Αναβαθμίσεις των εορτών

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Χμμ μάλιστα. Η εμπειρία μου λέει πως όταν βάζω μπρος για αγορά/στήσιμο νέου PC, πάντα κάτι συμβαίνει και το αναβάλλω, οπότε και τα όσα ειπώθηκαν πιο πάνω το πιθανότερο είναι να συμβούν.

Πρώτο καμπανάκι ήταν πρόσφατα στην black Friday που μπήκα να στήσω ένα και είδα κάτι τιμές στις μνήμες "16 gb 189€ με έκπτωση" ξέρω γω.

πως όταν βάζω μπρος για αγορά/στήσιμο νέου PC, πάντα κάτι συμβαίνει και το αναβάλλω

Μήπως να ασχοληθείς με το πλέξιμο, την επόμενη δεκαετία?

:p :p :p :p :p :p :p

180 ευρω εκαναν 32 GB 6400MHZ μολις πριν 1 μηνα και τωρα λες ειχε 189 στις εκπτωσεις black friday. Τωρα ειναι 350 ευρω για 32 gb ddr5 6000 mhz. Βεβαια εγω επειδη περιμενω τους επομενους επεξεργαστες και μητρικες που θα υποστηριζουν 10000mhz ram θα ειναι πιο ακριβες ακομα και με κανονικες τιμες.

180 ευρω εκαναν 32 GB 6400MHZ μολις πριν 1 μηνα και τωρα λες ειχε 189 στις εκπτωσεις black friday. Τωρα ειναι 350 ευρω για 32 gb ddr5 6000 mhz. Βεβαια εγω επειδη περιμενω τους επομενους επεξεργαστες και μητρικες που θα υποστηριζουν 10000mhz ram θα ειναι πιο ακριβες ακομα και με κανονικες τιμες.

Μην σου προκαλεί εντύπωση!! Το 2019 που έφτιαξα τον πρώτο Ryzen, πλήρωσα σχεδόν 250 ευρώ για 16 GB 3200. Πιστοποιημένες για Ryzen ντε και καλά!!

Το προβλημα ξεκινησε το 2020 οταν με την κορωνα αρχισαν να αναβαθμιζουν παρα πολλοι ταυτοχρονα. Τωρα παλι γινεται το ιδιο λογω windows 11 και τεχνητης νοημοσυνης. Το 2019 δεν αναβαθμιζαν τοσο πολλοι .

Επειδή σκοπεύω (τα τελευταία 4 χρόνια ξέρω γω) να χτίσω νέο ΠΙΣΙ από Φλεβάρη-Μάρτη, κι επειδή οι μνήμες ως γνωστόν έχουν γίνει απλησίαστες, έχω βρει ένα κιτακι g.skill 2x8 GB DDR4 3200. Θα μου πείτε, λίγα και παλιάς γενιάς (πλέον) αλλά λόγω του ότι έμεινα εκτός ΑΑΑ gaming τα τελευταία 7 χρόνια πλην εξεραίσεων, σκοπεύω να αφιερωθώ σε games της προηγούμενης δεκαετίας ξεκινώντας απο το μακρινό AC Black Flag και φτάνοντας κάπου μέχρι και το 2021.

Οι απαιτήσεις μου είναι 1440p >100fps όσο γίνεται και παίξιμο μεταξύ medium-high settings. Η κάρτα που σκοπεύω να πάρω είναι μάλλον η 9070χτ της AMD.
Η τιμή της RAM που έχω βρει ανέρχεται στα 128,9€. Διαφορετικά βλέπω τις παρακάτω 1x16 GB DDR5 5600-6000 οι οποίες ενοείται πως μάλλον δεν υπάρχουν και περιμένουν νέα παραγγελιά σε 15 μέρες. Διαφορετικα ετοιμοπαράδοτες >230

DDR5.JPG

DDr55.JPG

Έχεις επιλέξει τα άλλα κομμάτια του συστήματος; Γιατί αν επιλέξεις έναν ζόρικο επεξεργαστή καλό θα ήταν να του βάλεις λίγο πιο σβέλτη ram
Οπως είπε και ο ρόμπιν θα ήταν καλύτερα τα 2 dimm μνήμης. Θα ήταν κρίμα να χάσεις το dual channel, ιδίως τώρα που η τιμή τους έχει ανέβει.

Πάρε την RAM και βλέπουμε :p

Θα ήταν κρίμα να χάσεις το dual channel, ιδίως τώρα που η τιμή τους έχει ανέβει.
Ε ναι λόγο τιμής το χάνω...
Δυστυχώς ένα στικάκι από μόνο του είναι πλέον στο Θεό, πόσο μάλλον δύο

Ε ναι λόγο τιμής το χάνω...
Δυστυχώς ένα στικάκι από μόνο του είναι πλέον στο Θεό, πόσο μάλλον δύο
πάρε 2Χ 8 οι επιδόσεις που θα χάσεις είναι αισθητές στα παιχνίδια, δεν έχει τόση βαρύτητα σε εφαρμογές που "δεν βιάζονται" μόνο.

Επειδή σκοπεύω (τα τελευταία 4 χρόνια ξέρω γω) να χτίσω νέο ΠΙΣΙ από Φλεβάρη-Μάρτη, κι επειδή οι μνήμες ως γνωστόν έχουν γίνει απλησίαστες, έχω βρει ένα κιτακι g.skill 2x8 GB DDR4 3200. Θα μου πείτε, λίγα και παλιάς γενιάς (πλέον) αλλά λόγω του ότι έμεινα εκτός ΑΑΑ gaming τα τελευταία 7 χρόνια πλην εξεραίσεων, σκοπεύω να αφιερωθώ σε games της προηγούμενης δεκαετίας ξεκινώντας απο το μακρινό AC Black Flag και φτάνοντας κάπου μέχρι και το 2021.

Οι απαιτήσεις μου είναι 1440p >100fps όσο γίνεται και παίξιμο μεταξύ medium-high settings. Η κάρτα που σκοπεύω να πάρω είναι μάλλον η 9070χτ της AMD.
Η τιμή της RAM που έχω βρει ανέρχεται στα 128,9€. Διαφορετικά βλέπω τις παρακάτω 1x16 GB DDR5 5600-6000 οι οποίες ενοείται πως μάλλον δεν υπάρχουν και περιμένουν νέα παραγγελιά σε 15 μέρες. Διαφορετικα ετοιμοπαράδοτες >230

Ο μνημες ειναι πολυ παλιες. Εγω εχω 16 GB 3200MHZ γιατι την πηρα το 2017 μαζι με επεξεργαση και μνημη. Για αυτο καλυτερα αλλαξε τωρα καρτα γραφικων και σκληρο δισκο και οταν πεσουν οι τιμες στις μνημες τοτε να αλλαξεις επεξεργαστη μνημη και μητρικη.

Η 9070xt ειναι πολυ καλη τρεχει τα παντα ultra γραφικα και ultra ray tracing 1440p 60 fps χωρις FSR. Eδω εγω ακομα με ητν 6700χτ και τα τρεχω ολα max 1440p 60 fps αν και σε οσα παιχνιδια εχουν ray tracing βαζω FSR για να παιζουν στα 60 fps.

Για παραδειγμα το Assasin creed shadows που το παιζω εδω και 1 μηνα συμφωνα με το benchmark του παιχνιδιου τρεχει ultra high 1440p 60 fps και max ray tracing 60 fps average με FSR ενω χωρις fsr πιανει μονο 32 fps. Για αυτο το παιζω με fsr. Η 9070χτ θα το τρεχει στα 60 χωρις fsr και πανω απο 100 με fsr.

Σκεφτομαι πολυ σοβαρα να αλαλξω το τροφοδοτικο συντομα μαλλον αρχες Φεβρουαριου οχι μονο για να αντεχει τις επομενες αναβαθμισεις αλλα και επειδη εχω διαβασει οτι ενα τροφοδοτικο μπορει να λειτουργει μεχρι 10 χρονια. Σκεφτομαι να παρω 1500 η 1200..
Τι λετε λοιπον να παρω? RMX 1200? HX I 1200? Η τα αντιστοιχα 1500? Το εχω 9 χρονια 3 μηνες για αυτο λεω να το αλλαξω για να το προλαβω μην καει!

Εγώ λέω να πάρεις κάπου στις 3 κιλοβατόρες να είσαι σίγουρος ότι τραβάει και φουρνάκι πάντως. Τι να την κάνεις την κουζίνα ξεχωριστό δωμάτιο αν μπορείς να τα έχεις όλα μαζί στο PC?

Εγώ έβαλα παραγγελία το τροφοδοτικό και το quickshop Παρασκευή και είναι κάτω το site από χθες... δόξα και τιμή στην αντικαταβολή γιατί ύποπτο μου φαίνεται τόσες μέρες κάτω.

Eιδα στην σελιδα της cosair λεει οτι θα πρεπει το κουτι να χωραει τροφοδοτικα με μηκος 180 mm για 1200 και 160 για 1000 watt Will a CORSAIR RMx SHIFT PSU fit in my case?
και το κουτι aero cool 800https://aerocool.io/product/aero-800/ που εχω χωραιε μεχρι 180 mm. Θα εχει προβλημα η οχι? Το ιδιο και με την καρτα γραφκων που ισα ισα χωρεσε γιατι ειναι 360mm ενω χωραει μεχρι 390 mm

Ψωνίστε τώρα καλύτερα....
Ευτυχώς ήρθε το τροφοδοτικό.
Πήρα ένα CoolerMaster MWE 650 V3 80 Plus Bronze.

Το quickshop ολίγον τι ότι να 'ναι, ελπίζω να μην χρειαστώ εγγύηση. Μια εβδομάδα από την παραγγελία το site κάτω, μετά μόλις κατάφεραν να το κρατήσουν επάνω έμπαινα στο account και δεν έβλεπα παραγγελία, οπότε πήρα τηλ να σιγουρέψω ότι την έχουν (10 μέρες παράδοση είχε) και σήμερα ξαφνικά ήρθε κούριερ μνμ και λίγο μετά και το κούριερ, καλά που είχα λεφτά επάνω μου για την αντικαταβολή.

Ας αντικαταστήσω τώρα το τροφοδοτικό σπίτι που έχω από το 2016 και να πάρει σειρά το άλλο στο γραφείο που είναι από το 2014. Του γραφείου που είναι το XFX TS450 το φοβάμαι λιγότερο για αυτό το αφήνω για μετά, ήταν άλλη κλάση από το corsair.

Και να βάλω το corsair στο retroσύστημα στη 90s corner μου

Μόλις κοιμήθηκε ο μικρός και η γυναίκα, κάπου εκεί στις 11 αλλάζω τροφοδοτικό. Καιρό είχα να περάσω τόσο όμορφα με αναβάθμιση. Άνοιξα το σύστημα, έβγαλα τα πάντα, καθάρισα ευλαβικά, τοποθέτησα τα πάντα πίσω με το νέο τροφοδοτικό και συμμάζεψα και το airflow του κουτιού επί την ευκαιρία.
Αυτή είναι η ζωή.

Σε λιγο ερχεται και το δικο μου τροφδοτικο περιμενω να ανακοινωθει ημερομηνια κυκλοφοριας των zen 6 και nova lake για να το παρω. Εκτος αν μεχρι τοτε καει αυτο οποτε σε αυτην την περιπτωση θα το παρω πριν τον επεξεργαστη αλλιως μαζι μετ ον επεξεργαστη.
Μετα απο ερευνα που εχω κανει και αφου μιλησα με εναν συναδελφο στο γραφειο ο οποιος εχει 1200 watt εδω και 5 χρονια λεω να παρω η το RMX 1200 https://www.plaisio.gr/product/anav...-rmx-shift-series-1200-w-80-plus-gold_4152832 η το Tough Power TF 3 https://www.skroutz.gr/s/62950230/t...ypologisti-full-modular-80-plus-titanium.html

Back