Official thread περί adventure games

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Τί είπες τώρα, PISS. Παιχνιδάρα, είχα γράψει για δαύτο την πρώτη χρονιά του Ρεηκουί. Πάω να ρίξω βλέφαρο στη συνέντευξη!

Φαίνεται ότι παράλληλα με το "σοβαρό" Blake Manor, τα λαμόγια της Spooky Doorway ετοίμαζαν και το επόμενο μέρος της τρολερής meta ρετροπιξελούμπας που αγαπήσαμε. Dooley, McQueen, καλωσήρθατε στη wishlist.

Ξεκάθαρη wishlist/day 1 αγορά. Ντούλεϊ-Μακουίν ΛΑΤΡΕΙΕΣ.

Προσδοκούμε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ Easter Egg Blake Manor για να κλείσει ο μέτα-κύκλος. (Στο Blake Manor προφανώς έπαιζε ΧΟΝΤΡΟ easter egg Darkside Detective, με το ανάλογο ατσίβμεντ, βεβαίως βεβαίως)

Έπεσε πρόσφατα στην αντίληψή μου αυτό το -διαφαινόμενο- ματωμένο διαμάντι κι είπα να σας δώσω την ευκαιρία να wishlist-άρετε κι εσείς τώρα που δεν το ξέρουν πολλοί και το street cred ρέει άφθονο. Το εικαστικό έχει κάτι από Hellboy, κάτι από Darkest Dungeon, γενικά μου κάνει φουλ, ας ελπίσουμε να ανταποκρίνεται και το περιεχόμενο.

Ωπ τι έχουμε εδώ

Restoration του αρχικού The Dark Eye. Ενδιαφέρον! Θυμάμαι που το είχα ξεκινήσει πριν πάρα πολλά χρόνια, κάπου κόλλησα; κάποιο bug πέτυχα; δεν θυμάμαι. Το άφησα και πέρασε στη λήθη.

Restoration του αρχικού The Dark Eye. Ενδιαφέρον! Θυμάμαι που το είχα ξεκινήσει πριν πάρα πολλά χρόνια, κάπου κόλλησα; κάποιο bug πέτυχα; δεν θυμάμαι. Το άφησα και πέρασε στη λήθη.
Θυμάμαι ακόμη αμυδρά το PC Master-ικό ρηβιού του Δάσκαλου Τσουρινάκη. Ήταν ψιλο-σάπιο/φουλ τζάνκ, αλλά δημιούργησε μια σχετική αίσθηση στους κύκλους των γκοθαρρωστακίων λόγω θεματολογίας. Δεν το έπαιξα ποτέ, αλλά τα σκρίνσοτς πάντα με γαργάλαγαν.

Eπίσης συμβαίνει κι αυτό που φαίνεται χαζοσυμπαθές :

Θυμάμαι ακόμη αμυδρά το PC Master-ικό ρηβιού του Δάσκαλου Τσουρινάκη.
Εννοείτε ότι θυμάμαι ότι είχε γράψει review. Αλλά δεν θυμάμαι καθόλου τι έγραφε. Πρέπει να βρω το αντίστοιχο τεύχος από την συλλογή μου με τα PCMaster. Ίσως να του είχε αρέσει, αυτό δεν το θυμάμαι. Καλά, σχεδόν όλα τα adventures του άρεσαν. Όπως κι αν έχει πάντα ήθελα να το κάνω ξανά εγκατάσταση και να το τερματίσω. Τώρα θα περιμένω να δω το restoration/remaster ή όπως το ονομάζουν.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ το είχε εγκωμιάσει, οι βαθμολογίες Απατσού ξεκινούσαν από μίνιμουμ 79% εξάλλου. Απ' όσο διάβασα στο preview του PC Gamer, δεν παίζει remastering κανένα, ως και το σάπιο 90'ς aspect ratio θα έχει, απλώς το έκαναν συμβατό με μοντέρνα συστήματα. Όπως και να 'χει, σε μια καλή έκπτωση, φεύγει δαγκωτό για τη συλλογή.

Δε σε σταματά απολύτως τίποτε, αν και ο Collection Chamber μύστης είναι και με τα δυο ποδάρια στη 'γκρίζα' περιοχή όσον αφορά τη νομιμότητα των κυκλοφοριών. Οι εκδότες της 'νέας' βερζιόν πάντως, ανάφεραν πως άλλαξαν τον τίτλο γιατί πλέον το trademark 'Dark Eye' το έχουν οι Γερμανέζοι που φκιάνουν τα παιδικά τα μικιμάο τα Ντάρκενσανγκ τα πώς-τα-λεν.

Αντικειμενικά, το μόνο ζόρι που θα 'χει το παλιό είναι πως θα χρειαστεί λίγες DOSBox αλχημείες για να τρέξει νερό.

αν και ο Collection Chamber μύστης είναι και με τα δυο ποδάρια στη 'γκρίζα' περιοχή όσον αφορά τη νομιμότητα των κυκλοφοριών
Προσωπικά ό,τι έχω κατεβάσει απ' εκεί είναι αυτά που τα έχω και αυθεντικά κι απλά ή δεν έχω drive για δισκέττα ή βαριέμαι να κάνω αλχημείες για να τρέξουν. Παλιά το έκανα, μ' άρεσε να προσπαθώ να τα κάνω να τρέξουν στα σύγχρονα λειτουργικά. Αλλά παλιά είχα και χρόνο να μπιντζάρω μια σειρά μέσα σε μια μέρα.

Πωπω, το θυμάμαι αμυδρά το review του Dark Eye. Νομίζω δεν ήταν από τα adventures που ενθουσίασαν τον Απατσού (ήτοι το 85% όσων παρουσίαζε..) αλλά είχε επαινέσει τη γκροτέσκα διαφορετικότητα και φυσικά τη θεματολογία του.

Ένα άλλο περίεργο adventur-άκι που θυμάμαι από εκείνα τα χρόνια και νομίζω πήγε άπατο, ενώ πλέον χάθηκε (οριστικά?) στις ψηφιακές ομίχλες του χρόνου είναι τούτο εδώ. Το θυμάται/έχει παίξει κανείς;

ΣΤΑΝΤΑΡ από εκείνα που η διαφήμιση και το λογότυπο ήταν πιο συναρπαστικά από το ίδιο το παιχνίδι. Αποτυχημένος κλώνος Myst/7th Guest θαρρώ ήταν.

ΥΓ @Robin Hood Ελεύθερος χρόνος; Μιλάτε με γρίφους κύριε. Πρόκειται μήπως για κανένα από αυτά τα τσλάνγκ της Τζέν Ζ στο Τικτόξ;

Ένα άλλο περίεργο adventur-άκι που θυμάμαι από εκείνα τα χρόνια και νομίζω πήγε άπατο, ενώ πλέον χάθηκε (οριστικά?) στις ψηφιακές ομίχλες του χρόνου είναι τούτο εδώ. Το θυμάται/έχει παίξει κανείς;

Ναι! Το θυμάμαι αλλά δεν το έχω παίξει.

@Borracho Εγώ που είμαι γεννημένος τέλη δεκαετίας του '70 σε ποιά γενιά ανήκω; Ο ελεύθερος χρόνος είναι κάτι αναζητείτε αλλά δεν απογοητεύομαι. Θα βρεθεί.

Last edited:
'77-'85 πιανόμαστε Xennials άπαντες. Τα μπάσταρδα παιδάκια μεταξύ Gen X και Millennials. Δεν χωράμε πουθενά, πουθενά, πουθεννννάααααα.

εδω, εδω, μαλαντρουά!
το εχω και μαλιστα, περιεργως για κεινο τον καιρο, γνησιο.
ηταν μια εποχη που επαιρνα οτι κουλο αντβέντσου υπηρχε απο ενα μαγαζακι - τρυπα στην στουρναρη που εφερνε "περιεργα" γκειμς που δεν εβρισκα πουθενα αλλου. απο κει ειχα παρει και τις καμενιές Golden Gate, Bad Day on the Midway, temujin, pilgrim και άλλα.

θυμαμαι οτι δεν ηταν απλο μυστ κλωουν, αλλά ειχε κατι θεοπαλαβους γριφους και την παραγωγη την ειχε κανει η tribeca, εταιρια του ρομπερτ ντε νιρο, που για καποιο λογο ειχε ξανοιχτει στην αγορα των πισι γκειμς για πρωτη και τελευταια φορα. ειχε και τρομερους γκεστ στο βοις ακτινγκ, αλλά ηταν πολυ κουλο ακομα και για μενα και εκαμα ρεηανινστώ.
δυστυχως το γαματο κουτι σκουπιδώθηκε στην ηλιθια μοναδικη φορα που οι αναγκες χωρου μ εκαναν να πεταξω κουτια γκειμς (ακομα με μουτζωνω), αλλά το cd 99% σε καποιο ντουλαπι θα βολοδερνει ακομα.

edit: το χε καμει σιγουρα ρηβιού ο τσούρι, αλλά δεν θυμαμαι καθολου τι εγραφε. λογικα, του αρεζε... 😄

Last edited:
Λοιπόν, το "9", μαζί με το Cybermage: Darklight Awakening και κάνα δύο-τρία άλλα games, ήταν από τα κουτάτα που πουλούσε ένα μαγαζί που ήταν στην Τζωρτζ, αν θυμάμαι καλά, και είχε τουλάχιστον 7-8 από το καθένα! Κακώς δε πήρα ούτε ένα τότε...

Το συγκεκριμένο μαγαζί θυμάμαι ότι έκανε και ανταλλαγές, τύπου πήγαινες ένα game, το αξιολογούσε, έδινες και κάποιο ποσό και έπαιρνες ένα άλλο. 'Ο,τι ακριβώς έκανε δηλαδή και το Software center με τα κονσολοπαίχνιδα.

Back