Global GPU clusterfuck και άλλα νέα

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Καλημερούδια. Έχω απορίες. Πόσο νόημα έχει να πάρει κάποιος οτιδήποτε πάνω από RX 7800XT ή RTX 4070 καθαρά για gamin
Το ανώτερο που έχει νόημα καθαρά για gaming εγώ θα έλεγα είναι η RX 9070.

Προσωπικά βέβαια αν έφτιαχνα σήμερα desktop για μένα θα έβαζα την RX 7600 με τα 8GB γιατί πιστεύω ότι αν κάτι δεν παίζει καλά σε κάτι τέτοιο, απλά δεν θέλει να το παίξω.

οι κυριότερες επιλογές ανάλογα με το μπάτζετ είναι RX 7600 8GB, RX 9060XT 16GB, RX 9070

Ο nerdnest επιλέγει 9070 και η αλήθεια είναι ότι αν κάποιος έχει την άνεση βγάζει νόημα.

Last edited:
Καλημερούδια. Έχω απορίες. Πόσο νόημα έχει να πάρει κάποιος οτιδήποτε πάνω από RX 7800XT ή RTX 4070 καθαρά για gaming; Το futureproof δεν λέει τίποτα από την στιγμή που από όσο καταλαβαίνω με το διάβασμα που έχω ρίξει κάνεις δουλίτσα και με μια RTX3060 ή μια RX 7700XT.

Προσωπικά θα έλεγα ότι δεν αξίζει κανείς να ξοδέψει λεφτά για το σούπερ high end, ακόμα και αν τα φυσάει. Ο βασικός λόγος είναι ότι τα περισσότερα games πλέον δεν μπορούν να προσφέρουν μια optimized εμπειρία που να δικαιολογεί μεγάλη δαπάνη στο hardware. Αν τα παιχνίδια έτρεχαν κρέμα θα το έβλεπα ενδεχομένως αλλιώς, τώρα να δώσεις 1000+ ευρώ για κάρτα γραφικών και να βλέπεις την Unreal Engine 5 του Τίμαρου του Σουίνι να σου πετάει αβέρτα stutters, ή να περιμένεις 6-12 μήνες να στρώσει το παιχνίδι με patches γιατί οι developers το κυκλοφόρησαν όπως όπως για να μην απολυθούν και τους αντικαταστήσουν με ΑΙ ,ε κάπου χαλάει την εμπειρία.

η 9060χτ 16gb ειναι κοντα σε τιμη με την 7700χτ, αξιζει να παει καποιος σε 7700χτ λογω 192bit memory?

Τι 30fps το Oblivion Remaster φφες; Σκουπίδια ρε πστμ για παιχνίδια.

Πάντως ακόμα και εκεί που χάνει η 9060 άνετα είναι προτιμότερη πιστεύω λόγω νεότερης κάρτας που θα λαμβάνει support και νεότερες τεχνολογίες για περισσότερο καιρό.

Όντως παλαβό clusterfuck με τις GPU. Μετανιώνω την δεκαετή απουσία μου γιατί νιώθω άμπαλος :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO: Το μόνο που μου κάνει κλικ πάντως είναι τα 16GB ως must have.

Όντως παλαβό clusterfuck με τις GPU. Μετανιώνω την δεκαετή απουσία μου γιατί νιώθω άμπαλος :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO: Το μόνο που μου κάνει κλικ πάντως είναι τα 16GB ως must have.

100%, μην κάνεις συμβιβασμό στην VRAM γιατί θα το μετανιώσεις πικρά.

Πάντως ακούγεται ότι η σειρά 50 της Nvidia έχει πατώσει σε πωλήσεις, ράφια ολόκληρα με κάρτες κάθονται απούλητα και ίσως έχουμε πτώση τιμών:

Nvidia To Cut RTX 50 GPU Prices Amid Poor Sales And Oversupply, Claims Insider

Πάντως ακούγεται ότι η σειρά 50 της Nvidia έχει πατώσει σε πωλήσεις, ράφια ολόκληρα με κάρτες κάθονται απούλητα και ίσως έχουμε πτώση τιμών:

Nvidia To Cut RTX 50 GPU Prices Amid Poor Sales And Oversupply, Claims Insider
το θέμα δεν είναι να πάρουμε nvidia φθηνότερα ακριβή, αλλά να τοποθετηθεί σωστά η AMD στην αγορά.

Το γιατί δεν το κάνει ενώ καταρρέει το ποσοστό τους σε GPU ενώ έχει αξιόλογες προτάσεις ώστε να πουλήσει χωρίς κάποιος να νοιώθει ότι κάνει συμβιβασμό αγοράζοντας AMD (φανμπόγια δε μετράνε) είναι να σε κάνει να αναρωτιέσαι ποιο είναι το end game και αν πράγματι θέλει.

Γιατί να μην θέλει;
  • Τα ξαδερφάκια τα έχουν βρει μεταξύ τους
  • Προτιμούν να έχουν έσοδα gaming από κονσόλες/deck με APUS και να ρίχνουν τα μεγάλα τσιπάκια στην αγορά ΑΙ
  • Είναι ηλίθιοι
  • Νομίζουν ότι εμείς είμαστε ηλίθιοι
Μακάρι, πραγματικά μακάρι ο νέος τσέος της intel να μην τα παρατήσει και να κάνει double down στις GPU, δεν είναι δυνατόν να μην τους ενδιαφέρει η πίτα του GPU acceleration που μοσχοπουλάει στις μέρες μας.

Κανείς αρκεί να δει το παραπάνω βίντεο που ανάρτησα. Το κόκκινο MEM είναι η VRAM και στην πλειοψηφία περνάει τα 8 γίγα! Οπότε ναι για κάρτα γραφικών κοντά στα 300 ευρώ (και συχνά παραπάνω) τα 8 γίγα είναι απολύτως απαράδεκτα.

Από την άλλη είμαι τής άποψης ότι δεν πρέπει να αποδεχόμαστε τις παπαριές τών εταιρειών και ένα όσο γίνεται μεγαλύτερο ποσοστό να μείνει στα 8 γίγα ώστε να υπάρχει κίνητρο βελτιστοποίησης τουλάχιστον για κάποιες ρυθμίσεις. Αλλά αυτό έχει και νόημα αν οι κάρτες δεν υπερβαίνουν πολύ τα 200 ευρώ.

Κανείς αρκεί να δει το παραπάνω βίντεο που ανάρτησα. Το κόκκινο MEM είναι η VRAM και στην πλειοψηφία περνάει τα 8 γίγα! Οπότε ναι για κάρτα γραφικών κοντά στα 300 ευρώ (και συχνά παραπάνω) τα 8 γίγα είναι απολύτως απαράδεκτα.

Από την άλλη είμαι τής άποψης ότι δεν πρέπει να αποδεχόμαστε τις παπαριές τών εταιρειών και ένα όσο γίνεται μεγαλύτερο ποσοστό να μείνει στα 8 γίγα ώστε να υπάρχει κίνητρο βελτιστοποίησης τουλάχιστον για κάποιες ρυθμίσεις. Αλλά αυτό έχει και νόημα αν οι κάρτες δεν υπερβαίνουν πολύ τα 200 ευρώ.
ναι καλά στην λούτσα τους οι publishers για βελτιστοποιήσεις, αν ήταν έτσι θα έτρεχαν όλα τουλάχιστον low στην 1650 :p

με τρωει το χερι μου να χτυπησω μια ασροκ 9060χτ στα 375, σιγουρα απο την 6600 που εχω τωρα θα δω διαφορα. μετα κοιταω τις αριστες κριτικες που εχουν οι 9070χτ και μπαινω σε σκεψεις....... εν τω μεταξυ βρισκω και 7800χτ στα 450. τι να κανω ο ερμος?

Κάτι παπαρολογεί ο τραμπαρίφας για 100% ταρίφες σε τσιπάκια που δεν φτιάχνουν στο αμέρικα, το έχει χάσει ο παππούς αν νομίζει ότι θα μεταφέρει την παραγωγή των τσιπ στις ΗΠΑ πριν το 2030...

Ίσως το καταφέρει αν είναι τίποτα από αυτά που κάνουν κρατς κρατς

Τρελαθηκε ο παππους και δεν καταλαβαινει τι κανει!!!. Δηλαδη παλι θα εχουμε αυξηση των τιμων οπως στην πανδημια που ολοι αναβαθμιζαν τα pc τους? Kαι θα πληρωνουμε το καθε εξαρτημα σχεδον στην διπλασια τιμη?! Αν ειναι ετσι τοτε μηπως να μην περιμενω τους zen 6 και να παρω zen 5 και ας κλεινει αυριο 1 χρονος που βγηκαν?

τελικα ακουσα τον φιλο σρεδερα και παρεγγειλα μια powercolour hellhound 9070 στα 580. σε σχεση με μια xt ειναι κατω 10-15% σε επιδοσεις αλλα και καιει λιγοτερο και δεν τις βρισκεις κατω απο 700-750 εουρα.

τελικα ακουσα τον φιλο σρεδερα και παρεγγειλα μια powercolour hellhound 9070 στα 580. σε σχεση με μια xt ειναι κατω 10-15% σε επιδοσεις αλλα και καιει λιγοτερο και δεν τις βρισκεις κατω απο 700-750 εουρα.

Μεγεια!

Γενικά, το μέλλον των gaming GPU's είναι στο upscaling. Ήδη έχει γίνει αλματώδης πρόοδος στον τομέα αυτό και από τα δυο στρατόπεδα.

Όταν μιλάμε για ψυχικά υγείς ανθρώπους που απλά θέλουν να χαρούν το παιχνίδι και όχι να κομπάζουν αυτιστικά πως είδαν 10FPS παραπάνω από την ψόφια κατσίκα του γείτονα, νομίζω μέσα στα επόμενα χρόνια, το 'καπέλο' για μια high-end GPU θα είναι τα 500-600Ε και θα μπορείς να κάνεις αξιοπρεπέστατη δουλειά με 300Ε.

Φραπέ αν θες να ψωνίσεις ντε και σώνει τώρα, πάρε τη φτηνότερη κάρτα με 16GB VRAM που βρίσκεις. Για εμένα, αν δεν καίγεσαι, θα περίμενα ν'ανακοινωθούν τα επίσημα σπεξ PS6/XboxTwo (ή όπως σκατά θα πουν το επόμενο) και θα τσίμπαγα την κάρτα που με φέρνει λίγο πιο μπροστά τους, ώστε να έχω το κεφάλι μου ήσυχο αναφορικά με τα του γκέημινγκ για την επόμενη 7ετία.

Ειλικρινά, είναι ΒΛΑΚΩΔΕΣ (και το γράφω ως άνθρωπος που υπέπεσε στο ατόπημα δις) να σκας μια χήνα για την εκάστοτε high-end κάρτα, όταν σε 4-5 χρόνια θα έχει χάσει το 70% της αξίας της. Σαν ν'αγοράζεις iPhone 15 για να πουλήσεις μούρη και να είσαι όλη μέρα ΤικΤοκ/IG.

Μυαλό και σύνεση θέλει. Ποιός καταναλωτής τα 'χασε για να τα βρει η μάζα βέβαια, αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

Φραπέ αν θες να ψωνίσεις ντε και σώνει τώρα, πάρε τη φτηνότερη κάρτα με 16GB VRAM που βρίσκεις. Για εμένα, αν δεν καίγεσαι, θα περίμενα ν'ανακοινωθούν τα επίσημα σπεξ PS6/XboxTwo (ή όπως σκατά θα πουν το επόμενο) και θα τσίμπαγα την κάρτα που με φέρνει λίγο πιο μπροστά τους, ώστε να έχω το κεφάλι μου ήσυχο αναφορικά με τα του γκέημινγκ για την επόμενη 7ετία.

Μια καινούργια επιλογή ενδέχεται να είναι το ίδιο το Xbox Two, αν ισχύουν τα όσα λέγονται ότι θα είναι ουσιαστικά PC με ένα overlay όπως το Steam Deck.

Φαίνεται πως είχαμε εμφάνιση του Fremont της Valve στο Geekbench (πάντα με επιφύλαξη γιατί δεν ξέρω κατά πόσο κάτι τέτοιο μπορεί να παραποιηθεί). Το βάζω σε αυτό το thread γιατί είναι δυνητικά μια σωτηρία από το clusterfuck που συζητάμε.

Back