Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
@mike299
Οι Ρώσοι προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Ακόμα και ελληνικά ΜΜΕ έχουν καταγράψει αυτές τις βαρβαρότητες. Όλοι μέσα στο κόλπο είναι;

@mike299
Οι Ρώσοι προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Ακόμα και ελληνικά ΜΜΕ έχουν καταγράψει αυτές τις βαρβαρότητες. Όλοι μέσα στο κόλπο είναι;

Δεν ξέρω εάν είναι αληθινό ή fake, εάν είναι προπαγάνδα ή αντι-προπαγανδα, το μόνο που ξέρω με σιγουριά είναι ότι αηδιάσει με την κατάσταση.

Ασχέτως του συγκεκριμένου πάντως, όταν τα ελληνικά ΜΜΕ "καταγράφουν" κάτι, με κάνει πιο δύσπιστο παρά βέβαιο.

Αυτό που εννοώ είναι ότι πολλά και διάφορα ΜΜΕ, από διάφορες χώρες, έχουν καταγράψει τα ίδια πράγματα.

Αυτό δεν είναι κριτήριο, αν η πηγή από την οποία αντλούν την είδηση είναι η ίδια. Έχουν όλα τα μέσα δικούς τους ανεξάρτητα τοποθετημένους ανταποκριτές? Αν ναι, τότε η παρατήρησή σου ευσταθεί.

Από κει και πέρα χάνουμε το κύριο κατά τα γνώμη μου. Ανεξάρτητα ποιος έκανε αυτό το έγκλημα, για κάποιους ανθρώπους δεν ξημέρωσε ποτέ. Αν η βόμβα είναι νατοϊκή, ρωσσικη, ή ουκρανική το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: σφαγή. Στην τελευταία πρέπει να εναντιωνόμαστε καθολικά. Όχι διλήμματα τύπου "πουτινακια-μπιντεδες"

Πάντως παρατήρησα ότι το ξεκαθάρισμα που έκανα σε social μου από αντιεμβολιαστές ψεκασμένους, πήρε μπάλα τα πουτινάκια πριν εμφανιστούν καν. Τυχαίο; Δε νομίζω...

Αυτό δεν είναι κριτήριο, αν η πηγή από την οποία αντλούν την είδηση είναι η ίδια. Έχουν όλα τα μέσα δικούς τους ανεξάρτητα τοποθετημένους ανταποκριτές? Αν ναι, τότε η παρατήρησή σου ευσταθεί.

Δεν γράφω για κανάλια που αντλούν πηγές από ειδησιογραφικά πρακτορεία. Γράφω για ρεπορτάζ από ανταποκριτές στην περιοχή.
Συγκεκριμένα, είδα ρεπορτάζ από ελληνίδα δημοσιογράφο που περπατούσε στον δρόμο αυτό μπροστά από τα πτώματα (πέρα από του BBC που επίσης παρακολουθώ).

@erevos Αν πω οτι αδιαφορω για τις εικονες απο το μετωπο, θα ειναι κατι σκληρο και απανθρωπο. Αυτο που λεω ειναι οτι δεν παιρνω μερος σε καμια υποκρισια. Εχω σταματησει να "ενημερωνομαι". Ας γινω λιγο κουραστικος, τσαμπα ειναι.

Ο εμφυλιος στην Γιουγκοσλαβια ξεκινησε το 1991 και πηγε εως το 1999. Συμφωνα με το ελληνικο wiki και με πηγη το κεντρο ανθρωπιστικου δικαιου, 140.000 ανθρωποι σκοτωθηκαν. Σημαντικο σημειο αυτη της ιστοριας, η γνωστη σφαγη της Σρεμπρενιτσας οπου σκοτωθηκαν 8.000 αμαχοι.
Τελικα η ιστορια εληξε με την εισβολη του ΝΑΤΟ, η οποια κοστισε την ζωη σε 625 αμαχους και κατεστρεψε τις υποδομες της Γιουγκοσλαβιας.
Οι Γιουγκοσλαβοι λενε οτι σκοτωθηκαν 2.000 αμαχοι.
Καποια πραγματα σχετιζονται με τον στρατο και καποια με τους αθωους ανθρωπους. Το ΝΑΤΟ δεν εκανε πολλα διαφορετικα απο τους ρωσους.

Κοιτα τωρα την ειρωνια.

7 Απριλιου του 1994 με 15 Ιουνιου του 1994, δηλαδη σε περιπου 100 μερες. Στην Ρουαντα σκοτωθηκαν γυρω στις 650.000 χιλιαδες αμαχοι.
Αυτος ο αριθμος φτανει απο αλλες πηγες, το 1.000.000.
Οχι απο βομβες που επεσαν σε λαθος σημειο αλλα απο μασετες. 2.000.000 προσφυγες, ταγματα βιασμων και αλλες φρικες.
Κανονικη γενοκτονια που θα την ζηλευε και ο Αδολφος.
ΟΗΕ, Ευρωπη, Αμερικη: στα @@ μας κι εμας, Κωστης Παλαμας. Δεν ασχοληθηκαν.

Το 2001 η Αμερικη εισβαλλει στο Αφγανισταν, για να πιασει 1 ατομο το οποιο ευθηνοταν για την επιθεση στους διδυμους πυργους.
46.000 αμαχοι σκοτωθηκαν και θα μπορουσαν να ειναι περισσοτεροι. Αν και την ομαδα της επιθεσης την αποτελουσαν Σαουδαραβες, εκει δεν εγινε καμια εισβολη.
Δεν ειπε κανενας τιποτα για εναν πολεμο που ξεκινησε για να πιασουν οι Αμερικανοι ενα και μοναδικο ατομο.
Μουγκα οι διεθνεις οργανισμοι.

Το 2003 η Αμερικη εισεβαλλε στο Ιρακ, χωρις λογο. Απο αυτη την διαδικασια σκοτωθηκαν 110.000 αμαχοι και λιγο πολυ, εγινε οτι γινεται τωρα στην Ουκρανια.
Ειπε κανενας τιποτα; Διαμαρτηθηκε η Ευρωπη οταν ο λογος που μπηκε η Αμερικη στο Ιρακ αποκαλυφτηκε οτι ηταν ψευτικος;
οχι βεβαια.

2020, Το Αζερμπαιτζαν εισβαλλει στην Αρμενια, γιατι ετσι. Οπως γινεται σε καθε πολεμο, σκοτωθηκαν αμαχοι. Η Τουρκια υποστηριξε αυτη την επιθεση.
Ειπε κανενας τιποτα; Οχι.

Οι Τουρκοι που υποστηριξαν αυτον τον πολεμο, που εκλεψε εδαφη απο την Συρια, που ειναι κρατος ολιγαρχικο, που εστειλε πολεμικο υλικο στους Ουκρανους για να πολεμησουν και πολλα ακομα. Ηρθε τωρα για να μεσολαβησει για την ειρηνη μεταξυ ρωσιας και ουκρανιας. Βγηκε καποιος να τους πει, που πας ρε καραμητρο;

Τωρα εγω, να εκνευριστω γιατι; επειδη αυτο θελουν η ευρωπαικη ενωση και η αμερικη; Θα εκνευριζομαι οποτε θελω εγω και οχι οποτε μου λενε. Εδω ειχαμε τον γιο του κυργιακου, να κοροιδευει συναυλια ειρηνης. Τον κυργιακο να στελνει οπλα στην Ουκρανια και μετα να κανει δηλωσεις για ειρηνη. ΑΑΑΑΑσσσε ρε.

είπε κανείς τίποτα;
ναι, εγώ είπα και για αυτόν και τον κάθε πόλεμο είπα και κάθε φορά που ακούω κάποιον να μου λέει ότι δεν είπε κανείς τίποτα νοιώθω πολύ περίεργα, γιατί το μόνο που κάνει είναι να μου δείχνει ότι δεν είναι ότι δεν είπαμε εμείς κάτι, αλλά ποτέ δεν τον ένοιαζε να ακούσει.

Και αναρωτιέμαι εγώ τώρα γιατί τον έπιασε ο πόνος ΤΩΡΑ, να μου πει ο καθένας μαλακίες του στυλ "ναι αλλά για αυτά δε λέτε"...

@lelos kounelos όπως είχα εκνευριστεί σε Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Ιράκ, Αρμενία κτλ. έχω εκνευριστεί τώρα.
Όσο έβριζα τότε τους Αμερικάνους βρίζω τώρα τους Ρώσους.
Είναι οι Αμερικάνοι, Βρετανοί κτλ υποκριτές; Είναι και παρα-είναι. Τα χέρια τους είναι βαμμένα στο αίμα. Αυτό όμως δεν δίνει κανένα δικαίωμα στο κάθε καθίκι να εισβάλει όπου γουστάρει γιατί έτσι.

Το γελοίο με τους φιλορωσικούς boomer κρυφοναζί είναι που υπερασπίζοντε τον Πούτιν διότι "ναζιστικά τάγματα Αζοφ επιτίθονταν σε ρώσους/ελληνες πολίτες της Ουκρανίας χρόνια τώρα".

Δλδ η Συρία έπρεπε να μας στείλει πυρηνικά για τις μαλακίες τους όταν μπήκαν στη Βουλή και βγήκαν από τις τρύπες τους?

Αυτο που συμβαινει φιλτατε @erevos ειναι οτι εχουμε ενα καρναβαλι υποκρισιας, απο ολες τις πλευρες.
Ερχονται οι Συριοι με βαρκες και σκασιλα μας που πνιγονται. Να μην ερχονται. Ερχονται οι Ουκρανοι, ελευθερα και ωραια και παμε να τους αγκαλιασουμε στις πλατειες.
Αυτοι που επρεπε να τιμωρηθουν για εγκληματα πολεμου, απαιτουν τιμωριες.
Εσυ κι εγω στραβωνουμε με τους πολεμους, οι αλλοι στραβωνουν επιλεκτικα. Εγω τους αφηνουν να στραβωνουν μονοι τους.

Το γελοίο με τους φιλορωσικούς boomer κρυφοναζί είναι που υπερασπίζοντε τον Πούτιν διότι "ναζιστικά τάγματα Αζοφ επιτίθονταν σε ρώσους/ελληνες πολίτες της Ουκρανίας χρόνια τώρα".

Δλδ η Συρία έπρεπε να μας στείλει πυρηνικά για τις μαλακίες τους όταν μπήκαν στη Βουλή και βγήκαν από τις τρύπες τους?

εεεχμ πότε Έλληνες κλειδώσανε Σύριους σε κτήριο και βάλανε φωτιά να τους κάψουν;
Ή γενικά πότε σκοτώσανε Σύριο εδώ; Διαφωτίστε με λίγο στην τελευταία ερώτηση; Ποιες ειναι οι μαλακίες τους και ποιοι μπήκαν στην Βουλή και βγήκαν απ τις τρύπες τους;
Αν μιλάς για Χρυσή Αυγή, εγώ ξέρω ότι κυνηγούσαν Πακιστανούς/Αφγανους κυρίως. Ειδικά πριν το 2012 (μετά έπρεπε να εκπολιτιστούν λίγο παραπάνω). Αλλά πόσοι Σύριοι (μιας και μιλάς για Συρία) σκοτώθηκαν εδώ από Φυλετικό Μίσος; Και γιατί αναγκαστικά να στείλει πυρηνικά αν όντως «σκοτώσαμε τόσους πολλούς Σύριους»; Ο Πούτιν έστειλε πυρηνικά κάπου;

Το κακο με τον Πουτιν ειναι οτι δεν ειναι Ιρακ, Αφγανισταν και Γιουγκοσλαβια. Εκει δεν μπορουν να παιξουν απο μακρια και με τεχνολογικα οπλα. Το μονο που μπορουν να ελπιζουν ειναι να γινει ρωσικη επανασταση. Αυτος ειναι και ο λογος των οικονομικων κυρωσεων, λετε να εφαρμοζουν οικονομικες κυρωσεις για να μην εχει ο Πουτιν να πληρωσει τα καυσιμα για το Jet του;
Γιατι παρακαλανε οι Ουκρανοι και οχι μονο, τους ρωσους να επαναστατησουν; Μια επανασταση θα μπορουσε να γινει, ευκολοτερα καπου αλλου. Οι ρωσοι δεν ειναι και κανενας καλοζωισμενος λαος. Γενιες και γενιες ταλαιπωρημενων ανθρωπων, εχει περασει στο DNA τους.
Παιζουν τωρα οι ρεκλαμες οτι στην ρωσια διαμαρτυρονται οι πολιτες για τον πολεμο, αφηνοντας υπονοουμενο οτι ζυγωνει η ωρα για τον Πουτιν. Αυτα υπηρχαν απο παντα στην ρωσια οπως και η Σιβηρια.
Μου ειναι πολυ δυσκλο να φανταστω τον Πουτιν να καθεται σε καρεκλα δικαστηριου, για εγκληματα πολεμου. Να το παταει και στο διαολο ολοι. Εχει μια συμβατοτητα με την φαντασια μου.
Αυτη η κριση ειναι η σημαντικοτερη του αιωνα.

Επειδή είδα και κάτι σχόλια για «Ρωσόφιλους» από αρκετούς. Ρωσόφιλος δεν είμαι, απλά επιθυμώ να υπάρχει μια ισορροπία στις δυνάμεις.
Αυτο που εννοώ είναι απλό.
Καλώς ή κακώς υπάρχουν κάποιες υπερδυνάμεις στη Γη. Που δεν μπορεί μια μικρή χώρα να τα βάλει μαζί τους (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα και άλλες που έχουν πυρηνικά εργοστάσια και σε λίγο καιρό θα χουν την ικανότητα κατασκευής πυρηνικών όπλων - Ιράν).
Θεωρώ λοιπόν πως είναι καλύτερο να χεις αρκετές υπερδυνάμεις (με ΛΟΓΙΚΟΥΣ πάντα αρχηγούς), παρά μία που να μπορεί να απειλήσει όλες τις χώρες.
Έτσι, και σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουν φτιάξει οι ΗΠΑ όλες αυτές τις δεκαετίες, και την πρόσφατη απειλή που πλησίαζε λόγω ΝΑΤΟ που είχε η Ρωσία, μου φαίνεται «λογικό» η Ρωσία να θέλει να μπει στην Ουκρανία.
Θα προτιμούσα να μην γινόταν καν πόλεμος (ακόμα και αν ήμουν τόσο αναίσθητος που δεν με ενδιέφερε η ανθρωπιστική κρίση, θα με πείραζε η ακρίβεια), αλλά είναι σαν να ξεκίνησε άλλος ένας πόλεμος λόγω των ΗΠΑ και η Ρωσία να χει άλλες αφορμές (Φασίστες στην Ουκρανία που σκοτώνουν Ρώσους) και άλλα φανερά ή όχι αίτια (Προσεχής κίνδυνος Αμερικής στη Ρωσία, επεκτατικά/οικονομικά σχέδια Πούτιν).
Δεν παύω όμως να πιστεύω ότι αν η Αμερική δεν είχε αυτή την τάση να πάει πιο ανατολικά, αυτός ο πόλεμος δεν θα χε συμβεί.

Και κάτι ακόμα που με εκνευρίζει είναι πως αυτός είναι ο πρώτος πόλεμος που βλέπουμε μετά από χρόνια, όπου οι εισβολείς είναι πάλι κακοί. 20 χρόνια που η Αμερική εισέβαλλε σε χώρες, μαθαίναμε πως «Ο Αμερικάνικος στρατός βομβάρδισε την τάδε πόλη», και ούτε βλέπαμε νεκρές εγκύους, ούτε παιδιά σε φορεία κ.λπ. Οι Αμερικάνοι ξέρουν που χτυπάνε πάντα.... Surgical Strikes κατευθείαν στις τσέπες των δημοσιοκάφρων.

Δεν είμαι Φιλορώσος/Φιλοπουτινικός. Απλά με εκνευρίζουν τα παραπάνω.

Προσωπικά δεν θα είχα πρόβλημα εάν υπήρχε μόνο μια υπερδύναμη, θα αποφευγαμε και διεθνείς κρίσεις και σενάρια καταστροφικών παγκόσμιων πολέμων.
Το πρόβλημα είναι όλες οι υπερδυνάμεις που υπάρχουν αυτή την στιγμή είναι σκατόψυχες να το πω λαϊκά.
Δεν θα αναλύσω γιατί το αναφέρω αυτό για την Ρωσία, Κίνα είναι ξεκάθαρο πιστεύω.
Η "σύμμαχος" μας όμως ΗΠΑ, που κρούει ότι υπερασπίζεται το διεθνές δίκαιο και την ειρήνη ,έχει αποδείξει πως δεν έχει κανένα πρόβλημα να επιτεθεί σε τρίτες χώρες για να εκμεταλλευτεί η ίδια τους φυσικούς της πόρους ή να ρίξει στην φωτιά φίλες χώρες (όπως την Ουκρανία τώρα) για γεωπολιτικές σκοπιμότητες.
Ίσως εάν υπήρχε μια τρίτη πιο ουδέτερη,απέναντι σε όλους υπερδύναμη,να είχαμε πιο καλές παγκόσμιες συνθήκες.
Η ΕΕ θα μπορούσε θεωρητικά να εκτελέσει αυτόν τον ρόλο, ειδικά τώρα που αποχώρησε η 51η πολιτεία, αλλά εδώ δεν μπορεί να λύσει τα εσωτερικά της, διεθνείς κρίσεις να αποσοβήσει?

Και κάτι ακόμα που με εκνευρίζει είναι πως αυτός είναι ο πρώτος πόλεμος που βλέπουμε μετά από χρόνια, όπου οι εισβολείς είναι πάλι κακοί. 20 χρόνια που η Αμερική εισέβαλλε σε χώρες, μαθαίναμε πως «Ο Αμερικάνικος στρατός βομβάρδισε την τάδε πόλη», και ούτε βλέπαμε νεκρές εγκύους, ούτε παιδιά σε φορεία κ.λπ. Οι Αμερικάνοι ξέρουν που χτυπάνε πάντα.... Surgical Strikes κατευθείαν στις τσέπες των δημοσιοκάφρων.
τι στο διάολο σε άλλη παράλληλη διάσταση ζω;
Ακόμα και τα πιο mainstream media έχουν δείξει τέτοια από τις εισβολές των Αμερικάνων που σκοτώνονται άμαχοι και τους έχουν κατηγορήσει για "surgical strike" που τελικά έπεσε σε νοσοκομείο και έλεγαν "ναι αλλα΄ήταν κάτι τρομοκράτες εκεί" και τους έβριζαν.

Ακόμα και όταν ήμουν παιδί με τον πόλεμο στην Γιουγκοσλαβία και δεν καταλάβαινα καλά, έβλεπα κράξιμο για την εισβολή εκεί και τις απώλειες που προκαλεί σε αμάχους.

Βέβαια και απευθείας σύγκριση φρίκης να κάνουμε, αυτά που βλέπουμε σήμερα να αφήνουν πίσω οι καημένοι οι Ρώσοι που ένιωσαν να απειλούνται και έκαναν επίθεση να σώσουν τους άλλους Ρώσους, δεν τα έχουμε δει ούτε στο πιο αντί-δυτικό μέσο...

τι στο διάολο σε άλλη παράλληλη διάσταση ζω;
Ακόμα και τα πιο mainstream media έχουν δείξει τέτοια από τις εισβολές των Αμερικάνων που σκοτώνονται άμαχοι και τους έχουν κατηγορήσει για "surgical strike" που τελικά έπεσε σε νοσοκομείο και έλεγαν "ναι αλλα΄ήταν κάτι τρομοκράτες εκεί" και τους έβριζαν.

Ακόμα και όταν ήμουν παιδί με τον πόλεμο στην Γιουγκοσλαβία και δεν καταλάβαινα καλά, έβλεπα κράξιμο για την εισβολή εκεί και τις απώλειες που προκαλεί σε αμάχους.

Βέβαια και απευθείας σύγκριση φρίκης να κάνουμε, αυτά που βλέπουμε σήμερα να αφήνουν πίσω οι καημένοι οι Ρώσοι που ένιωσαν να απειλούνται και έκαναν επίθεση να σώσουν τους άλλους Ρώσους, δεν τα έχουμε δει ούτε στο πιο αντί-δυτικό μέσο...

Στην Γιουγκοσλαβία το μόνο που θυμάμαι είναι τα μέσα να δείχνουν τους βομβαρδισμούς και να βλέπουμε τις λάμψεις στον σκοτεινό ορίζοντα. Ήμουν μικρός τότε για να θυμάμαι τι λέγανε.

Στο Αφγανιστάν ή στο Ιράκ έβλεπες ολημερίς ρεπορτάζ να μιλάνε για τους Κακούς Αμερικάνους ή για τους Φασίστες «νέους Χίτλερ» ονόματι Κλίντον, Μπους ή Ομπάμα; Όχι. Οπότε ναι μάλλον ζεις σε παράλληλη διάσταση. Κανείς δεν είπε τους Ρώσους καημένους, μόνο εσύ για να φτιάξεις το επιχείρημα σου να ακούγεται/διαβάζεται καλύτερα.
Τους «βομβαρδισμούς λεωφορείων» ή «τις καταστροφές κτηρίων» όλα «από ρωσικούς πυραύλους που τα στόχευαν», ενώ μετά αποδείχθηκε ότι ήταν μικροκαταστροφές από καταρρίψεις Ρωσικών πυραύλων που έγιναν από τον Ουκρανινό στρατό και οι δημοσιογράφοι κατά τα άλλα τα μετρούσαν ως «εγκλήματα πολέμου από τη μεριά της Ρωσίας», τις θεωρείς μέσα στις ολικές καταστροφές που διέπραξαν οι Ρώσοι ή να το βάλουμε ισοπαλία;

εεεχμ πότε Έλληνες κλειδώσανε Σύριους σε κτήριο και βάλανε φωτιά να τους κάψουν;
Ή γενικά πότε σκοτώσανε Σύριο εδώ; Διαφωτίστε με λίγο στην τελευταία ερώτηση; Ποιες ειναι οι μαλακίες τους και ποιοι μπήκαν στην Βουλή και βγήκαν απ τις τρύπες τους;
Αν μιλάς για Χρυσή Αυγή, εγώ ξέρω ότι κυνηγούσαν Πακιστανούς/Αφγανους κυρίως. Ειδικά πριν το 2012 (μετά έπρεπε να εκπολιτιστούν λίγο παραπάνω). Αλλά πόσοι Σύριοι (μιας και μιλάς για Συρία) σκοτώθηκαν εδώ από Φυλετικό Μίσος; Και γιατί αναγκαστικά να στείλει πυρηνικά αν όντως «σκοτώσαμε τόσους πολλούς Σύριους»; Ο Πούτιν έστειλε πυρηνικά κάπου;
Πιο συγκεκριμένα έχω διαβάσει σχολιο έλληνα πόντιου που ζει (όπως λέει) στην Ουκρανία και τα Ταγματα Αζοφ τους κάναν καθημερινό μπούλινγκ (ελληνες και ρώσους).
Οι ίδιοι ελληνοπόντιοι οι οποίοι πριν κάτι χρόνια είχαν αντιδράσει στο να εισαχθούν παιδιά προσφύγων στα σχολεία διότι omg Ισλάμ! Εδώ είναι ΟρΘοΔοΞίΑ!. Δεν πέρνω το μέρος κανενός και ούτε με ενδιαφέρει (τουλάχιστον σε αυτήν την περίπτωση που μιλάμε) εάν ανά 1000 πρόσφυγες οι οποίοι έρχονταν από την Μέση Ανατολή, οι 900 είναι μαχαιροβγάλτες. Τουλάχιστον όχι σε αυτήν την συζήτηση.
Αυτό που ήθελα να εκφράσω με το αρχικό μου σχόλιο σχετικά με τους ρωσόφιλους, είναι η αποδοχή στρατιωτικής εισβολής μιας υπερδύναμης απλά και μόνο επειδή μια μειοψηφία της ουκρανικής κοινωνίας (στην περίπτωσή μας μια παραστρατιωτική νεοναζιστική οργάνωση) κάνει μπούλινγκ στα orthodox brothers.

Απίστευτο σε λίγο θα μας πούνε ότι έκαναν προπαγάνδα οι Ρώσοι για τον covid και τα εμβόλια, εντελώς τυχαίο ήταν ότι οι φιλορώσοι τώρα ήταν και αντιεμβολιαστές "δεν υπάρχει κορωνογιός" πριν την εισβολή (και τραμπικοί, άλλο τυχάιο, το φαινόμενο της πεταλούδας θα είναι).

@Epitaph δεν ξέρω γιατί σε τσινάει το λεκτικό μου φούσκωμα σε αυτά που γράφω αλλά οκ, όταν το έκανα για τους μουρκανς θέλω να πιστεύω ότι θα αντιδρούσες το ίδιο, αν και δεν έγραφα εδώ τότες τεσπα. Άλλωστε είμαι drama queen χρόνια τώρα δεν ξέρω γιατί νοιώθω ότι ξαφνικά τώρα έπιασε κάποιους ο πόνος για αυτά που γράφω ενάντια των Ρώσων. Το έχω αναφέρει και πιο πριν για το πως έπιασε κάποιους τώρα ο πόνος ότι τα χώνω εναντίων του πολέμου λες και δεν τα έχωνα και πριν.

Ειναι μαγαλη ΛΑΚΑΜΙΑ, σημερα πολεμος, ειδικα σε Ευρωπη, λες και δεν ειχαν υποφερει αρκετα και δεν εχουν παραδειγματιστει ολες οι Ευρωπαικες χωρες με τους δυο παγκοσμιους. Καθυκι κι ο Αμερικανος, Καθυκι και ο Ρωσσος κι οποιος αλλος προσπαθει να επιβληθει με πολεμο. Καθυκι και ο Ουκρανος που θυσιαζει τον κοσμο του. Δεν ξερω τις διαφορες τους, αλλα λυση μπορουσαν να βρουν. Κατι να εδινε ο ενας κατι ο αλλος, λιγο πισω ο ενας λιγο ο αλλος, μια χαρα συνετερακια θα γινονταν. Για τους οποιους προσφυγγες Ουκρανους, Πακιστανους, Ασπρους Μαυρους, χριστιανους μωαμεθανους, ιροκεζους και μουιτς τριαλαλο, εμενα το νιονιο μου, λεει πως αν πας σε ξενη χωρα, για οποιονδηποτε λογο. οφηλεις να σεβεσαι τους κανονες, τα ηθη τα εθιμα και τους ανθρωπους που σε δεχονται. Στην χερα μας βεβαια δεν φταινε οι π.χ. οι Ρουμανοι που εχουν κερδισει την ταμπελα του κλεφτη, ουτε οι Πακιστανοι για την ταμπελα του βιαστη. Φταει η καραμπουτσαρα μπουλουκι νομοθεσια μας. Τωρα, αυτα που, από ασφαλη αποσταση, τα θεωρουμε, εγληματα, αποτροπαιες πραξεις, αισχοτητες κτλ κτλ, αν μας ειχαν αναγκασει, ναμασταν στην πρωτη γραμμη με ενα πολυβολοστο χερι, τα ιδια θα καναμε. Δεν υπαρχουν εγκληματα πολεμου, ο ιδιος ο πολεμος εγκλημα ειναι. Ολα τα αλλα ειναι μναχαμε να λεγαμε

Back