Τι Παίζετε Αυτόν τον Καιρό - Part III

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Εγώ και πολύ άντεξα. Πήρα το καινούριο silent hill. Έχω παίξει λίγο, αλλά μέχρι στιγμής μου αρέσει πολύ. Το μόνο κακό είναι ότι παίζω στα 30 fps ....
αντί να χαρείς τα νιάτα σου που το 30fps ήταν το top tier δηλαδή, γκρινιάζεις κιόλας; :p

(προσωπικά ότι είναι πάνω από 30 είναι ταμάμ για μένα, το μάτι συνηθίζει και είναι οκ αν δεν έχεις τίποτα dips από τα 50 στα30 ξέρω εγώ)

Εγώ και πολύ άντεξα. Πήρα το καινούριο silent hill. Έχω παίξει λίγο, αλλά μέχρι στιγμής μου αρέσει πολύ. Το μόνο κακό είναι ότι παίζω στα 30 fps ....
Μιας και το ανέφερες, αυτό βλέπω κι εγώ αυτό τον καιρό.

Έχει κάποια ιδιαίτερα στοιχεία στο gameplay που δεν τα έχουμε ξαναδεί στη σειρά. Άκρως ατμοσφαιρικό, το melee combat συνηθίζεται μετά από κάποια ώρα (αν και είμαι της flight not fight νοοτροπίας όπου μπορώ), τα prod values εξαιρετικά.
Το μόνο που μου τη σπάει μέχρι στιγμής είναι ο περιορισμός στο inventory. Δεν ξέρω αν σε μεγαλύτερη δυσκολία είναι αλλιώς αλλά στο story mode που παίζω (η μία από τις 2 action level που έχει) έχει πολλά health αντικείμενα, από τα οποία καίω στο βωμό για faith κάτι καλά που μπορούν να γίνουν offering και αναπληρώνουν ταυτόχρονα κι άλλα stats (sanity, stamina), για να έχω χώρο για τα πιο basic που δε γίνονται αποδεκτά ως προσφορές.
Τα όπλα καταλαμβάνουν τα δικά τους ξεχωριστά slot tbh, οπότε δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα αλλά για όποιον έρχεται από τα προηγούμενα όπου μπορούσε να σηκώσει άπειρα πράγματα, είναι θέμα.
Περισσότερα στο review.

Εγώ το ξεκίνησα στην μεγαλύτερη δυσκολία και πάλι καίω αντικείμενα στο shrine για να έχω χώρο.

Όσο για τα 30 fps το έχω κλειδώσει στα 30, γιατί όταν το είχα πιο ψηλά έπεφτε από τα 50 στα 30 συνέχεια και ήταν πολύ κουραστικό.

Όσον αφορά performance, το έχω uncapped και μέχρι τώρα δεν έχω δει να κατεβαίνει από τα 60. Πιάνω 60-75 περίπου, χωρίς κάποια upscaling τύπου FSR, οπότε φαίνεται να έχει γίνει καλή δουλειά, σίγουρα καλύτερη από ό,τι στο remake του 2.

Και εμένα τρέχει πολύ καλύτερα από το 2, αλλά η 3060 δείχνει πια τα χρόνια της. Πρέπει να την αλλάξω κάποια στιγμή

Adhan υπόψην αν δεν έχεις ήδη δεί, λένε για 2 και για 3 playthroughs για να παρεις ολοκληρωμένη εικόνα για το γκειμ καθώς τα NG+ και NG++ "ξεκλειδώνουν" και βλέπεις διαφορετικά πράγματα για το σενάριο.

Τι pc εχεις και το παζεις max η high η low? Με fsr η χωρις?

Τι pc εχεις και το παζεις max η high η low? Με fsr η χωρις?
AMD Ryzen 7 5700X 8-Core Processor
Ram 24,0 GB (Δυστυχώς πέθανε το ένα στικάκι και τώρα έχω 3 πάνω. Από τότε νιώθω ότι έχει πέσει το pc αρκετά )
GPU 3060 ti

Από ρυθμίσεις δεν θυμάμαι ακριβώς, αλλά το έχω performance Και κλειδωμένο στα 30 για να μην μου κάνει σκαμπανεβάσματα

Ram 24,0 GB (Δυστυχώς πέθανε το ένα στικάκι και τώρα έχω 3 πάνω. Από τότε νιώθω ότι έχει πέσει το pc αρκετά )
GPU 3060 ti

Από ρυθμίσεις δεν θυμάμαι ακριβώς, αλλά το έχω performance Και κλειδωμένο στα 30 για να μην μου κάνει σκαμπανεβάσμα
Εμενα η μητρικη ο επεξεργαστης και η μνημη δουλευουν ακομα ενω ειναι 8 χρονων και 8 μηνων. Αν καιγοταν ενα στικακι θα αλλαζα αμεσως επεξεργαστη μνημη και μητρικη. Και αυτο θα κανω αν καει πριν βγουν οι zen 6. Οσο για τα παιχνιδια οπως εχω ηδη πει τα παιζω ολα με max γραφικα και max ray traicng 60 fps με FSR. Βαλε FSR στο slinthillf και max γραφικα και θα δεις οτι θα παιζει στα 60 fps.
Επισης μολις τερματισα το Smurfs dreams! Ειναικ καλυτερο απο τα προηγουμενα και με περισσοτερη δραση! Αλλα πολυ μικρο σε διαρκεια μολις 11 ωρες να το τερματισω δηλαδη 5 μερες απο 1,5 ωρα την ημερα εκτος απο σημερα που επειιδη ειναι Σαββατο επαιξα περισσοτερο.

Μόλις τελείωσα το Trails in the Sky 1st Chapter.

Αξιόλογο JRGP με ωραίο σύστημα μάχης: Κλασσική - τελευταία -μίξη real time για επίτευξη καλύτερη αρχής στη βασική μάχη που είναι turn based φυσικά.

Το story αν και τέρμα στα cliche το βρήκα αρκετά καλό ειδικά κρίνοντας το ως βάση για κάτι ακόμα καλύτερα μιας και αποτελεί το πρώτο μέρος μιας τριλογίας απ' όσο έχω καταλάβει. (Αποφεύγω αρκετά να το ψάξω περισσότερο μπας και φάω κάνα χοντρό spoiler.)

Σίγουρα αποτελεί ιδανική ευκαιρία για εισαγωγή στη σειρά (υποσειρά, whatever :whistle:) με τις διάφορε ς QoL προσθήκες όπως fast travel και speed mode.

Εν αναμονή λοιπόν για το 2nd Chapter που σύμφωνα με τα internets τείνει το καλύτερο κάθε φορά. Είχα μια ανησυχία γιατί το παιχνίδι δε πρέπει να τα πήγε λαμπρά στο PC/Steam (είναι αρκετά niche, κακά τα ψέματα) αλλά διάβασα ότι είχε ήδη ξεκινήσει development παράλληλα με το 1st chapter και "δεν αργεί".

@Bathory Κάθε σχόλιο/συμπλήρωση ευπρόδεκτη. :p

Μιας και πιάσαμε τα remakes φύγαμε για το FF: Tactics.

Last edited:
GPU 3060 ti

Από ρυθμίσεις δεν θυμάμαι ακριβώς, αλλά το έχω performance Και κλειδωμένο στα 30 για να μην μου κάνει σκαμπανεβάσματα
Έτσι δε δουλεύει το dual channel και σε χαντακώνει, δοκίμασε με 2 slots γεμάτα (σιγουρέψου ότι είναι το σωστό ζεύγος για dual channel). Μπορεί να χάσεις λίγο max fps αλλά θα γλιτώσεις τα deep dives σε frames.

Tom-Hanks-Preparing-to-type.gif

Να ξεκινήσω λέγοντας ότι έγραψες στα παλιά stregas της Bestelle το warning μου. Χαίρομαι.

Μόλις τελείωσα το Trails in the Sky 1st Chapter.

Αξιόλογο JRGP με ωραίο σύστημα μάχης: Κλασσική - τελευταία -μίξη real time για επίτευξη καλύτερη αρχής στη βασική μάχη που είναι turn based φυσικά.

Το σύστημα μάχης στο ριμέικ είναι η καλύτερη απεικόνισή του. Αρχικά το εισήγαγαν στους πιο πρόσφατους τίτλους, στο ξεκίνημα του Daybreak arc (το οποίο τρέχει τώρα), και πήραν και στοιχεία από άλλα arcs της σειράς και πραγματικά, βγήκε εξαιρετικό. Το Metaphor Refantazio τράβηξε επίσης επιρροές και έμπνευση, αλλά τελικά κατέληξε αρκετά basic. tbh, για μένα, ποτέ δεν με συνεπήρε κανένα σύστημα μάχης της σειράς, αλλού είναι τα δυνατά σημεία της σειράς (slow-pacing worldbuilding, διάλογοι, character developments+τα arcs τους κλπ) θα το χαρακτήριζα απλά serviceαμπλ, σε σύγκριση πχ με τα YS της Falcom ή με άλλα TB συστήματα μάχης. Στο ριμέικ όμως έχει γίνει πολύ καλή δουλειά και το γουστάρουμε όλοι.

Το story αν και τέρμα στα cliche το βρήκα αρκετά καλό ειδικά κρίνοντας το ως βάση για κάτι ακόμα καλύτερα μιας και αποτελεί το πρώτο μέρος μιας τριλογίας απ' όσο έχω καταλάβει. (Αποφεύγω αρκετά να το ψάξω περισσότερο μπας και φάω κάνα χοντρό spoiler.)

Το στόρυ προσωπικά δεν το βρίσκω κλισέ, ή καλύτερα, προτιμώ να ολοκληρωθεί η σειρά αρχικά και μετά να προσπαθήσω να μαζέψω τα κομμάτια μου και να σχηματίσω μια ολοκληρωμένη άποψη. Όταν εννοώ στόρυ, εννοώ το overall "main" story που επεκτείνεται στα τόσα παιχνίδια και στα τόσα arcs (το οποίο ίσως κατάλαβες πάνω κάτω με την ολοκλήρωση του ριμέικ), αλλά σίγουρα δεν θεωρώ κλισέ το long form storytelling, slow-pacing worldbuilding, τα -σε σημεία αυτισμού- attention to detail της Falcom και αυτά που κάνουν με τους npcs, κλπ κλπ αλλά το κοβώ εδώ γιατί μιλάμε για το ριμέικ του πρώτου και όχι για τη σειρά ολόκληρη.
Αυτό που θέλω να πω (νομίζω) είναι ότι μπορείς άνετα να πεις ότι τελείωσες τον πρόλογο του πρώτου arc και της πρώτης τριλογίας, με ότι αυτό και αν συνεπάγεται.
Ένα σχόλιο για να έχεις μια μικρή ιδέα, χοντρικά: Το πρώτο Sky είναι ο πρόλογος, το δεύτερο το μέιν και η ολοκλήρωση και το τρίτο ναι μεν επίλογος των δύο πρώτων παιχνιδιών, αλλά σετάρει και καμπόσα πράγματα για το μέλλον.

Σίγουρα αποτελεί ιδανική ευκαιρία για εισαγωγή στη σειρά (υποσειρά, whatever :whistle:) με τις διάφορε ς QoL προσθήκες όπως fast travel και speed mode.

Το speed mode υπήρχε και στα ορίτζιναλ, είναι σημαντικό κομμάτι απ' την αρχή της σειράς. Το fast travel απ' την άλλη, θα έλεγα ότι ίσως είναι η καλύτερη προσθήκη του ριμέικ. 😅

Εν αναμονή λοιπόν για το 2nd Chapter που σύμφωνα με τα internets τείνει το καλύτερο κάθε φορά. Είχα μια ανησυχία γιατί το παιχνίδι δε πρέπει να τα πήγε λαμπρά στο PC/Steam (είναι αρκετά niche, κακά τα ψέματα) αλλά διάβασα ότι είχε ήδη ξεκινήσει development παράλληλα με το 1st chapter και "δεν αργεί".

Ναι, είναι σίγουρα niche η φάση, αλλά πίστεψέ, το ριμέικ τα πήγε πολύ καλύτερα απ' ότι περιμέναμε. Έσκισε σε ριβιούζ, και από κοινό και κριτικούς, έγινε αρκετό buzz σε yt, twitch κλπ, τράβηξε κόσμο νέο (που αυτός ήταν ο στόχος εξαρχής) στο ρέδιτ γίνεται ψιλοχαμούλης, μέχρι και υποψηφιότητες σε rewards είδα. not bad. Αν δεν έλειπαν και κάποιες μαλακίες της gungho (regional pricing, αφαίρεση του παιχνιδιού απ' τους ρώσους) θα ήταν ακόμα καλύτερα. Τεσπα, δεν έχουμε ακόμα νούμερα ή πωλήσεις, αλλά καλό launch.
Ναι, δεν πρέπει να αργεί το δεύτερο παρτ λογικά. No spoilers, αλλά τα περισσότερα assets είναι ήδη έτοιμα, καθώς το δεύτερο μέρος διαδραματίζεται στο μεγαλύτερο μέρος του σε τοποθεσίες που έχεις ήδη επισκεφτεί στο πρώτο. Το τρίτο ίσως αργήσει παραπάνω, αλλά μέχρι τότε tommas δεν σε φοβάμαι, πιθανώς να έχεις πιάσει τα ορίτζιναλ :p

@Bathory Κάθε σχόλιο/συμπλήρωση ευπρόδεκτη. :p

Μιας και πιάσαμε τα remakes φύγαμε για το FF: Tactics.

To μόνο αρνητικό για μένα του ριμέικ (αν μπορείς να το αποκαλέσεις αρνητικό btw, απλά είναι πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση και αξίζει να αναφερθεί) είναι το localization. Ναι μεν στο ριμέικ υπάρχει πιο πιστή μετάφραση του πρωτότυπου, αλλά στο ορίτζιναλ, που είναι πιο... free form μετάφραση, πώς να το πω, πιο ελεύθερη και όχι τόσο πιστή, θα έλεγα ότι ήταν πιο fun οι διάλογοι και προσθέταν ίσως περισσότερους πόντους στο immersion, στους χαρακτήρες κλπ. Ελπίζω να το εξηγώ καλά και να καταλαβαίνεις τι θέλω να πω. Είχες περισσότερο διάλογο στο ορίτζιναλ, και πιο διασκεδαστικό, αρκετά πιο αστείο, αλλά και απεικόνιζε καλύτερα τους χαρακτήρες και την προσωπικότητά τους. Διάφορες φράσεις, set pieces κλπ του ορίτζιναλ, που με τα χρόνια αγαπήθηκαν και έγιναν εικονικές στιγμές ας πούμε, εδώ στο ριμέικ είναι αλλαγμένες και υπάρχει μια -μικρή- γκρίνια γενικότερα, αλλά οκ, το ριμέικ επειδή είναι πιο πιστή μετάφραση ίσως είναι πιο κοντά στο πρωτότυπο της Falcom. Είναι κάπως περίεργο.
Και επίσης, επειδή στο ριμέικ έχουμε 3d απεικόνιση, κάποιες εκφράσεις-αντιδράσεις των χαρακτήρων τείνουν προς anime trops, σε αντίθεση με την 2d επεικόνιση των πορτραίτων του ορίτζιναλ, που για μένα ήταν πιο εκφραστικά, πιο αστεία, και πιο αξιαγάπητα.
Μου λείπει η smug Bestelle των ορίτζιναλ ρε παιδί μου, αυτό. Όποιος ξέρει, ξέρει. Βασικά μόνο ο φίλτατος και Trails συνοδοιπόρος @Sugamoto Panagia ξέρει. :p

Αυτά γενικά. @tommas πώς σου φάνηκε το τέλος; Από χαρακτήρες; Ξεχώρισες κανέναν;
Παιχνιδάρα το FF tactics, λογικά θα το λιώσω κι εγώ μόλις τελειώσω με αυτά που τρέχουν και χωρέσει στο πρόγραμμα.

Ως κι επίσημα γέρος, έβαλα χθες για όσο προλάβω να δω το expansion του Age of Empires 2, The Three Kingdoms. Late to the party προφανώς αλλά δεν πειράζει.

Πολύ ωραία η προσέγγιση στο campaign που θυμίζει Warcraft 3 με τους ήρωες και τις ικανότητές τους. Η πλοκή βέβαια λίγο χάλι μαύρο αν δεν ξέρεις το χρονικό διάστημα που λαμβάνουν χώρα τα γεγονότα αυτά, αλλά οκ. Καλή καρδιά.

Τα λέμε σε κάνα μήνα πάλι.

Εγώ το ξεκίνησα στην μεγαλύτερη δυσκολία και πάλι καίω αντικείμενα στο shrine για να έχω χώρο.

Μετά από ώριμη σκέψη έριξα την δυσκολία στο Story. Δεν είχα προσέξει στην αρχή ότι αυτή ήταν η προτεινόμενη για την σωστή silent hill εμπειρία. Το Hard δεν είναι ότι δεν προχωράει, αλλά υπήρχαν περιπτώσεις που άρχισα να νιώθω ότι παίζω darksouls, παρά silent hill, οπότε έκοβε από την εμπειρία. Πιο πολύ επικεντρωνόμουν είτε στο να μην πεθαίνω, είτε να αποφεύγω τις μάχες όσο το δυνατόν περισσότερο γιατί τα όπλα σπάνε πολύ πιο γρήγορα .

Όσο για την μνήμη πρέπει να σταματήσω να κάνω βλακείες και να επιστρέψω στα 32....

Έβγαλα το Volume 1 στο LOTRO, δηλώνω ότι Narmeleth best-girl, best-waifu, 10/10, και για να τη θυμάμαι κράτησα το δαχτυλίδι με το όνομα της (στο bank, γιατί έχει άθλια stats). Πήγα και 57 level, το μεγαλύτερο που έχω πάει από τότε που πρωτοπαίξαμε με τον φίλου μου τον Πίκατσου το game. Εκείνος το παράτησε στα 41 και εγώ στα 37. Αυτός δε ξανάπαιξε αλλά υγεία, συμβαίνουν και αυτά. Tώρα και να θέλει να ξαναπαίξει θα πρέπει να το πιάσει από την αρχή, επειδή το account το έδωσε σε εμένα πριν 10 χρόνια και από τότε παίζω με το δικό του. (Εννοείται ότι άλλαξα και το email).

Ναι, είναι σίγουρα niche η φάση, αλλά πίστεψέ, το ριμέικ τα πήγε πολύ καλύτερα απ' ότι περιμέναμε. Έσκισε σε ριβιούζ, και από κοινό και κριτικούς, έγινε αρκετό buzz σε yt, twitch κλπ, τράβηξε κόσμο νέο (που αυτός ήταν ο στόχος εξαρχής) στο ρέδιτ γίνεται ψιλοχαμούλης, μέχρι και υποψηφιότητες σε rewards είδα. not bad. Αν δεν έλειπαν και κάποιες μαλακίες της gungho (regional pricing, αφαίρεση του παιχνιδιού απ' τους ρώσους) θα ήταν ακόμα καλύτερα. Τεσπα, δεν έχουμε ακόμα νούμερα ή πωλήσεις, αλλά καλό launch.
Ναι, δεν πρέπει να αργεί το δεύτερο παρτ λογικά. No spoilers, αλλά τα περισσότερα assets είναι ήδη έτοιμα, καθώς το δεύτερο μέρος διαδραματίζεται στο μεγαλύτερο μέρος του σε τοποθεσίες που έχεις ήδη επισκεφτεί στο πρώτο. Το τρίτο ίσως αργήσει παραπάνω, αλλά μέχρι τότε tommas δεν σε φοβάμαι, πιθανώς να έχεις πιάσει τα ορίτζιναλ :p
Μάλιστα, καλό αυτό. Γιατί και discussions στο Steam είδα για μέτριες πωλήσεις (για PC μιλάμε πάντα) αλλά δεν παρατήρησα και τη κίνηση στο youtube που είχε π.χ. το FF.

To μόνο αρνητικό για μένα του ριμέικ (αν μπορείς να το αποκαλέσεις αρνητικό btw, απλά είναι πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση και αξίζει να αναφερθεί) είναι το localization. Ναι μεν στο ριμέικ υπάρχει πιο πιστή μετάφραση του πρωτότυπου, αλλά στο ορίτζιναλ, που είναι πιο... free form μετάφραση, πώς να το πω, πιο ελεύθερη και όχι τόσο πιστή, θα έλεγα ότι ήταν πιο fun οι διάλογοι και προσθέταν ίσως περισσότερους πόντους στο immersion, στους χαρακτήρες κλπ. Ελπίζω να το εξηγώ καλά και να καταλαβαίνεις τι θέλω να πω. Είχες περισσότερο διάλογο στο ορίτζιναλ, και πιο διασκεδαστικό, αρκετά πιο αστείο, αλλά και απεικόνιζε καλύτερα τους χαρακτήρες και την προσωπικότητά τους. Διάφορες φράσεις, set pieces κλπ του ορίτζιναλ, που με τα χρόνια αγαπήθηκαν και έγιναν εικονικές στιγμές ας πούμε, εδώ στο ριμέικ είναι αλλαγμένες και υπάρχει μια -μικρή- γκρίνια γενικότερα, αλλά οκ, το ριμέικ επειδή είναι πιο πιστή μετάφραση ίσως είναι πιο κοντά στο πρωτότυπο της Falcom. Είναι κάπως περίεργο.

To διάβασα και εγώ σε αρνητικές κριτικές αρκετά αναλυτικά. Μου φάνηκε υπερβολικό να κοκκινίσει κάποιος το παιχνίδι για αυτό αλλά οκ δεν έχω σημείο αναφοράς αφού δεν έχω παίξει το πρωτότυπο οπότε δεν θα επιμείνω. Εγώ βρήκα πως "βγαίνει" στο remake (σαν γνήσια πρώτη εντύπωση) πως έχουν δουλευτεί αρκετά ακόμα και οι δευτερεύοντες χαρακτήρες
Αυτά γενικά. @tommas πώς σου φάνηκε το τέλος; Από χαρακτήρες; Ξεχώρισες κανέναν;
Αρκετά καλό αλλά εν έτει 2025 (κακά τα ψέματα) το έχουμε ξαναδεί σε άλλα προϊόντα της κουλτούρας συν ότι προέρχεται με ένα forced exposition dumb (όχι το flashback αλλά η προηγούμενη συζήτηση+"συναισθηματική αντίδραση").Ισως δεν αποδόθηκε καλά στο remake αλλά με άφησε με ένα "but.... why?" συναίσθημα.

Ε Olivier μακράν: Είναι super duper στερεότυπο και δεν ντρέπεται καθόλου για αυτό + αφήνει την καλύτερη υποσχετική για κάτι περισσότερο στα επόμενα chapter..

Μάλιστα, καλό αυτό. Γιατί και discussions στο Steam είδα για μέτριες πωλήσεις (για PC μιλάμε πάντα) αλλά δεν παρατήρησα και τη κίνηση στο youtube που είχε π.χ. το FF.

Νταξ, ναι ρε παιδί μου, για τα δεδομένα της Falcom και για το Trails σαν όνομα μιλάμε, μην συγκρίνεις με FF άλλα μεγέθη :p
Εμένα μου έκανε εντύπωση πχ που είδα μορτίσμαλ να βγάζει βίδεο με 100% του ριμέικ. Οριακά δεν το πίστευα ξέρω γω. Τέσπα, άλλη κουβέντα αυτή, το καλό είναι ότι γνώρισε τη σειρά αρκετός νέος κόσμος.
Οι πωλήσεις και τα νούμερα τώρα είναι άλλο θέμα, όπως είπα και πριν δεν έχουμε ιδέα, και πραγματικά με το ιστορικό της Falcom καλή τύχη στο να τα βρούμε ή να τα μάθουμε, όπως και καλή τύχη να μάθουμε αν είναι ευχαριστημένοι ή όχι 😂
Δεν πρέπει να κόστισε και γενικά πολύ το ριμέικ, αλλά επαναλαμβάνω ότι ο νούμερο ένα στόχος πρέπει να ήταν το να γνωρίσουν νέα άτομα τη σειρά, να χωθεί περισσότερος κόζμος, να γίνει λίγο περισσότερο μπζζζ κλπ.

To διάβασα και εγώ σε αρνητικές κριτικές αρκετά αναλυτικά. Μου φάνηκε υπερβολικό να κοκκινίσει κάποιος το παιχνίδι για αυτό αλλά οκ δεν έχω σημείο αναφοράς αφού δεν έχω παίξει το πρωτότυπο οπότε δεν θα επιμείνω. Εγώ βρήκα πως "βγαίνει" στο remake (σαν γνήσια πρώτη εντύπωση) πως έχουν δουλευτεί αρκετά ακόμα και οι δευτερεύοντες χαρακτήρες

Προσωπικά δεν το κοκκίνησα σε καμία περίπτωση, ίσα ίσα, βγάζω το καπέλο για το πόσο 1:1 είναι το ριμέικ. Πόσω μάλλον και απ' τη στιγμή που η μετάφραση είναι ακόμα πιο πιστή στο πρωτότυπο. Και έτσι ακριβώς έπρεπε να βγει.
Χαίρομαι που αναγνωρίζεις από τώρα το βάθος και τη δουλειά στους χαρακτήρες, εγώ χρειάστηκα ίσως και όλη την πρώτη τριλογία για να κατανοήσω πλήρως σε τι μέγεθος αυτισμού παίζει μπαλίτσα η Falcom. Θα καταλάβεις περισσότερα κι εσύ αν παίξεις και επόμενα entries.

Αρκετά καλό αλλά εν έτει 2025 (κακά τα ψέματα) το έχουμε ξαναδεί σε άλλα προϊόντα της κουλτούρας συν ότι προέρχεται με ένα forced exposition dumb (όχι το flashback αλλά η προηγούμενη συζήτηση+"συναισθηματική αντίδραση").Ισως δεν αποδόθηκε καλά στο remake αλλά με άφησε με ένα "but.... why?" συναίσθημα.

οκ, δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι θες να πεις, δεν έχω φτάσει ακόμα στο τέλος (μόλις μπήκα Zeiss).
Εγώ στο πρωτότυπο πάντως, δεν είχα την παραμικρή υποψία ότι θα γίνει η φασούλα με τον Άλμπα. Τώρα στο ριμέικ βέβαια φαίνονται καλύτερα τα χιντς, αλλά οκ, παίζει ρόλο ότι έχω και γνώση προφανώς. Οκ, περίμενα κάτι θα σκάσει σχετικό με παρελθόν Τζόσουα, αλλά μέχρι εκεί. Επίσης δεν περίμενα τέτοιο γαμημένο κλιφχανγκερ. Κάτσε να το τελειώσω και θα ζητήσω διευκρινίσεις.

Ε Olivier μακράν: Είναι super duper στερεότυπο και δεν ντρέπεται καθόλου για αυτό + αφήνει την καλύτερη υποσχετική για κάτι περισσότερο στα επόμενα chapter..

Κλασικά, GOAT για πολλούς, συμπεριλαμβανομένου και του γράφοντος :p

Back