What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Τηλεοπτικές σειρές της προκοπής

soad667

Kraken
Infiltration Specialist PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
8,705
sn2Rwg-o.jpeg
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,947
Λοιπόν τέλος και οι δύο σεζόν του Succession. Νομίζω την αδίκησα στις αρχικές μου εντυπώσεις. Το γράψιμο σταδιακά γίνεται όλο και πιο κοφτερό, οι χαρακτήρες πιο πολυεπίπεδοι, ο κυνισμός και η σκατοψυχιά χτυπάνε κόκκινο (συχνά με ξεκαρδιστικά αποτελέσματα). Γενικά καθώς οι συγγραφείς βρίσκουν τη "φωνή" των χαρακτήρων τους, η σειρά απογειώνεται και η ανεβασμένη αυτοπεποίθηση της δεύτερης σεζόν είναι εμφανής και απολαυστική.
Δυναμική σκηνοθεσία που ισοσταθμίζει την στατικότητα των σκηνικών, κορυφαίος στον ρόλο του σκληρού πατριάρχη ο Brian Cox, δυνατό και το καστ των συγγενών και λοιπών αυλικών που τον περιστοιχίζουν.

Φυσικά, η θεματολογία δεν παύει να είναι φάση Δυναστεία: γκαλά, βιλάρες, χλιδάτες τελετές, κότερα, ελικόπτερα, και στρατιές από υπηρέτες στο background. Στον πυρήνα όλης αυτής της προκλητικής γκλαμουριάς βρίσκονται οι παραξενιές, διαστροφές και μηχανορραφίες βαθύπλουτων κηφήνων που δεν έχουν αληθινά προβλήματα στη ζωή τους, συνεπώς είναι καταδικασμένοι να κυνηγούν το (ακόμα περισσότερο) χρήμα κι εξουσία μέχρι τελικής πτώσεως. Τα γούστα είναι όταν ξεσκίζουν ο ένας τις σάρκες του άλλου για να το πετύχουν. Σκέτη απόλαυση.

8/10 εν αναμονή και της τρίτης σεζόν.

Τώρα σειρά έχει το The Mare of Easttown και μετά η 5η και τελευταία σεζόν The Wire.
 
Last edited:

tyrion395

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,887
Masters of the universe (netflix): Να ξεκαθαρίσω ότι δεν είχα καμιά ιδιαίτερη νοσταλγία για το original και ειλικρινά αιφνιδιάστηκα όταν συνειδητοποίησα πόσοι- μιλώντας πάντα για την Ελλάδα- το περίμεναν σχεδόν σαν μάνα εξ ουρανού.
Ήμουν βέβαια στην κατάλληλη ηλικία όταν το αρχικό ήταν ακόμα στα πράγματα, αλλά τελικά για μένα δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα παιδικό με power fantasy προεκτάσεις που κράτησε πολύ λίγο. Ήρθε και έφυγε. Να μου πεις transformers να το καταλάβω. Χελωνονιτζάκια, οκ. 3,7,5 Νιτζάκια εντάξει. Ακόμα και την επανεμφάνιση του Κρις Σφέτα να περίμεναν κάποιοι πιο πολύ θα το καταλάβαινα!
Με βάση τα παραπάνω καταλαβαίνετε ότι "μπήκα" στην σειρά με καμία απολύτως προσδοκία...και πραγματικά πέρασα πολύ καλά! Αν έπρεπε να βάλω μια βαθμολογία σε αυτό που είδα ή να πω αν ήταν αριστούργημα, καλό ή μέτριο θα έλεγα ότι... πέρασα πολύ καλά. Αυτό. Θέλω να πω ότι δε μπορώ να βαθμολογήσω με κάποιο άλλο τρόπο ένα "παιδικό" που δε θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο πέρα από αυτό. Ήθελε απλά να σε κάνει να περάσεις καλά και τουλάχιστον στη περίπτωση μου το πέτυχε. Τα δε visuals και με dolby vision ενεργοποιημένο, υπέροχα.
Όσον αφορά τις αρνητικές κριτικές, να μου επιτρέψετε να πάρω σοβαρά μόνο αυτούς που διαμαρτύρονται για
την απουσία του He-Man. Tους καταλαβαίνω. Ήθελαν το παιδικό τους ήρωα και στην ουσία δεν τον είχαν. Έπρεπε οι δημιουργοί να περιμένουν όλες αυτές τις αντιδράσεις. Βέβαια η σειρά λεγόταν Μasters of the universe σκέτο..
Παρακαλώ όμως μη μου ζητάτε να πάρω σοβαρά τις συζητήσεις περί ατζέντας #woke κτλ επειδή είχαν το "θράσος" να βάλουν σε κεντρικό ρόλο θηλυκούς χαρακτήρες! Πολύ ενδιαφέρουσα η ευρύτερη συζήτηση περί πολιτικής ορθότητας κτλ κτλ αλλά αν είναι κάθε φορά να φωνάζουμε <<Ατζέντα,κορεκτιλά αδέρφια!>> κάθε φορά που βλέπουμε γυναίκες, μαύρους, μπλε ή πράσινους σε πρωταγωνιστικούς ρόλους, ας το αφήσουμε καλύτερα γιατί αρχίζει να βρωμάει άσχημα. Και είναι ένα φαινόμενο που κάνει αισθητή την παρουσία του όλο και πιο συχνά με αφορμή τα περί πολιτικής ορθότητας. Διαβάζω επίσης πως μια σειρά που βασίζεται σε παιδικό των 80's δεν είχε καλή γραφή!! Δηλαδή οι φίλοι του He-Man βρήκαν τους διαλόγους της σειράς που βασίστηκε στο αγαπημένο τους παιδικό....απλοϊκούς. Ήθελαν κάτι πιο βαθύ ρε παιδί μου! Πολυεπίπεδο. Στα πρότυπα όσον βλέπαμε μικροί. :confused: Ντάξει όλοι λίγο ως πολύ εξιδανικεύουμε τα νιάτα μας, αλλά λίγο κράτει μάγκες..
Με λίγα λόγια, γιατί έγραψα πολλά και πιάστηκε το χέρι μου 😛, αν θέλετε κάτι ελαφρύ σχετικά οικείο και διασκεδαστικό για να "κλείσει" λίγο το μυαλό σας και να χαλαρώσετε το Masters of the universe προτείνεται.
 

Mogrey665

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Joined
Feb 23, 2013
Messages
5,931
το ειδα και εγω χθες. ειχα γενικα μικρο καλαθι μιας και προσωπικα ο he-man δεν μου αρεσε. μονο skeletor. εχω να πω οτι η γκρινια εστιασε σε λαθος μερος. ειχε μεγαλυτερα προβληματα απο αυτα που γκρινιαζαν. οι αντιδρασεις της teelah στο τελος του πρωτου επεισοδιου ειναι wtf.
να πω οτι οι διαλογοι ηταν σαν να μη ηρθε ποτε η σειρα στο 2021 και εμεινε στα 80'ς.
απο κει και περα ειναι απλα μια σειρα 5 επεισοδιων για να περασει η ωρα σου και τπτ παραπανω.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,519
Το Peaky Blinders φτάνει επίπεδα Νονού για τον 21ο αιώνα. Αριστούργημα.

@tyrion395 τα έγραψες έξοχα για το MoU, την ίδια ωραία εντύπωση μου άφησε και μένα. Ποτέ δεν ήταν κάτι παραπάνω από animated διαφήμιση για παιδικά παιχνίδια. Μη σου πω, βρήκα τη συνέχεια ανέλπιστα καλογραμμένη, τιμώντας πάντα τις 80'ς καταβολές της.
 

Mogrey665

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Joined
Feb 23, 2013
Messages
5,931
αναθεμα και αν θυμαται κανεις ποσο κακοι ηταν οι χαρακτηρες στο original. παλιο sequel εχουν την ιδια ποιοτητα διαλογων.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
Peaky Blinders:
Να πω ότι έκανα το λάθος και είδα το πρώτο επεισόδιο στο κινητό. Απλά λάθος. Τα πάντα στην σειρά θέλουν οθοναρα και ακουστικαρες ή ηχειάρες. Πόδια στο γραφείο/τραπεζάκι και συνοδεία με ότι αγαπάει ο καθένας. Στην αρχή συνοφρυώθηκα με τον αριθμό των χαρακτήρων που έσκασαν στο πρώτο δεκάλεπτο και τις εκατό διαφορετικές πλοκές, αλλά τελειώνοντας έδεσαν όλα πολύ όμορφα και θα το προγραμματίσω ώστε να το βλέπω ένα την φορά απολαμβανοντάς το. Τέτοιο hype και ατμόσφαιρα είχα να νιώσω από το Deadwood, το οποίο όμως κάπου ξωκοιλε. Μανιτσα μου, Μπορατσίστηκα.

Ο Νονός είναι ιδιαίτερη περίπτωση για εμένα. Την πρώτη φορά, ίσως και την δεύτερη, με πήρε ο ύπνος. Τα είδα σε ηλικία όπου ένιωθα λίγο περισσότερο από κινηματογράφο και τα απόλαυσα. Άσχετα αν εκείνη την περίοδο έβλεπα μόνο τρας 70/80 και Ed Wood (Plan 9 10/10).

Masters of the Universe:
Δεν το είδα ακόμη γιατί σπάστηκα. Και αυτό επειδή μέσα μου είχα πιστέψει ότι θα δω ένα Blood of Zeus σε γνωστό setting. Τελικά θα είναι απλά για σβήσιμο στο τέλος της εργασιακής ημέρας χωρίς να με πειράζει.

Το εγχώριο hype θεωρώ ότι δεν είναι τίποτα περισσότερο από παπατζιλίκι και μόστρα του στυλ "δικέ μου ναι και γαμώ, θυμάμαι απέξω τα πάντα από αυτά που βλέπαμε μικροί και ήταν γαμάτα. Όχι δεν υπάρχει νοσταλγία, δεν δεν δεν. Είμαι χιπστερ, το παίζω γκικ κτλ κτλ". Ότι παλιακίλα ξαναβγεί στον αφρό για να το παίξουμε κάποιοι βαράμε παλαμάκια ακόμη και αν ΔΕΝ μας αρέσει.

Θυμάμαι την ταινία G.I. Jo. Όταν βγήκε κυριολεκτικά αυτή η φάρα αυνανιζοταν στο όνομά της. Δεν λέω είχα μπει κι εγώ στο τρυπάκι, ότι ναι, θα ναι γαμώ και το παιδικό γαμάτο. Είδα μία σαχλαμάρα και μισή. Γυρνώντας πίσω, διαπίστωσα ότι εν τέλει και το παιδικό ήταν όχι απλά βλακεία αλλά μαλακία από τις λίγες. Αντικειμενικά, εκείνη την εποχή είχαν κυκλοφορήσει πολύ καλύτερα κινούμενα σχέδια, τόσο σε θέματα γραφής όσο και εικόνας. Απλώς θέλαμε να λέμε τις παπατζες μας.
Ενδεχομένως και ο Χιμαν να ήταν μια από τα ίδια, ειδικά αν συγκριθεί με το παραπλήσιο Thundercats. Εν τέλει ο μόνος λόγος που μου άρεσε, πιστεύω ότι ήταν επειδή είχα από τότε το bug στον κώδικα που με ώθησε σε ManOwar και HammerFall.

Με αυτές τις δύο λέξεις νομίζω ότι τα είπα όλα, πάω να τυλιχτω με την προβιά μου και να κοιμηθώ
 

Mogrey665

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Joined
Feb 23, 2013
Messages
5,931
Για κάποιο περίεργο λόγο θυμάμαι το πρώτο επεισόδιο (η από τα πρώτα) g.i joe με την σκηνή που για κάποιο λόγο κάνουν team up snake eyes-shipwreck. Με έναν snake eyes κλασσικά να μη μιλάει και έναν shipwreck να μη βάζει γλώσσα μέσα του. Ναι φυσικά δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο ακόμα μια σειρά που βγήκε σαν διαφήμιση των παιχνιδιών.
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,947
Είδα λοιπόν κι εγώ το Masters of The Universe για να χώνομαι άφοβα στις ιντερνετικές συζητήσεις. Μικρός είχα μεγάλη αδυναμία στο καρτούν, είχα μπόλικα action figures της σειράς (μπαρμπαδάκια τα λέγαμε τότε) και ζήλευα παράφορα τον γείτονα επειδή είχε σετάκι τον He-Man με την πράσινη τίγρη του. Ωστόσο, πέρα από τον ίδιο τον He-Man, τον Skeletor (που με τρόμαζε λιγάκι) και τη She-Ra, δεν θυμόμουνα γρι από την πλοκή, το setting, κτλ.

Το πρώτο μου σχόλιο είναι ότι αισθητικά κράτησαν το στυλ του αυθεντικού και νομίζω καλά έκαναν εφόσον ποντάρουν κυρίως στη νοσταλγία. Κάτι άλλο που δυστυχώς έμεινε στα 80s είναι οι διάλογοι, όπως είπε και ο Mogrey. Αρκετά cringe και low-effort, απ'όπου κι αν τους πιάσεις.
Από την άλλη, βέβαια, πόσο καλά κείμενα να γράψεις για χαρακτήρες με ονόματα όπως He-Man, Mer-Man, He-Ro, Sorceress, Battle Cat, Beast Man, Man-at-Arms;! Έλεος, λες και έδωσαν οι δημιουργοί τότε στα παιδιά τους να παίξουν με τις φιγούρες και ό,τι όνομα έδιναν τα πιτσιρίκια στον καθένα, αυτά κράτησαν κι έβαλαν στο καρτούν,

Κατά τα άλλα, ο παραγκωνισμός του He-Man όντως είναι χαζός, δηλαδή σειρά fan-service κάνεις και τον δείχνεις σαν διακοσμητικό στοιχείο και τέρμα γιωτά; Θα μπορούσαν να προκρίνουν την γαμιστερότητα της πρωταγωνίστριας και χωρίς τέτοια τρικ, θαρρώ. Γενικά οι γκρίνιες για το wokeness είναι μεν υπερβολικές, αλλά η σειρά έχει 1-2 cringe σκηνικά, όπως όταν η Lyn (θεάρα Lena Headey) ξεκινάει να μιλάει για άχρηστους άντρες και χειραφετημένες γυναίκες στο ξεκάρφωτο. Τα έχει πει καλύτερα η Harley Quinn όταν θάβει τον Mr. J, πάμε παρακάτω.

Γενικά σενάριο/πλοκή/δράση/χιούμορ είναι στην καλύτερη μέτρια. Δεν περίμενα και επίπεδα Castlevania αλλά η δικαιολογία "τότε αυτά βλέπαμε και χαιρόμασταν" δεν θεωρώ ότι στέκει – το reboot θα κριθεί με τα κριτήρια των τωρινών καρτούν, όχι του '80. Και το Avatar ή το Clone Wars π.χ. σε όλες τις ηλικίες απευθύνονται, αλλά δεν έχουν αυτά τα χάλια.

Τέλος πάντων, για πέντε επεισόδια πολλά έγραψα. Ελπίζω η επόμενη παρτίδα να βελτιώσει κάποια πράγματα και να αξίζει το χρόνο μας για λόγους εκτός γεροντικής νοσταλγίας. Από όσα είδαμε κρατάω κυρίως τον χαβαλέ Skeletor (χάρη κυρίως στην ερμηνεία του Hamill) και το διφορούμενο χαρακτήρα της Lyn. Κατά τα άλλα δεεεεν...
 
Last edited:

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,519
Ρε, τα ονόματα ήταν έτσι γιατί η σειρά ήταν διαφήμιση για κουκλάκια. Για πεντάχρονα και εξάχρονα όπως εμείς, όταν τα παίρναμε και τα χαιρόμασταν. Ακόμη θυμάμαι πόσο ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ όνομα μας φαινόταν το Μός-Μαν με τον αδερφό μου.

Τα φρικτά λογοπαίγνια που σίγουρα πήγαιναν αμετάφραστα, είμαι βέβαιος πως υπήρχαν και τη δεκαετία του '80.

Όλη η κλάψα προέρχεται από ΥΠΕΡΚΥΘΟΥΣ (η τελική μορφή του Μαμμάκυθου), οι οποίοι για κάποιο λόγο πίστευαν ότι θα ξαναγίνονταν έξι χρονών παρακολουθώντας το καρτούν.

Τα σκίτσα φανταστικά, η 4Κ εκδοχή των μυθικών 80'ς στα κεφαλάκια μας.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,269
Ρε, τα ονόματα ήταν έτσι γιατί η σειρά ήταν διαφήμιση για κουκλάκια. Για πεντάχρονα και εξάχρονα όπως εμείς, όταν τα παίρναμε και τα χαιρόμασταν. Ακόμη θυμάμαι πόσο ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ όνομα μας φαινόταν το Μός-Μαν με τον αδερφό μου.

Τα φρικτά λογοπαίγνια που σίγουρα πήγαιναν αμετάφραστα, είμαι βέβαιος πως υπήρχαν και τη δεκαετία του '80.

Όλη η κλάψα προέρχεται από ΥΠΕΡΚΥΘΟΥΣ (η τελική μορφή του Μαμμάκυθου), οι οποίοι για κάποιο λόγο πίστευαν ότι θα ξαναγίνονταν έξι χρονών παρακολουθώντας το καρτούν.

Τα σκίτσα φανταστικά, η 4Κ εκδοχή των μυθικών 80'ς στα κεφαλάκια μας.
το ότι ξέρεις την τελική μορφή του μαμμάκυθου, δεν σε κάνει μαμμάκυθο και εσένα; :eek:
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,519
Όχι. Η Αγία Έδρα (πέρα από το προφανές Αλάθητο) συνεργάζεται στενά με έγκριτους επιστήμονες προκειμένου να προωθεί την τέρμα ελιτίστικη και πιθανώς Σαυρόνια ατζέντα της να συντρέχει το ποίμνιό της στους χαλαιπούς μας καιρούς.

Μεγάλωσα επικίνδυνα, ανάμεσα σε Μαμμακυγάδες και Μιναροσειρήνες, ο αγώνας για τον εξανθρωπισμό ήταν μακρύς και δύσκολος.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,519
Το The Kominsky Method (TV Series 2018–2021) - IMDb κλείνει με μια σπαρταριστή -και συγκινητική- τρίτη σαιζόν.

Έξτρα πόντοι για το φοβερό γκεστάκι του Morgan Freeman, το οποίο καυτηριάζει ανελέητα τον πολιτικά ορθό αυταρχισμό του Νέτφλιξ. Όλο και περισσότερες σειρές τελευταία, διαπιστώνω πως ναι μεν περιλαμβάνουν τις 'απαραίτητες αναφορές' προκειμένου να θεωρούνται 'ευαίσθητες' και 'πρέπουσες' αλλά το κάνουν με έναν έξοχα ανατρεπτικό τρόπο, που στην ουσία καταδεικνύει τη γελοιότητα του πράγματος. Κάποιοι αντάρτες συγγραφείς επεισοδίων περνάνε όμορφα!
 

Dim Gian Bot

Death Knight
Sign me up! Approval of the Admiral Born Leader PCMaster Veteran
Joined
Apr 2, 2016
Messages
3,925
Το Kominsky Method είναι από τις σειρές που εύχεσαι να μην τελείωναν ποτέ (ή, έστω, να μην ήταν τόσο μικρές).
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,519
Να σου πω, εγώ πάντως προτιμάω τα καλά πράγματα να μην ξεχειλώνουν. Να είναι τόσο όσο. Και το Frankie & Grace είναι ανέλπιστα ζεστό, αστείο και γουστόζικο, τράβηξε πολύ και θα τελειώσει με την επόμενη σαιζόν. Μ'αρέσει που παρουσιάζουν διαφορετικές όψεις και προβλήματα της μέσης και τρίτης ηλικίας και δεν είναι όλοι χαρούμενοι, ηλίθιοι, Ω ΠΟΣΟ ΤΟΥΣ ΦΘΟΝΩ πιτσιρικάδες.
 

Mogrey665

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Joined
Feb 23, 2013
Messages
5,931
οι οποίοι για κάποιο λόγο πίστευαν ότι θα ξαναγίνονταν έξι χρονών παρακολουθώντας το καρτούν.
το ζητουμενο δεν ηταν να ξαναγινουν 6 αλλα να φτασει η σειρα στα επιπεδα αλλων σειρων. ο μαλαντροιντ ανεφερε το avatar, clone wars. εγω θα σου βαλω και το legend of korra που ειναι συνεχεια του avatar και πολλων αλλων που ειναι κλασης ανωτερα. και φυσικα τα απολαμβανουν ανετα μικροι και μεγαλοι. το masters of the universe απλα στοχευσε στην νοσταλγια και ξεχασε να μεγαλωσει.
 
Top Bottom