το τελειωσω ποτε και δεν φταιει η αρχαιοτητα του.

Ερωτημα για αλλο thread, τα adventure της Sierra εποχης και αλλων (hero, kings, larry, monkey island κλπ) ηταν απλα αδυνατο να τα τελειωσεις χωρις οδηγο ή ετσι μου φαινοταν τοτε καθοτι παιδακι;

Αδύνατο όχι αλλά κάποια ήταν στα όρια του σαδισμού. Από τα games της Lucas Arts θα έβαζα σίγουρα το Zak McKracken και ίσως το Maniac Mansion στη λίστα της ντροπής. Τα Monkey Island μια χαρά τα βγάζεις και μόνος σου.

ηταν απλα αδυνατο να τα τελειωσεις χωρις οδηγο ή ετσι μου φαινοταν τοτε καθοτι παιδακι;

To secret of monkey island, το τελείωσα μικρός μόνος χωρίς οδηγό και μάλιστα δεν ήξερα καν καλά αγγλικά (σε μεγάλο βαθμό έμαθα αγγλικά παίζοντας αυτό το παιχνίδι). To hero's quest δεν το τελείωσα τότε αλλά είχα προχωρήσει εντυπωσιακά πολύ, και ήταν η έκδοση που έγραφες εντολές, κάτι που τότε δεν μού άρεσε αλλά όταν το ξανάπαιξα αφού δοκίμασα την νέα έκδοση το γύρισα γρήγορα στην παλιά.

Last edited:
Τα adventures της Sierra είχαν και αυτό το points system, στο οποίο κατά περιστάσεις ήταν απλά αδύνατον να μαζέψεις όλους τους διαθέσιμους πόντους χωρίς walkthrough.

Θυμάμαι την πρώτη φορά που είχα παίξει το Quest for Glory 3 χωρίς την παραμικρή βοήθεια, το τελείωσα μαζεύοντας... κοντά 350 από τους 500 πόντους.

To secret of monkey island, το τελείωσα μικρός μόνος χωρίς οδηγό και μάλιστα δεν ήξερα καν καλά αγγλικά (σε μεγάλο βαθμό έμαθα αγγλικά παίζοντας αυτό το παιχνίδι). To hero's quest δεν το τελείωσα τότε αλλά είχα προχωρήσει εντυπωσιακά πολύ, και ήταν η έκδοση που έγραφες εντολές, κάτι που τότε δεν μού άρεσε αλλά όταν το ξανάπαιξα αφού δοκίμασα την νέα έκδοση το γύρισα γρήγορα στην παλιά.
πόσοι μάθαμε αγγλικά για να μπορέσουμε να παίξουμε παιχνίδια... το καλύτερο φροντιστήριο

Τελικά σου άρεσε;
Αμέ. Πέντε απανωτά playthroughs με την μόνη μαλακια όπου μόλις έπαιρνα το κινέζικο φωτόσπαθο, έπαιζα μόνον με αυτό, το οποίο για melee ήταν πολύ imba και έφτιαχνε το game a walk in the park.

Επειδη το ανεφερα χθες, εβαλα το sniper ghost warrior με σκοπο να το τελειωσω, οχι μετα απο 20 χρονια, περασα το training και ανακαλυψα οτι το παιχνιδι ειναι τοσο χαλια που δεν θα το τελειωσω ποτε και δεν φταιει η αρχαιοτητα του.
Είναι τεχνικά προβληματικό το game. Ανύπαρκτα τα hit boxes. Το στελθ, θέλει δούλεμα να μάθεις πως κινούνται οι εχθροί.
Θα πηξεις στο reload.

πόσοι μάθαμε αγγλικά για να μπορέσουμε να παίξουμε παιχνίδια... το καλύτερο φροντιστήριο
Πήγαινα στο φροντιστήριο και πέταγα λέξεις που ούτε καν τις φανταζόταν η δασκαλά των αγγλικών. Ειδικά σε RPGs με in game βιβλία, μαθαίναμε περισσότερα από ότι στα reading που μας έδιναν.

Πήγαινα στο φροντιστήριο και πέταγα λέξεις που ούτε καν τις φανταζόταν η δασκαλά των αγγλικών. Ειδικά σε RPGs με in game βιβλία, μαθαίναμε περισσότερα από ότι στα reading που μας έδιναν.
επειδη το φροντιστηριο ειχε αρχησει να μου φαινεται αγκαρια με ειχαν για αυτον που δεν θα το επαιρνε οταν μας εστειλαν για lower τοτε. τλκ ημουν ο μονος του τμηματος που το πηρε :p

επειδη αναφερθηκε το monkey island. ξεσκονισα την μνημη μου και πραγματι, το τελος δεν ηρθε μονορουφι αλλα με αλλεπαλληλα ragequit τα οποια χρειαστηκαν αρκετο καιρο για να ξεθυμανουν. To 3 το ειχα παει καλα, σαν το ψαρι στο νερο.
Παρατηρησα οτι ενα μεγαλο ποσοστο ειχε φαει αγγουρακι/λογοι σε περιβαλλον μη PC. Τυχαιο;

@Mogrey665 Ακριβώς το ίδιο είχε συμβεί κι εδώ. Συγκεκριμένα μία ξινή αλλά ωραία που είχαμε είχε πει πως αν περάσεις έστω και μία ενότητα, θα σκίσω το πτυχίο μου.
Είχα πιάσει και το WoW τότε. Περισσότερο μιλούσαμε στο ventrilo παρά στο φροντιστήριο

Χαχαχα είμαστε πολλοί τελικά. Εμένα, το βράδυ πριν τις εξετάσεις του proficiency, ο ιδιοκτήτης του φροντιστηρίου κερνούσε όλους πίτσες, σουβλάκια και εμένα με είχε στην από δίπλα αίθουσα (με διαχωριστικό μια τζαμαρία) να κάνω προφορικά. Το πρωί πριν την εξέταση ευχήθηκε σε όλους καλή επιτυχία, ενώ εμένα με προσπέρασε επιδεικτικά. Μικρή λεπτομέρεια: είχα να περάσω την βάση σε τεστ, από την D.

Προσθέτω και τις δικές μου ιστορίες στο θέμα το-gaming-μου-έμαθε-Αγγλικά.
Β' Λυκείου έδωσα και τα δύο πτυχία proficiency (Cambridge και Michigan) και πέρασα μόνο το δεύτερο που τότε θεωρούνταν κάπως "παρακατιανό" σε ορισμένους κύκλους... Στο Cambridge κόπηκα με Ε(!).

Fast forward μια εξαετία και ως (αιώνιος) φοιτητής έλιωνα μερόνυχτα στο WoW να chatάρω με το guild στα Εγγλέζικα. Παράλληλα βέβαια ταινίες/σειρές και κάποια βιβλία λογοτεχνίας όπως Pratchett από το πρωτότυπο. Όταν μια φίλη με είδε να γράφω με τόση άνεση και της είπα ότι έχω απωθημένο το Cambridge μου λέει γιατί ρε συ δεν πας απλά να το δώσεις, για πλάκα θα το πάρεις. Φροντιστήριο δεν έκανα, ωστόσο έλυσα μερικά past papers για να μπω ξανά στο κλίμα και δηλώθηκα. Η μάνα μου είπε κρίμα τα λεφτά, τι μύγα σε τσίμπησε. Τελικά όντως το πέρασα για πλάκα, με Α 🤷‍♂️

Παρόμοια ιστορία ο τότε συγκάτοικός μου που δεν πήγε ποτέ φροντιστήριο Αγγλικών, μόνο ό,τι μάθανε στο σχολείο, αλλά μέσω των games/ταινιών/μουσικής απέκτησε τις γνώσεις και πήγε πήρε το Lower στο χαλαρό. Αργότερα παίζει να πήγε και για Proficiency, δεν είμαι σίγουρος.

Last edited:
Ήδη από πριν το νηπιαγωγείο είχα μάθει τη σημασία των ρημάτων/εντολών στο Indiana Jones and the Last Crusade, πριν καλά-καλά μάθω να γράφω ή να διαβάζω Ελληνικά.

Back