By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.
SignUp Now!Manufacturer | Home Console sales | Handheld Console Sales | Total Sales |
---|---|---|---|
Nintendo | 318 M | 430 M | 754 M |
Sony | 445 M | 90 M | 535 M |
Microsoft | 149 M | - | 149 M |
Sega | 64-67 M | 14 M | 81 M |
Atari | 31 M | 1 M | 32 M |
Hudson Soft/NEC | 10 M | - | 10 M |
Bandai | - | 3.5 M | 3.5 M |
Αυτό το κόκκινο είναι ότι τα έχει γαμήσει όλα στο video gaming![]()
Η Nintendo έχει περισσότερες πωλήσεις από όσες Sony και Microsoft μαζί.
Estimated Total Console Sales by Manufacturer (1970-2020)
Manufacturer Home Console sales Handheld Console Sales Total Sales Nintendo 318 M 430 M 754 M Sony 445 M 90 M 535 M Microsoft 149 M - 149 M Sega 64-67 M 14 M 81 M Atari 31 M 1 M 32 M Hudson Soft/NEC 10 M - 10 M Bandai - 3.5 M 3.5 M
![]()
50 Years of Gaming History, by Revenue Stream (1970-2020)
Visualizing 50 years of gaming history, from the first wave of arcades and home consoles to a tsunami of mobile gaming.www.visualcapitalist.com
μπα απλά είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα η nintendo, και κάπου εδώ να θυμηθούμε το φιάσκο του SNES CD που έκανε την Sony να μπει στο παιχνίδι.Το switch ως τι το μετράει, home ή handheld? Γιατί μου κάνει εντύπωση η τόσο μεγάλη διαφορά της Sony με την Nintendo στις home consoles.
![]()
Η Nintendo έχει περισσότερες πωλήσεις από όσες Sony και Microsoft μαζί.
Estimated Total Console Sales by Manufacturer (1970-2020)
Manufacturer Home Console sales Handheld Console Sales Total Sales Nintendo 318 M 430 M 754 M Sony 445 M 90 M 535 M Microsoft 149 M - 149 M Sega 64-67 M 14 M 81 M Atari 31 M 1 M 32 M Hudson Soft/NEC 10 M - 10 M Bandai - 3.5 M 3.5 M
![]()
50 Years of Gaming History, by Revenue Stream (1970-2020)
Visualizing 50 years of gaming history, from the first wave of arcades and home consoles to a tsunami of mobile gaming.www.visualcapitalist.com
Δεν το αναφέρω για το handheld αλλά σαν οικονομικό αντίκτυπο στο video gaming γενικότερα.Εκανε μεγάλη ζημιά στο handheld gaming θεωρώ. Πριν έπαιζα psp & DS τουλάχιστον. Τώρα όχι. Είναι αυτό το τρυπάκι να μπορείς να παίζεις όπου και να'σαι, χωρίς να σε παίρνουν και χαμπάρι τις περισσότερες φορές
Πολλά μπορούν να γραφτούν με βάση αυτό το γράφημα. Όπως γιατί αποφάσισε η blizzard να ανακοινώσει diablo σε κινητά. Ή ότι το pc gaming ποτέ δεν πέθαινε και κανένα στημ δεν το έσωσε που ήρθε και μας κατσικώθηκε ετσιθελικά.
Μπορεί το εγχείρημα να είναι αδύνατο αλλά σίγουρα μιλάει στην καρδιά όλων των rpg fans
![]()
The impossible quest to finish every CRPG in chronological order
Over a decade ago, Chester Bolingbroke set himself a mission that will never end.www.pcgamer.com
Αυτό. Το Steam συνείσφερε σημαντικά ώστε να ενισχυθούν τα SP games στο pc, σε μια εποχή που η συντριπτική πλειοψηφία κερδών ήταν κυρίως από MMO και στη συνέχεια από MOBA. Πολύ σημαντικό και οι προσφορές που είχε για τη μείωση της πειρατείας που λες, ξέρω άτομα που σταμάτησαν να κατεβάζουν πειρατικά καθώς πλέον οι τιμές δεν αποτελούσαν βραχνά.Αυτά που έκανε το Steam κατά την άποψή μου ήταν: α) Να δώσει (σε ορολογία RTS) ένα rally point στους developers που ήταν αποκλεισμένοι από τις άλλες αγορές (retail, console), β) να "ανοίξει" την αγορά μέσω της σχεδόν παγκόσμιας παρουσίας του, γ) να δημιουργήσει μια κουλτούρα αγοράς παιχνιδιών που μείωσε την πειρατεία και δ) να κυριαρχήσει στην αγορά έναντι πολύ χειρότερων λύσεων όπως το Games For Windows Live και ο EA downloader.
Δεν έχω νούμερα, αλλά είμαι σίγουρος πως τα τορρενταδικα και τα νούμερα που πιθανολογώ ότι έχουν διαφωνούν με αυτό.ναι η αλήθεια είναι ότι το digital distribution έφερε πολύ κόσμο από την πειρατεία στα νόμιμα αγορασμένα
Αυτό που λες βέβαια, δεν συμφωνεί καθόλου με το παραπάνω γράφημα. Το παραπάνω γράφημα λοιπόν δείχνει σχεδόν σταθερή τροχιά για το pc gaming και πριν το στημ και μετά από αυτό. Επομένως από πού βγάζεις αυτό το συμπέρασμα?Έτσι ακριβώς. Νομίζω ότι μια δίκαιη αποτίμηση της συμβολής του Steam στη σημερινή εικόνα του PC gaming θα ήταν ότι ισχυροποίησε τους PC developers και κατέστησε την αγορά του PC ελκυστική σε publishers και developers που είχαν ως κύρια ή αποκλειστική στόχευση τις κονσόλες. Σε ένα εναλλακτικό σύμπαν που το Steam δεν υπήρξε ποτέ πιστεύω ότι δεν θα βλέπαμε ούτε cRPGs του μεγέθους του Baldur's Gate 3 ούτε πρώην κονσολοdevelopers όπως η From Software να έχουν πλέον το PC ως προτεραιότητα.