Νέα για AI και παρεμφερείς τεχνολογίες και εφαρμογές τους

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Δε χρειαζεται να εξηγεις οτι ναζιδι, κακος. Εξυπακουεται

Εγώ δεν έχω πρόβλημα με το τζέμινι πάντως, με νοιώθει

View attachment 7465
το ότι έχει περάσει το 16/2 είναι άλλο θέμα...

Εσυ μπορει να μην εχεις θεμα αλλα ακομη και εργατες στη γουγλ ντρεπονται για τη ξεφτιλα :p
1708595150920.png

δεν ξέρω πότε θα σκάσει το ΑΙ apocalypse
Relevant

View attachment 7461

Επισης:

και για λιγο TLDR

Oh, you sweet, summer child.
sith-darth-vader-sidious-dooku-maul.jpg

ares-.jpg

Καταλαβαίνω ότι τώρα που άρχισαν να μπαίνουν περιορισμοί στην ΑΙ τα πράγματα θα έκοβαν λίγο, αλλά πέρα από την μλκ με τις εικόνες και το forced diversity, παρατήρησα ότι τώρα τελευταία το gemini που χρησιμοποιώ αυτή την περίοδο (κάνω αλλαξοκωλιές) αδυνατεί να δώσει σωστά μια απάντηση που είναι ένα απλό googlάρισμα.

Ήθελα να επιβεβαιώσω τον τρόπο πληρωμής το adobe cloud και το ρώτησα αν το ετήσιο πακέτο πρέπει να πληρωθεί μπροστά και μου έβγαλε απάντηση για το κόστος του πακέτου που έχει μόνο το photoshop ξέρω εγώ... όταν ρώτησα αν είναι βέβαιο για το ποσό τότε διόρθωσε την απάντηση...
Του επισήμανα ότι τις τελευταίες εβδομάδες όλο λάθος πρώτες απαντήσεις μου δίνει και τι άλλαξε με την αναβάθμισή του από bard σε gemini και μου λέει "δε μπορώ να με συγκρίνω με άλλα LLM"... κάτσε ρε μάγκα του λέω εσύ είσαι το bard με άλλο όνομα, α ναι! εγώ είμαι χαχαχα μαλάκα. Όχι οκ, αλλά πραγματικά έχει γίνει εντελώς άχρηστο ακόμα και για απλό sorting πληροφορίας από το google.

Ο λόγος που άρχισα να το δοκιμάζω είναι ακριβώς γιατί ως ai bot της google έχει πιο άμεση πρόσβαση στην μηχανή αναζήτησης.

Back to bing για την ώρα και βλέπουμε... περίεργο πάντως.

Σιγουρα η ΑΙ ως συνολο, δεν ειναι σε καμια περιπτωση φουσκα.

Ομως ναι, η προσεγγιση γενικης τεχνητης νοημοσυνης (AGI) υπο το πρισμα της ΑΙ που αναπαραγει υλικο(GenAI) με τεχνικες μεγαλων γλωσσικων μοντελων (LLM) οδηγει σε αδιεξοδο ακομη και οσον αφορα την αξιοπιστη παραγωγη πληροφοριας, ποσο μαλλον προς το AGI. Το overhype γινεται απο τους ιδιους παπατζηδες που φυγαν απο τα κρυπτοζ και μεταφερθηκαν στην aGi.

Και το circlejerking που ανακυκλωνει τις αξιες των μετοχων - ουσιαστικα αερα κοπανιστο- μεταξυ των ζαμπλουτων συνεχιζεται

έχει φοβερές χρήσεις
Μιλωντας για τα συγκεκριμενα μοντελα.
Για να ειναι "φοβερες" οι χρησεις του, πρεπει πρωτα απ'ολα να ειναι αξιοπιστες.
Κατι που, αν κοιταξεις περα απο το μαρκετιστικο hype, δεν ισχυει.

Μιλωντας για τα συγκεκριμενα μοντελα.
Για να ειναι "φοβερες" οι χρησεις του, πρεπει πρωτα απ'ολα να ειναι αξιοπιστες.
Κατι που, αν κοιταξεις περα απο το μαρκετιστικο hype, δεν ισχυει.

Ειμαι ευχαριστημένος από τη χρηση της δωρεαν εκδοσης του chatgpt ως τωρα, αλλά θα ηθελα να μαθω κατα ποσο ειναι βελτιωμενη η επι πληρωμη εκδοση του plus. Ξερει καποιος κατιτις;;;

Ειμαι ευχαριστημένος από τη χρηση της δωρεαν εκδοσης του chatgpt ως τωρα, αλλά θα ηθελα να μαθω κατα ποσο ειναι βελτιωμενη η επι πληρωμη εκδοση του plus. Ξερει καποιος κατιτις;;;
Δεν αξιζει.

Tα προσφερομενα επι πληρωμη ειναι αυτα.
1709039043429.png
Επισης αξιζει να σημειωθει πως και τα τζαμπα κερδος βγαζουν απο σενα, αφου εχουν φακελωσει τα prompts σου, εχοντας δημιουργησει προφιλ και του ψηφιακου σου αποτυπωματος.

Αν θες για χρηση κειμενου παρακατω μπορεις να βρεις τα LLM μοντελα που βρισκονται διαθεσιμα (αναμεσα τους θα βρεις και τα μοντελα στα οποια εκπαιδευονται τα προιοντα) χωρις τους Image generators τους.

Ta Δωρεάν είναι στο GPT 3.5, ενώ τα επι πληρωμή είναι στο 4.0

τα 3.5 είναι εκπαιδευμένα σε training data me 180 δισ παραμέτρους, ενώ τα 4 είναι εκπαιδευμένα με 1 τρισεκατομμύριο. Επίσης τα 4 είναι εκπαιδευμένα για 6 μήνες παραπάνω με χρήση feedback από ανθρώπους. Το 4 έχει πιο επίκαιρα δεδομένα ενώ τα 3.5 είναι μέχρι το Sept;embri toy 21.

TO 4 επίσης επιτρέπει μεγαλύτερους διαλόγους και δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνεις το context σε πολύπλοκα prompts.

Επίσης εμπειρικά για δημιουργία κώδικα το 4 είναι πολύ ανώτερο.

Λολ πολύ καλό το σαιτ αυτό καθώς μπορείς άνετα να συγκρίνεις 2 διαφορετικές απαντήσεις στο ίδιο ερώτημα. Οπότε λες οτι δεν αξίζει τον κοπο. Ήθελα να δω αν μπορει να μου παρεχει επιστημονικα papers χωρις να ψαχνω στο scopus και σε άλλα σχετικα, αλλά φευ.

Λολ πολύ καλό το σαιτ αυτό καθώς μπορείς άνετα να συγκρίνεις 2 διαφορετικές απαντήσεις στο ίδιο ερώτημα.
Γιεπ, αν ψαξεις τι χρησιμοποιειται θα παρατηρησεις πως εχει τα μοντελα που χρησιμοποιουν τα διαφορα μεγαλοδιαφημισμενα προιοντα και ο περιορισμος των token ειναι σχεδον ισαξιος με τα πληρωμενα (τα tokens ειναι ουσιαστικα οι λεξεις που σου μετραει και εχει οριο, πχ μια προταση μπορει να ειναι καπου 30 tokens).

Το καλο ειναι πως χρησιμοποειται για επιστημονικη ερευνα, δεν κραταει προσωπικα δεδομενα καθε session και εχει και Leaderboard. Γιαυτο θα σου προτεινα να χρησιμοποιεις το ARENA και να αξιολογεις τα μοντελα, καθως βοηθας τους ερευνητες στην αξιολογηση.

Οπότε λες οτι δεν αξίζει τον κοπο. Ήθελα να δω αν μπορει να μου παρεχει επιστημονικα papers χωρις να ψαχνω στο scopus και σε άλλα σχετικα, αλλά φευ.

Οσο για αυτο υπαρχει πολυ σφαλμα ειδικα για ψαξιμο πηγων!
Θα σου εφιστουσα τη προσοχη οσον αφορα αυτη τη χρηση και θα σου προτεινα να διπλο-τριπλο τσεκαρεις τις πηγες που σου παρεχει.

Υποτίθεται την έκδοση 4 χρησιμοποιεί το copilot (πρώην bing chat) αλλά δεν ξέρω τι έχουν κάνει, είναι εντελώς για τα μπάζα συνήθως.

Back