Καλοκαίρι 20XX & Πυρκαγιές

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Κάρι μισθωμένα pzl έχουν βαρέσει κοφτες από το πρωί. Το διό και τα Erickson. Τώρα για canadair, δεν ξέρω, καθότι όπως είπα δεν φαίνονται.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί καίγεται κάθε φορά το ίδιο σημείο χωρίς έλεγχο; Ποσό μυαλό θέλει να φτιάξουν μια αντιπυρική ζώνη στην περιοχή; Κάθε φορά ακούω για φωτιά και κάθε φορά πηδάει στην μαραθώνος.
πόσο μυαλό θέλει να σταματήσουν να βάζουν πεύκα βασικά.

οι αθρωποι δεν ειναι καλα, εχουν παθει ψυχωση με το 112 και τις εκκενωσεις.
5 παρα 10 νομιζω χτυπησε το 112 αλερτ στο κινητο μου και καπακι στου ΠΕ. νομισα οτι αρχισε ο 3ος ππ. (ενα μεγαλο θεμα, αλλά οχι της ωρας, φουντ φορ θωτ απλα ειναι οτι δεν εχω ενεργοποιησει ουτε ντατα ουτε τιποτα τετοιο. κι ομως το 112 αρχιζει και βαραει σαν σειρηνα μεσα στη νυχτιά και μου μιλαει αυτη η φωνη και μου λεει οτι στην περιοχη μου υπαρχει πυρκαγια. που βρισκομαι? μαρουσι. ρε μλκς, πατε καλα? ειστε σοβαροι τωρα? )

εννοειται οτι γυρισα πλευρο αλλά το χουνε παραχεσει νομιζω. δεν μπορω να το χωνεψω, ακου 5 το πρωι. μιλαμε, εχασα τουλαχιστον 3 λεπτα ζωης. αν βρειτε κανα κολπο να απενεργοποιειται εστω το ηχητικο του 112, πειτε το.

5 παρα 10 νομιζω χτυπησε το 112 αλερτ στο κινητο μου και καπακι στου ΠΕ. νομισα οτι αρχισε ο 3ος ππ. (ενα μεγαλο θεμα, αλλά οχι της ωρας, φουντ φορ θωτ απλα ειναι οτι δεν εχω ενεργοποιησει ουτε ντατα ουτε τιποτα τετοιο. κι ομως το 112 αρχιζει και βαραει σαν σειρηνα μεσα στη νυχτιά και μου μιλαει αυτη η φωνη και μου λεει οτι στην περιοχη μου υπαρχει πυρκαγια. που βρισκομαι? μαρουσι. ρε μλκς, πατε καλα? ειστε σοβαροι τωρα? )

εννοειται οτι γυρισα πλευρο αλλά το χουνε παραχεσει νομιζω. δεν μπορω να το χωνεψω, ακου 5 το πρωι. μιλαμε, εχασα τουλαχιστον 3 λεπτα ζωης. αν βρειτε κανα κολπο να απενεργοποιειται εστω το ηχητικο του 112, πειτε το.
υπάρχει τρόπος αλλά δεν νομίζω ότι είναι καλή ιδέα γιατί τα κλείνει όλα τα έκτακτα

Δεν έχω τύχει σε κατάσταση έκτακτου ανάγκης που να χρειάστηκε εκκένωση, αλλά μέχρι τώρα όσες φορές μου έστειλε το 112, ήταν από άχρηστο έως επικίνδυνο.
Το έχουν κάνει καραμέλα για να βγάζουν την ουρά τους απέξω.

Νίτρε, το πρόβλημα δεν είναι τα πεύκα. Το πρόβλημα είμαστε εμείς, το κράτος.

Δεν έχω τύχει σε κατάσταση έκτακτου ανάγκης που να χρειάστηκε εκκένωση, αλλά μέχρι τώρα όσες φορές μου έστειλε το 112, ήταν από άχρηστο έως επικίνδυνο.
ε μόλις το κλείσεις θα το χρειαστείς, ακριβώς όπως ο Πέτρος και ο Λύκος.

Το γυρνάς σίγαση όταν κοιμάσαι.
Φήμες λένε ότι έρχεται ο Χαρδαλιάς ντυμένος πεζοναύτης και σε ξυπνάει!

Βλέπω διάφορα πλάνα στις ειδήσεις και μιλάμε για εγκληματική αμέλεια ΟΛΩΝ. Πολίτες, πυροσβεστική, Δήμος, περιφέρεια, ΔΕΗ, ΟΛΟΙ.

Κλαδιά που αγκαλιάζουν πυλώνες και καλώδια.
Κλαδιά που ξεκουράζονται σε στέγες.
Δέντρα, δίπλα στην δεξιά λωρίδα του οδοστρώματος.
Δασικοί δρόμοι για 4χ4.
Αντιπυρικές ζώνες και πυροσβεστικές φωλιές μέσα στο δάσος ανύπαρκτες.

Θυμαμαι να παίζει ένα σποτάκι με δυο πυροσβέστες που έδειχναν πως καθαρίζουμε το οικόπεδο μας όλο τον χρόνο. Φαίνεται ότι κανεις δεν βγήκε να ελέγξει αν τηρήθηκαν οι συστάσεις.
Οι δήμοι υποτίθεται ότι καθαρίζουν όλα τα αγροτεμαχια και στέλνουν μετά ραβασάκι. Αμφιβάλλω αν γίνεται πράξη.

Το γυρνάς σίγαση όταν κοιμάσαι.
αυτά καλό είναι να μην γίνονται.

Έχει χρειαστεί αρκετές φορές να τρέξω μέσα στην άγρια νύχτα για σοβαρούς λόγους που δεν σηκώνει αθόρυβα και τέτοια.

edit @Chronomancy δε νομίζω ότι υπάρχει δήμος με αρκετό ανθρώπινο δυναμικό για να κάνει κάτι τέτοιο. Πάνε μόνο όπου γίνει καταγγελία.

Αυτή η έρμη η Πεντέλη ρε γαμώτο κάθε 5 χρόνια μίνιμουμ θα ξανακαίγεται. Ούτε δασικοί δρόμοι ούτε υποδομές ούτε τίποτα, θα καίγεται, θα φυτεύουν μετά 100-200 δεντράκια μπροστά στις κάμερες, και λίγα χρόνια μετά τα ίδια.

Όπως τα έχουμε συζητήσει χιλιάδες φορές, όλες οι δημόσιες υπηρεσίες είναι υποστελεχωμενες και χωρίς μέσα / εφόδια. Μία χώρα σε διάλυση. Με μια ψευδοδεξιά κυβέρνηση, στην πραγματικότητα μια "δημοκρατική" χούντα στην οποία οι πολίτες δεν μπορούν να διαλέξουν κάποιον άλλον δρόμο γιατί ο απόλυτος έλεγχος των ΜΜΕ τους έχει λωλάνει τον εγκέφαλο.

Η χώρα ανήκει στο 20% που έχει πιάσει όλα τα καλά πόστα, οι υπόλοιποι ή κάπως την βγάζουμε ή είμαστε μοντέρνοι σκλάβοι.

Δεν θα πάρουν πυροσβεστικά αεροπλάνα, δεν θα προσλάβουν πυροσβέστες, δεν θα κάνουν αντιπυρικές ζώνες. Θα δώσουν μερικά λεφτά στον σκάϊ να λέει όλη μέρα ότι και καλά κάνανε όλα τα παραπάνω και μέσω διαφόρων διαγωνισμών θα φάνε μεταξύ τους τα υπόλοιπα.

Συνεχίστε άφοβα.

Νίτρε, το πρόβλημα δεν είναι τα πεύκα. Το πρόβλημα είμαστε εμείς, το κράτος.

και τα πεύκα είναι το πρόβλημα, και η δικιά μας αμέλεια και του κράτους. Μετά είναι οι μαλάκες που είτε βάζουν τις φωτιές από σκατοψυχία/ψυχοπάθεια, είτε από λάθος (ακούστηκε κάποιος πήγε να κάνει μπάρμπεκιου...).

Φαντάσου όμως να είχες μια συστοιχία από πεύκα και μια από λεμονιές π.χ.
Είναι κατευθείαν έυκολο το συμπέρασμα ότι τα πεύκα θα σου κάνουν πολύ πιο εύκολη τη δουλειά -ως εμπρηστή-, αν θες να επεκταθεί η φωτία (και λόγω ύψους και λόγω των βελόνων που πετάγονται πολλά μέτρα με τον αέρα σε γύρω πεύκα και ανάβουν φωτιές)

Εδω Αθηνα (Βυρωνα) τα βρηκαμε μεσα στη σταχτη τα μπαλκονια. Τα 112 σπαμαραν ασυστολα αλλα δεν ημουν στην περιοχη Νεα Μακρη. Ομοιως σπαμαραν και μεσοπελαγα στην επιστροφη απο Παρο λιγες ωρες νωριτερα αλλα δεν ημουν στην περιοχη Μαραθωνα... Προσωπικα οταν κοιμαμαι το εχω αθορυβο γενικοτερα.

Σημερα κατα 7, ο ουρανος πορτοκαλο καφε και η σταχτη αιωρουνταν παντου. Κατα 11 υπηρχε πλεον μια μονιμη ομιχλη και με ενοχλουσαν ματια και λαιμος. Ευτυχως την κανω για Ηλεια οποτε θα γλυτωσω προσωρινα.

Για τα περι κρατους κλπ, τα εχουμε πει. Ηθελημενο ξεχαρβαλωμα, ανοργανωσια, ασχετοσυνη. Μνημειωδης αρνηση αυτοοργανωσης απο τις τοπικες κοινωνιες, φτερα στον ανεμο...

Καθε χρονο εχουμε 8, 9, 10 μηνες να χτισουμε αμυνες. Καθε χρονο τα προβληματα ειναι ψιλο ιδια. Καθε χρονο δεν γινεται το παραμικρο. Καθε χρονο καιγομαστε.

Απο την προληψη εχουμε περασει στη διαχειριση της ζημιας. Κανε ασφαλεια πυρος/πλυμμηρας, καθαρισε το χωραφι σου και στο τελος τρεχα μαδαφακα τρεχα με το 112...

Οταν εμεις τα αντιμετωπιζαμε στο Simcity, αυτοι επαιζαν γκαζες..

Αγια παρασκευη θελουμε μασκες για να βγουμε εξω - και δεν εννοω ιατρικες- . Δυστοπια New Vegas οσο δε παει .

Για τους λατρεις των στατιστικων και αριστειας

έκανα ένα γούγλισμα για χάρτη για τις φωτιές τα τελευταία χρόνια στην Αττική (δεν είναι ενημερωμένος ακόμα)

454873530_890477189800720_6131642461636057956_n.jpg

Άγιο είχαμε

ε παιδιά είπαμε όχι τζόντι γκράφικς εδώ μέσα... σε λίγο θα φέρετε και τράμπ :p

@Χειρομαλάχτης, πίστευες ότι θα γλιτώσεις αλλά ο Χαρδαλιάς ξέρει! Βριλήσσια Μαρούσι, ένα τσιγάρο δρόμος!

@mits@kos, εννοώ ότι το κράτος εμείς το διαμορφώνουμε με τις επιλογές μας και φυσικά κι αυτό εμάς. Η κατάσταση στην χώρα δεν αλλάζει και ούτε πρόκειται να αλλάξει γιατί βολεύεται και ο κόσμος, βολεύεται και το σύστημα. Είναι ένας φαύλος κύκλος, σε έναν ατέρμονα βρόγχο. Συγκεκριμένα για την πυροσβεστική, παραπονιόταν το χωριό μου, ότι δεν έχουμε πυροσβεστική στην περιοχή. Δημιουργήθηκε σταθμός, πήραν κάτι κομματόσκυλα, ανίκανα για το παραμικρό, όπου ο ένας έχει βάλει και φωτιά στο παρελθόν από την ανικανότητα του και όλα καλά.
Παραπονιόμαστε για την κατάσταση στους δρόμους, αλλά θελουμε και την έλλειψη ελέγχου ώστε να κάνουμε την δουλειά μας και πάει λέγοντας. Το σύστημα μας εκπαιδεύει και το εκπαιδεύουμε.

Συγγνώμη που χρησιμοποιώ πρώτο πληθυντικό πρόσωπο, ξέρω ότι δεν είμαστε όλοι έτσι, εξάλλου κι εγώ ανήκω στην κατηγορία του μαλακα που δεν ψάχνει short cuts, αλλά δυστυχώς είναι η πλειοψηφία γύρω μας. Λέμε για το 41% και για τους γερους, αλλά έχετε δει τι επικρατεί στις νέες γενιές; Πραγματικά καμία διαφορα κι αλλαγή, ίσως προς το χειρότερο.

Αυτή η έρμη η Πεντέλη ρε γαμώτο κάθε 5 χρόνια μίνιμουμ θα ξανακαίγεται. Ούτε δασικοί δρόμοι ούτε υποδομές ούτε τίποτα, θα καίγεται, θα φυτεύουν μετά 100-200 δεντράκια μπροστά στις κάμερες, και λίγα χρόνια μετά τα ίδια.
Από το 1998 που ξεκίνησαν οι μεγάλες φωτιές στη Πεντέλη (νομίζω από τότε έχουν ξεσπάσει 4 ή 5) μετά γίνεται κάποιο θαύμα και ξεπηδάνε οικισμοί στα καμμένα ή γύρω/κοντά στα καμμένα. Οπότε για ποιό λόγο να γίνουν δασικοί δρόμοι κι αντιπυρικές ζώνες; ΠΟΥ ΘΑ ΧΤΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ;

Έντιτ: Από το '95 ξεκίνησαν.

Last edited:
Back