Τηλεοπτικές σειρές της προκοπής

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Για τον πούτσο τελείως το λοστ, μια σειρά που άρχισαν από ανέκδοτα τύπου τζέ-τζέι και εξελίχθηκαν σε ανέκδοτα "λολ όπου φυσάει ο άνεμος" λίντελοφ κιουζ.
Η επεισοδιάρα κόνσταντ δεν είναι αρκετή για το πόσο τραγικό χειρισμό και κατάληξη είχε η σειρά απ' τα ανέκδοτα.

Βγαίνει το καλοκαίρι σειρά Alien η οποία χρονικά τοποθετείτε μετα τα απαράδεκτα prequels (Prometheus, Covenant) και 2 χρόνια πριν τα γεγονότα της πρώτης ταινίας.. Δεν περιμένω και πολλά, αλλα οκ, ποτέ δεν ξέρεις.

alien.jpg

Για τον πούτσο τελείως το λοστ, μια σειρά που άρχισαν από ανέκδοτα τύπου τζέ-τζέι και εξελίχθηκαν σε ανέκδοτα "λολ όπου φυσάει ο άνεμος" λίντελοφ κιουζ.
Η επεισοδιάρα κόνσταντ δεν είναι αρκετή για το πόσο τραγικό χειρισμό και κατάληξη είχε η σειρά απ' τα ανέκδοτα.
Αφού πέρασαν αρκετά χρόνια, ομολογώ και εγώ ότι σαν story είχε πολύ παπάτζα και ότι πολλά πράγματα δεν ήταν αποτέλεσμα σχεδιασμού αλλά ενός πολέμου στο writers room για το ποιός θα περάσει την δική του γραμμή. Πες ότι θες για τα μικρότερα και μεγαλύτερα arcs, κάποια τους βγήκαν, κάποια όχι, έπεσαν και θύματα της τρομακτικής δημοφιλίας της σειράς, ΑΛΛΑ σαν δράμα ήταν κορυφή. Είχε πολλά συγκλονιστικά επεισόδια και ταυτιζόσουν με τους πρωταγωνιστές.

Κάπου στην τέταρτη σαιζόν είχα και εγώ διαπιστώσει ότι το καράβι μπάζει. Ήταν όμως τέτοια η ποιότητα του όλου project που μας κράτησε ως το πολύ τέλος ακόμα και αν πήγαινε με τις αναθυμιάσεις.

Απο τους producers, ο Lindelof απέδειξε ότι ήταν από άλλη πάστα με τρία εξαιρετικά δημιουργήματα απο την ώρα που έπαιξε solo (The Leftovers, Watchmen, Mrs Davies).

Σε άλλο θέμα, είχα ξεκινήσει δειλά πριν λίγο καιρό το Paradise (TV Series 2025– ) ⭐ 8.0 | Action, Drama, Thriller μετά απο κάποια tweets κριτικών που εμπιστεύομαι. Το όλο concept μου φαινόταν βαρετό. Ένας πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ βρίσκεται δολοφονημένος και ο αρχηγός της προσωπικής του φρουράς προσπαθεί να βρει τον δολοφόνο.

Στο τέλος του πρώτου επεισοδίου έχουμε ένα twist που σε βάζει σε δίλημμα για το αν αυτό που βλέπεις αξίζει να του δώσεις αλλη ευκαιρία ή αλλιώς πρέπει να αποδεχτείς κάτι που σε πρώτη ματιά δείχνει ηλίθιο. Γενικότερα τα τρία πρώτα επεισόδια είναι πολύ αναιμικά και δεν βοηθάνε. Από το τέταρτο και μετά όμως είναι σαν να βλέπεις εντελώς άλλη σειρά. Το όλο δράμα σε πιάνει από τον λαιμό και δεν σε αφήνει με τίποτα. Εκεί φαίνονται και τα διαπιστευτήρια του Dan Folgeman, παραγωγού του This is Us. Το αποτέλεσμα είναι απόψε να προβάλλεται το τελευταίο επεισόδιο της σαιζόν και η σειρά να συζητείται το ίδιο ή και περισσότερο από το Severance που κάνει επίσης εξαιρετική σαιζόν.

Δεν σημαίνει αυτό ότι όλα είναι τέλεια, το Paradise είναι ταυτόχρονα πολλά πράγματα και δεν κρατιούνται καλά οι ισορροπίες αλλά αν έχετε χρόνο και χαρτομάντηλα αξίζει ένα βλέφαρο.

Έλιωσα στο γέλιο με τη Λαρούσαινα-Κεφτεδάκι.

Κι αυτή κι ο Μιγκέλ ενώ ξεκινήσανε μια χαρά παιδιά, έφαγαν κυριολεκτικά τα φράγκα που βγάλαν και σε πέντε χρόνια ετοιμάζονται για αρθράρες ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ στο Τρομπακτικό.Ρο.

Έχουμε ΧΡΕΟΣ κύριοι να παραμένουμε νευρασθενείς φέτες, ώστε όταν η κοινωνία μας φτύνει στο περιθώριο, να ξέρουμε πως το μοναδικό μας έγκλημα, είναι πως δεν είμαστε πλέον 25 χρονών, camera friendly μειράκια αλλά μπαρουτοκαπνισμένοι βετεράνοι των πεζοδρομίων. Νυχτερίδες μες τα μαύρα Αουντί ρε. Για την κουλτούρα.

Στο θέμα μας τώρα, το Cobra Kai ήταν πραγματικά υπέροχο. Κι αν το ξεχείλωσαν κάπου, φάνηκε πως έγινε από υπερβολική αγάπη για τον κόσμο και τους χαρακτήρες. Από τις σειρές που έβλεπα χωρίς να κοιτάζω τηλέφωνο ή να σταματάω διακόσιες φορές.

Το Βοοκie του Chuck Lorre με το ημίθεο alter ego μου, Sebastian Maniscalco, είναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ. Κοφτερό χιούμορ, ρεαλιστικές μανούρες, απόλαυση από την αρχή ως το τέλος.

Για τα 100 Χρόνια Μοναξιάς, νομίζω γράφτηκε και πριν. Αν ξεπεράσεις τη Μαπούτσε ασχήμια των ηθοποιών, είναι πραγματικά πολύ δυνατό, ένα μικρό έπος που αφηγείται την ιστορία ολόκληρης της χώρας μέσα από τα μάτια της οικογένειας Μπουεντία. Όλσο, για μας τους μπαμπακούληδες, είναι ξεκάθαρα η έμπνευση για το Ενκαντό της Ντίσνεϋ.

Το The Perfect Couple με Κίντμαν-Σρίβερ, θεάρα Αντζανί και διάφορους πουθενοπιτσιρικάδες ήταν έτσι νόστιμο ερωτικό θρίλερ και η τρίτη σαιζόν του The White Lotus παραμένει εξαίσια σάτιρα της ηθικής κατάπτωσης της Δύσης.

Και ψιτ, έσκασε νέα σειράρα από STEVEN KNIGHT, 'A Thousand Blows'.

ΥΓ Το Mad Men προφανώς βρίσκεται στην κορυφή των σειρών για ενηλίκους από το ξεκίνημά του και δεν πρόκειται να κουνηθεί ούτε με σφαίρες. Τα έγραψε ΟΛΑ ο Weiner. Όλα.

Πολύ ωραία τα είπε ο φίλτατος munkinnousou για το Lost, ήταν μια καθοριστική και καθηλωτική σειρά, που άρχισε να καταρρέει εκεί κάπου στην τέταρτη-πέμπτη σεζόν και αποδείχτηκε εντελώς φούσκα στο λολ-ούτε-κι-εμείς-ξέραμε-τι-γράφαμε φινάλε. Ίσως ή πιο μεγάλη, αλλά και πιο γοητευτική απάτη της TV.

Για τις επόμενες σειρές του Lindelof θα διαφωνήσω. Έχουν ιδιοφυή στοιχεία, έχουν και χτυπητές αδυναμίες. Προσωπικά και το Leftovers και το Watchmen περισσότερο τα θυμάμαι με έναν ελαφρύ εκνευρισμό παρά με γνήσιο θαυμασμό, γιατί πλησίασαν το μεγαλείο αλλά κάηκαν πριν το ακουμπίσουν. Νομίζω γενικά ότι ο Lindelof είναι καλύτερος στο να εντυπωσιάζει και να δημιουργεί σασπένς, παρά στο να προσφέρει μια συνεκτική ιστορία με αρχή-μέση-τέλος.

Μια που αναφέρθηκε το Severance, βλέπουμε κι εμείς τη δεύτερη σεζόν που συνεχίζει με αρκετό μυστήριο αλλά και μια ενοχλητική αίσθηση χρονοτριβής. Γενικά είναι slow burn σειρά, το ξέραμε ήδη αυτό, αλλά μετά το εκρηκτικό φινάλε της πρώτης σεζόν, νιώθω ότι κύριο μέλημα των δημιουργών είναι να διαχειριστούν τα απόνερα και να καθυστερήσουν την επόμενη μεγάλη εξέλιξη, παρά να εμβαθύνουν στο σύμπαν ή να δώσουν απαντήσεις. Καλώς ή κακώς, το είδος της σειράς είναι τέτοιο που θα κριθεί όταν όλα τα κομμάτια του παζλ μπουν στη θέση τους κι έχω ήδη την ανησυχία ότι η τελική εικόνα θα είναι κάπως απογοητευτική, συγκριτικά με τις υποσχέσεις που δημιούργησε.

Στο ενδιάμεσο ξεκινήσαμε τρίτη σεζόν Vox Machina, λίγο μας μπερδεύουν τα συνεχή callbacks σε χαρακτήρες και γεγονότα παλαιότερων σεζόν (δεν παίζει να κάτσουμε να τα ξαναδούμε...) αλλά μας κρατάνε η καταιγιστική δράση και η χημεία των χαρακτήρων.

Ολοκληρώνουμε, επίσης, την έκτη και τελευταία σεζόν What We Do In The Shadows. Εντάξει, τα έχουμε ξαναπεί: λατρείας ο Λάζλο, γλυκούλης ο Νάντορ, έξοχη η κεντρική ιδέα, αλλά η σειρά έμεινε από καύσιμα κάπου μετά την τρίτη σεζόν. Γενικά η έκτη είναι λίγο καλύτερη από τις δύο προηγούμενες (λιγότερη Νάντια = win), αλλά υπάρχει μια αίσθηση έλλειψης πλάνου και "ό,τι μας κατέβει" σε αρκετά επεισόδια. Άντε να τελειώνει κι αυτό.

Last edited:
Εγώ απορώ γιατί δεν έκανε κίνηση στην Queen Cobra o Πράσινος Ρέηντζερ ο Ρόμπι, αλλά περί ορέξεως...

Έχω πιάσει και εγώ το Cobra Kai, νοσταλγία και τα σχετικά, και μετά έχει σειρά το Yellowstone και το 1923.

Αν γουστάρατε Landman, τα ανωτέρω τα προτείνω, μαζί με το prequel 1883. Θα το παρακαλουθήσω και αυτό, φαίνεται άκρως υποσχόμενο.

Για τα έπη του Σέρινταν, τα 'χουμε γράψει και τριάντα σελίδες πίσω. Ο άνθρωπος είναι εγγύηση και σηκώνει ολομόναχος το Μοντέρνο Σκαπόηκο Όνειρο στις στιβαρές, λιοκαμένες του πλάτες.

Το What We Do In The Shadows το απόλαυσα σε ΚΑΘΕ σαιζόν του. Δεν περιμένεις εξάλλου τίποτε απαντήσεις για τη ζωή σου εκεί μέσα. Γλυκιά φάρσα είναι, να θυμίζει σε μας τους γκοθοπαππούδες τί γλυκιά κι ανέμελη ήταν κάποτε η ζωή, που ξύπναγες οκτώ το βράδυ και η μόνη σου έννοια ήταν αν θα φόρτωνες τη BathoryDark69 ή την BloodPrincess888 εκείνη τη βραδιά. Αααααχ προβλήματα.

Εν τω μεταξύ μόλις πήρα πρέφα πως στην εισαγωγή του Dexter: Original Sin που παίζεται τώρα, προβάλουν ευθέως πως ο Dexter επέζησε του πυροβολισμού στο (εγκληματικά άθλιο) φινάλε του Dexter: New Blood.

Από τη μία ευτυχώς που προσφέρεται ακόμη μια ευκαιρία στο χαρακτήρα μπας και αποκτήσει επιτέλους ένα μη-εκτρωματικό φινάλε που να αξίζει.

Από την άλλη...

Εν τω μεταξύ μόλις πήρα πρέφα πως στην εισαγωγή του Dexter: Original Sin που παίζεται τώρα, προβάλουν ευθέως πως ο Dexter επέζησε του πυροβολισμού στο (εγκληματικά άθλιο) φινάλε του Dexter: New Blood.

Από τη μία ευτυχώς που προσφέρεται ακόμη μια ευκαιρία στο χαρακτήρα μπας και αποκτήσει επιτέλους ένα μη-εκτρωματικό φινάλε που να αξίζει.

ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!! :Ρ

Με τόσο κράξιμο που φάγανε, αποφάσισαν να τον αναστήσουν τον άθρωπα. Μου κάνει κι έτσι. Είχα ξενερώσει απίστευτα.

Cobra Kai τέλος. Για εμένα έκλεισε ωραία. Θετικό ότι θα έχουμε και καινούργιο Καράτε Κιντ, όχι τόσο ότι θα έχει ρέτκον και η ταινία με τον Τσάκι Τσαν θα είναι μέσα στο σύμπαν.

Kατεβάζω τώρα ότι έχει μείνει από Yellowstone, να το τελειώσω και αυτό, μισή σεζόν μου είχε μείνει. Και μετά πάμε για 1923 και Landman.

Η φάτσα μου όταν βλέπω ότι ξεκίνησε καινούριο Daredevil
:adamjensen:

H φάτσα μου όταν είδα ποιος παίζει τον Punisher
:sopodipote:

O Bernthal; Έκτακτα. Οι 2 σεζόν του Punisher κατεμέ, κορυφαία σήριαλ. Χωρίς πολλά μαρβελο-οβαλτίνο-μαμακυθικά.

Τέλος το Yellowstone. Κατεβαίνουν τα 2 επεισόδια της 2ης σεζόν του 1923 που έχουν βγει, και κατεβάζω και ότι έχει βγει από Landman.

Έτσι θα σας φέρουμε όλους πίσω στο μαντρί, θα βάζουμε σε όλες τις ταινίες και σειρές τον Daredevil και τον Punisher. Πώς δίνουμε στα σκυλιά το χαπάκι χωμένο μέσα σε ένα κομμάτι τυρί, κάπως έτσι.

Έτσι θα σας φέρουμε όλους πίσω στο μαντρί, θα βάζουμε σε όλες τις ταινίες και σειρές τον Daredevil και τον Punisher. Πώς δίνουμε στα σκυλιά το χαπάκι χωμένο μέσα σε ένα κομμάτι τυρί, κάπως έτσι.

tumblr_mbge4zbBTb1qj74sxo1_500_zps8jkzhxty.gif

Ναύαρχε, συγνώμη που θα στο χαλάσω, αλλά δεν έχω δει άλλη μαρβελοσειρά πέρα από το Punisher. Και το έκτακτα ήταν γιατί περιμένω 3η σεζόν Punisher.

Με τις μαρβελοταινίες δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα, και από αυτές οι καλύτερες είναι με τον Deadpool.

Εγώ πάλι, που μάλλον ζούσα σε σπηλιά και δε πήρα χαμπάρι ότι ο Μπερντάλ-πως-τον-λεν παίζει και στο "παλιό" Ντερτντέβιλ ξεκίνησα και αυτό. Επίσης, το Born Again είναι sequel, όχι reboot όπως νόμιζα με το μυαλό μου, οπότε καλά έκανα, με φαίνεται.

Εγώ πάλι, που μάλλον ζούσα σε σπηλιά και δε πήρα χαμπάρι ότι ο Μπερντάλ-πως-τον-λεν παίζει και στο "παλιό" Ντερτντέβιλ ξεκίνησα και αυτό. Επίσης, το Born Again είναι sequel, όχι reboot όπως νόμιζα με το μυαλό μου, οπότε καλά έκανα, με φαίνεται.

Βέβαια, έκανες πολύ καλά.

Back