Hollow Knight Series

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Έχεις πάει στο Sinner's Road? Εκεί πας από το Greymoor. Δεν έχω προχωρήσει αρκετά σε αυτή τη περιοχή και δε ξέρω αν είναι εναλλακτική είσοδος στο Σιταντελ (από το να πα να βγάλεις τον δικαστή), αλλά έχει μπόλικο υλικό εκεί.

Μπήκα, αλλά είπα να το αφήσω. Θα καθαρίσω και εκείνο με φαίνεται αν και τελικά ο Δικαστής φαίνεται πιο νταβάς από ότι είναι. Πήγα στο 2ο phase σχετικά άνετα.

Edit: αν μην τι άλλο σου διδάσκει ότι η ανάγκη σε ωθεί σε optimisation. Με full acrobatic pathway φτάνεις στο boss σε 7 δευτερόλεπτα. #justocdthings

Last edited:
Αυτό το πράγμα με τα μομπακια να πλαισιώνουν το κάθε μπος θα πρέπει να σταματήσει...
QFT.

#adsfatigue #cancelhornet

Inb4 θα το φτιάξει ο Μητσοτάκης Μιγιαζάκης και βάλε adblocker.

Δεν ξέρω γιατί πήραν κάτι που ήδη δούλευε στο πρώτο (εν προκειμένω το design των boss fights) και είπαν χμμ ας το αλλάξουμε δεν είναι αρκετά καλό. Να καλούσαν βοήθεια, ας πούμε, ένα 20-25% των bosses να έλεγα εντάξει, ποικιλία ρε συ.
Αύξηση playtime κατ΄αυτό τον τρόπο, όχι. Αύξηση playtime με περισσότερες περιοχές, ναι.

Λόγω αμπαλοσύνης δεν έχω φτάσει ακόμα τόσο μακριά, παρά το σχετικά σεβαστό playtime (~8 ώρες). Ωστόσο, η εκτίμησή μου ως τώρα είναι ότι το παράκαναν με τη δυσκολία/εχθρικότητα προς τον μη hardcore παίκτη. Το HK ήταν ήδη μπόλικα ζόρικον, εδώ είπαν να δοκιμάσουν τα νεύρα μας. Έχω κάπως συμβιβαστεί με τα δεκάδες game over σε κάθε boss (που τα θεωρώ σχετικά βατά ως μηχανισμούς, άσχετα που χάνω λόγω ανικανότητας), αλλά η όλη φάση με τα beads που εξαφανίζονται όταν πεθαίνεις χωρίς ΚΑΜΙΑ δυνατότητα επανάκτησης (επιστρέφοντας π.χ. στο πτώμα σου), η πυξίδα που τρώει slot, οι επιθέσεις mobs και bosses που κάνουν διπλό damage κτλ κτλ νομίζω βρίσκονται στα όρια του σαδισμού. Είναι όντως λες και θέλουν να φουσκώσουν τεχνητά το playtime ή/και να ικανοποιήσουν τους άρρωστους fans που εδώ και έξι χρόνια έκαναν speedrun το HK με το ένα δάχτυλο περιμένοντας το sequel.

Κάποια toggles ή sliders στο μενού για να πειράξεις π,χ, το πόσο % των beads θα χάνονται θα ήταν κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα. Αλλά τότε θα πέσουν να τους φάνε οι γκιτγκουτάδες του ντουνιά, οπότε σταματάω τη (δημόσια) γκρίνια και παω να κλάψω σε εμβρυακή στο ντους.

Last edited:
τα beads που εξαφανίζονται όταν πεθαίνεις χωρίς ΚΑΜΙΑ δυνατότητα επανάκτησης (επιστρέφοντας π.χ. στο πτώμα σου)
- Αν χτυπησεις το cocoon, παιρνεις πισω ολα τα beads. Επισης υπαρχει και trinket που στη περιπτωση που πεθανεις και δε γουσταρεις να ξαναπας εκει που πεθανες, σου κρατα τα μισα beads
η πυξίδα που τρώει slot
- Υπαρχει item που οταν το παρεις ειναι μονιμα μαζι σου και επιτρεπει την τοποθετηση ενος trinket, μπορεις να βαζεις εκει τη πυξιδα (εγω αυτο εχω κανει) για να ελευθερωνεις slot
οι επιθέσεις mobs και bosses που κάνουν διπλό damage
Τι εννοεις διπλο dmg?

Αν χτυπησεις το cocoon, παιρνεις πισω ολα τα beads. Επισης υπαρχει και trinket που στη περιπτωση που πεθανεις και δε γουσταρεις να ξαναπας εκει που πεθανες, σου κρατα τα μισα beads

Είσαι βέβαιος; Θα το τσεκάρω αργότερα, αλλά δεν έχω παρατηρήσει να μου μένει τίποτα στο λογαριασμό μετά τη νίκη επί του boss π.χ. Αν κάνω λάθος, πάω πάσο. Το trinket δεν το έχω βρει, προφανώς, αλλά καλό που υπάρχει.

Τι εννοεις διπλο dmg?

Δύο μάσκες ζωής αντί για μία.

Τώρα το άλλο τρικάκι που λες για την πυξίδα πάλι μού ακούγεται σαν να τρώει slot άλλου trinket, όχι; Για μένα δεν θα έπρεπε να χρειάζεσαι τέτοιου είδους τρίπλες και τεχνάσματα, απλά για να βλέπεις μόνιμα το στίγμα σου στον χάρτη. Στο κάτω κάτω ακόμα κι αυτό το αγοράζεις με χρήματα στην αρχή του παιχνιδιού, δεν σου χαρίζεται, δηλαδή κάπου έλεος.

Ναι ρε τα beads δεν εξαφανίζονται. Ό,τι είπε και ο Nors, φαίνεται και στο χάρτη το κουκούλι. Κλασική σχεδιαστκή νοοτροπία Souls θα έλεγα.
Στο πρώτο υπήρχε και item που σου επέτρεπε να καλέσεις τη σκία σου όπου κι αν ήταν. Λογικά θα έχουν βάλει κάτι αντίστοιχο κι εδώ, αν και προς το παρόν δεν το έχω βρει.

Διπλό damage @Norshgaath εννοεί ότι (όλα?) τα bosses και κάποιοι γομαροεχθροί σου βγάζουν 2 hp αντί για 1. Και αν δε θυμάμαι τραγικά λάθος, στο προηγούμενο game, όλοι σε χτύπαγαν για 1 hp.
edit - με πρόλαβε :p

Νταξει ναι, τα χτυπηματα των bosses πονανε αρκετα, αλλα μου εχει δωθει η εντυπωση πως αν πας ψυχραιμα σου αφηνουν πολυ χρονο για αποφυγη. Οπως και στα souls δλδ, κυριο μελημα ειναι να μη σε χτυπησουν και αν βρεις ευκαιρια και μονο, χτυπας εσυ.

Εμένα προσωπικά μου αρέσει. Δυσκολία, ατμόσφαιρα (κάτσε να φτάσεις στο the mist ) τα πάντα όλα.
Είναι σα να παίζω για πρώτη φορά το Dark Souls 1.

Ναι είναι αρκετά προφανείς οι επιθέσεις των bosses, δεν διαφωνώ. Αλλά αντέχουν τόσο ξύλο, που ο "χορός" της αποφυγής κρατάει πολύ και οι πιθανότητες λάθους από κούραση/απροσεξία/ατυχία αυξάνονται δραματικά. Το 90% των χαμένων μου attempts ήταν από ένα στιγμιαίο λάθος που οδήγησε σε ένα ή δύο απανωτά χτυπήματα και αντίο ζωή.

Πάντως, ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι έκανα τόσο λάθος με τα beads, ήμουν τόσο σίγουρος ότι το έλεγξα στους πρώτους 2-3 θανάτους του παιχνιδιού που μετά το πήρα σαν δεδομένο. Τόσο που καμιά φορά δεν πήγαινα καν να πάρω το πτώμα μου (εκτός αν ήταν σε boss, εκεί δεν έχεις και πολλές επιλογές). Ποιος ξέρει πόσα beads έχασα μόνο από αυτό....

Last edited:
εκτός αν ήταν σε boss, εκεί δεν έχεις και πολλές επιλογές
Αν είσαι τυχερός και το έχει spawnάρει κοντά στην είσοδο, όλα καλά το παίρνεις και φεύγεις πίσω σαν το παππού Simpson που είδε τον Bart.
Αν πάλι όχι, το παίρνεις, και κάνεις quit (το παιχνίδι σου σώζει κάθε ενέργεια).

Χμμ. Ναι, καμία φορά πεθαίνω κοντά στην είσοδο της "αρένας". Αλλά πρόσφατα πολεμούσα με τον Fourth Chorus, που σου φράζει το δρόμο, οπότε θες δεν θες θα τον αντιμετωπίσεις (εκτός αν έχασα κάτι). Προηγουμένως τις έπαιζα με την ξιφομάχο στη γέφυρα, μια απ' τα ίδια. Ειδικά ο Chorus μου έφαγε πολλλλά beads.

Λατρεύω ότι αυτά τα παιχνίδια βγάζουν τις ιδιοσυγκρασίες του καθενός στη φόρα (με την καλή έννοια). Πολύ καλό φιλαράκι είπε ότι έβγαλε τον Fourth Chorus με τη δεύτερη φορά, εγώ πάλι δεινοπάθησα αρκετές (όχι όσο με τη Lace). Προσωπικά ακόμη έχω μικρό ζήτημα στη ροή του χειρισμού, βιάζομαι και δεν αφήνω το animation να ολοκληρωθεί με αποτέλεσμα χαζούς θανάτους. Όταν όμως μπαίνεις in the flow zone, είναι ταμάμ.

Ισχύει!!! Είχα το ίδιο θέμα με το phantom, που έχει από τα πιο απλά telegraphed hits μέχρι τώρα στο παιχνίδι, όμως ψαρωνα με την απλότητα του και έχανα σε χαζές απροσεξιες

Κοιτάζω να περιφέρομαι από περιοχή σε περιοχή, αφού ξεκλείδωσα κάποιες ιδιότητες. Μπήκε επιτέλους στο The Mist.

2352b401-ddb8-4044-9c1c-0feaf0d863e1_text.gif

Κοιτάζω να περιφέρομαι από περιοχή σε περιοχή, αφού ξεκλείδωσα κάποιες ιδιότητες. Μπήκε επιτέλους στο The Mist.

2352b401-ddb8-4044-9c1c-0feaf0d863e1_text.gif
Τσεκαρε πολύ προσεκτικά την είσοδο πριν μπαίνεις για σημαντικό κλου

^Το είχα δει αλλά δεν είχα συνδέσει ότι πρέπει να χρησιμοποιήσω κάτι.

Είπα ότι έχω καθαρίσει σεβαστό μέρος του χάρτη συν όλες τις διαθέσιμες περιοχές, τσουπ side-quest, τσουπ νέα περιοχή από το πουθενά...

Ρε παιδιά, το κλειδί που πούλαγε ο εμπορας στο Bone Bottom, ήταν λίγο πεταμένα λεφτά (και δεν κοστίζει και λίγα) ή ιδέα μου είναι;

Αν είδα σωστά έχει μία χρήση μόνο. Άνοιξα την πόρτα στo Deep Docks. Αν δεν έχασα κάτι, σου δίνει πρόσβαση σε ένα νέο τμήμα της περιοχής που καταλήγει σε σύνδεση με το Far Fields. Πέρα από κάτι νέους τύπους εχθρών, δε θυμάμαι να είχε καμια τρελή ανταμοιβή ή κάνα προαιρετικό boss fight.

Επίσης, είμαι 99,9999% σίγουρος ότι είχα δει και μία άλλη κλειδωμένη πόρτα, αλλά φορ δε λαβ οβ μι, δε μπορώ να θυμηθώ που είναι. Είχα βάλει σίγουρα marker, αλλά με τόσα που έχω βάλει στο χάρτη, σιγά μη θυμάμαι ποιο είναι (προφανώς τσεκάρω μόνο όσα είναι σε άκρες).

Άσχετο, @Northlander στη φυλακή που έλεγες για ένα κατάστημα... Στο δικό μου game είναι ένας που τον πληρώνεις για να παίξεις ένα mini game με στόχους. TF is goin on. Δεν το δοκίμασα μέχρι να στοκάρω πολλά beads.

Για το κλειδί: η περιοχή που άνοιξες, προορίζεται κυρίως για το 2ο act. Την καθάρισα όλη χτες. Η πρώτη καλύτερη χρήση του είναι στο Sinner's Road, αν και έχει άλλο ένα εκεί.

Επίσης, είμαι 99,9999% σίγουρος ότι είχα δει και μία άλλη κλειδωμένη πόρτα, αλλά φορ δε λαβ οβ μι, δε μπορώ να θυμηθώ που είναι.
Wormways.

Για το τελευταίο, ισχύει από ένα σημείο και έπειτα. Κάνεις progress τον έναν NPC και αντικαθίσταται.

προορίζεται κυρίως για το 2ο act.

Φακ και γω τη πατησα, εχω φαει τα μανικια μου νομιζοντας οτι εχει καποιου ειδους περιεργο platforming για να περασω τη πορτα κατω κει στα deep rocks... oh well, παω να φυγω και γω απο το act 1 τοτε, νομιζω εχω κανει τα παντα (εκτος του να βαλω κλειδι στο wormways :/)

Back