Αξίζουν οι platforms (Sony, Apple, Microsoft, Steam, Nintendo κλπ) το 30% που παίρνουν ως προμήθεια;

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
*Αν και βασικά, αυτή την "απαίτηση" την έχω. Θεωρώ πως θα ήταν εξαιρετική κίνηση από τη Valve ένα πόσο, κατ' ελάχιστον 50.000$ και ιδανικά 100.000$ να είναι απαλλαγμένο από προμήθεια. Θα ήταν τεράστια ανάσα για μικρούς developers. Αλλά ταυτόχρονα θα σήμαινε ότι θα έπρεπε να υπάρχει καλύτερο curation στο Steam Store, γιατί αυτή τη στιγμή διακινείται τόσο πολύ σκουπιδαριό, που στο τέλος η Valve θα έμπαινε όντως μέσα άμα δεν χρέωνε. Και επειδή curation η Valve δεν θέλει να έχει, ας μην περιμένουμε...

Σωστό. Επίσης, ειδικά για την Valve υπάρχει και ένας άλλος παράγοντας: τα Steam keys που επιτρέπει να δημιουργούνται δωρεάν. Κάθε developer μπορεί ανάλογα με τις πωλήσεις του να δημιουργήσει έναν (μεγάλο) αριθμό από Steam keys και να τα πουλήσει μέσω άλλων καταστημάτων. Για τα κλειδιά αυτά η Valve παίρνει προμήθεια 0%. Η Valve δηλαδή πληρώνεται μόνο για τις αγορές που γίνονται απευθείας από το Steam. Τα Steam games που όλοι μας αγοράζουμε από Fanatical, Green Man Gaming, Humble Bundle κλπ δεν δίνουν σεντ στην Valve.

Αν η Valve λοιπόν μειώσει την προμήθεια και κόψει αυτά τα keys ή βάλει προμήθεια και σε αυτά, το αγγούρι θα το φάμε πάλι εμείς οι πελάτες. Όχι μόνο δεν θα δούμε μειωμένες τιμές, θα πληρώνουμε και παραπάνω.

Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να επέμβει η νομοθεσία. Το ποσοστό τού steam *δεν* είναι ένα από αυτά. Το ζήτημα για μένα είναι να αυξηθεί το μερίδιο στις ελεύθερες πλατφόρμες. Χρειάζεται πολύ περισσότερο αλλαγή αντίληψης.

Συμφωνώ. Πολύς κόσμος λέει "είναι επιλογή μου η κλειστή πλατφόρμα" όμως νομοθετικά το κοινό καλό υπερισχύει της ατομικής επιθυμίας. Αν οι κυβερνήσεις αποφασίσουν (όπως πιστεύω ότι πρέπει) ότι οι πλατφόρμες πρέπει να ανοίξουν για το κοινό καλό τότε θα πρέπει να υλοποιηθεί, κι ας χάσει κάποια ευκολία ο χρήστης του iphone και της κονσόλας.

Συμφώνω με το Λούσινο επί της αρχής. Ιδανικά, θα είχαμε ελεύθερες πλατφόρμες και ψαγμένους χρήστες. Δυστυχώς, αυτό θα απαιτούσε μια τεράστια συστημική αλλαγή παιδείας, δεν το κόβω να συμβαίνει πριν το 4221 μ.Χ. Η πλέμπα θέλει την έγκριτη 'ευκολία'.

Όπως είπα στην προηγούμενη παράγραφο, ελπίζω ότι οι κυβερνήσεις και οι οργανισμοί θα προσπεράσουν την επιθυμ_α του απλού κόσμου και θα σκεφτούν τι είναι το σωστό για το μέλλον. Αυτή τη στιγμή 4-5 εταιρίες μάς έχουν πιάσει από τα φρύδια, ζούμε ήδη το cyberpunk μέλλον.

Καλα ρε Ναύαρχε, κυβερνητική παρέμβαση για να ανοίξουν οι πλατφόρμες; Πόσο Πασοκος είσαι πια;

Ήρθε η ώρα για Αλλαγή σύντροφε @steel_havoc ! Μαζί θα προχωρήσουμε!

Προσέξτε 4D chess που παίζει ο μεγάλος Gaben.

Σουίνι:" Το 30% που ζητάει η Valve είναι υπερβολικό!"

Δημοσιογράφος: "Οι Sony και Microsoft δικαιούνται να ζητούν τόσο;"

Σουίνι:"Ναι, γιατί φτιάχνουν hardware"

Gaben: " Θα φτιάξουμε hardware"

Σουίνι:

tenor.gif

Μπορεί εν τέλει ο ✝️Σουήνη✝️ να είναι απλά τεράστιος Valve fan και να έγιναν όλα αυτά για να ξεκουνηθεί ο Χονδρός και να κυκλοφορήσει τίποτα επιτέλους. 5D Chess.

Άλλωστε θα ήταν ύβρις το να ισχυριστούμε εμείς οι πτωχοί αμαρτωλοί πως μπορούμε να κατανοήσουμε τα κίνητρα και τις επιδιώξεις μιας θεϊκής ιδιοφυίας όπως ο ☦️Τίμ☦️.

Άλλωστε θα ήταν ύβρις το να ισχυριστούμε εμείς οι πτωχοί αμαρτωλοί πως μπορούμε να κατανοήσουμε τα κίνητρα και τις επιδιώξεις μιας θεϊκής ιδιοφυίας ενός lizard man όπως ο Τιμ.

Note to self, να βάλω εμότζι ή react σχετικό με τις Δρακονιανές Ανθρωπόμορφες Σαύρες.

Steam Machines 2015-2018
Steam Controller 2015-2019

"The hardware we were pushing for was super-incomplete at the time"
-G.Newell

Τα είχαμε πει και τότε για τα Steam Machines, Ήρθε η ώρα για το reboot!

Εμένα δεν με ενοχλεί το 30%, με ενοχλεί να μην μπορεί ο developer να πουλήσει αλλού με ότι τιμή θέλει και δεν μιλάω για τα κλειδιά, αλλά ας πει παιδιά drm free απευθείας από την σελίδα μου 20% έκπτωση από οπουδήποτε αλλού.

Σε τελική ανάλυση πόσα θα δώσει από την σελίδα του; Το 1/10 των πωλήσεων; Αφού λίγοι θα ψαχτούν και αρκετοί που θα ψαχτούν θα το πάρουν ακόμα φθηνότερα σε κλειδάδικο.

Εμένα δεν με ενοχλεί το 30%, με ενοχλεί να μην μπορεί ο developer να πουλήσει αλλού με ότι τιμή θέλει και δεν μιλάω για τα κλειδιά, αλλά ας πει παιδιά drm free απευθείας από την σελίδα μου 20% έκπτωση από οπουδήποτε αλλού.

Σε τελική ανάλυση πόσα θα δώσει από την σελίδα του; Το 1/10 των πωλήσεων; Αφού λίγοι θα ψαχτούν και αρκετοί που θα ψαχτούν θα το πάρουν ακόμα φθηνότερα σε κλειδάδικο.

Αυτό σαφέστατα θα έπρεπε να είναι δυνατό και θα μάθουμε σύντομα αν η Valve το περιόριζε μέσω της αγωγής της Wolfire. Να μην μπορείς να διαθέσεις Steam key μόνιμα σε χαμηλότερη τιμή το καταλαβαίνω διότι η Valve δεν κρατά καθόλου προμήθεια. Δικό σου αντίτυπο, DRM free είναι αυτονόητο ότι θα έπρεπε να το διαθέσεις όπως και για όσο εσύ νομίζεις.

Ναι για να δούμε, γιατί κάποιον θα ξεβρακώσει αυτή η κατάσταση ή την valve ή τους developers/publishers που πουλάνε στου σουίνι στο ίδιο κόστος παρά το μικρότερο ποσοστό που παρακρατάει η πλατφόρμα.

Αυτό σαφέστατα θα έπρεπε να είναι δυνατό και θα μάθουμε σύντομα αν η Valve το περιόριζε μέσω της αγωγής της Wolfire. Να μην μπορείς να διαθέσεις Steam key μόνιμα σε χαμηλότερη τιμή το καταλαβαίνω διότι η Valve δεν κρατά καθόλου προμήθεια. Δικό σου αντίτυπο, DRM free είναι αυτονόητο ότι θα έπρεπε να το διαθέσεις όπως και για όσο εσύ νομίζεις.

Βλέπω το "δικό σου DRM-free αντίτυπο" και κάνω raise σε δική σου δημιουργία και προϊόν της δουλειάς σου, αλλά θα χαθούμε σε ένα ωκεανό θεμάτων, από την ηθική της εργασίας μέχρι την ηθική της νομιμότητας.

Νίτρε θαρρώ πως θα σε πείραζε το 30%, αν το έδινες κι εσύ για "προστασία", ώστε να μπορείς να στήσεις πάγκο κάπου που θα σε βλέπουν, μιας και οι Ντον κατέχουν τα ακίνητα και έχουν μοιράσει και τις περιοχές τους.

Btw:

κάποιον θα ξεβρακώσει αυτή η κατάσταση ή την valve ή τους developers/publishers

Developer <> Publisher. Self-published indie developer <> Publisher. Αυτά τα δύο δεν μπαίνουν casually δίπλα-δίπλα, με ένα / ανάμεσά τους.

Βλέπω το "δικό σου DRM-free αντίτυπο" και κάνω raise σε δική σου δημιουργία και προϊόν της δουλειάς σου, αλλά θα χαθούμε σε ένα ωκεανό θεμάτων, από την ηθική της εργασίας μέχρι την ηθική της νομιμότητας.

Νίτρε θαρρώ πως θα σε πείραζε το 30%, αν το έδινες κι εσύ για "προστασία", ώστε να μπορείς να στήσεις πάγκο κάπου που θα σε βλέπουν, μιας και οι Ντον κατέχουν τα ακίνητα και έχουν μοιράσει και τις περιοχές τους.

Btw:

Developer <> Publisher. Self-published indie developer <> Publisher. Αυτά τα δύο δεν μπαίνουν casually δίπλα-δίπλα, με ένα / ανάμεσά τους.

Θα εκπλαγείς από το τι ποσοστό από τα κέρδη μου δίνω στο κράτος για προστασία αγαπητέ και σε αντίθεση με τα digital storefronts μου τα παίρνουν είτε τα βγάλω είτε όχι και μου τα τοκίζουν κιόλας. Γιατί αν δεν έχω να πληρώσω πρέπει να τιμωρηθώ.

Για το developer/publisher χρησιμοποιώ το slash ως "ή"

Δεν κατάλαβα καθόλου τι εννοείς mitsakos, αναφέρεσαι στη διατύπωση ή σε κάτι διαφορετικό;

Θα εκπλαγείς από το τι ποσοστό από τα κέρδη μου δίνω στο κράτος για προστασία αγαπητέ και σε αντίθεση με τα digital storefronts μου τα παίρνουν είτε τα βγάλω είτε όχι και μου τα τοκίζουν κιόλας. Γιατί αν δεν έχω να πληρώσω πρέπει να τιμωρηθώ.

Για το developer/publisher χρησιμοποιώ το slash ως "ή"

Δεν θα εκπλαγώ mate, φορολογούμαι στην Ελλάδα ως ελεύθερος επαγγελματίας. Υπάρχουν τεράστιες ποιοτικές διαφορές στη σύγκριση digital storefront/ΚΡΑΤΟΥΣ που κάνεις. Σχώρα με, μα η αλήθεια είναι πως βαριέμαι αρκετά να μπω σε εις βάθος κουβέντα για το θέμα, θα αρκεστώ να πω πως κατ' εμέ δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αμοιβαία αντιπαραδείγματα.

Admiral, χοντρικά απλά θέλω να πω πως για μένα δείχνει αγκύλωση της αγοράς το ότι συζητάμε τι μπορεί να κάνει ο δημιουργός με τη δημιουργία του, χωρίς να του θέτει εμπόδια ο αναπόφευκτος, για τους λόγους που έχουμε συζητήσει ήδη, μεγαλομεσάζοντας. Πλήρης αντιστροφή ρόλων.

Back