Τηλεοπτικές σειρές της προκοπής

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
γιατι ειστε τετχοιοι και δεν γραφετε κατι για τις ιστορικες ή φανταζυ σειρουλες που μ αρεζουν και πρεπει να ψαχνω μονος μου να τις βρισκω? τελος παντων, θα καταγραψω καποιες που ηβρα, οχι για σας τσομπανηδες, αλλά για να μπορω να τις βρισκω πιο ευκολα αργοτερα που θα χω χρονο να τις δω.
η πλακα ειναι οτι εχουν κι οι 2 το rise στον τιτλο. τυχαιο.

1. rise of the raven. αναφερεται στον ουγγρο εθνικο ηρωα Janosh Hunjadi που αντιμετωπισε στην πολιορκια του βελιγραδιου τα τουρκικα στρατευματα λιγο μετα την πτωση της κωνσταντινουπολης.
εχει παιχτει μια σαιζον με 10 επεισοδια, νομιζω στην αυστριακη τηλεοραση. δεν ξερω αν εχει αλλη σεζον, δεν ξερω τους ηθοποιους η τον σκηνοθετη. ξερω οτι το τρειλερ εχει μια ωραια γιουροτζανκιλα που βρισκω πολυ γοητευτικη, και η σειρα αναφερεται σε μια ιστορικη στιγμη που δεν εμφανιζεται συχνα σε οθονες και οπως φαινεται, σεβαστηκαν πραγματακια οπως τις γλωσες των πρωταγωνιστων κι ετσι ακουμε ουγγρικα, σερβικα, τουρκικα στο τρειλερ.
ελπιζω/υποθετω να την βρω σε κακοφημα ιντερνετικα στεκια, μιας και δεν ειναι νετφλιξοματηριαλ.

2. The Pendragon Cycle: Rise of the Merlin. βασιζεται στη σειρα των φανταζυ βιβλιων του Stephen R. Lawhead, που ειναι βασισμενα στον αρθουριαν λετζεντ. κι εδω υποβοσκει μια ψιλοδευτεροσυνη στο τρειλερ, αλλά οκ, εχουμε δει τοσο σκουπιδι, και δεν μας πειραξε ποτέ σε μικρη δοση. η πρωτη σεζον (ελπιζω να χει κι αλλες) αποτελειται απο 7 επεισοδια και ξεκιναει 22/1 στο DailyWire+ και μη με ρωτησεις μπρο τι ν αυτο, γιατι δεν εχω ιδεα. ελπιζω μονο να την βρω εκει που θα βρω και τον χιουντάι η οπως τον λενε.

Ξεκινησα το ΡΙΦΙΦΙ του Τσαφουλια. Δεν εχει διαφημιστει σχεδον καθολου σε σχεση με τις προηγουμενες δουλειες του, οταν επαιζε πχ το 17 κλωστες εβλεπα και κανα αρθρο που να αφορουσε το επεισοδιο. Καλα στα Ετερος Εγω γινονταν χαμος. Αυτο εδω απο την αλλη τιποτα.
Τελος παντων, ειδα μολις τα 2 πρωτα επεισοδια τα οποια χτιζουν το μπακγκραουντ των χαρακτηρων που θα συμμετασχουν στη μεγαλη ληστεια και τις σπαρακτικες ιστοριες τους, που τους ωθησαν στην αποφαση αυτη. Δεν ειναι κακο αλλα ισως λιγο παραπανω επιτηδευμενα μελοδραματικο απο οσο θα επρεπε, γεγονος που γυρναει μπουμερανγκ στην αποδοχη των δεινων των πρωταγωνιστων. Ελπιζω η συνεχεια να εχει λιγη περισσοτερη δραση και ενταση και μολις με το καλο το τελειωσω θα γραψω και τις ολοκληρωμενες εντυπωσεις μου.

Γελάω αυτές τις μέρες με τις θεωρίες που κυκλοφορούν online για ένα ΣΟΥΠΕΡ-ΝΤΟΥΠΕΡ ΓΑΜΑΟΥΑ κρυφό επεισόδιο Stranger Things που και καλά θα σκάσει μέσα στη βδομάδα και θα μας αλλάξει τη ζωή.

Προσωπικά συντάσσομαι με Στέφανο, μια χαρά σαχλογουστόζικη ήταν η τελευταία σεζόν (και το φινάλε), πάνω-κάτω όπως την περιμέναμε, και η τελική σκηνή στο υπόγειο οριακά με συγκίνησε. Και τρύπες είχε, και μπόλικο plot armor, και μετριοκακές ερμηνείες (η Bobby Brown είτε ξέχασε να παίζει είτε δεν μπορεί με τα αλεξίσφαιρα χείλια που έβαλε), και σεναριακές ευκολίες, και μελό σκηνικά, και και και. Αλλά στο τέλος της ημέρας ένα παραμυθάκι βλέπαμε, με μπόλικη (συχνά υπερβολική) 80s νοσταλγία. που είτε θα έμενε στην πρώτη σεζόν και θα τη θυμόμασταν σαν γλυκό, καλοκαιρινό, cult διαμαντάκι, είτε που θα ξεχείλωνε αναπόφευκτα με πρόσθετο lore, χαρακτήρες, προσωπικά δράματα κτλ. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι όλα αυτά τα γύρω-γύρω τα είχαν στο μυαλό τους οι Ντάφερς όταν σκάρωναν την -υπερκλισεδιάρικη μα μερακλίδικη- πιτσιρικοπεριπέτεια της πρώτης σεζόν, οπότε μοιραία κάποια στιγμή προδόθηκαν από το scope και χάθηκε ελαφρώς η μπάλα. Τηρουμένων των αναλογιών, θεωρώ ότι το έκλεισαν αξιοπρεπώς. Έχω περιέργεια να δω πώς θα μοιάζει το επόμενό τους project (εννοώ πέρα από τα spin-offs του ST που στάνταρ θα φάμε στη μάπα) και αν θα παραμείνουν genre/nostalgia merchants ή θα δοκιμάσουν κάτι εντελώς διαφορετικό. Λογικά το πρώτο γιατί το γράψιμό τους ως εκεί μπορεί, νομίζω.

Το εχω αφησει στο πρωτο επεισοδιο της τεταρτης σεζον το stranger things και με οσα διαβαζω τις τελευταιες μερες ειμαι οριακα να κανω ενα ρικαπ και να το ξαναβαλω μπρος. Αλλωστε το *Φολα*ουτ και το ΡΙΦΙΦΙ βγαινουν ανα βδομαδα, οποτε υπαρχει κενο για νταφερς.

Το μόνο σπιν οφ που μας αξίζει είναι Καθηγητής Σπασίκλας και Καραφλός Αετός :p

Πώς να μη γουστάρεις εν τω μεταξύ με Fallout όταν σε ξεκινάει τη σεζόν με σκηνή "one for my baby". (Οι κακές γλώσσες θα πουν ότι εκμεταλεύεται το success της Obsidian, αλλά υγεία).

Έλα στην αγκαλιά μου Μαλαντρουά.

Χθες είδα και το φινάλε και ΕΚΛΑΨΑ ρε, έκλαψα.

Η φασάρα που συνειδητοποιούν ότι θα πεθάνει η Eleven και σκάει το Purple Rain, ντάξει, όποιος έμεινε ασυγκίνητος δεν έχει καρδιά. Και το φινάλε στην υπόγα που κλείνει τον κύκλο με τα νερντάκια να παίζουν Strahd's Possession ή όποιο σχετικό Ravenloft campaign ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΕ, ΡΕΗΒΕΝΛΟΦΤ ΕΜΠΑΙΝΕΣ ΣΕ ΚΛΑΙΓΑΝ ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΛΕΠΤΟ) και κλείνοντας ο Μάικ βλέπει τη νέα γενιά να σηκώνει τον πυρσό, αυτό στάνταρ πιάνει ΚΑΘΕ 35+ σπασίκλα

Ωραίο και το Heroes στους κομιξάδικους τίτλους τέλους, πραγματικά συγχωρούσες τα πάντα. Τα πάντα.

Οι Duffers ήταν να γυρίσουν την τηλεοπτική μεταφορά του επικού Talisman που τους ταιριάζει γάντι, αλλά δυστυχώς το πρότζεκτ ακυρώθηκε. Τα αναπόφευκτα σπινόφς του ST θα είναι ανατριχιαστικά απαράδεκτα αλλά όπως και να 'χει, αποτελούν πλέον αναπόσπαστο μέρος της σύγχρονης ποπ κουλτούρας.

Last edited:
Στην αρχή θεώρησα ότι θα είναι σαχλαμάρα, κυρίως λόγω καστ. Τελικά το έβαλα επειδή δεν είχα με τι να περάσω την ώρα μου ένα βράδυ κι αρρώστησα.

Δυστυχώς όμως με έκανε να αναπολήσω ακόμη περισσότερο το DnD, οπότε άρχισα να χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο με σκοπό να πάθω διασχιστική διαταραχή και να παίξω μόνος μου.

Last edited:
Δεν έτυχε να ασχοληθώ ποτέ, δεν ήξερα καν κάποιον που να παίζει όπως μεγάλωνα, απο ταινίες και σειρές ήρθα σε επαφή. Τώρα έχω δει ότι υπάρχει ένα μαγαζί δίπλα στο σπίτι μου (Gameinn Piraeus · Ipsilάntou 174-176, Pireas 185 35, Griechenland) αλλά με πιάνουν οι ντροπές.

Eίδα το θάμπνεηλ, λέω, τί θέλουν αυτοί οι γέροι με τα Τι Εν Τι, αυτά είναι ημών των νέων και ώπ χέπ, 1982, μμμμ, νννννόχι.

Κάπως στεναχωρέθηκα και γύρισα στο καθωσπρέπει Κούκλ Σιτ της δουλειάς.

@munkinnousu Άσε τις ντροπές και χώσου. Ειδικά αν κουμπώσεις με 1-2 άτομα θα σου πάρει τα μυαλά η όλη φάση. Θα σου πρότεινα το on-line αλλά όσες φορές προσπάθησα απέτυχε. Οι περισσότεροι είναι τοξικοί μικροτσούτσουνοι που ψάχνουν να το παίξουν ότι δεν έχουν καυλόσπυρα, δεν έχουν συνέπεια στα ραντεβού τους και χαλάνε την φάση με meta gaming και ψειρισμα των αριθμών λες και ο σκοπός είναι να είσαι level 1 demi god.
Επίσης, η 5.5 εκδοχή των κανόνων έχουν κάνει το παιχνίδι ακόμη καλύτερο και προσβάσιμο στον νεοφερμένο. Μην ακούσεις κανέναν γέροντα που θα σου πει για θάκους και ασπίδες.

Το πετάω κι εδώ μιας κι έγινε σχετική κουβέντα, αλλά κυρίως για να ανέβει το ποστ κάουν και για να πάμε τελείως οφτόπικ αν δεν το έχουμε ήδη κάνει.

Φανταστικό το κλείσιμο της σειράρας. Θα μου λείψουν όλοι τους.
Τώρα δυστυχώς θα αρχίσει το άρμεγμα, στο οποίο δεν θα ακολουθήσω προφανώς εκτός εξαιρετικού απροόπτου, αλλά θα έχουμε για πάντα αυτά τα 10 χρόνια και τις 5 φοβερές σεζόν.
🫡
:agkalia:
Έλα στην αγκαλιά μου Μαλαντρουά.

Χθες είδα και το φινάλε και ΕΚΛΑΨΑ ρε, έκλαψα.

Η φασάρα που συνειδητοποιούν ότι θα πεθάνει η Eleven και σκάει το Purple Rain, ντάξει, όποιος έμεινε ασυγκίνητος δεν έχει καρδιά. Και το φινάλε στην υπόγα που κλείνει τον κύκλο με τα νερντάκια να παίζουν Strahd's Possession ή όποιο σχετικό Ravenloft campaign ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΕ, ΡΕΗΒΕΝΛΟΦΤ ΕΜΠΑΙΝΕΣ ΣΕ ΚΛΑΙΓΑΝ ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΛΕΠΤΟ) και κλείνοντας ο Μάικ βλέπει τη νέα γενιά να σηκώνει τον πυρσό, αυτό στάνταρ πιάνει ΚΑΘΕ 35+ σπασίκλα

Ωραίο και το Heroes στους κομιξάδικους τίτλους τέλους, πραγματικά συγχωρούσες τα πάντα. Τα πάντα.

Οι Duffers ήταν να γυρίσουν την τηλεοπτική μεταφορά του επικού Talisman που τους ταιριάζει γάντι, αλλά δυστυχώς το πρότζεκτ ακυρώθηκε. Τα αναπόφευκτα σπινόφς του ST θα είναι ανατριχιαστικά απαράδεκτα αλλά όπως και να 'χει, αποτελούν πλέον αναπόσπαστο μέρος της σύγχρονης ποπ κουλτούρας.
:agkalia:

Ούτε κρύο ούτε ζέστη. Λάτρεψα το Fleabag αλλά δεν ξέρω πως θα κολλήσει το στιλ της Waller- Bridge με αυτό το franchise.

Η Turner από την άλλη είναι μαλωμένη με την υποκριτική.

ΥΓ Craft! Καλό!

Tελειωσα το Samurai Jack!

Πολυ καλη σειρα με ninja και εξωγηινους!! Εχει και τερατα απο την ελληνικη μυθολογια οπως ρομποτ μινωταυρους! Ειναι πολυ καλος samurai πρεπει να τον βαλω στους foot ninja να πολεμησει τιε χελωνες.

Η Turner από την άλλη είναι μαλωμένη με την υποκριτική.

H ερμηνεία της πάντως όταν έκανε τον Έμινεμ ήταν εξαιρετική.

Με είχε σημαδέψει και το παρακάτω, από τις κομμένες σκηνές του γκέημ οφ θρόνους.

Back