Το Red Dead Redemption σε PC είναι γεγονός

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
τρώγεις? κάνεις μια ωρα ν ανοιξεις το συρταρι ή να γδαρεις το ρακουν?
και το πορτ πως ειναι? με m+k ειναι πλέιαμπλ το κειμ??
1: όχι
2: περίπου όχι περίπου ναι. Είναι πιο γρήγορο
3: καλό είναι μωρέ το Πορτ
4: είναι playable

Καλά, ξέρω ότι την έχουμε κάνει χίλιες φορές αυτή την κουβέντα, αλλά ούτε στο 2 ΠΡΕΠΕΙ να κάνεις οτιδήποτε από αυτά.

Αν θες το ιμέρσιο τα κάνεις. Αν δεν θες τα προσπερνάς (ή και όχι).

κι εγω αυτο σκεφτομαντε. οτι αυτα του rdr2 ειναι προσφατες αναλαμπές των ντεβς και λογικα δεν θα υπηρχαν στο 1.
κι εγω ειδα το βιντεο του μόγρη, και ειχα την ελπιδα οτι λογω ηλικιας το 1 θα ειναι πολυ πιο παιχνιδενιο (πολυ σωστη η φραση του πατερ παχούμιου, αυτο ΑΚΡΙΒΩΣ επιζητουσα). τέλεια.

οφτοπικ:
βρε χανκ μου, ναι, την εχουμε ξανακανει, αλλά πριν ρωτησω εδω, εκαμα μια ψαχτικη κι επεσα σ ενα reddit για το rdr 2, που λεγανε οι αθρωποι περα απο τ αλλα που ειχαμε αναφερει και γνωριζα, οτι πρεπει λεει να τρως καθημερινα σ ολο το κειμ, γιατι στο τσαπτερ ταδε κατι γινεται σε σχεση με το βαρος σου (μην κανω και σποιλερ, δεν θελω, ουτε και ξερω ακριβως). γκασπ, αληθεια τωρα? πραγματικα, ας αφησουμε την συζητηση αυτη, ειναι ασκοπη. μπορει να χετε ολα τα δικια της γης. εγω ειμαι το προβλημα. δεν θα κατανοησω ΠΟΤΕΣ τι χρειαζεται κατι τετοιο σ ενα παιχνιδι. και γιατι στο κατω κατω να ειναι επιλεκτικο.
αμα ειναι να τρωω να κοιμαμαι, να ξυριζομαι και να πλενομαι, τοτε ειναι ΜΙΣΟ αν δεν κατουρω, αφοδεύω, περδομαι, χειρομαλαζω ή βατευω/βατευομαι (μην ξεχναμε το ινκλουσιβνες. το βειλγκαρντ μας διδαξε πραγματακια). ΔΕΝ γινεται να εχεις αυστηρη "ιμερσιον" a la carte. η θα εχεις ωλ δε γουει, η μην την ξεκινας καθολου. ειναι απλοικο το ποιντ μου και ξεκαθαρο.

αμα ειναι να τρωω να κοιμαμαι, να ξυριζομαι και να πλενομαι, τοτε ειναι ΜΙΣΟ αν δεν κατουρω, αφοδεύω, περδομαι, χειρομαλαζω ή βατευω/βατευομαι (μην ξεχναμε το ινκλουσιβνες. το βειλγκαρντ μας διδαξε πραγματακια). ΔΕΝ γινεται να εχεις αυστηρη "ιμερσιον" a la carte. η θα εχεις ωλ δε γουει, η μην την ξεκινας καθολου. ειναι απλοικο το ποιντ μου και ξεκαθαρο.
Κάποια πράγματα του 2 ήταν για να υπάρχουν που λέει ο λόγος. Σίγουρα το φαι είχε μια μικρή επίδραση στο ποσό dmg έτρωγες (δεν θυμάμαι πως πήγαινε και θυμάμαι ήταν και bugαρισμενο). Τώρα ξύρισμα κούρεμα τα έκανες αν ήθελες κάποια συγκεκριμένη εμφάνιση του χαρακτήρα. Αλλά πχ εγώ που έπαιζα φουλ μαλλί μούσι δεν πάτησα ποτέ το πόδι μου σε μπαρμπερη. Δλδ δεν θυμάμαι να επηρεαζε κάπου.

Εκεί που έχανε κάποιους και το κατανοώ ήταν πόσο αργό gameplay είχε. Όλα ήταν αργά ρεαλιστικά κλπ κλπ και σίγουρα κάποιους τους κούραζε αυτό το πράγμα.

Καλά, ξέρω ότι την έχουμε κάνει χίλιες φορές αυτή την κουβέντα, αλλά ούτε στο 2 ΠΡΕΠΕΙ να κάνεις οτιδήποτε από αυτά.

Ξεχναει ο ανθρωπος, σεβασου την ηλικια του

επεσα σ ενα reddit για το rdr 2, που λεγανε οι αθρωποι περα απο τ αλλα που ειχαμε αναφερει και γνωριζα, οτι πρεπει λεει να τρως καθημερινα σ ολο το κειμ, γιατι στο τσαπτερ ταδε κατι γινεται σε σχεση με το βαρος σου

Θα σου πρότεινα να κόψεις το διάβασμα. Ή έστω το reddit.

Τούτων λεχθέντος, έτσι κι αλλιώς ο μόνος τρόπος να είσαι υποσιτισμένος στο rdr2 είναι να το επιδειώκεις. Όλα αυτά τα ιμέρσιο ακτίβιτις προκύπτουν οργανικά, και η μόνη βάσιμη κριτική είναι πως τις 3-4 φορές που όντως ΠΡΕΠΕΙ να τα κάνεις (και όχι τις 3-4 χιλιάδες φορές που μπορείς να τα κάνεις if that is your thing), το ανιμέισιο θα μπορούσε και ίσως έπρεπε να είναι πιο γρήγορο. Α, και πως το παιχνίδι δίνει την εντύπωση πως όλα αυτά είναι όντως σημαντικά, ενώ δεν είναι. Μάλλον το μεγαλύτερο αντικειμενικό μείον.

Last edited:
υποθετω τα αστεια με την ηλικια ειναι κομψα, γελαδερά και επιτρεπονται αντιθετα με άλλα αστεια, α λα καρτ, που μας ξεσηκωνουν το ειναι και τον ευαισθητο ψυχιζμο.

ας ειναι, μακαρι να φτασουμε ολοι σε μεγαλες ηλικιες και ας κανουν χαριτωμενα αστεια οι αστειάτορες γι αυτο.

Εμενα μου αρεσε.
Νταξ, δεν ηταν ξεκαρδιστικο σαν κατι γκει πανς, αλλα μου αρεσε

υποθετω τα αστεια με την ηλικια ειναι κομψα, γελαδερά και επιτρεπονται αντιθετα με άλλα αστεια, α λα καρτ, που μας ξεσηκωνουν το ειναι και τον ευαισθητο ψυχιζμο.
ναι γιατι πανω κατω ολοι γεροι ειμαστε εδω μεσα. ο γερος θα παρεξηγηθει που ο γερος ειπε το γερο γερο? ειστε με τα καλα σας?

ας ειναι, μακαρι να φτασουμε ολοι σε μεγαλες ηλικιες και ας κανουν χαριτωμενα αστεια οι αστειάτορες γι αυτο.

Πρόσεχε Μαλάχτη μου, γιατί φλερτάρεις επικίνδυνα με το IGNORE και θα καταντήσεις ΚΑΙ γέρος ΚΑΙ μαγκούφης!
Εγώ πάντως σε προειδοποίησα!!!111!!!

οτι πρεπει λεει να τρως καθημερινα σ ολο το κειμ, γιατι στο τσαπτερ ταδε κατι γινεται σε σχεση με το βαρος σου
Καμία σχέση. Στο μόνο που παίζει ρόλο είναι ότι αν είσαι αδύνατος έχεις ένα πέναλτι στην αντοχή αλλά αν θυμάμαι καλά σου έδινε μπόνους στο τρέξιμο νομίζω. Και το αντίθετο αν είσαι υπέρβαρος. Αλλά στην πράξη δεν θα το καταλάβεις και παρα πολύ. Επίσης σε κάποιες συνομιλίες με παλιούς γνωστούς θα σου πουν ότι αδυνάτισες/πάχυνες. Κι έξτρα κομμάτια διαλόγου έχει κι αν έχεις κάνει μπάνιο ή όχι. Αλλά δεν παίζει κανένα ρόλο στο να σε αποτρέψει να προχωρήσεις το παιχνίδι.

Μπορείς να τελειώσεις το παιχνίδι χωρίς να τα κάνεις όλα αυτά. Για εμένα βέβαια είναι κρίμα γιατί είναι μέρος του παιχνιδιού κι αρμονικά ενσωματωμένα.

Αλλά μπορείς να ζήσεις την ιστορία του Arthur και να δεις πως εξελίσσεται ένας χαρακτήρας.

Ναι, είναι εμπειρία.

τελευταιο οφτοπικ απο μενα:

θυμαμαι σε μια συζητηση οταν ειχε πρωτομπει στις ζωες μας ο κασελ και καποιοι συφορουμιτες εγραψαν κατι περιεργο, τους εκραξα πρωτος και μπορει και μόνος, εκει και τοτε, σ εκεινο το θρεντ, οπως ειναι και το σωστο (επισης, δεν περιμενα "μελλοντικη" ευκαιρια για να τους την πεσω με "αστειακια", ασχετο.). δηλαδη εκει που μετρουσε, πηρα σοβαρη θεση. τωρα για γκει πανς δεν θυμαμαι, αλλά δεν βαριεσαι, για να το λεει καποιος, θα εχει συμβει.

ναι, αυτα για τους γερους δεν πειραζουν, ναι, οκ, μια χαρα. για να το λετε, μαζι σας. γιατι ειμαστε ολοι "γέροι" ειπε καποιος που ξερωγω μπορει να ειναι 40. εγω φιλε μπορει να ειμαι 60 η 65 και να με πειραζει. και δεν ηταν γενικα κατι για τους ¨γέρους" του φορουμ, ηταν απολυτως προσωπικο.

α, ειμαι και γυρω στα 130 κιλα. τζαστ σέιινγκ. για να υπαρχουν κι αλλα πιθανα αστειακια στην φαρετρα των αστειατορων.

και κατι τελευταιο. "εισαι μερος του προβληματος" που λεγαν και κατι ψυχες, οταν αυτα τα θεματα τ αντιμετωπιζεις ανα κατηγορια και καυτηριαζεις μονο αυτα που για καποιο λογο σ ενοχλουν, ενω σε καποια άλλα κανεις αυτο που υποτιθεται οτι κατηγορεις.
γιατι στην καλυτερη εισαι ανιωθος και δεν σου κοβει τι μπορει να προσβαλλει καποιον ή στην χειροτερη, δεν σε νοιαζει κιολας και το κανεις επι τούτου,

-------

μποτακιε, σε μενα θα πεις? το αγαπω το κουμπι ιγκνόρ. ειναι τρομερα χρησιμο να ξερεις. κι ευτυχως, λογικα δεν εχει και περιορισμο, μπορεις να το φορτωσεις οσο θες. τουλαχιστον μεχρι τωρα δεν μου εχει βγαλει κανα περιεργο μηνυμα.

ρομπέν, απο κει ξεκιναει η απορια μου, αυτος ειναι ο πυρηνας της. γιατι να βαλεις σ ενα κειμ, εστω και απολυτως προαιρετικα, κομματια που δεν ειναι "διασκεδαστικα" (οπως ενα μινι γκειμ με χαρτια η ζαρια ξερω γω που κανουν πολλα παιχνιδια) αλλά στην καλυτερη, ειναι επαναληψη και ρουτινα? αυτο προσπαθω να καταλαβω. γιατι υπαρχουν, γκειμπλει wise, τι προσφερουν και τελικα γιατι αποθεωνονται στο ονομα του ρεαλισμου.

θυμαμαι σε μια συζητηση οταν ειχε πρωτομπει στις ζωες μας ο κασελ και καποιοι συφορουμιτες εγραψαν κατι περιεργο, τους εκραξα πρωτος και μπορει και μόνος, εκει και τοτε, σ εκεινο το θρεντ, οπως ειναι και το σωστο (επισης, δεν περιμενα "μελλοντικη" ευκαιρια για να τους την πεσω με "αστειακια", ασχετο.). δηλαδη εκει που μετρουσε, πηρα σοβαρη θεση. τωρα για γκει πανς δεν θυμαμαι, αλλά δεν βαριεσαι, για να το λεει καποιος, θα εχει συμβει.
Να πω ότι θυμάμαι κάτι ψέματα θα πω. Εκεί που σίγουρα σου την είχα πει ήταν τα σχολιακια τύπου "τι να μας που αυτοί που έμαθαν την larian το 2014 2915". Στην πορεία αφού ο φιλτατος ο μπαθορυ με ξαναεμπασε στο φόρουμ είδα ότι ξαναέκανες το ίδιο σχόλιο αλλά είχαν περάσει ηδη κάτι μηνακια για να κάνω κάποιο σχόλιο εγω. Από κει και πέρα απλά πετάω μαλακίες και όποιο παρεξηγήθηκε παρεξηγήθηκε.

εκτιμω την ειλικρινεια σου. δεν εχει σημασια να πω οτι προφανως δεν ηταν αυτη η ουσια και το νοημα της συζητησης για την λαριαν απο μερους μου. θα ειναι γελοιο να επανελθω, αλλά αν καποιος το εξελαβε ετσι, θα πει οτι ετσι κι αλλιως δεν εχει καταλαβει τι μερος του λογου ειμαι, πως γραφω κλπ, τα 12 χρονια που ειμαι δω μεσα, οπότε ας πιστεψει οτι θελει για μενα, δεν εχω προβλημα.

εξαλλου μια κοινωνια μικρη ειμαστε. αλλον συμπαθεις, αλλον αντιπαθεις, περισοτερο σαν αισθηση κιολας, δεν χρειαζεται να υπαρχει σωνει και καλα λογος. ειναι προφανες αυτο και εννοειται οτι συμβαινει και σε μενα. απλα προσπαθω να μην προσβαλλω κανεναν σε προσωπικο επιπεδο, αυτο εχει σημασια νομιζω.

κομματια που δεν ειναι "διασκεδαστικα"
Νομίζω το βλέπεις λάθος. Αυτό που προσπάθησαν να δώσουν είναι μία αίσθηση της άγριας δύσης. Αυτά που θεωρείς ως μη "διασκεδαστικά" είναι μέρος του παιχνιδιού για δώσουν την αίσθηση σε κάποιον που θέλει να το ζήσει ως εμπειρία. Το κυνήγι, το να πουλάς τα τομάρια των ζώων, να ψήνεις ένα καφέ, να τρως ένα κομμάτι κρέας εκει που κατασκήνωσες, να συναναστρέφεσαι με τους συντρόφους σου στο camp, να κάνεις upgrade τον εξοπλισμό και το camp σου. Όλα προσπαθούν να σου δώσουν μια εμπειρία. Για εσένα είναι μη διασκεδαστικά αλλά γι' άλλους είναι και δίνουν μια άλλη αίσθηση στο παιχνίδι. Πολλές φορές απλά έκανα βόλτα απολαμβάνοντας αυτό που ζούσα. Οκ, το δέχομαι δεν είμαι αντικειμενικός αλλά νομίζω ότι το παρουσιάζεις περισσότερο δύστροπο απ' ο,τι είναι.

Εσένα δεν σ' αρέσουν. Το δέχομαι και γι' αυτό σου είπα ότι μπορείς να τα αγνοήσεις και πάλι να ζήσεις μια όμορφη ιστορία.

Και ναι στην αρχη είναι λίγο αργό αλλά όποιος το αφήσει γι' αυτό το λόγο νομίζω θα χάσει ένα από τα καλύτερα παιχνίδια των τελευταίων ετών.

Θυμάμαι που είχα αρπαχτεί με την Kara μαλλί με μαλλί γι'αυτές τις "προαιρετικές" ασχολίες του RDR2, οι οποίες -να το τονίσουμε για όποιον δεν το κατάλαβε- το παιχνίδι ΔΕΝ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΩΣ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ.

Επίσης βλέπω αρκετά σχόλια του τύπου "ε ναι οκ, έχεις κάτι μικρο-ποινές αν δεν τρως/κοιμάσαι/καθαρίζεις όπλο/βουρτσίζεις άλογο αλλά τίποτα σπουδαίο μωρέ, το παιχνίδι τερματίζεται μια χαρά και χωρίς αυτά". Άρα λοιπόν ό,τι δεν μας εμποδίζει να ολοκληρώσουμε επιτυχώς ένα game είναι υπεράνω κριτικής. Π.χ τα άθλια/βαρετά side quests σε κάποιο game αν θέλεις τα αγνοείς, οπότε γιατί να χαλάμε τις καρδιές μας; Το ίδιο και τυχόν γελοίους διαλόγους, όπως το βιντεάκι Veilguard που μπήκε στο αντίστοιχο thread. Τα διαβάζεις, ρολάρεις μάτια, συνεχίζεις, τερματίζεις. Ή ακόμα καλύτερα τα κάνεις skip, δεν χρειάζεται καν να τα ακούσεις, οπότε πού το πρόβλημα; Προφανώς τραβάω το παράδειγμα απ' τα αφτιά αλλά δεν γίνεται ρε παιδιά επειδή το RDR2 έχει χίλια καλά, να βγάζουμε τρελούς όσους χαλάστηκαν με τα δέκα άσχημα που ΟΝΤΩΣ έχει. Είναι όλα μέρος του game και ως τέτοια θα κριθούν, τι να κάνουμε τώρα; Ο μόνος τρόπος να τη γλίτωνε η R* θα ήταν αν έβαζε ένα ωραίο toggle στο μενού Simulation mode On/Off, εκεί ναι θα έλεγα ότι είναι όντως προαιρετικά για τους πειραγμένους μερακλήδες, και το αντιλαμβάνεται κι η ίδια η εταιρεία ότι ίσως σπάνε μπάλες. Αλλά πού...

/rant

Last edited:
ρομπέν, δεν εννοω ολα αυτα που περιγραφεις, αλλά καποια απ αυτα συγκεκριμενα, οπως υπνος, φαι, κουρεμα κλπ.
τις βολτες χωρις ουσια, τις επικροτω 100%. σε μενα θα πεις, που εχω αφησει τον κοσμο να καιγεται κυριολεκτικα στο γουιτσερ3 κι εχω βγει στα λιβαδια και στις βουνοκορφες αποκλειστικα για να χαζεψω :D:love:? και το κυνηγι το ακουω. στην βλαχαρα (ουπς, ισως να μην ξες το ινσαιντ τζοουκ, μιλαω για το ac valhalla) που παιζω τωρα εχω ταραξει τα ερμα τα ελαφακια και τους λυκους. ισως εχω θεμα με τους μηχανισμους που "απεικονιζονται" απελπιστικα αργα, που οπως ειπε κι ο μογρης, μπορει να διωχνουν κοσμο ετσι οπως παρουσιαζονται στο κειμ.

σε πολυ κοσμο αυτα δειχνουν ιμερσιον. θα ελεγα οτι το ιμερσιον μπορει να δοθει και με πολλους αλλους τροπους, αλλά οκ, το δεχομαι το ποιντ σου . και ισως στην συνταξη (που, αν δεν προκυψει κατι απροοπτο, ειναι τωρα κοντα, χοχοχο, χοχοχο) που θα εχω πολυυυυ χρονο, να το επιχειρησω και το 2. για να ερθω ομως οντοπικ, μετα απο 50 ασχετα ποστς, πρωτα θα προσπαθησω το 1, που μολις κυκλοφορησε, αφου περιμενω λιγο για τα απειρα μοντακια που σιγουρα θα εμφανιστουν στο nexus.

Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι δεν είναι τόσο δύστροποι οι μηχανισμοί του. Δεν θες να μαγειρεύεις, πάρε κονσέρβες, μπισκότα, σοκολάτες και φαγητό από τα μαγαζιά. Είσαι καβάλα πάνω στο άλογο σου κι απλά κάνεις 2 κλικ και τρως.Μια ή δυο φορές την ημέρα. Δεν θες να καθαρίζεις το άλογο σου ή το όπλο σου, μια στο τόσο επίσκεψη στο αντίστοιχο μαγαζί και τελείωσες.

Επίσης κρατάς πατημένο το Ε κι ανοίγει ο Arthur όλα τα συρτάρια, ντουλάπια, μπαούλα που έχει μπροστά του κι αρπάζει όλα τα αντικείμενα. Απλά κρατώντας το κουμπί πατημένο. Τώρα αν δεν θέλετε να έχει καν το animation ε δεν ξέρω. Ίσως να υπάρχει mod. Εγώ πάντως το προτιμώ από το να περνάω απλά κι ως δια μαγείας να μπαίνουν στο satchel.

Όσο για τον ύπνο δεν καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημα. Το πρώτο παιχνίδι είναι που έχει rest;

Κι όχι δεν χρειάζεται να υπάρχει κουμπί που να τα απενεργοποιείς. Είναι μέρος του παιχνιδιού και της εμπειρίας. Κι ούτε τα θεωρώ δύστροπα.

Anyway, ξεφύγαμε. Ούτε μπορώ να σας πείσω κι ούτε εσείς εμένα. Απλά προσπάθησα να εξηγήσω οσο καλύτερα γίνεται ότι δεν είναι τόσο ενοχλητικοί. Αν θεωρείτε όμως ότι είναι μπορείτε να μην τους εφαρμόζετε και να ζήσετε μια ωραία ιστορία. Από ένα σημείο και μετά είναι ένα rolercoaster συναισθημάτων κι έντονων στιγμών.

Last edited:
Back