Ο Μύθος του 'System Builder' Εν Έτει 2026

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
πραγματικα, η εξελιξη του ανδρός προβληματιζει και στενοχωρεί.
θα αποφανθω περι του θεματος, μεσω της Μούσας του ΝεοΥερσεηανού Ποιητου:

...And I hope when I get old I don't sit around thinking about it
But I probably will
Yeah, just sitting back, trying to recapture
A little of the glory of,
Well, the time slips away and leaves you with nothing, mister
But boring stories of

Glory days....

μαζι θα παραθεσω δοκουμέντο που ποσταρεται καθε 4-5 χρονια για να θυμουνται οι Παλαιοι και να μαθαινουν οι Νέωπαι.
κλεινω με την προτροπη/συμβουλη:

νεε μου, σ εναν κοζμο γεματον μπορατσους του τωρα,
ΓΙΝΕ/ΜΕΙΝΕ ο μπορατσος του Τότε.

DSC01763.JPG

Όλα αλήθεια. #ΠόσοΔυστυχισμένοςΕίμαι #ΜπουχουχούΑστερίξ #ΠροσέξτεΤίΕύχεστεΘαΤοΠάθετε

Όλσο ΜπραΜπρού, θα αποκριθώ με στίχους από το River-Ιστορία-Της-Ζωής-Μου :

Ιs a dream a lie if it don't come true
or is it something worse?

Δεν μπορούσα να φανταστώ. Τώρα στο κουπί. Από τη στιγμή που κάνεις παιδιά τελειώνουν τα eject, emergency exit, ωπ δε μ'αρέσει πάω αλλού, τί μου είπες; ΓΕΙΑ ΣΑΣ. Kαι οι καταστροφές στιβάζονται η μια απάνω στην άλλη.

Αντίβαρο, η ευτυχία και η εμορφάδα των παιδιών, για χάρη της οποίας υπομένεις.

ΟΛΣΟ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΣΙ ΟΦΤΟΠΙΚ; ΠΕΙΤΕ ΓΙΑ ΚΟΥΤΙΑ ΞΑΝΑ ΓΑΜΩΤΟ :D

Last edited:
Δεν είμαι κατά του prebuild, άλλωστε πήρα mac mini πέρσι με την πρώτη ευκαιρία, αλλά γενικά με χαλάει και το αποφεύγω.
Στην περίπτωση του δαγκωμένου μήλου δυστυχώς όχι απλά δεν υπάρχει επιλογή, ούτε καν ram/disk δεν μπορείς να αλλάξεις/αναβαθμίσεις, αλλά blame microslop για αυτό.

Για το σπίτι ή την κυρά πάντως δεν θα αγόραζα εύκολα έτοιμο εκτός αν ήθελε συγκεκριμένα laptop, πολλά πράγματα που τα έκανα αντρίκια έχουν πάρει τον πούλο γιατί κουράστηκα και δεν έχω να αποδείξω σε κανέναν τίποτα, αλλά το PC building δεν είναι μαγκιά είναι αυτοταπείνωση, είναι η χαρά και το μεράκι του αρχαίου νέρντουλα που άρχισε να το σκαλίζει μόνος του το πρώτο PC μόλις τελείωσε η εγγύηση και που έστησε το δεύτερο με μεράκι και το PCmaster στο χέρι.

Εδώ να βάλω νέο δίσκο και ένα καθάρισμα άνοιξα να κάνω στο "gaming" RIG στο σπίτι και χάρηκα όπως χαίρετε ο μικρός μόλις δει παιδική χαρά. Και ακριβότερο να βγαίνει το custom build (νομίζω αν δεν είμαστε εκεί, θα φτάσουμε μέχρι το τέλος του έτους Dell/apple έχουν στοκάρει μνήμες και μπορούν να δίνουν φθηνότερα στο prebuild) πάλι θα το κυνηγήσω για την χαρά του μαστροχαλαστή.

Όλα αλήθεια. #ΠόσοΔυστυχισμένοςΕίμαι #ΜπουχουχούΑστερίξ #ΠροσέξτεΤίΕύχεστεΘαΤοΠάθετε

Όλσο ΜπραΜπρού, θα αποκριθώ με στίχους από το River-Ιστορία-Της-Ζωής-Μου :

Ιs a dream a lie if it don't come true
or is it something worse?

Δεν μπορούσα να φανταστώ. Τώρα στο κουπί. Από τη στιγμή που κάνεις παιδιά τελειώνουν τα eject, emergency exit, ωπ δε μ'αρέσει πάω αλλού, τί μου είπες; ΓΕΙΑ ΣΑΣ. Kαι οι καταστροφές στιβάζονται η μια απάνω στην άλλη.

Αντίβαρο, η ευτυχία και η εμορφάδα των παιδιών, για χάρη της οποίας υπομένεις.

ΟΛΣΟ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΣΙ ΟΦΤΟΠΙΚ; ΠΕΙΤΕ ΓΙΑ ΚΟΥΤΙΑ ΞΑΝΑ ΓΑΜΩΤΟ :D
Να πουμε για κουτια . Το δικο μου κουτι το Aero cool 800 αν και του 2015 χωραει ακομα ολες τις καρτες γραφικων Aero-800 - AeroCool
και ανεμιστηρακια επεξερφαστη και μητρικες. NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti Specs
που σημαινει οτι αν θελω παιρνω σηεμρα 9950χd 64 gb 8000mhz και RTX 5070TI και θα χωρεσουν ολακ κανονικα.
Και 0 nova lake που θα παρω που θα ειναι καλυτερος απο ολους τους ryzen 9000 θα μπει κανονικα σε αυτο το κουτι χωρις κανενα προβλημα.

...εε....δηλαδη ειλικρινα θέλει συζήτηση το "pre build έναντι του θα κάτσω κ θα το φτιάξω μόνος μου???"...
χαλάλι όλες οι ώρες που ξοδεύτηκαν ...:coffee::coffee:....
μόνο τα 8bit k h amiga ηταν ετοιμα αναγκαστικα...αντε κ το πρώτο pc...
μετα το ευαγγέλιο για να φτιάξεις μηχάνημα δεν ήταν το pcmaster...ήταν το ram...
κ έκτοτε σταθερά δεν παρεκλίναμε ποτέ!!
:):)

Είχε ωραία συγκριτικά και πρωτοπόρο σε πίνακες/οδηγούς αγοράς το RAM.

Σήμερα, είναι πιο απλά τα πράγματα όσον αφορά την πληροφορία.

Αυτή την στιγμή, δεν είναι μόνο ο χρόνος/παντόφλα/κρεββατομουρμούρα το πρόβλημα, είναι και το ότι RAM, GPU και σκληροί δίσκοι έχουν πάρει την ανιούσα. Σε σημείο που ο κόσμος να μην χτίζει ή αγοράζει σύστημα, και να πηγαίνουν για φούντο πολλοί κατασκευαστές. Ετοιμάζει και σχετικό βίντεο ο Τεκ Τζίζους.

...ενώ οι system builders που αγοράζουν χονδρική, έχουν ήδη λοκάρει χαμηλότερες τιμές για RAM και σκληρούς από χρόνια και έτσι μπορούν αυτή τη στιγμή να σου προσφέρουν το έτοιμο σύστημα πολύ οικονομικότερα από το να αγόραζες ένα-ένα τα ΙΔΙΑ κομμάτια. Είναι μια πραγματικότητα της αγοράς που όποιος επιλέξει να αγνοήσει με τα σημερινά δεδομένα, απλά θα πληρώσει καπέλο στο χόμπι του. Είναι πλήρης αντιστροφή της παλαιότερης ισχύουσας κατάστασης, όπου ΟΝΤΩΣ ο νέρντουλας builder γλίτωνε χρήματα και ευχαριστιόταν.

Τώρα πληρώνεις παραπάνω και κάνεις και τη δουλειά μόνος σου.

Χόμπι αυστηρά και μόνο για ζωντανούς πλέον.

Back