Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Ρε μλκ ανέβασε την είδηση μέχρι και το NOVASPORTS αν έχεις το θεό σου.

Η φυλλάδα του Μαρινάκη, το ανέβασε;

@nitro912gr Ναι, είναι γνωστό εδώ και καίρό. Παλεύει ο χοντρός να τον επαναφέρει στα πράγματα, κάτι αρθράκια, κάτι συνέδρεια κλπ.

Η ελπίδα είναι ότι ήρθε για να πιέσει περισσότερο για την αλλαγή του άρθρου. Αν δεν είχα εμπιστοσύνη στους πολιτικούς μας μπορεί να έβαζα στο μυαλό μου ότι έγινε και κανένα παζάρι πίσω από κλειστές πόρτες, του στυλ "αλλάξτε το άρθρο ειδάλλως θα βγάλω και τα υπόλοιπα στη φόρα"
Δεν το βλέπω να αλλάζει ποτέ αυτό. Μόνο αν γίνουμε Νεπάλ.

Ανακαινίζει λέει το υπουργείο παιδείας τις φοιτητικές εστίες στην Αθήνα, με κόστος υλοποίησης... 90.000 ανά δωμάτιο. Περί τα 20 εκατομμύρια συνολικό κόστος.

Ασύλληπτο ποσό. Τόσο κάνεις σοβαρή ανακαίνιση σε διώροφο σπίτι σκάβοντας μέχρι το τούβλο...

Ασύλληπτο ποσό. Τόσο κάνεις σοβαρή ανακαίνιση σε διώροφο σπίτι σκάβοντας μέχρι το τούβλο...

Μην το λες!! Η τσέπη μου το γνωρίζει, τί έχω πληρώσει για το δικό μου. Και το πήρα στους σοβάδες.

90,000 φαίνονται πολλά, εκτός και εαν εμπεριέχονται ΦΠΑ και υπολοιπες κρατήσεις (σχεδόν το 40% του κόστους), οπότε μιλαμε για 54.000 κόστος.

Μη νομίζεις ότι θα έβγαινε φτηνότερα, εάν το έχτιζε ιδιώτης!!

Το λέω διότι τα πέρασα πριν 4ετιας, για σοβαρές δουλειές. Ακόμη και 50Κ μπορείς να κάνεις τα πολύ βασικά για σπίτι, όχι για ένα δωμάτιο...

45τμ, με το γκρέμισμα δικό μου, ολική ανακαίνιση, μονώσεις και οικοσκευές, συν μηχανικό και διακοσμητή, οριακά στα 30κ.

Εγώ δίνω δύο λογικά ενδεχόμενα.
α) είναι υπερβολικά πολλά λεφτά για ανακαίνηση ανά δωμάτιο όπως και να το δεις (και έχω σχετικά πρόσφατη εμπειρία από κοντινά άτομα)
β) Δεν θα έπρεπε να ανακαινιστεί, θα πρέπει να φτιαχτούν καινούργιες εστίες και να γκρεμιστεί το παμπάλαιο κτήριο, και για αυτό είναι πεταμένα λεφτά.

Διαλέχτε, (εγώ τείνω στο β)

Το λέω διότι τα πέρασα πριν 4ετιας, για σοβαρές δουλειές. Ακόμη και 50Κ μπορείς να κάνεις τα πολύ βασικά για σπίτι, όχι για ένα δωμάτιο...

Αφενός, δεν έχουν καμία σχέση οι τιμές πριν από μία τετραετία (πεντακοσάρικά "μαύρα" για μία ημέρας δουλειά ακούγεται συνηθισμένο πλέον π.χ.) αφετέρου ένα ακόμα 20% - 30% τουλάχιστον από τις 54.000, πάνε σε ασφαλιστικές κρατήσεις στα συνεργεία ( τα γνωστά ένσημα!!)

45τμ, με το γκρέμισμα δικό μου, ολική ανακαίνιση, μονώσεις και οικοσκευές, συν μηχανικό και διακοσμητή, οριακά στα 30κ.

Αν το έκανες στην Αθήνα, μην το πείς ούτε του παπά!! Η Αθήνα είναι το πρόβλημα, γιατί όλα τα συνεργεία έχουν προσανατολιστεί προς τα νότια προάστια!!

Εγώ δίνω δύο λογικά ενδεχόμενα.
α) είναι υπερβολικά πολλά λεφτά για ανακαίνηση ανά δωμάτιο όπως και να το δεις (και έχω σχετικά πρόσφατη εμπειρία από κοντινά άτομα)
β) Δεν θα έπρεπε να ανακαινιστεί, θα πρέπει να φτιαχτούν καινούργιες εστίες και να γκρεμιστεί το παμπάλαιο κτήριο, και για αυτό είναι πεταμένα λεφτά.
α) Είναι δημόσιο λογιστικό, οπότε οι δαπάνες λειτουργούν διαφορετικά από τους ιδιώτες. Για παράδειγμα, εάν η ανακαίνιση είναι ενταγμένη σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα, το κράτος έχει κέρδος σε πολλαπλά επίπεδα, που αυξάνεται όσο αυξάνεται το κόστος του προγράμματος.

β) Εάν δεν υπάρχει στατικό πρόβλημα (π.χ. στις κολώνες από τους σεισμούς), ο σκελετός και η τοιχοποιία μπορεί να φτάσουν το 60% του κόστους της οικοδομής. Οπότε συμφέρει μια καλή ανακαίνιση από την κατεδάφιση (άλλο κόστος και αυτό).

Ειδικά η τεχνική με το τσιμέντο, που χρησιμοποιούμε σε συνδιασμό με τον αυστηρό αντισεισμικό κανονισμό, δημιουργεί πολύ στιβαρες κατασκευές. Αν χτίζαμε όπως οι Αμερικάνοι με ατσάλι, σε πενήντα - εξήντα χρόνια θα ήθελε κατεδάφιση!!

Στην Πάτρα ο Πελετίδης έδωσε σε άπορους και πολύτεκνους τα δικαιώματα εκμετάλλευσης ελαιόδεντρων που βρίσκονταν σε περιουσία του δήμου (μέσω απαλλοτριώσεων κτλ). Διαμαρτυρήθηκαν για αυτό Αστυνομικοί, Παπάδες και δημοτικοί υπάλληλοι (!) με το σκεπτικό ότι "εμείς τόσα χρόνια από αυτά τα δέντρα βγάζουμε το λάδι μας".

Η συγκεκριμένη είδηση κυκλοφορεί κάθε χρόνο :p
Απο την άλλη δεν θα μου έκανε εντύπωση, εφόσον έγινε την πρώτη χρονιά που εκλέχθηκε, να το συνεχίζει ως τρολλάρισμα.

"Θα 'ρθουν οι κομμουνιστές και θα μας πάρουν τα σπίτια τις ελιές" μόμεντ.

Δεν υπάρχει πιο ταιριαστό σημείο διαμαρτυρίας από τον Άγνωστο Στρατιώτη. Διαμαρτύρεσαι μαζί με τους προγόνους σου που έδωσαν την ζωή τους για την πατρίδα για το χάλι της σύγχρονης Ελλάδας.

Δένδιας βγαίνει μπροστά για την κούρσα :p

Δεν είναι ολόκληρη η συνέντευξη αλλά κι αυτό το κομμάτι αρκεί για να καταλάβετε τι σκατιλα μας έρχεται.

Back