Hollow Knight Series

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Βρίσκομαι
στη μάχη με την Lace (μου είχε σκάσει και foil κάρτα με τη πάρτη της)
Μου άρεσε πολύ η "προσθήκη" του quest system (δεν είναι τόσο φλου), το εξαιρετικό sound design, καθώς και ο τρόπος που ξεκλειδώνεις τα νέα abilities που κολλάει με το προσεγμένο backtracking.
Οι διάλογοι έχουν πλάκα και γενικά το βρίσκω ένα τσακ πιο εύκολο από το προηγούμενο, ίσως επειδή αυτή τη φορά η εμπειρία δεν είναι εντελώς καινούργια.

ενδιαφέρον ότι έπεσε και το GoG με το silksong, δηλαδή όχι εντελώς μπορούσες να το αγοράσεις αλλά οι download servers είχαν ψοφήσει.
Καλά τι πούλησε επιτέλους; Δηλαδή οκ το steam έχει με διαφορά περισσότερο κόσμο, αλλά αν έριξε και το gog...

^Oh no, έπεσαν οι ταυτόχρονοι παίχτες σε κάτω από 400 χιλιάδες. It's over Silkbros!

μπορούσες να το αγοράσεις αλλά οι download servers είχαν ψοφήσει
Μπα, μια χαρά το αγόρασα και το είχα κατεβάσει μέσω galaxy, μέσα σε διάστημα μισής ώρας από το launch.
Στο steam ναι, είχε θέμα. Δεν φόρτωναν καν οι ειδοποιήσεις πάνω δεξιά, όταν πάταγα το καμπανάκι. 🤣

Συμφωνώ με ό,τι έγραψαν τα παιδιά πιο πάνω, φαίνεται για βελτιωμένη εκδοχή του πρώτου.

Θα φτάσει τους 700κ στο στημ

Εγω δεν καταλαβαινω πως γινεται ενα τοσο μικρο παιχνιδι σαν το hollow knight που ειναι μολις 8gb να ριξει το steam. Eιδικα τωρα με τις γρηγορες ταχυτητες ιντερνετ που εχουμε και τα 8gb κατεβαινουν σε λιιγοτερο απο 1 ωρα. Χρησιμοποιω steam απο το 2010 οταν τοτε το ιντερνετ σερνοταν και χρειαζοσουν μερες για να κατεβασεις ενα παιχνιδι. Τωρα ομως δεν υπαρχει καμια δικαιολογια. Ακομα δεν εχω παιξει το πρωτο Hollow Knight.

Το πρόβλημα Σρέντερα δεν είναι αν είναι 8 ή 108gb το παιχνίδι. Το Steam γονάτισε γιατί μπήκαν πάρα πολλοί παίχτες να το αγοράσουν και να το κατεβάσουν με το που έγινε διαθέσιμο.
Δηλαδή η αντίστοιχη κατάσταση περίπου, που γίνεται με τις μεγάλες sales (Χριστούγεννα-καλοκαίρι) κάθε φορά, που κατά την πρώτη ώρα wishlist και κεντρική σελίδα στο κατάστημα σέρνονται.

Αυτό το πράγμα με τα μομπακια να πλαισιώνουν το κάθε μπος θα πρέπει να σταματήσει...

Αυτό το πράγμα με τα μομπακια να πλαισιώνουν το κάθε μπος θα πρέπει να σταματήσει...

Συμφωνώ απολύτως, είναι το χειρότερο αμάρτημα που μπορεί να κάνει κάποιος στο design των bosses.

Προσωπικά δεν με ενοχλούν τόσο πολύ τα mobs, σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα χρησιμοποιούνται ουσιαστικά ως "διάλειμμα" ή τρόπος ανεφοδιασμού του παίκτη (health, rage, ammo, κτλ) εν μέσω της μάχης. Γενικά μιλάω, όχι συγκεκριμένα για Silksong, διότι δεν το έχω προχωρήσει τόσο.

Για μένα το πιο κουραστικό trend στα bosses είναι οι phases, και ειδικά το να γεμίζει πάλι η μπάρα ζωής τους δεύτερη και τρίτη φορά πάνω που νόμισες ότι είσαι νικητής.

Last edited:
Προσωπικά το πιο κουραστικό trend στα bosses θεωρώ πως είναι οι phases, και ειδικά το να γεμίζει πάλι η μπάρα ζωής τους δεύτερη και τρίτη φορά πάνω που νόμισες ότι είσαι νικητής.
Πραγματικά, είναι μάστιγα.

Αναθεωρώ και τολμώ να πω πως το Silksong είναι πχιο challenging από το 1ο.
Τα έλεγα και στο δισκορντιο. Θαρρώ πως θα απογοητεύσει αρκετό κόσμο (κυρίως τα άτομα που δεν έχουν καμία ιδέα τι πάει να πει Hollow Knight και θα το κάνουν uninstall μετά τις πρώτες 10 ώρες).

Αναθεωρώ και τολμώ να πω πως το Silksong είναι πχιο challenging από το 1ο.
Τα έλεγα και στο δισκορντιο. Θαρρώ πως θα απογοητεύσει αρκετό κόσμο (κυρίως τα άτομα που δεν έχουν καμία ιδέα τι πάει να πει Hollow Knight και θα το κάνουν uninstall μετά τις πρώτες 10 ώρες).

Ευτυχως γιατι στις πρωτες ωρες εδειχνε οντως να ειναι πιο βατο. Πηρα το πρωτο κραφτμεταλ και συνεχιζω για το δευτερο μπος και οι πρωτες εντυπωσεις ειναι ακρως θετικες σε ολους τους τομεις. Ακομα δεν εκνευριστηκα καπου και μου εκανε εντυπωση ποσο ευκολα επαιζα στα δαχτυλα τη Χορνετ. Τελικα οι ωρες ενασχολησης με το αρχικο ηταν καλη εκπαιδευση. Το μονο που ξενισε ελαφρως αλλα μενει να το συνηθισω ειναι η διαγωνια κατω επιθεση της Χορνετ, καθως ειχα στο μυαλο μου συνεχεια την καθετη επιθεση του Ναιτ και τα εκανα μανταρα σε καποια σημεια, συγκεκριμενα
εκει που πηδας πανω σε κατι κοκκινα φρουτα συνεχομενα και απο κατω εχει φυσικα καρφια
Ολα δειχνουν οτι μιλαμε για μεγαλη παιχνιδαρα.

Το μονο που ξενισε ελαφρως αλλα μενει να το συνηθισω ειναι η διαγωνια κατω επιθεση της Χορνετ
:cylons:

Έχε υπόψη ότι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στα καρφιά, όχι ότι πάντα σώζεται η κατάσταση, just saying...
Στο πρώτο όντως μπορούσε να εκτελεστεί πιο εύκολα, εδώ πρέπει να υπολογίσεις και το momentum του αντιπάλου. Πάντως ναι, συνηθίζεται μετά από κάποια ώρα.

Καλύτερα να πας μετά στο Hunter's March (εκεί με τα κόκκινα μανιτάρια).
Επίσης υπάρχουν αρκετές επιλογές για να αλλάξει το gameplay του χαρακτήρα

:cylons:

Έχε υπόψη ότι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στα καρφιά, όχι ότι πάντα σώζεται η κατάσταση, just saying...
Πραγματι εχεις δικιο, ο Ναιτ χοροπηδαγε με ανεση, οποτε γιατι οχι και η Χορνετ.

Επίσης υπάρχουν αρκετές επιλογές για να αλλάξει το gameplay του χαρακτήρα
Μιλας με γριφους γεροντα, κες κεσε; Κατι απο τα οψιονς η καποιο αιτεμ αργοτερα;

Πραγματι εχεις δικιο, ο Ναιτ χοροπηδαγε με ανεση, οποτε γιατι οχι και η Χορνετ.

Μιλας με γριφους γεροντα, κες κεσε; Κατι απο τα οψιονς η καποιο αιτεμ αργοτερα;

Μπορεις να αλλαζεις εμβληματα (crests) και βρισκεις αρκετα στο δρομο σου, καθε εμβλημα εχει διαφορετικες ιδιοτητες και αλλαζει επισης και το χοροπηδητο.

Οποτε κανε και κραττει στα υλικα οταν αναβαθμιζεις το εκαστοτε εμβλημα μεχρι να βρεις αυτο που ταιριαζει στο gameplay σου ;)

btw παιχνιδαρα 17hrs in

Έριξα χθες το δεύτερο boss μετά από αρκετές προσπάθειες και ξεκλείδωσα τα τούνελ.
Καλή ρε παιδί μου ή δυσκολία, δεν λέω, φτιάχνει και ατμόσφαιρα, Αλλά κάποιες σχεδιαστικές επιλογές είναι καθαρός σαδισμός. Π.χ. η πυξίδα που σου τρώει ένα crest slot, όπως και στο HK. Κανένας λόγος. Ή το να πεθαίνεις από boss και να έχεις μετά 3+ λεπτά τρέξιμο ΚΑΙ αντιπάλους στο δρόμο σου προς την επόμενη προσπάθεια. Νεκρός χρόνος, εκνευρισμός, αναίτια εχθρικός σχεδιασμός.
Διάβασα ότι έσκασαν ήδη mods για να διευκολύνουν κάπως τον παίκτη πειράζοντας μικροπράγματα, όπως η πυξίδα που προανέφερα ή το να φαίνεται το health bar του boss. Στο πρώτο HK δεν είχα εγκαταστήσει κάποιο βοήθημα, εδώ σίγουρα θα λυγίσω αργά ή γρήγορα, δεν υπάρχει πλέον χρόνος και υπομονή για τέτοια αυτιστικά εμπόδια.

Last edited:
Back