What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Global GPU clusterfuck και άλλα νέα

nitro912gr

Tarrasque
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
ναι αλλά είναι ακόμα τίμια η 6600; αυτό είναι το θέμα.
Και εγώ δεν ξέρω αν μπορώ να πάρω την intel, περιμένω να βγει ένα voucher επιδότησης για hardware και με περιορίζει ότι πρέπει να πάρω ολόκληρο σύστημα, οπότε αν δεν την φέρνει το μαγαζί που θα ψωνίσω ίσως αναγκαστώ να κοιτάξω σε 3060 12άρα.

Εκτός αν πέσει η 7600 16άρα στα 300€.

Στα 200 τώρα δεν υπάρχει τίποτα που να αξίζει, τελευταία φορά που άξιζε κάτι στα 200 ήταν το 2020.

lucinos

Death Knight
ναι αλλά είναι ακόμα τίμια η 6600; αυτό είναι το θέμα.
Και εγώ δεν ξέρω αν μπορώ να πάρω την intel, περιμένω να βγει ένα voucher επιδότησης για hardware και με περιορίζει ότι πρέπει να πάρω ολόκληρο σύστημα, οπότε αν δεν την φέρνει το μαγαζί που θα ψωνίσω ίσως αναγκαστώ να κοιτάξω σε 3060 12άρα.

Εκτός αν πέσει η 7600 16άρα στα 300€.

Στα 200 τώρα δεν υπάρχει τίποτα που να αξίζει, τελευταία φορά που άξιζε κάτι στα 200 ήταν το 2020.
Την γνώμη μου την είπα, μέχρι τα 200 ευρώ είναι μια χαρά ειδικά συγκρινόμενη με τις άλλες επιλογές σε παραπλήσια τιμή. Στο bestprice την βλέπω 216 ευρώ, λίγο παραπάνω από αυτό που θεωρώ καλό που την κάνει 60 ευρώ φτηνότερη από την rtx 3060. Αξίζει να δώσει κάποιος 60 ευρώ παραπάνω για την 3060; Δεν ξέρω αλλά αν μπαίνεις σε αυτήν την λογική θα δεις και κάτι άλλο λίγο ψηλότερα ακόμα καλύτερο κοκ οπότε η γνώμη μου είναι ότι συγκριτικά η RX 6600 δεν είναι ιδανική αλλά είναι απολύτως οκ επιλογή. Και καλύτερα κάποιος να πάρει κάτι τώρα να έχει να παίζει.

nitro912gr

Tarrasque
ο μόνος λόγος που μπαίνω στην διαδικασία να σκεφτώ την 3060 είναι το 12άρι της vram, τίποτα άλλο. Δε γουστάρω με τίποτα nvidia και δεν θα ήθελα να την στηρίξω με τα λεφτά μου, αλλά δεν θα πάω να δώσω 300€ για 8άρα κάρτα και θα την πατήσω για τρίτη φορά που τσιγκουνέφτηκα την vram (μια με την 7850 που πήρα την 1GB αντί την 2GB και τώρα με την 5500ΧΤ που πήρα την 4άρα αντί για την 8άρα).

Απλά δεν ξέρω αν αξίζει ακόμα η 6600 και το αναφέρω, γιατί πλέον είναι 2 γενιές πίσω και η AMD έκαψε ήδη μια γενιά RDNA στις 5ΧΧΧ με το να μας αφήσει έξω από νεότερες τεχνολογίες. Κάτι που με έχει βάλει σε σκέψεις για το αν ισχύει ακόμα το "οι AMD είναι σαν το παλιό καλό κρασί"...

lucinos

Death Knight
αλλά δεν θα πάω να δώσω 300€ για 8άρα κάρτα
ναι αυτό λέω, ότι όσο φεύγεις σε τιμή πάνω από τα 200 ευρώ απλά αποκλείεις τις 8άρες κάρτες, Δεν ενδιαφέρουν τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά εκτός αν σε νοιάζει μόνο κάποιο πολύ συγκεκριμένο e-sport παιχνίδι που ξέρεις ότι θα πιάσει υψηλά fps. Σε κάθε άλλη περίπτωση απλώς τις αποκλείεις. Μέχρι όμως τα 200 ευρώ άντε και ελάχιστα παραπάνω είναι απολύτως λογική επιλογή.

nitro912gr

Tarrasque
ναι αυτό λέω, ότι όσο φεύγεις σε τιμή πάνω από τα 200 ευρώ απλά αποκλείεις τις 8άρες κάρτες, Δεν ενδιαφέρουν τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά εκτός αν σε νοιάζει μόνο κάποιο πολύ συγκεκριμένο e-sport παιχνίδι που ξέρεις ότι θα πιάσει υψηλά fps. Σε κάθε άλλη περίπτωση απλώς τις αποκλείεις. Μέχρι όμως τα 200 ευρώ άντε και ελάχιστα παραπάνω είναι απολύτως λογική επιλογή.
Εμένα με τρομάζει όμως το γεγονός ότι υπάρχει τώρα παιχνίδια που για να παίξεις με την 6600 πρέπει να πέσεις στα low.

Silent Hill και Alan Wake 2 πχ, ενώ άλλα την παλεύουν με medium.

Το να δώσεις 200€ και του χρόνου να είναι obsolete δεν ξέρω, για μένα ίσως να δούλευε που παίζω παλιότερα παιχνίδια 1080p (βασικά το setup στο βίντεο είναι ακριβώς αυτό που θα πάω αν πάρω μια 6600, θα βάλω και τον 5600Χ ).
Για τον @razvedchiki όμως που στήνει νέο σύστημα;

Dim Gian Bot

Death Knight
Sign me up! Approval of the Admiral Born Leader PCMaster Veteran
Εμένα με τρομάζει όμως το γεγονός ότι υπάρχει τώρα παιχνίδια που για να παίξεις με την 6600 πρέπει να πέσεις στα low. Silent Hill και Alan Wake 2 πχ, ενώ άλλα την παλεύουν με medium.

Το να δώσεις 200€ και του χρόνου να είναι obsolete δεν ξέρω

Καλύτερα να τα δώσεις για να στοκάρεις κι άλλα μακαρόνια, αντί σε μια 6600. :Ρ

nitro912gr

Tarrasque
Καλύτερα να τα δώσεις για να στοκάρεις κι άλλα μακαρόνια, αντί σε μια 6600. :Ρ
δεν νομίζω να καλύπτει μακαρόνια το voucher, θα ρωτήσω πάντως :p

ebon page

Hobgoblin Captain
Approval of the Admiral PCMaster Veteran
1k και γυρω στα 200. το σκεπτικο ειναι οπως εγραψε και o lucinos να παρω μια τιμια τωρα και με την νεα γενια να χτυπησω μια καλυτερη (λεμε τωρα). ειδα μια asrock 6600 στα 22ο μαλλον αυτη θα παρω.

Με κάλυψε ο lucinos με τον οποίο συμφωνώ απόλυτα με αυτά που είπε. Την δεδομένη στιγμή με 200 ευρώ μπάτζετ η 6600 είναι μια τίμια επιλογή.

Αν και καταλαβαίνω το σκεπτικό του νίτρο, είμαι αντίθετος σε γενικές γραμμές με τακτικές τύπου να περιμένω να βγει η επόμενη γενιά να δούμε πως θα κυμανθούν οι τιμές κτλ. Δεν λέω να μη κάνεις έρευνα αγοράς, άλλα αν χρειάζεσαι κάτι, το αγοράζεις την στιγμή που το χρειάζεσαι σύμφωνα πάντα με το μπάτζετ που διαθέτεις την δεδομένη στιγμή. Πάντα θα βγαίνει κάτι καινούριο/καλύτερο στο μέλλον. Ναι τα 12 γιγα ραμ είναι καλύτερα από τα 8, όπως και τα 16 είναι καλύτερα από τα 12. Τι να κάνουμε.

Όλα αυτά βέβαια με την προυπόθεση πως χρειάζεσαι πράγματι αυτό που πας να αγοράσεις. Αν όχι, τοτε μπορείς να περιμένεις.

shredder

Death Knight
χμ... γλυκοκοιτάζω μια 7600 απλή, ίσως πρέπει να το ξανασκεφτώ...

από την άλλη σε αυτά τα λεφτά μόνο 3060 12άρα βλέπω
Παρε μια RTX 5070 η RX 9070 οποια απο τις 2 ειναι πιο φθηνη. 8GB μονο για medium 1440p 60 fps φτιανει στα περισσοτερα παχινδιια πλεον. Οπως εχω πει αυτος ο φιλος μου που εχει pc του 2016 και ειναι τεχνικος pc και pc gamer εχει gtx 1070 και μου ελεγε πριν 1 μηνα που συναντηθηκαμε οτι επαιξε το star wars jedi surivivor σε medium 1440p 60 fps .Δοκιμασε high και epic αλλα σερνοταν. Τωρα και οι nvidia καιη amd θα εχουν 16 GB VRAM στα νεα μοντελα στις 70 καρτες γι αυτο παρε καποια απο αυτες ,

nitro912gr

Tarrasque
Με κάλυψε ο lucinos με τον οποίο συμφωνώ απόλυτα με αυτά που είπε. Την δεδομένη στιγμή με 200 ευρώ μπάτζετ η 6600 είναι μια τίμια επιλογή.

Αν και καταλαβαίνω το σκεπτικό του νίτρο, είμαι αντίθετος σε γενικές γραμμές με τακτικές τύπου να περιμένω να βγει η επόμενη γενιά να δούμε πως θα κυμανθούν οι τιμές κτλ. Δεν λέω να μη κάνεις έρευνα αγοράς, άλλα αν χρειάζεσαι κάτι, το αγοράζεις την στιγμή που το χρειάζεσαι σύμφωνα πάντα με το μπάτζετ που διαθέτεις την δεδομένη στιγμή. Πάντα θα βγαίνει κάτι καινούριο/καλύτερο στο μέλλον. Ναι τα 12 γιγα ραμ είναι καλύτερα από τα 8, όπως και τα 16 είναι καλύτερα από τα 12. Τι να κάνουμε.

Όλα αυτά βέβαια με την προυπόθεση πως χρειάζεσαι πράγματι αυτό που πας να αγοράσεις. Αν όχι, τοτε μπορείς να περιμένεις.
ΚΟίτα δε λέω να περιμένει, απλά να πάει παραπάνω ο @razvedchiki , εγώ τώρα είμαι σε βλαμμένη φάση.

Από την μια δε θέλω να πάρω κάτι που δεν θα αντέξει και να κάνει 300€, από την άλλη και να δώσω 200 για κάτι που θα αντέξει λιγότερο πάλι δεν μου κάθεται πολύ καλά.
Βασικά την 3060 την έβγαλα από το μυαλό μου, από την στιγμή που η nvidia έχει αποκλείσει αυτές τις κάρτες από τα νεότερα DLSS δεν υπάρχει λόγος να κοιτάω προς τα εκεί καθόλου.

Οπότε σιγά σιγά κατασταλάζω νομίζω μεταξύ 6600 και 7600. Εκτός αν εκ θαύματος, το μαγαζί που θα πάρω ότι πάρω μπορεί να μου εξασφαλίσει μια Intel B580 μέχρι 300€.

captain kal

Death Knight
Εκτός αν εκ θαύματος, το μαγαζί που θα πάρω ότι πάρω μπορεί να μου εξασφαλίσει μια Intel B580 μέχρι 300€.

Δεν θα ήταν άσχημο, τότε να ανακοινωθούν όλες οι κάρτες (σε όλα τα επίπεδα τιμών) και από τις δύο εταιρίες και μετά να αγοράσεις!!

shredder

Death Knight
φτιαχνω μια συνθεση τωρα, εχω παρει 5700x3d/b550 και αναρωτιεμαι αν αξιζει να περιμενω να βγει η νεα γενια καρωτν η να χτυπησω μια 6600/3060.
5700X3D? Καλα λεω εγω οτι αν παρω 9700χ τοτε θα εχω το καλυτερο pc στο forum

Top Bottom