@Hank ε τοτε πολυ κακως το κομμα συμμετεχει σε κοινοβουλευτικες διαδικασιες και εκλογες. ακυρωνει τον εαυτο του οταν θελει ν αυξησει απλως τις δυναμεις του αλλά μεχρι ενα σημειο (τρεχω στην κουρσα, αλλά θελω να βγω δευτερος το πολυ).
επισης αν καταλαβαινω καλα, μου γραφεις οτι τα άλλα κ.κ. εξαφανιστηκαν επειδη χρειαστηκε να κυβερνησουν? χμμμ, αυτο δειχνει ισως οτι ειναι ευκολο πραγμα οι σχεδιασμοι επι χαρτου και το μιλητό, αλλά πολυ δυσκολη υποθεση η ευθυνη των αποφασεων και των επιλογων σ ενα δεδομενο πολιτικοοικονομικο περιβαλλον.
και κατι αλλο. τι ακριβως σημαινει "να ασχοληθουμε"? υποθετω με απεργιες, συμμετοχη σε κινητοποιησεις και οργανωση στα συνδικατα. αυτο δηλαδη ειναι αρκετο? αν απεργησω π.χ. 2 μερες το χρονο, και παω σε 3 πορειες δειχνει οτι "ασχοληθηκα"? κι εκει, στον χωρο δουλειας, αν βρω 5-6 αλλους με κοινο τροπο σκεψης/δρασης και "ασχοληθουμε", γιατι να θελω στο κεφαλι μου εναν συνδικαλιστικο φορεα? δηλαδη εκει μπορει και θελει ν αποφασιζει το κ.κ. για την δραση μου, ενω στις υπουργικες καρεκλες καπως δυσκολευεται? αν ειναι ετσι, σορυ, θα ασχοληθω μονος μου στον χωρο δουλειας και μια χαρα θα την βρω την ακρη μονος μου.
κοιτα, θα το καταλαβαινα σε καποιον βαθμο αν ελεγαν "οχι, δεν προκειται ποτέ να συμμετεχουμε σε κυβερνησεις συνεργασιας, γιατι εχουμε τελειως διαφορετικη αποψη απ ολα τ άλλα κομματα για τα θεματα και την αντιμετωπιση τους" και δηλωναν οτι μονο αν παρουν την αυτοδυναμια, θα δεχονταν κυβερνητικη ευθυνη. ουσιαστικα, παλι θα ηταν πολυυυυυ μακρινο το ενδεχομενο και θα ξεφευγαν κι απο την αντιδραση που δημιουργει η τωρινη τους θεση.
αλλά το να επιμενουν στην "επανασταση απο τα κατω" ενω συγχρονως συμμετεχουν σε ολες τις διαδικασιες ενος συστηματος που απορριπτουν σε καθε του πτυχη, φτανει, θεωρω, στα ορια του γκροτεσκου.