Που σκορπάτε αλόγιστα τα λεφτά σας; (Ποιο game αγοράσατε πρόσφατα;)

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Με 2,50€ στο xbox live πήρα το Sine Mora που το έχω και στο πισι, αλλά σαλονάτα σε 4Κ, HDR10, 50" (που το γκειμ ειναι του 360 και το Χ1 δε βγάζει hdr αλλά οκ) θα το απολαύσω καλύτερα.

Με 2,50€ στο xbox live πήρα το Sine Mora που το έχω και στο πισι, αλλά σαλονάτα σε 4Κ, HDR10, 50" (που το γκειμ ειναι του 360 και το Χ1 δε βγάζει hdr αλλά οκ) θα το απολαύσω καλύτερα.

Κι εγώ που νόμιζα ότι Σινέ Μόρα είναι θερινός κινηματογράφος. :Ρ

Προχθες αγόρασα bundles από fanatical κοντά ένα δεκάρικο.
Tian Ding,
Darq Complete Edition,
Industria,
Valfaris: Mecha Therion
Forgive me Father
Rico 2: London (κατι σαν XIII)

Επίσης αγόρασα κ tshirt από συναυλία των Testament που πήγα προχθές. Οχι απλά για το ροκ, αλλά γτ το άξιζαν κ επειδή το είχα άχτι από έφηβος.
*captain μαμμακυθος intensifies

Θυμάστε που έλεγα σε γειτονικό νήμα ότι τα παιχνίδια της Βηθεσδά μετά το Morrowind αξίζουν για τα mods μόνο; Ε, για αυτό τα τσίμπησα τώρα, παρέα με το New Vegas ( αυτό ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ αξίζει ως έχει ), στο GOG φυσικά.

Είπα να το ρίξω έξω και μιας και η οθόνη είναι αρκετά παλιά να προχωρήσω σε αλλαγή. Έπειτα από πολύ ψάξιμο και βάσει πολλών παραμέτρων, όπως ελάχιστος χώρος βάθους του γραφείου, κατέληξα στην ΗΡ OMEN 27", 2K, 165HZ, HDR, FREESYNC κλπ στα 270€ από σκρουτζομάγαζο. Μόλις την παραλάβω και τη δουλέψω θα καταθεσω εντυπώσεις για κάθε ενδιαφερόμενο.

Ωραίος. Σε τρομερή τιμή. Το αγόρασα τον Ιούνιο σχεδόν τα διπλά!

Σωπα ρε συ ειχε τοσο; Δειχνει αξιοπρεπες παντως και με καλες λειτουργίες και ελπιζω να κρατησει.

Βασικά διόρθωση. Είχα πάρει το redmi watch 4 στα 75€. Τόσο έχει ακόμα βλέπω!

Rise of the Golden Idol για να στηρίξουμε τα καρντάσια, Silent Hill 2 για να χάσουμε τον ύπνο μας θυμηθούμε τα παλιά και την Kathy Rain Director's Cut από κλειδάδικο, μπας και προλάβω δεύτερο playthrough πριν σκάσει το sequel.

Εγώ πήρα αυτό!!!
Είχε πάρει το μάτι μου κάτι ριβιού στο γιουτιουμπ. Πολύ όμορφο. Λίγο που κοίταξα δεν βλέπω πουθενά πληροφορία για το τι επεξεργαστή έχει και άλλα στοιχεία. Είναι βέβαια εξομοίωση και όχι κάποια κανονική εκδοχή τού Z80 όπως ήταν ο ZX Spectrum Next. Με FPGA υλοποίηση αλλά και αυτό για μένα μετράει σαν κανονικό. Φυσικά η εξομοίωση είναι χρήσιμη γιατί έχεις καλούδια όπως να μπορείς να σώσεις και επιπλέον ο spectrum είναι αρκετά απλό μηχάνημα ώστε να είναι απολύτως σωστή. Επίσης κρατάει ευκολότερα το κόστος σε λογικά επίπεδα.

Θα μού άρεσε να το είχαν και με ZX Spectrum Next πληκτρολόγιο σαν επιλογή. Είναι πανέμορφο και ήταν με συνεργασία με τον σχεδιαστή τού ορίτζιναλ.

Είχε πάρει το μάτι μου κάτι ριβιού στο γιουτιουμπ. Πολύ όμορφο. Λίγο που κοίταξα δεν βλέπω πουθενά πληροφορία για το τι επεξεργαστή έχει και άλλα στοιχεία. Είναι βέβαια εξομοίωση και όχι κάποια κανονική εκδοχή τού Z80 όπως ήταν ο ZX Spectrum Next. Με FPGA υλοποίηση αλλά και αυτό για μένα μετράει σαν κανονικό. Φυσικά η εξομοίωση είναι χρήσιμη γιατί έχεις καλούδια όπως να μπορείς να σώσεις και επιπλέον ο spectrum είναι αρκετά απλό μηχάνημα ώστε να είναι απολύτως σωστή. Επίσης κρατάει ευκολότερα το κόστος σε λογικά επίπεδα.

Θα μού άρεσε να το είχαν και με ZX Spectrum Next πληκτρολόγιο σαν επιλογή. Είναι πανέμορφο και ήταν με συνεργασία με τον σχεδιαστή τού ορίτζιναλ.

Ολα emulator σε arm τρέχουν και δεν είναι καθόλου άσχημα!! Έχω και το C64 Mini και το Α500 Mini!!! Αλλά περιμένω πότε θα βγάλουν την A500 Max, ενώ το holly grail είναι το X68000Z, αλλά είναι πανάκριβο το άτιμο!!!

Σε FPGA υπάρχει κλασσικά το MiSTer αλλά και αυτά ξεφεύγουν στην τιμή!!!!

Ολα emulator σε arm τρέχουν και δεν είναι καθόλου άσχημα!!
Προφανώς. Αλλά ποιον ARM; Υπάρχουν πολλοί. Τι λιειτουργικό τρέχει; Πόσο εύκολο είναι να τρέξεις διαφορετικό λειτουργιικό; O spectrum είναι απλό μηχάνημα και έχει όλες τις προϋποθέσεις για πολύ εύκολη άριστη εξομοίωση. Για άλλα συστήματα η εξομοίωση μπορεί να έχει μειονεκτηματάκια και να χρειάζεσαι FPGA για να πετύχεις κάποια πράγματα τέλεια, αλλά και πάλι για τον πολύ κόσμο δεν αξίζει η διαφορά σε κόστος. Μια πολύ καλή εξομοίωση σε χαμηλό κόστος συν τα καλούδια ενός σύγχρονου συστήματος γενικά είναι προτιμότερη από μια τέλεια ρετρό υλοποίηση σε πολύ υψηλό κόστος. Αλλά για τούς πολύ πορωμένους το FPGA μπορεί να αξίζει.

νομίζω αυτό το βιντεάκι τα εξηγεί καλά (δεν το ξαναείδα τώρα οπότε δεν καλοθυμάμαι αλλά νομίζω το είχα δει όταν είχε βγει)

Last edited:
Προφανώς. Αλλά ποιον ARM; Υπάρχουν πολλοί. Τι λιειτουργικό τρέχει; Πόσο εύκολο είναι να τρέξεις διαφορετικό λειτουργιικό; O spectrum είναι απλό μηχάνημα και έχει όλες τις προϋποθέσεις για πολύ εύκολη άριστη εξομοίωση. Για άλλα συστήματα η εξομοίωση μπορεί να έχει μειονεκτηματάκια και να χρειάζεσαι FPGA για να πετύχεις κάποια πράγματα τέλεια, αλλά και πάλι για τον πολύ κόσμο δεν αξίζει η διαφορά σε κόστος. Μια πολύ καλή εξομοίωση σε χαμηλό κόστος συν τα καλούδια ενός σύγχρονου συστήματος γενικά είναι προτιμότερη από μια τέλεια ρετρό υλοποίηση σε πολύ υψηλό κόστος. Αλλά για τούς πολύ πορωμένους το FPGA μπορεί να αξίζει.

νομίζω αυτό το βιντεάκι τα εξηγεί καλά (δεν το ξαναείδα τώρα οπότε δεν καλοθυμάμαι αλλά νομίζω το είχα δει όταν είχε βγει)

Το ποιο απαιτητικό είναι το A500 Mini, εξομοιώνει την Amiga 500/1200. Αυτό τρέχει μια έκδοση του Amiberry , σε ένα SoC λίγο ποιο ισχυρό από Pi3B+. Για το 95% των παιχνιδιών της Amiga είναι υπεραρκετό. Πιθανόν να έχει κάποιο θέμα με παιχνίδια που εκδόθηκαν μετά το 95 και με ορισμένα demos, που χρησιμοποιούν περίεργα hardware hacks.

Το ωραίο είναι ότι βρήκα ένα HDMI --> VGA converter, και το είχα συνδέσει σε CRT monitor!!!! Σαν να είχα dream Amiga!!!!!!:p:p

Το ποιο απαιτητικό είναι το A500 Mini, εξομοιώνει την Amiga 500/1200
Νομίζω στο παραπάνω βιντεάκι δείχνει ότι οι εξομοιωτές συχνά κόβουν γωνίες. Δεν έχει μόνο να κάνει μόνο με την ισχύ τού συστήματος που θέλουμε να εξομοιώσουμε αλλά και πόσο πιστά θέλουμε να το κάνουμε. Δεν είναι τόσο απλό. Βέβαια δεν είναι όλος ο κόσμος πορωμένος με την απολύτως πιστή υλοποίηση.

Νομίζω στο παραπάνω βιντεάκι δείχνει ότι οι εξομοιωτές συχνά κόβουν γωνίες. Δεν έχει μόνο να κάνει μόνο με την ισχύ τού συστήματος που θέλουμε να εξομοιώσουμε αλλά και πόσο πιστά θέλουμε να το κάνουμε. Δεν είναι τόσο απλό. Βέβαια δεν είναι όλος ο κόσμος πορωμένος με την απολύτως πιστή υλοποίηση.

Αυτό το "απολύτως πιστή υλοποίηση" είναι πολύ μεγάλη κουβέντα. Μπορείς να το πετύχεις θεωρητικά, αλλά μπορεί να είναι και πολύ κοστοβόρο ή από χρήματα ή απο χρόνο ή ακόμη και από εργονομία.

Οπότε, άμα παιζει το παιχνίδι καλά με κανα crt filter, μια χαρά είναι!! :)

Back