OK yes, OK yes, Πάει η Ελλάδα για Εκλογές...

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Μπήκα να διαβάσω τα σχόλια, ευτυχώς που έχω κρύψει τα ψαλίδια στο γραφείο μην βγάλω τα μάτια μου. Circular logic εντελώς...

Μπήκα να διαβάσω τα σχόλια, ευτυχώς που έχω κρύψει τα ψαλίδια στο γραφείο μην βγάλω τα μάτια μου. Circular logic εντελώς...
ε τα θέλει το κωλί σου να πούμε... βασικός κανόνας ψυχικής υγιεινής, δεν διαβάζουμε σχόλια σε fb/twitter

ε τα θέλει το κωλί σου να πούμε... βασικός κανόνας ψυχικής υγιεινής, δεν διαβάζουμε σχόλια σε fb/twitter

'Ετσι δεν έχει πλάκα όμως.

'Ετσι δεν έχει πλάκα όμως.
έτσι σε κλειδώνει το σύστημα στα ψυχοφάρμακα, πρώτα έχει πλάκα, μετά θες να βγάλεις τα μάτια σου, μετά σκέφτεσαι τα παιδάκια σου και το ρίχνεις στα ψυχοφάρμακα :p

Πολιτικός Πολιτισμός

353829382_1446572136155717_7503718856683313515_n.jpg

Νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ρε τζίς, για ξηγάτε λίγο...γιατί διαφωνείτε με την άποψη πως όποιος ΔΕΝ ψηφίζει ενώ δεν υφίσταται ζήτημα ανωτέρας βίας -πραγματικής, όχι έχω να φορτώσω τη Βασούλα και μετά να δω σαράνταοκτω επεισόδια Δε Μπόιζ- δεν δικαιούται και να παραπονιέται για την κατάσταση του τόπου;

Στα χαρτιά, δημοκρατία έχουμε, η ευκαιρία να εκφράσεις την άποψή σου για την πολιτική ηγεσία, σου δίνεται στις εκλογές. Κι ας είναι τα πάντα στημένα. Αν δεν πάω εγώ, αν δεν πας εσύ, αν δεν πάει ο παρακάτω με τη λογική 'Ε μεγάλε, στημένα είναι', μόνο οι πελάτες και οι μισθωτοί των κομμάτων θα μείνουν να ψηφίζουν.

ΥΓ Αν κάποιος είναι οργανωμένος σε αντάρτικο πόλης και ξηγιέται λεβέντικα, τότε προφανώς, πάσο. Απορρίπτει την κωμωδία αλλά κάνει κάτι γι'αυτό. Είμαι ευαίσθητος πάνω σ'αυτό το θέμα, γιατί μεγάλωσα με άπειρους άεργους καριέρας που μια ζωή κρύβονταν πίσω από διάφορες έτσι φανφαρόζικες 'ρητορικές' του κώλου. Στην ουσία, βαριόντουσαν και τα κάνανε κρεμαστάρια. Αυτό το πράμα δηλαδή που σαπίζεις όλη μέρα Νέτφλιξ και το βράδυ μπαίνεις για να ποστάρεις εκλογικά μήμς και να 'τοποθετηθείς', είναι για κλωτσιές.

Βλέπω μπροστά μου υπέρβαρους ανταφεύγα μπαφιάδες δηλαδή και μου ανάβουν τα λαμπάκια.

Last edited:
Ρε τζίς, για ξηγάτε λίγο...γιατί διαφωνείτε με την άποψη πως όποιος ΔΕΝ ψηφίζει ενώ δεν υφίσταται ζήτημα ανωτέρας βίας -πραγματικής, όχι έχω να φορτώσω τη Βασούλα και μετά να δω σαράνταοκτω επεισόδια Δε Μπόιζ- δεν δικαιούται και να παραπονιέται για την κατάσταση του τόπου;

Στα χαρτιά, δημοκρατία έχουμε, η ευκαιρία να εκφράσεις την άποψή σου για την πολιτική ηγεσία, σου δίνεται στις εκλογές. Κι ας είναι τα πάντα στημένα. Αν δεν πάω εγώ, αν δεν πας εσύ, αν δεν πάει ο παρακάτω με τη λογική 'Ε μεγάλε, στημένα είναι', μόνο οι πελάτες και οι μισθωτοί των κομμάτων θα μείνουν να ψηφίζουν.

ΥΓ Αν κάποιος είναι οργανωμένος σε αντάρτικο πόλης και ξηγιέται λεβέντικα, τότε προφανώς, πάσο. Απορρίπτει την κωμωδία αλλά κάνει κάτι γι'αυτό. Είμαι ευαίσθητος πάνω σ'αυτό το θέμα, γιατί μεγάλωσα με άπειρους άεργους καριέρας που μια ζωή κρύβονταν πίσω από διάφορες έτσι φανφαρόζικες 'ρητορικές' του κώλου. Στην ουσία, βαριόντουσαν και τα κάνανε κρεμαστάρια. Αυτό το πράμα δηλαδή που σαπίζεις όλη μέρα Νέτφλιξ και το βράδυ μπαίνεις για να ποστάρεις εκλογικά μήμς και να 'τοποθετηθείς', είναι για κλωτσιές.

Βλέπω μπροστά μου υπέρβαρους ανταφεύγα μπαφιάδες δηλαδή και μου ανάβουν τα λαμπάκια.
Προσωπικά διαφωνώ με την εκτίμηση ότι είναι εύκολο να πάρεις άδεια στη σαιζόν για να πας να ψηφίσεις. Ίσως είναι πιο εύκολο να πάρεις άδεια από το Λόχο για να παραστείς στην πορεία Πολυτεχνείου ένστολος.

Προσωπικά διαφωνώ με την εκτίμηση ότι είναι εύκολο να πάρεις άδεια στη σαιζόν για να πας να ψηφίσεις. Ίσως είναι πιο εύκολο να πάρεις άδεια από το Λόχο για να παραστείς στην πορεία Πολυτεχνείου ένστολος.
Και εγώ για τον ίδιο λόγο που αναφέρει ο Βόρειος διαφώνησα. Έχοντας δουλέψει σε τουριστικά πόστα, ξεκινάς μέσα Μαιου (τότε, είχαμε Πασοκ ακόμα) και σταμάταγες μέσα Σεπτέμβρη. Η μόνη άδεια ήταν για να πας τουαλέτα (και αυτή όχι πάντα).
Υπάρχει τεράστια έλλειψη σε προσωπικό για να σε "χάσει" ακόμα και για μερικές ώρες μόνο.

Νομίζω πως απάντησες μόνος σου, αγαπητέ Βορράκιε. Έχουμε δημοκρατία στα χαρτιά και είναι όλα στημένα. Αυτά αρκούν ώστε η botίσια λογική μου να μου υποδείξει να μην πάω να ψηφίσω. Επίσης, θεωρώ τουλάχιστον υποκριτικό να ψηφίσω ένα άσχετο κόμμα (π.χ. ένα από αυτά που τα ξέρει μόνο ο ιδρυτής τους) μόνο και μόνο για να πω ότι έτσι "χτυπάω" το κυβερνόν κόμμα. Δεν με καλύπτει αυτή η λογική.

ΟΚ, θα μου πεις, το μόνο "όπλο" που έχουμε είναι οι εκλογές. Αλλά πώς να αμυνθείς (για επανάσταση ούτε λόγος) με ένα "νεροπίστολο"; Στις μέρες μας, νιώθω πως η παρουσία μας στις εκλογές είναι καθαρά θέμα ψυχολογίας: ψηφίζοντας, νομίζεις ότι έχεις (έστω και για λίγο) τη δύναμη να αλλάξεις κάτι, ότι έχεις δυνατότητα επιλογής. Εγώ το θεωρώ ψευδαίσθηση, άλλοι όχι και here's the catch: τελικά, είσαι αναγκασμένος να υποστείς την κάθε μ@λ@κί@ που θα σου σκάσει μέσα στην επόμενη 4ετία επειδή "εσύ το επέλεξες", "ο λαός μίλησε" κ.ο.κ.

Έχω βαρεθεί να πρέπει να πηγαίνω και να ψηφίζω το λιγότερο χειρότερο κόμμα. Δεν αντέχω πια αυτή τη λογική. Δεν θέλω να ζω σε μια λιγότερο χειρότερη χώρα, αλλά σε μια κανονική χώρα.

Όλα αυτά τα γράφω με αγάπη και σεβασμό προς όσους πιστεύουν στον θεσμό και ψηφίζουν, αλλά και πόνο για όλους όσους αποφάσισαν συνειδητά να μην ψηφίσουν λόγω των παραπάνω προβληματισμών (και όχι επειδή βαριούνταν ή προτίμησαν να πάνε παραλία).

Αλήθεια σάς το λέω, θα προτιμούσα να πάω να ψηφίσω αβίαστα, χωρίς πολύ σκέψη και θα ήθελα πολύ να με πείσετε ώστε να συμμετάσχω κι εγώ στις επόμενες εκλογές. Το ερώτημα είναι: θα αλλάξει κάτι;...

Ασχετο, πόσοι είστε μόνιμα εκτός Ελλάδας;

Στο ερωτημα του Bot, σαφως και θα αλλαξει. Η επομενη 4ετια Κουλη θα μας σπρωξει ακομα πιο βαθυα στα σκατα. Θεωρητικα μπορει να ανοιξει κουβεντα για απαγορευση εκτρωσεων, για παραπανω σταυροκοπημα στα σχολεια μεγαλυτερη δυσκολια απαλλαγης απο τα θρησκευτικα κλπ.

Δυνητικα θα μπορεσει να προτεινει υποψηφια προς αναθεωρηση αρθρα του Συνταγματος απο την επομενη βουλη με τη στηριξη του υπολοιπου ακροδεξιοτ συφερτου.

Γενικα, απο τη στιγμη που οι "απεναντι" εχουν ενιαιο μετωπο, η μη συμμετοχη σημαινει απλα οτι χανεις το παιχνιδι στα χαρτια. Γενικα οι εκλογες δεν ειναι εκει για να εκφρασουμε τις πολιτικες μας ανησυχιες ή διαφωνιες. Ειναι εκει για να βγουν 300 απο το ποσοστο των εγκυρων.

Ακριβως επειδη δεν ειμαστε σε επαναστατικη διαθεση, ουτε προβλεπεται κατι τετοιο στο μελλον, παιζουμε με οτι εχουμε.

Το αν είναι στημένες οι εκλογές δεν πιστεύω πως μπορεί κάποιος να το αποδείξει. Το μόνον σίγουρο είναι πως δεν δίνεται βήμα στον απλό πολίτη να πει την γνώμη του χωρίς να καννιβαληθει από τα ΜΜΕ και (πλέον και) τα τρολλ στα Σοσιαλ. Και αυτό ισχύει για όλα τα κανάλια είτε της μιας είτε της άλλης παράταξης.

Την καλύτερη δουλειά θαρρώ έκανε το the press project, που αν κ αριστεριζον μέσο, κάλεσε ακόμη και δεξιά κόμματα χωρίς να ασκεί συκοφαντίες με σκοπό την πόλωση.

Το ερώτημα είναι: θα αλλάξει κάτι;...

Αν στις επόμενες εκλογές, βγεί με 90% είτε ΚΚΕ είτε Σπαρτιάτες, θα αλλάξουν πολλά. Όσοι θέλουν ΚΚΕ θα πάνε στις κάλπες, όσοι θέλουν Σπαρτιάτες θα πάνε στις κάλπες, όσοι δεν θέλουν ΚΚΕ, θα πάνε στις κάλπες, όσοι δεν θέλουν Σπαρτιάτες, δεν είμαι τόσο σίγουρος, και αν έχω δίκιο, αυτό είναι πρόβλημα.

Εγώ είμαι γκασταρμπάιτερ από ανάγκη. Μακάρι να μπορούσα να ζήσω με αξιοπρέπεια και ασφάλεια την οικογένειά μου στην Ελλάδα.

Αν μου έλεγες να γυρίσω στη Μιναρούπολη, να δουλεύω καθηγητής Ιστορίας σε ένα Γυμνάσιο/Λύκειο και να μεγαλώνουν τα ανθρωπάκια μου στη γλυκιά, αιώνια καλοκαιρινή ρασθώνη της επαρχίας, θα το έκανα δίχως δεύτερη σκέψη. Ξέρω όμως, πως αν μεγαλώσουν στο Κουλιστάν, θα παρακαλάνε να δουλέψουν γκαρσόνια στα 50. Όσο περισσότερα προσόντα έχουν, τόσο θα αυξάνονται και οι πιθανότητές τους για χρόνια ανεργία. Οπότε πικρό ψωμί και χαρούμενα γκρέμλινς. Αντέχω.

@Dim Gian Bot Διαφωνώ, αλλά μεγάλοι άνθρωποι είμαστε, δεν θα σου αλλάξω μυαλό στα γεράματα.

Τώρα αναφορικά με το πόσο κολασμένη μπορεί να είναι η σαιζόν, ομολογώ πως καθώς δεν έχω δουλέψει ο ίδιος και όποιες διηγήσεις έχω ακούσει είναι δεύτερο χέρι, πως πραγματικά μπορεί να υπάρχουν σκηνικά σαν αυτά που περιγράψατε, δεν έπρεπε να είμαι απόλυτος. Από προσωπική εμπειρία σε καταραμένες ποδαροδουλειές του κέντρου πάντως, συνήθως υπήρχαν τρόποι να ξεγλιστρήσεις για μια ώρα σε έκτακτες περιστάσεις.

Να θυμάστε όμως πως η απάθεια είναι αυτή που τελικά επιτρέπει το θρίαμβο της ακροδεξιάς. Αν μια μέρα ξυπνήσετε και οι εκτρώσεις απαγορεύονται, ο Χριστούλης ΣΩΖΕΙ και οι μπούζντηδες εγκτελούνται στα πέντε μέτρα γιατί Α-ΛΑΣ, Α-ΛΑΣ -δείτε λίγο τί συμβαίνει ήδη σε Αμερική και Πολωνία, μας έρχονται κι εδώ- μην αναρωτηθείτε 'γιατί'.

Και εγώ για τον ίδιο λόγο με τον Northlander πρόσφερα το X μου, απλά να προσθέσω κάτι.

Ακόμα και να δεχτώ ότι θα πάει κάποιος να ζητήσει άδεια εκλογών και ο εργοδότης του δεν θα του την δώσει μαζί με την απόλυση (πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι δεν θα είναι ένας αυτός που θα πρέπει να λείψει για 2-3 μέρες, αλλά, πιθανότατα, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του προσωπικού του ξενοδοχείου, εστιατορίου κοκ), το κόστος στον εργαζόμενο για να ταξιδέψει προς τον τόπο που ψηφίζει και μετά να επιστρέψει στην εργασία του είναι δυσβάσταχτο, ειδικά σε καλοκαιρινή περίοδο και μάλιστα σε κλάδο, μεγάλο κομμάτι του οποίου συνηθίζει να αποταμιεύει την περίοδο εργασίας του γιατί το χειμώνα κάθεται.

Λύσεις υπάρχουν και προτάσεις είχαν γίνει γιατί από μήνες φαινόταν ότι θα πάμε σε τέτοια ποσοστά αποχής, αλλά μάλλον είμαστε καλύτερα με αυτή.

Λύση υπάρχει, αλλά ενδεχομένως δεν συμφέρει την κυβέρνηση να την εφαρμόσει. Εδώ κατόρθωσαν να κάνουν εμάς τους γκασταρμπάιτερ να ψηφίζουμε από το εξωτερικό, δεν μπορούν να σε βάλουν να ψηφίσεις στο δήμο σου από νησί; Αστεία πράγματα.

Να μη μιλήσουμε για το ενδεχόμενο ηλεκτρονικής ψήφου που ενδεχομένως θα προέτρεπε μεγάλο μέρος των απεχόντων να μπει σε διαδικασία ψήφου. Ξέρει τί κάνει ο Κούλης, μόνο στα εύκολα και τ'ασφαλή.

Εδώ κατόρθωσαν να κάνουν εμάς τους γκασταρμπάιτερ να ψηφίζουμε από το εξωτερικό
Είχε και αυτό το κουλα του από όσο είχα διαβάσει. Βέβαια δεν έδωσα πολύ βάση ώστε να τσεκαρω αν ισχύει η όχι αλλά είχα διαβάσει ότι τους Έλληνες της Αλβανίας τους έστελναν Βουλγαρία να ψηφίσουν.

Το αν είναι στημένες οι εκλογές δεν πιστεύω πως μπορεί κάποιος να το αποδείξει.

Δεν είναι, έχω υπάρξει δικαστικός αντιπρόσωπος σε αρκετές εκλογές και δεν υπήρξε καμία περίπτωση που τα ψηφοδέλτια όπως τα μέτρησα και τα κατέγραψα να ήταν διαφορετικά με τα επίσημα αποτελέσματα. Πριν κλείσουν οι κάλπες το κάθε άτομο που ψηφίζει καταγράφεται ατομικά. Μόλις κλείσουν οι κάλπες, το κάθε ψηφοδέλτιο ανοίγεται ενώπιον των αντιπροσώπων των κομμάτων και καταγράφεται ως έγκυρο, άκυρο κλπ ενώ αν κάποιος διαφωνεί μπορεί να κάνει ένσταση. Τα τελικά αποτελέσματα καταγράφονται σε ειδικό βιβλίο και παραδίδονται στο τοπικό Πρωτοδικείο ενώ μεταδίδονται και ηλεκτρονικά στην εταιρία που παρουσιάζει τα αποτελέσματα ψηφιακά.

Η οποία συζήτηση περί πιθανής αλλοίωσης της λαϊκής βούλησης κατά τη γνώμη μου πρέπει να εστιάζεται στον ρόλο των ΜΜΕ και σε πιθανή ανακολουθία μεταξύ προγραμματικών δηλώσεων των κομμάτων και της πολιτικής που τελικά εφαρμόζεται μετά τις εκλογές. Και η προσωπική μου πρόταση σε όλους είναι να ψηφίζουν διότι όπως φάνηκε από τις εκλογές την περίοδο των πρώτων μνημονίων και του δημοψηφίσματος, τα πολιτικά δεδομένα μπορούν όντως να αλλάξουν εάν ο κόσμος το αποφασίσει.

Back