Ένα κινητό ρε παιδιά....

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Όσα μοτορολα άλλαξαν οι δικοί μου, όλα ήταν για πέταμα. Και όπως είπαν, το software είναι χειρότερο κι από αυτό του iPhone.

Με root δεν σώζεται το παλιό;
Τοσο χαλια ε; Κριμα διοτι ειναι εντελως καθαρο Android.

Root και custom roms δεν ασχολουμαι πλεον καθως τρεχω τραπεζικες εφαρμογες, vpn εταιρικα κλπ. Επιπλεον, δεν ασχολειται και κανεις με το μοντελο αυτο, κατι παλια project βλεπω στο XDA.

Το βασικο ειναι οτι δεν θα αλαξει κατι ως προς τη CPU οπου πραγματικα σερνεται πλεον και ως προς τη μπαταρια οπου δεν βγαζει πλεον μερα με τη χρηση που κανω.

Στην καλυτερη να κανω ενα debloat και να βγαλω service και apps που δεν χρειαζομαι πλεον και να το κρατησω για 2ο. Οταν το ειχα δοκιμασει παλαιοτερα, κερδισα λιγο μπαταρια αλλα στο 1ο upgrade κολλησε και το πηγα service για επαναφορα αλλα πλεον δεν υπαρχει αυτος κινδυνος.

Το μότο g6 που είχα ήμουν τέρμα ευχαριστημένος, το μόνο που δεν με αρεζε ήταν η χαμηλή φωτεινότητα της οθόνης, το άλλαξα πέρσι με το pixel 6a που εντάξει είναι καλύτερο αλλά είναι και σε άλλη κατηγορία τιμής από κινητά που συνήθως διάλεγα. Άλλαξα βέβαια τους μπραουζερ της Γκουγκλ που ήταν φουλ στις διαφημίσεις

Pixel ή Samsung. Μακριά από Xiaomi, εκτός και αν θες να σου πετάει από παντού διαφημίσεις ή να ξυπνάς από θορύβους μέσα στη νύχτα και να είναι από το κινητό που έχει εγκαταστήσει από μόνο του καμιά δεκαρά memory boosters/cleaners και κάποια από αυτά να πετάνε βίντεο-διαφημίσεις.

Τα τελευταία 4 χρόνια έχω περάσει από δύο OnePlus, 8T και τώρα 11, συστήνω ανεπιφύλακτα εταιρεία και Android flavor.

Pixel ή Samsung. Μακριά από Xiaomi, εκτός και αν θες να σου πετάει από παντού διαφημίσεις ή να ξυπνάς από θορύβους μέσα στη νύχτα και να είναι από το κινητό που έχει εγκαταστήσει από μόνο του καμιά δεκαρά memory boosters/cleaners και κάποια από αυτά να πετάνε βίντεο-διαφημίσεις.

Αυτό με το bloatware της Xiaomi έχει παραγίνει τα τελευταία 1-2 χρόνια, δεν ήταν έτσι παλιά. Έχω το Note 10 Pro από το 2021 (και το Redmi 6 πριν από αυτό), και ήμουν αρκετά ικανοποιημένος, αλλά σε κάποια φάση πέρυσι έγινε αυτόματα installed το App Vault και το Themes, τα οποία δε μπορούν να γίνουν uninstalled και αναβαθμίζονται αυτομάτως. Οι ειδοποιήσεις τους σπάνε μπάλες, και είμαι πεπεισμένος πως το κινητό έγινε αισθητά πιο αργό από τότε που περάστηκαν αυτά.

Τώρα που το θύμισες ίσως είναι ευκαιρία να ψάξω να βρω κάνα χάκ για να τα αφαιρέσω επιτέλους.

Εγώ που έχω το Xiaomi Mi 9T του 2019 δεν έχω παρατηρήσει να γίνεται εγκατάσταση κάποιας εφαρμογής με το ζόρι (αλλά δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα κιόλας).
Αυτό όμως που παρατήρησα ήταν η απότομη πτώση στη διάρκεια της μπαταρίας στα καλά καθούμενα (δεν κάνω καθόλου βαριά χρήση). Ενώ αρχικά είχε αυτονομία κάτι μέρες, ξαφνικά μετά από κάθε φόρτιση άρχισε να βγάζει αυτονομία 25 ώρες και κάτι λεπτά.
Επίσης, άλλο που παρατήρησα ήταν ότι μετά από κάθε φόρτιση και χωρίς να έχω ενεργοποιημένα δεδομένα ούτε Wi-Fi, η μπαταρία πέφτει από το 100% στο 95% μέσα σε λίγη ώρα (ίσως και λεπτά) ενώ το κινητό είναι ουσιαστικά idle.

Βέβαια, ίσως όλα τα παραπάνω να οφείλονται σε τίποτα "κρυφές" εφαρμογές που τρέχουν στο παρασκήνιο.

Τα τελευταία 4 χρόνια έχω περάσει από δύο OnePlus, 8T και τώρα 11, συστήνω ανεπιφύλακτα εταιρεία και Android flavor.
One Plus και realme τρεχουν πρακτικα Color OS. Αν μπορουσα να διαθεσω παραπανω, θα πηγαινα για το one plus 12R.

@Dim Gian Bot
5+ χρονια ειναι αναμενομενο να δεις πτωση στην μπαταρια. Ποσο μαλλον στα xiaomi οπου δεν ξερεις τι συμβαινει με τος εφαρμογες του.

@Dim Gian Bot
5+ χρονια ειναι αναμενομενο να δεις πτωση στην μπαταρια. Ποσο μαλλον στα xiaomi οπου δεν ξερεις τι συμβαινει με τος εφαρμογες του.

Δεν μου το έκανε στην 5ετία αλλά πολύ νωρίτερα (ίσως και στην 3ετία). Αυτό που με παραξένεψε περισσότερο ήταν ότι ενώ μετά από κάθε φόρτιση έδειχνε πάντα αυτονομία 64 ώρες, από τη μια στιγμή στην άλλη έπεσε στις 25 και μέχρι σήμερα είναι έτσι...

One Plus και realme τρεχουν πρακτικα Color OS.
Τα OnePlus ακόμα το τρέχουν branded σαν Oxygen, αλλά και επί της ουσίας έχει σημαντικές UX/UI διαφορές, σε σχέση με τα Realme που έχω χρησιμοποιήσει τουλάχιστον.

Μιας και είναι σε αναζήτηση νέου κινητού (το προηγούμενο τα έβγαλε και με το παραπάνω τα χρήματα του εδώ και 9 χρόνια), για προτείνετε κάνα καλό μέχρι ~ 500€. Ευχαριστώ

Μιας και είναι σε αναζήτηση νέου κινητού (το προηγούμενο τα έβγαλε και με το παραπάνω τα χρήματα του εδώ και 9 χρόνια), για προτείνετε κάνα καλό μέχρι ~ 500€. Ευχαριστώ

Περίπου μια απ' τα ίδια κι εγώ. Το δικό μου κοντεύει 6ετία και δεν θα το άλλαζα αν δεν έκανε τα κουλά του τις τελευταίες 3 μέρες. Ξαφνικά αργεί να φορτίσει πάααρα πολύ και αφού φορτίσει 100%, χάνει ένα 20% η μπαταρία μέσα σε 15 λεπτά απλού σερφαρίσματος...

Δεν θα ήθελα να δώσω πάνω από 350... Πιθανό υποψήφιο το Samsung A55 (ή A56 όταν βγει), αλλά και πάλι δεν το έχω ψάξει σε βάθος...

200 ευρώ είναι ήδη πολλά. Τι δικαιολογεί τα παραπάνω; Αν κάποιος θέλει κάμερα, παίρνει κάμερα. Αν θέλει να παίζει παιχνίδια, παίρνει Steam Deck.

200 ευρώ είναι ήδη πολλά. Τι δικαιολογεί τα παραπάνω; Αν κάποιος θέλει κάμερα, παίρνει κάμερα. Αν θέλει να παίζει παιχνίδια, παίρνει Steam Deck.

Θέλω να πιστεύω ότι με κάτι παραπάνω θα έχω μεγαλύτερη αξιοπιστία στη συσκευή και στην μπαταρία και, εντάξει, ας έχει και μια αξιοπρεπή κάμερα, τίποτα παραπάνω. Αν δεν μου έκανε κόλπα η μπαταρία, θα το κράταγα άλλα 6 χρόνια. Τα smartphone για μένα είναι αναγκαίο κακό.

Έχεις να προτείνεις κάποιο;

έχω camera αλλά το να έχω μια καλή και στο κινητό ανοίγει πάρα πολλές πόρτες σε όσους ασχολούνται με την φωτογραφία ως χόμπι

Η λογικη λεει να πατε στις ιδιες μαρκες που εχετε ηδη. Απο εκει και μετα, αν θες ενημερωσεις ααφαλειας πας σε μαρκες που δινουν μακροχρονη υποστηριξη.

Σαν ποιοτητα κατασκευης, οι ναυαρχιδες θα εχουν καλυτερη τυχη σε βαθος.τοσων χρονων.
Το απλο Galaxy S23 ειναι καπως προσιτο αλλα με 4000 μπαταρια δεν ξερω πως θα ειναι σε 6-7 χρονια. Η σειρα + ειναι η καλη αλλα αισθητα ακριβοτερη.

Σε καθε περιπτωση, προτεινω καθε φορα να παιρνετε το καλυτερο που αντεχει η τσεπη σας. Το λεω ως κατοχος κινητου των 250Ε που αγοραστηκε με τη λογικη οτι θα το αλλαζα στα δυο χρονια μολις εληγε το support και δυστυχως κλεινω 4ετια και δεν παλευεται.

Αυτό με το bloatware της Xiaomi έχει παραγίνει τα τελευταία 1-2 χρόνια, δεν ήταν έτσι παλιά. Έχω το Note 10 Pro από το 2021 (και το Redmi 6 πριν από αυτό), και ήμουν αρκετά ικανοποιημένος, αλλά σε κάποια φάση πέρυσι έγινε αυτόματα installed το App Vault και το Themes, τα οποία δε μπορούν να γίνουν uninstalled και αναβαθμίζονται αυτομάτως. Οι ειδοποιήσεις τους σπάνε μπάλες, και είμαι πεπεισμένος πως το κινητό έγινε αισθητά πιο αργό από τότε που περάστηκαν αυτά.

Τώρα που το θύμισες ίσως είναι ευκαιρία να ψάξω να βρω κάνα χάκ για να τα αφαιρέσω επιτέλους.
Περίεργο. Και γω έχω το ίδιο κινητό από τότε και δεν έχω παρατηρήσει κολλήματα. Ειδικά το themes που ανέφερες παλαιότερα δεν υπήρχε καν και έπρεπε να αλλάξεις χώρα για να το περάσεις. Ανετά το καλύτερο το κινητό που είχα ποτέ από κάθε άποψη. Κάποια στιγμή στο μέλλον θα πάρω το τελευταίο μοντέλο. Για την ώρα εξακολουθεί να δουλεύει σαν καινούργιο, αν και είχα ρίξει χιλιάδες ώρες στο mobile gaming παλιότερα. Δεν αλλάζω εταιρεία ξανά για κανένα λόγο προσωπικά. Και το Xiaomi Redmi Note 4 το είχα πολλά χρόνια και αυτό χωρίς κανένα πρόβλημα.

έχω camera αλλά το να έχω μια καλή και στο κινητό ανοίγει πάρα πολλές πόρτες σε όσους ασχολούνται με την φωτογραφία ως χόμπι
Δεν ξέρω. Εμένα μού φαίνεται ότι οι κάμερες στα σχετικά φτηνά κινητά είναι μια χαρά καλές. Από την άλλη αν θες σοβαρή κάμερα, θες κάμερα. Κανένα κινητό όσο και ακριβό και αν είναι δεν ικανοποιεί.

Για μένα σημαντικό ήταν η διάρκεια μπαταρίας και η φωτεινότητα της οθόνης και με το πίξελ 6 που πήρα είμαι τέρμα ευχαριστημένος

Ευτυχώς, η έρευνα αγοράς για νέο σμαρτφόνι πάγωσε για μένα. Τελικά, φαίνεται ότι το πρόβλημα με τη φόρτιση της μπαταρίας ήταν θέμα καλωδίου. Ευτυχώς είχα ένα σπέαρ καλώδιο USB C to USB A και το αντικατέστησα και τώρα φορτίζει και πάλι σε χρόνο dt. Το μόνο που μένει είναι η αντοχή/διάρκεια της μπαταρίας, αλλά στα φρύδια μου. Ας το φορτίζω κάθε μέρα ή και κάθε 8 ώρες.

ΔΕΜΠΑΙΡΝΩ ΑΛΛΟ ΡΕ!!!111!!!

Back