By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.
SignUp Now!Με 2,50€ στο xbox live πήρα το Sine Mora που το έχω και στο πισι, αλλά σαλονάτα σε 4Κ, HDR10, 50" (που το γκειμ ειναι του 360 και το Χ1 δε βγάζει hdr αλλά οκ) θα το απολαύσω καλύτερα.
το Σίνε Μαίρη θα λεςΚι εγώ που νόμιζα ότι Σινέ Μόρα είναι θερινός κινηματογράφος. :Ρ
το Σίνε Μαίρη θα λες![]()
Εγώ πήρα αυτό!!!
Είχε πάρει το μάτι μου κάτι ριβιού στο γιουτιουμπ. Πολύ όμορφο. Λίγο που κοίταξα δεν βλέπω πουθενά πληροφορία για το τι επεξεργαστή έχει και άλλα στοιχεία. Είναι βέβαια εξομοίωση και όχι κάποια κανονική εκδοχή τού Z80 όπως ήταν ο ZX Spectrum Next. Με FPGA υλοποίηση αλλά και αυτό για μένα μετράει σαν κανονικό. Φυσικά η εξομοίωση είναι χρήσιμη γιατί έχεις καλούδια όπως να μπορείς να σώσεις και επιπλέον ο spectrum είναι αρκετά απλό μηχάνημα ώστε να είναι απολύτως σωστή. Επίσης κρατάει ευκολότερα το κόστος σε λογικά επίπεδα.Εγώ πήρα αυτό!!!
Είχε πάρει το μάτι μου κάτι ριβιού στο γιουτιουμπ. Πολύ όμορφο. Λίγο που κοίταξα δεν βλέπω πουθενά πληροφορία για το τι επεξεργαστή έχει και άλλα στοιχεία. Είναι βέβαια εξομοίωση και όχι κάποια κανονική εκδοχή τού Z80 όπως ήταν ο ZX Spectrum Next. Με FPGA υλοποίηση αλλά και αυτό για μένα μετράει σαν κανονικό. Φυσικά η εξομοίωση είναι χρήσιμη γιατί έχεις καλούδια όπως να μπορείς να σώσεις και επιπλέον ο spectrum είναι αρκετά απλό μηχάνημα ώστε να είναι απολύτως σωστή. Επίσης κρατάει ευκολότερα το κόστος σε λογικά επίπεδα.
Θα μού άρεσε να το είχαν και με ZX Spectrum Next πληκτρολόγιο σαν επιλογή. Είναι πανέμορφο και ήταν με συνεργασία με τον σχεδιαστή τού ορίτζιναλ.
Προφανώς. Αλλά ποιον ARM; Υπάρχουν πολλοί. Τι λιειτουργικό τρέχει; Πόσο εύκολο είναι να τρέξεις διαφορετικό λειτουργιικό; O spectrum είναι απλό μηχάνημα και έχει όλες τις προϋποθέσεις για πολύ εύκολη άριστη εξομοίωση. Για άλλα συστήματα η εξομοίωση μπορεί να έχει μειονεκτηματάκια και να χρειάζεσαι FPGA για να πετύχεις κάποια πράγματα τέλεια, αλλά και πάλι για τον πολύ κόσμο δεν αξίζει η διαφορά σε κόστος. Μια πολύ καλή εξομοίωση σε χαμηλό κόστος συν τα καλούδια ενός σύγχρονου συστήματος γενικά είναι προτιμότερη από μια τέλεια ρετρό υλοποίηση σε πολύ υψηλό κόστος. Αλλά για τούς πολύ πορωμένους το FPGA μπορεί να αξίζει.Ολα emulator σε arm τρέχουν και δεν είναι καθόλου άσχημα!!
Προφανώς. Αλλά ποιον ARM; Υπάρχουν πολλοί. Τι λιειτουργικό τρέχει; Πόσο εύκολο είναι να τρέξεις διαφορετικό λειτουργιικό; O spectrum είναι απλό μηχάνημα και έχει όλες τις προϋποθέσεις για πολύ εύκολη άριστη εξομοίωση. Για άλλα συστήματα η εξομοίωση μπορεί να έχει μειονεκτηματάκια και να χρειάζεσαι FPGA για να πετύχεις κάποια πράγματα τέλεια, αλλά και πάλι για τον πολύ κόσμο δεν αξίζει η διαφορά σε κόστος. Μια πολύ καλή εξομοίωση σε χαμηλό κόστος συν τα καλούδια ενός σύγχρονου συστήματος γενικά είναι προτιμότερη από μια τέλεια ρετρό υλοποίηση σε πολύ υψηλό κόστος. Αλλά για τούς πολύ πορωμένους το FPGA μπορεί να αξίζει.
νομίζω αυτό το βιντεάκι τα εξηγεί καλά (δεν το ξαναείδα τώρα οπότε δεν καλοθυμάμαι αλλά νομίζω το είχα δει όταν είχε βγει)
Νομίζω στο παραπάνω βιντεάκι δείχνει ότι οι εξομοιωτές συχνά κόβουν γωνίες. Δεν έχει μόνο να κάνει μόνο με την ισχύ τού συστήματος που θέλουμε να εξομοιώσουμε αλλά και πόσο πιστά θέλουμε να το κάνουμε. Δεν είναι τόσο απλό. Βέβαια δεν είναι όλος ο κόσμος πορωμένος με την απολύτως πιστή υλοποίηση.Το ποιο απαιτητικό είναι το A500 Mini, εξομοιώνει την Amiga 500/1200
Νομίζω στο παραπάνω βιντεάκι δείχνει ότι οι εξομοιωτές συχνά κόβουν γωνίες. Δεν έχει μόνο να κάνει μόνο με την ισχύ τού συστήματος που θέλουμε να εξομοιώσουμε αλλά και πόσο πιστά θέλουμε να το κάνουμε. Δεν είναι τόσο απλό. Βέβαια δεν είναι όλος ο κόσμος πορωμένος με την απολύτως πιστή υλοποίηση.