Προτάσεις για ταινία

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Εμένα μου φαίνεται παράξενο πάντως που κόπηκε το "πάμε σινεμά με τους φίλους" ως έξοδος, δηλαδή ξέρω εγώ πηγαίναμε τα λέγαμε, βλέπαμε την ταινία, βγαίναμε αράζαμε, σχολιάζαμε την ταινία. Τώρα δηλαδή τι άλλαξε; έγιναν όλοι introverts ξαφνικά;

Όχι απαραίτητα, έχουν όμως μεγάλο πλούτο επιλογών όσον αφορά στα media και απείρως καλύτερη ποιότητα στο home entertainment. Κάτι ανάλογο δεν έγινε και στο gaming με τα arcades; Μέχρι τα μέσα, άντε τέλη των 90s πήγαινες στα ηλεκτρονικά για να παίξεις games που ήταν τρεις κλάσεις πάνω σε γραφικά, με ολόκληρες καμπίνες κλπ. Μόλις οι home πλατφόρμες έπιασαν το επίπεδο του "good enough" τα arcades παρήκμασαν.

Όχι απαραίτητα, έχουν όμως μεγάλο πλούτο επιλογών όσον αφορά στα media και απείρως καλύτερη ποιότητα στο home entertainment. Κάτι ανάλογο δεν έγινε και στο gaming με τα arcades; Μέχρι τα μέσα, άντε τέλη των 90s πήγαινες στα ηλεκτρονικά για να παίξεις games που ήταν τρεις κλάσεις πάνω σε γραφικά, με ολόκληρες καμπίνες κλπ. Μόλις οι home πλατφόρμες έπιασαν το επίπεδο του "good enough" τα arcades παρήκμασαν.
εγώ θυμάμαι είχαμε όλοι DSL και καλό PC σπίτι αλλά και πάλι μαζευόμασταν στο netcafe για το socializing πάντως.
Τώρα πάνε μόνο για καφέ και κάθονται με το κινητό και δεν μιλάνε; Τι κάνουν; Απορώ.

Μόλις οι home πλατφόρμες έπιασαν το επίπεδο του "good enough" τα arcades παρήκμασαν.
Βασικά, μόλις βγήκε ο νόμος όπου τσουβάλιαζε όλα τα μαγαζιά στην κατηγορία "καζίνο/φρουτάκια", έκλεισαν όλες οι αίθουσες arcade. Λαϊκό προσκύνημα γινόταν και το ίδιο θα γινει και σήμερα εαν άνοιγαν ξανά.

και το ίδιο θα γινει και σήμερα εαν άνοιγαν ξανά.
Αυτό το λεω καθώς η εικόνα που έχω από ότι παιδότοπο/αίθουσα σε τουριστικά και μη σημεία, είναι ορδές από πιτσιρίκια να ταϊζουν με μονόευρα τα μηχανάκια και να παίζουν "χαζομαρούλες" από άποψη γραφικών. Φαντάζομαι ότι εαν σκάσουν σοβαρά arcade games, θα γίνει παταγος.

Βασικά, μόλις βγήκε ο νόμος όπου τσουβάλιαζε όλα τα μαγαζιά στην κατηγορία "καζίνο/φρουτάκια", έκλεισαν όλες οι αίθουσες arcade. Λαϊκό προσκύνημα γινόταν και το ίδιο θα γινει και σήμερα εαν άνοιγαν ξανά.

Δεν το πιστεύω, ακόμη κι αν υπήρχαν ειδικές συνθήκες στην Ελλάδα το φαινόμενο είναι παγκόσμιο.

Δεν το πιστεύω, ακόμη κι αν υπήρχαν ειδικές συνθήκες στην Ελλάδα το φαινόμενο είναι παγκόσμιο.
μετά το stranger things εγώ νομίζω μπορούν να κάνουν comeback άμα θέλουν.
Είδα εδώ παραδίπλα ένα μαγαζί που ανοίγει με κάτι ραλιέρες... χμ... δεν ξέρω περί τίνος πρόκειται αλλά θα τσεκάρω

Στην Ελλάδα πάντως τα σκότωσε ο Νόμος 3037/2002. Μια χαρά είχαμε και Diablo και Starcraft και τα πάντα όλα FPS τότε και καιγόμασταν στο PC αλλά δεν ήταν άμεσος ανταγωνιστής των arcade καθώς τα παιχνίδια και η εμπειρία εθισμού ήταν εντελώς διαφορετικά.

Καλή τύχη να ξεκολλήσεις το πιτσιρίκι από το Φορνάη και Πάμπγγκκ για να δει Warriors of Fate και Last Blade...

Επίσης, ο κινηματογράφος θα συνεχίσει να υφίσταται για τον απλό λόγο που είπε και ο Νίτρο:
είναι κοινωνικοποίηση, βόλτα, μέρος να βγεις με φίλους, γνωστούς, αίσθημα. Και συνοδεύεται έπειτα με κριτική+σουβλάκια/πίτσα/μπύρα.
Στο σπίτι πέρα από το setup που μπορεί να γινεί ανταγωνιστικό, όλο το πακέτο δεν έχει την ίδια αίσθηση. Συν ότι κάποιες ταινίες βλ LotR, Avatar κλπ είναι φτιαγμένες για σινεμά.

Last edited:
Aν πας στο σινεμά για κοινωνικοποίηση, το πιθανότερο είναι να σε πετάξουν έξω με σπασμένα πλευρά και αν είσαι γενικά αμετανόητος σοσιαλάιζερ να μπεις και σε μπλακ λιστ ως ταραξίας κι εχθρός του κράτους. Αν η κοινωνικοποίηση αφορά την παρέα, μου φαίνεται ότι αυτό γίνεται 27 φορές περισσότερο στο σπίτι που δεν ενοχλείς και κανέναν (οι φίλοι σου θα ήταν αντίθετοι με αυτό) και μπορείς να μιλάς ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ ενώ η ταινία παίζει. Όλσο σουβλάκια/πίτσα/μπύρα δεν χρειάζεται να περιμένουν το τέλος της ταινίας και το κυριότερο ούτε και η κριτική, αρπάζεις άνετα το φτυάρι πριν καν ξεκινήσει η ταινία.

Να πω την αλήθεια η στροφή στην ποιότητα είναι αισθητή τα τελευταία χρόνια. Κανάλια στο youtube έχουν καλύτερο περιεχόμενο και ποιότητα από αρκετές ταινίες και σειρές που βγαίνουν με τεράστια budget

Μόνο ο 80'ς φύρερ της καρδιάς μας, ο Μέλαρος, ήξερε να τους βάλει να μιλάνε Αραμαϊκά και Αζτέκικα. Μετά από κείνον, το χάος :D

Αποπειράθηκα παιδιά να δω το 'Beau Is Afraid' του Ari Aster, παρασυρμένος από τον αγαπημένο Joaquin Phoenix και το σκληρό τριπάκι του έξοχου Midsommar. Παίζει να μην άντεξα ούτε Μποράτσειο Εικοσάλεπτο.

Μια άνευρη, μαμάκικη κλάψα με επιφάσεις 'μεγάλης τέχνης'. Όταν ο Φελίνι ψυχογραφούσε τον Υπεράνδρα, ο παππούς του κυρίου Άστερ προφανώς έτρωγε κόσερ βαλανίδια. Εν συγκρίσει, το αναιμικό και φλύαρο Hereditary, φαντάζει αριστούργημα. Μακριά όσοι δε θέλετε να χάσετε το χρόνο σας!

Το Μπο δεν το είδα ακόμα αλλά το Hereditary είναι από τα καλύτερα σύγχρονα horror που έχω παρακολουθήσει (φλύαρο;; - άλλη ταινία θα είδαμε καθώς είναι όσο λιτή έπρεπε, με βάση τις 70's επιρροές της), η παγανιστική ανατριχίλα του, ίσα με 5 φορές καλύτερη από τη δηθενιά του Midsommar.
Ξεκινούσε καλά, είχε σασπένς αλλά ο τρόμος του συνοψιζόταν σε 2-3 σοκαριστικές σκηνές και κάπου η κλάψα και η, ας πούμε, αλληγορία από τα μισά και μετά άρχισαν να κουράζουν. Η δε σκηνή του "τελετουργικού" σεκς, ανήκει εύκολα στις κορυφαίες 5 cringe σκηνές που είδαμε σε οθόνη οποιουδήποτε μεγέθους, μαζί με την nu Γκαλάντριελ να καλπάζει στον απέραντο ορίζοντα.

No no no προφέσορ.

Ξεκίνησα το Hereditary με τις καλύτερες των προθέσεων, αλλά πραγματικά, μου φάνηκε ασύλληπτα ηλίθιο. Δεν πολυθυμάμαι τί γινόταν, αλλά χονδρικά νομίζω, οι πρωταγωνιστές συμπεριφέρονταν εντελώς παράλογα και έξω από τις κοινωνικές συμβάσεις του κόσμου τους, χωρίς να δίνεται και κάποιος λόγος γι'αυτό. Πέθανε ο Χ σε ατύχημα; Ποιά αστυνομία ρε φίλε, τρελός είσαι; Ας τους ράψουμε ένα κεφάλι σκιούρου κι ας τους κρατήσουμε στο γκαράζ. Λογιστές σε χωριό είμαστε εξάλλου. Η βάση για ένα καλό θρίλερ, είναι να σε πείθει για το 'κι αν όλα γαμιόσαντο και έρχονταν κολασμένα στραβά;' εύρημά του.

Τώρα αν ας πούμε κάποιου πάρει μια μικρή φωτιά η κουζίνα και ορμήσει να την καταβρέξει με βενζίνα και μετά φωνάζει γιατί χειροτέρεψε ΟΚ λες, ο άνθρωπος είναι ηλίθιος, ΕΠΟΜΕΝΟ.

Αντίθετα, στο Μιντσόμαρ, είχες φερέλπιδες νεαρούς που ανεβαίναν στα Σκανδιναβοβούνια για να φορτώσουν ξανθά μαναράκια. Μπλέκανε στο κοινόβιο με τους ανωμαλόχιπες και πάθαιναν ό,τι ακριβώς τους άξιζε. Είχε εσωτερική λογική και συνέχεια, λες βεβαίως, θα είχε συμβεί και σε μένα αν δεν είχε βρεθεί ένας εχέφρων φίλος να με τραβήξει μακριά από την πενηντάρα 'δασκάλα γιόγκα'.

Πάντως είμαι περίεργος αν θ'αντέξεις το Beau, ν'ακούσω γνώμη :D

Ξεκίνησα το Hereditary με τις καλύτερες των προθέσεων
Το είδες όλο; Αυτά τα περίεργα που συμβαίνουν στην αρχή, βγάζουν νόημα στη συνέχεια. Δε θυμάμαι στο τέλος να είπα ότι η τάδε σκηνή ήταν plot hole κλπ. Επίσης χωρίς να θέλω να spoilάρω, τι δε σε πείθει; Ότι κάτι υπερφυσικό ψήνεται από πίσω: Είναι σαν να λες ότι το κοριτσάκι στο Εξορκιστή δε με πείθει, όταν άρχισε να χτυπιέται σαν το χταπόδι.

Δηλαδή οι υστερίες της πρωταγωνίστριας στο Midsommar, ή η ευκολία με την οποία παρέδωσε το γκόμενο για ψήσιμο στους χίπηδες επειδή την απάτησε σε έπεισε περισσότερο;

Back