Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
" Οτιδηποτε εχω πει παλαιοτερα για το ΚΚΕ (και το ξυλο που εχω φαει απο ΚΝΑΤ), περασμενα ξεχασμενα, νερο και αλατι"

Δεν το πας καλά. Θα σε περιμένει ο σύντροφος με την πορτοκαλί ρίγα.
μεχρι να ακουσω απο επισημα χειλη οτι εχει αναιρεσει πλεον αυτην την (σχωρεστε μου την προσωπικη εκτιμηση) γελοία θεση, δεν μπορω να το παρω σοβαρα ως εναλλακτικη προταση εξουσιας.

Αν το κάνει αυτό θα χάσει (και δίκαια) όλο το ποσοστό που το στηρίζει μέχρι σήμερα.

@Norshgaath άλλο εχω γραψει, συφορουμιτη. ξαναδιαβασε προσεκτικα τα περιεργα ελληνικα μου.

@Hank δεν το καταλαβαινω βρε χανκ οσο κι αν προσπαθησω. δεν θελω να μου εξηγησεις τους λογους, παλι δεν θα καταλαβω. απλα νομιζω οτι ειναι παγκοσμια πρωτοτυπια. άλλα κκ, οπως της γαλλιας η της ιταλιας, δεν εχουν αρνηθει κυβερνητικες ευθυνες, απ οτι θυμαμαι απ τα μακρινα μου νιάτα.

Last edited:
Ναι αυτό με το ΚΚΕ που δεν θέλει να κυβερνήσει or something something, και εμένα με μπλοκάρει. Φαντάζομαι και άλλους.

Γιατί να σας ψηφίσω ρε μανάρια μου τότε; Για να παίρνετε βουλευτική και να λέτε σε όλα όχι;
Βέβαια να πω την αλήθεια ο Κουτσούμπας μου φαίνεται πιο προσαρμοστικός από τα ξύλινα by the book στρατιοτάκια μέχρι τώρα.

Θα σου λύσω εγώ την απορία. Μετά την πτώση της ΕΣΣΔ όλα τα κομουνιστικά κόμματα στην ευρώπη έφαγαν μια φρίκη. Τα περισσότερα εγκατέλειψαν το όνειρο μιας "άλλης" κοινωνίας αφού το ίδιο το ζωντανό παράδειγμα απιβίωσε, οπότε το έστριψαν στην φάση ε ο καπιταλισμός δεν αλλάζει ας πάρουμε κι εμείς κανένα υπουργείο σε καμιά κυβέρνηση συνεργασίας μπας και τον κάνουμε πιο βιώσιμο για τον απλο λαό. Το ΚΚΕ ήταν από τα λίγα που παρέμεινε προσκολημμένο στο σοβιετικό μοντέλο. Δε νοείται να αποκτήσεις την εξουσία μέσα από τις εκλογές μόνο μέσα από λαϊκή επανάσταση. Οπότε αν βγουν πρώτοι δεν θα έχουν ιδέα τι θα κάνουν. Όλες οι λύσεις που προτείνει αφορούν μια μεταεπαναστατική κατάσταση.

δεν το καταλαβαινω βρε χανκ οσο κι αν προσπαθησω. δεν θελω να μου εξηγησεις τους λογους, παλι δεν θα καταλαβω. απλα νομιζω οτι ειναι παγκοσμια πρωτοτυπια. άλλα κκ, οπως της γαλλιας η της ιταλιας, δεν εχουν αρνηθει κυβερνητικες ευθυνες, απ οτι θυμαμαι απ τα μακρινα μου νιάτα.

Ναι για αυτό το μόνο ΚΚ που απομένει να μην θυμόμαστε από τα μακρινά μας νιάτα αλλά να το βλέπουμε ενεργό επί της ουσίας είναι το ΚΚΕ. Τα άλλα κουνήσανε μαντήλι. Επίσης δεν χρειάζεται να το καταλάβεις. Μπορείς πολύ απλά να διαφωνείς.

Παρόλα αυτά η στάση του ΚΚΕ είναι αυτή, είναι συνεπής και μάλιστα με πολιτικό κόστος. Το γνωρίζουν και παραμένουν σταθεροί. Νομίζω κάτι λέει αυτό για την συνέπειά τους.

Ναι για αυτό το μόνο ΚΚ που απομένει να μην θυμόμαστε από τα μακρινά μας νιάτα αλλά να το βλέπουμε ενεργό επί της ουσίας είναι το ΚΚΕ. Τα άλλα κουνήσανε μαντήλι. Επίσης δεν χρειάζεται να το καταλάβεις. Μπορείς πολύ απλά να διαφωνείς.

Παρόλα αυτά η στάση του ΚΚΕ είναι αυτή, είναι συνεπής και μάλιστα με πολιτικό κόστος. Το γνωρίζουν και παραμένουν σταθεροί. Νομίζω κάτι λέει αυτό για την συνέπειά τους.
τι να την κάνεις την συνέπεια αν δεν δίνει λύση σε κάποιο πρόβλημα;
Θέλω να πω, το ΚΚΕ σαν κόμμα, τι λύση προτείνει εκτός από εμ, την επανάσταση ενάντια στον καπιταλισμό or something?
ΟΚ σας ψηφίζω να χτυπήσουμε τον καπιταλισμό, αλλά δεν θέλετε να βγείτε πρώτοι; Τι θέλετε; Να κάνουμε επανάσταση; ΟΚ σας ψηφίζω για να βγείτε πρώτοι να κάνετε αναίμακτη επανάσταση και να αλλάξετε τα πράγματα σε ένα πιο κοινωνικό/σοσιαλιστικό μοντέλο. Όχι; Τι όχι ρε; Πάτε καλά;

Κάπως έτσι το βλέπω.

το ΚΚΕ σαν κόμμα, τι λύση προτείνει εκτός από εμ, την επανάσταση ενάντια στον καπιταλισμό or something?
όταν θα είναι ώριμες οι συνθήκες.

τι να την κάνεις την συνέπεια αν δεν δίνει λύση σε κάποιο πρόβλημα;

Νομίζω ότι το μεγαλύτερο πρόβλημά μας είναι ότι ψάχνουμε κάποιον που θα μας λύσει τα προβλήματα χωρίς εμείς να ασχοληθούμε. Για όποιον ψάχνει κάτι τέτοιο, όχι τα ΚΚ (οποιοδήποτε ΚΚ) δεν κάνει.

Last edited:
Νομίζω ότι το μεγαλύτερο πρόβλημά μας είναι ότι ψάχνουμε κάποιον που θα αμς λύσει τα προβλήματα χωρίς εμείς να ασχοληθούμε. Για όποιον ψάχνει κάτι τέτοιο, όχι τα ΚΚ (οποιοδήποτε ΚΚ) δεν κάνει.
Μ για αυτό δεν ψηφίζουμε; Να βγάλουμε κάποιους, να ασχοληθούνε με τα προβλήματά μας, όχι της καθημερινότητάς μου (αν και φτάνει και εκεί μια αλυσίδα είναι όλα), αλλά σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

@Hank ε τοτε πολυ κακως το κομμα συμμετεχει σε κοινοβουλευτικες διαδικασιες και εκλογες. ακυρωνει τον εαυτο του οταν θελει ν αυξησει απλως τις δυναμεις του αλλά μεχρι ενα σημειο (τρεχω στην κουρσα, αλλά θελω να βγω δευτερος το πολυ).

επισης αν καταλαβαινω καλα, μου γραφεις οτι τα άλλα κ.κ. εξαφανιστηκαν επειδη χρειαστηκε να κυβερνησουν? χμμμ, αυτο δειχνει ισως οτι ειναι ευκολο πραγμα οι σχεδιασμοι επι χαρτου και το μιλητό, αλλά πολυ δυσκολη υποθεση η ευθυνη των αποφασεων και των επιλογων σ ενα δεδομενο πολιτικοοικονομικο περιβαλλον.

και κατι αλλο. τι ακριβως σημαινει "να ασχοληθουμε"? υποθετω με απεργιες, συμμετοχη σε κινητοποιησεις και οργανωση στα συνδικατα. αυτο δηλαδη ειναι αρκετο? αν απεργησω π.χ. 2 μερες το χρονο, και παω σε 3 πορειες δειχνει οτι "ασχοληθηκα"? κι εκει, στον χωρο δουλειας, αν βρω 5-6 αλλους με κοινο τροπο σκεψης/δρασης και "ασχοληθουμε", γιατι να θελω στο κεφαλι μου εναν συνδικαλιστικο φορεα? δηλαδη εκει μπορει και θελει ν αποφασιζει το κ.κ. για την δραση μου, ενω στις υπουργικες καρεκλες καπως δυσκολευεται? αν ειναι ετσι, σορυ, θα ασχοληθω μονος μου στον χωρο δουλειας και μια χαρα θα την βρω την ακρη μονος μου.

κοιτα, θα το καταλαβαινα σε καποιον βαθμο αν ελεγαν "οχι, δεν προκειται ποτέ να συμμετεχουμε σε κυβερνησεις συνεργασιας, γιατι εχουμε τελειως διαφορετικη αποψη απ ολα τ άλλα κομματα για τα θεματα και την αντιμετωπιση τους" και δηλωναν οτι μονο αν παρουν την αυτοδυναμια, θα δεχονταν κυβερνητικη ευθυνη. ουσιαστικα, παλι θα ηταν πολυυυυυ μακρινο το ενδεχομενο και θα ξεφευγαν κι απο την αντιδραση που δημιουργει η τωρινη τους θεση.
αλλά το να επιμενουν στην "επανασταση απο τα κατω" ενω συγχρονως συμμετεχουν σε ολες τις διαδικασιες ενος συστηματος που απορριπτουν σε καθε του πτυχη, φτανει, θεωρω, στα ορια του γκροτεσκου.

το ότι κοντεύει να διασπαστεί το φόρουμ σαν την αριστερά, τι σας λέει; Ποιος θα επικρατήσει; Οι προοδευτικές δυνάμεις ή οι άλλοι; Όποιο και αν είναι αυτοί anyway.

Το ίδιο το ΚΚΕ λέει εξαρχής ότι συμμετέχει στις εκλογές για να εκμεταλλευτεί τα όποια πεονεκτήματα του προσφέρει η εκπροσώπησή του στην Βουλή (θεσμική εκπροσώπηση, χρόνο στα ΜΜΕ κλπ κλπ).

Τα άλλα ΚΚ εξαφανίστηκαν όχι γιατί είδαν τις δυσκολίες αλλά γιατί απομακρύνθηκαν από την ιδεολογία τους. Με λίγα λόγια αν ήταν το ΚΚΕ να γίνει ΣΥΡΙΖΑ γιατί να το ψηφίσω και να μην ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ; Κάτι τέτοιο τραβάει και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ στο κέντρο και το ΚΚΕ στα αριστερά.

Όσο για όλα τα υπόλοιπα είναι προφανώς δικαίωμά σου.

το ότι κοντεύει να διασπαστεί το φόρουμ σαν την αριστερά, τι σας λέει; Ποιος θα επικρατήσει; Οι προοδευτικές δυνάμεις ή οι άλλοι; Όποιο και αν είναι αυτοί anyway.
Να διασπαστούμε για να μπορεί να φτιάξει ο Χέλιον μια εικόνα σαν εκείνη που πόσταρε χθες.

σ ενα σημειο μονο θα μεινω.
"απομακρυνθηκαν απ την ιδεολογια τους"? δεν το νομιζω. ποιος το λεει αυτο? εκτος αν εννοεις οτι επειδη "δεχτηκαν" να κυβερνησουν εχασαν την αξιοπιστια τους και την κομμουνιστικη ταυτοτητα τους. δηλαδη την μια και μοναδικη αληθεια την κατεχει και την εφαρμοζει το ελληνικο κ.κ. ......
ειναι τρομερο το να εισαι (οχι εσυ ο χανκ. καταλαβαινεις πως το γραφω. γενικοτερα, για το κκε) ο τιμητης των παντων γι αυτο που αναγκαζονται λογω ευθυνων να πραξουν, κι η δικη σου συνεισφορα να περιοριζεται σε εντελως θεωρητικο/υποθετικο επιπεδο. αυτο.

@mruseyourbrain
αληθεια τωρα? καλυτερα ψαξε να βρεις ενα θεμα που να συμφωνουμε εδω μεσα. :p:ROFLMAO::ROFLMAO:
μπα, καλυτερα ετσι. θα ηταν πολυ βαρετο αλλιως.

Δεν νομίζω ότι στο συγκεκριμένο φέρονται ως τιμητές των πάντων. Η ιδεολογία τους λέει ότι η αλλαγή έρχεται μέσα από την επανάσταση και δεν μπορεί να έρθει μέσα από τις εκλογές (μόνο). Οι άλλοι είπανε να πάνε μέσω εκλογών, άρα απομακρύνθηκαν από το αρχικό. Αν τα είχανε καταφέρει οι ίδιοι θα λέγανε (που το λέγανε εκείνη την περίοδο) ότι αποδείχθηκε πως η αναθεώρησή τους έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Επίσης για αν πούμε ότι η συνεισφορά του ΚΚΕ και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΚΚΕ μ-λ και οποιουδήποτε άλλου περιορίζεται σε καθαρά θεωρητικό επίπεδο θα έπρεπε να ξεχάσουμε τα σωματεία, τα εργατικά κέντρα κ.α. που λειτουργούν στην πράξη, σχεδόν αποκλειστικά από αυτούς τους ανθρώπους.

Τέλος ειδικά το ΚΚΕ έχει καταφέρει να δείξει και πράξη στην Πάτρα με τον Πελετίδη. Όπου όταν βρέθηκε με τον δήμο δεν έκανε πίσω, δεν αναλώθηκε σε καταγγελίες αλλά κάνει ό,τι έργο μπορεί, λέγοντας παράλληλα πως για οτιδήποτε παραπέρα από αυτό χρειάζεται αλλαγή.

Last edited:
Ο Πελετίδης στην Πάτρα πώς έγινε δήμαρχος, με εκλογές ή με επανάσταση? Τσέκμεητ, άθεοι.

Αποχωρώ από το φόρουμ, πάω να φτιάξω ένα δικό μου site OARAGEQUITTE, με μπλάκτζακ και πόρνες.

Back