Ένα κινητό ρε παιδιά....

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Έχετε να μου προτείνετε κανένα κινητό στο διακοσάρι;
Σκεφτόμουν κάτι μοτορολες στα 150-250 απλά και μόνο για την τιμή κι επειδή είναι καθαρό το λειτουργικό.
150-250 ήδη τα βρίσκω πολλά. Ας πούνε άλλοι που ξέρουν καλύτερα αλλά εγώ θα έπερνα χωρίς να το πολυσκευτώ κάτι σαν αυτό:

δεν ξέρω από πρώτο χέρι αλλά έχω ακούσει καλά λόγια για xiaomi.

Ο μόνος λόγος που δεν κοίταξα τους γνωστούς κινέζους είναι η ύπαρξη bloatware, το οποίο σε ένα αδύναμο hardware δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλό μακροπρόθεσμα. Κι επειδή βασική προϋπόθεση είναι να μπορώ να χειρίζομαι και τα τραπεζικά μου/κρατικά συστήματα, θέλω να αποφύγω.
Πάντως συμφωνούμε ότι το κινητό πρέπει να είναι όσο πιο φθηνό γίνεται. Οι αναμνηστικές φωτογραφίες μιας οποιασδήποτε τυχαίας στιγμής δεν χρειάζεται να είναι σε σούπερ ντουπερ ανάλυση. Ειδικά όταν πλέον το 90% του κόσμου θα τις δει από μια οθόνη στην καλύτερη 15”.
Αν θες φορητό gaming, πάρε steam deck. Και πάει λέγοντας.

Επίσης, ξέχασα να αναφέρω τα nothing phone, τα οποία είναι επίσης καθαρά όσον αφορά το λειτουργικό τους, τα οποία πάλι είναι στην περιοχή των 200.

εγώ που αγοράζω xiaomi εδώ και χρόνια το μετανιώνω κάθε μα κάθε φορά να σου πω την αλήθεια.
όλο και κάτι θα με σπάει και ας έχουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά για τα λεφτά τους.

Αν μπορείς να πάρεις κάτι καθαρό, πάρτο. Δεν θα έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με τα xiaomi στα ίδια λεφτά βέβαια.

Τι σε νοιάζει πάρα πάρα πολύ; Η μνήμη να είναι πάνω από 8GB και UFS που είναι αμφίδρομη, αρκετά budget ακόμα έχουν την παλιά που είναι για το ανάθεμα στις μέρες μας.

Σκεφτόμουν κάτι μοτορολες στα 150-250 απλά και μόνο για την τιμή κι επειδή είναι καθαρό το λειτουργικό.

Παίρνω Motorola τα τελευταία χρόνια σε αυτή την τιμή και είμαι ευχαριστημένος. Κάτι που θα πρότεινα είναι να πάρεις κινητό με όσο περισσότερη RAM γίνεται.

Δεν έχω συναντήσει μέχρι σήμερα "οικονομικό" κινητό που να μην αγκομαχά σε στοιχειώδες multitasking από ένα σημείο κι έπειτα. Κάτι που πχ μπορεί να είναι φουλ ενοχλητικό αν θέλεις να κάνεις κάτι που μπορεί να απαιτεί έλεγχο mail, επαλήθευση 2FA και συναλλαγή e-banking ταυτόχρονα. Ή ελαφρώς πιο εξεζητημένα πράγματα που απαιτούν χάρτες και τηλεφωνική ή διαδικτυακή συνομιλία με χρήση συνδεδεμένων Bluetooth συσκευών ταυτόχρονα. Είναι μια θλιβερή πραγματικότητα που δυσκολευόμουν να δεχτώ μέχρι να πειστώ να αγοράσω μια συσκευή 400-500€ (φαντάζομαι αυτό το κόστος είναι ακόμα υψηλότερο πλέον).

Μπόλικη και γρήγορη ram τουλάχιστον, μπας και μετριαστεί αυτό σε βάθος χρόνου.

Μαύρη αλήθεια…
Για αυτόν ακριβώς τον λόγο το θέλω το smartphone Μητσάκο, αλλιώς θα έπαιρνα ένα με κουμπιά. Δεδομένου ότι το θέλω να αντέξει και κάμποσα χρόνια, άρχισα να κοιτάω λίγο παραπάνω.

Δεν έχω συναντήσει μέχρι σήμερα "οικονομικό" κινητό που να μην αγκομαχά σε στοιχειώδες multitasking από ένα σημείο κι έπειτα. Κάτι που πχ μπορεί να είναι φουλ ενοχλητικό αν θέλεις να κάνεις κάτι που μπορεί να απαιτεί έλεγχο mail, επαλήθευση 2FA και συναλλαγή e-banking ταυτόχρονα. Ή ελαφρώς πιο εξεζητημένα πράγματα που απαιτούν χάρτες και τηλεφωνική ή διαδικτυακή συνομιλία με χρήση συνδεδεμένων Bluetooth συσκευών ταυτόχρονα. Είναι μια θλιβερή πραγματικότητα που δυσκολευόμουν να δεχτώ μέχρι να πειστώ να αγοράσω μια συσκευή 400-500€ (φαντάζομαι αυτό το κόστος είναι ακόμα υψηλότερο πλέον).

Μπόλικη και γρήγορη ram τουλάχιστον, μπας και μετριαστεί αυτό σε βάθος χρόνου.
Στο δικό μου πολύ παλιό κινητό που ήταν φτηνιάρικο και τότε και έχει μόνο 3 γίγα ραμ να πω ότι δεν δυσκολεύομαι να κάνω τα παραπάνω αλλά δεν τα κάνω ταυτόχρονα από συνήθεια, δεν αμφιβάλω ότι αν το ζορίσω θα έχει πρόβλημα κυρίως λόγω ραμ απλά δεν το βλέπω γιατί δεν κάνω κάτι τέτοιο. Επειδή κάνει την δουλειά του για αυτό έχω μείνει στην άποψή μου και είναι κάπως δύσκολο να πεισθώ διαφορετικά. Ίσως να κοιτούσα για λίγο περισσότερη RAM (6 ή 8 γίγα το πολύ) για να νιώθω ότι έχει μια επιπλέον άνεση για το μέλλον αλλά μέχρι εκεί.

Στο δικό μου πολύ παλιό κινητό που ήταν φτηνιάρικο και τότε και έχει μόνο 3 γίγα ραμ να πω ότι δεν δυσκολεύομαι να κάνω τα παραπάνω αλλά δεν τα κάνω ταυτόχρονα από συνήθεια, δεν αμφιβάλω ότι αν το ζορίσω θα έχει πρόβλημα κυρίως λόγω ραμ απλά δεν το βλέπω γιατί δεν κάνω κάτι τέτοιο. Επειδή κάνει την δουλειά του για αυτό έχω μείνει στην άποψή μου και είναι κάπως δύσκολο να πεισθώ διαφορετικά. Ίσως να κοιτούσα για λίγο περισσότερη RAM (6 ή 8 γίγα το πολύ) για να νιώθω ότι έχει μια επιπλέον άνεση για το μέλλον αλλά μέχρι εκεί.
Καλά δεν είναι πάντα η RAM το θέμα, εγώ με 6 πάντα βλέπω 3 ελεύθερα, αλλά αυτά τα 3 είναι έτοιμα για cache που στην θεωρία βοηθάνε το γενικότερο responsiveness της συσκευής.
Τώρα βέβαια σε αυτά τα budget που παίζουμε αρκετοί πιθανόν να πνιγεί ο επεξεργαστάκος πριν γεμίσει η RAM.

@Chronomancy Motorola G σειρά ή Edge αν βρεθεί κάποιο φθηνό. Μετά κανένα Nothing CMF σειρά αν δεν σε νοιάζει το NFC και μετά το χάος με Realme, Samsung A κλπ

Motorola ήταν η παλιά μου αγάπη, το μόνο που με ενοχλούσε ήταν η φωτεινότητα της οθόνης που σε ηλιοφάνεια είχα θέματα. Τελευταία φορά έδωσα λίγα παραπάνω από ότι συνήθως και πήρα το πίξελ της γκουγκλ και είμαι τέρμα ευχαριστημένος

@Chronomancy Motorola G σειρά ή Edge αν βρεθεί κάποιο φθηνό. Μετά κανένα Nothing CMF σειρά αν δεν σε νοιάζει το NFC και μετά το χάος με Realme, Samsung A κλπ
στην εποχή μας δεν γίνεται χωρίς nfc πιστεύω, είναι σωτήριο.

Για ποιον λόγο τότε έχουμε τις κάρτες στα πορτοφόλια μας;
Τελικά πήρα το motog86 μιας που είχα και μια δωροκάρτα για το βρωμοπλαίσιο.

Κλείνει τρία 24ωρα περίπου και η μπαταρία είναι στο 48%. Οκευ, χάπι έντ

Θα έρθει ο καιρός που θα δούμε χρονομανσάκια και θα σου πω εγώ τι κάρτες θα έχεις στο πορτοφόλι, ή πορτοφόλι :p
Θα ξαναπάς εκεί κάτω προς Ιράν δεν θα πας; Καραούλι θα έχουν στήσει οι κορασίδες :p

Πολλές φορές έχω φύγει με τον μπέμπη βόλτα μόνο με κλειδιά και κινητό και με έχει σώσει το nfs.

Back