Προτάσεις για ταινία

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Η Barbie εκτός από την περιέργεια που προκαλεί ως θεματολογία, έχει επίσης από πίσω μια από τις πιο έξυπνες καμπάνιες marketing των τελευταίων χρόνων. Πέρα από τη λάμψη των βασικών πρωταγωνιστών, που πάντα βοηθάει στο box office.

Τιναφτό το Μπάρμπενχαϊμερ που λέτε; Γερμανικό σόσατζ πάρτυ μπάρμπεκιου;

Φαντάζομαι κάτι από τα παρακάτω:

- Μοναστηριακή μπύρα
- Γερμανός μπαρμπέρης
- Kinky stuff

Τη Μπάρμπι θα πάει να τη δει ο κάθε άσχετος

Κάρα, τα μισά. Κυρ Στέφανε να φανταστώ ακόμα κλαις με λυγμούς που δεν σου πήρανε την Μπάρμπι Γκοθού όταν ήσουνα μικρός και τώρα σου βγαίνει σε και καλά αδιαφορία;

Πάντως προβληματίστηκα κι εγώ έντονα πως ξεκίνησε η φάση όποιος αναφέρεται σε μία από τις δύο ταινίες να πρέπει να αναφέρεται και στις δύο, αλλά μετά μου πέρασε. Οπότε δεν θα ζητήσω περισσότερες πληροφορίες.

Kαι δύο προτάσεις για να γλιτώσω το μπαν. Είδα πολλές απίστευτες μλκς κλασσικά, έγινα γκραντ μάστερ στο να κλείνω ταινία στο δεκάλεπτο μαξ. Αλλά αυτά και τα δύο τα είδα ολόκληρα! Αυτό κάτι λέει, αν και πιθανότατα να μη μου αρέσει αυτό το κάτι. Ένιγουεϊ..

Ο αδερφογαμιάς λάνιστερ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΕΤΕ ΞΑΝΑΔΕΙ. Τα βάζει με κάτι λευκά αιρετικά σκουπίδια, μπαχαλοσατανιστές κι έτσι.

Και μία ταινία αγνού τρόμου αν φοβάστε τα ερπετά σαν τον Τίμαρο και κυρίως τους κορκόδειλους. Ένα τσούρμο φυλακισμένοι, ναζίδια, μαυρίδια, βιαστές κτλ βρίσκουν καταφύγιο από την κορκοδειλοπλημμύρα σε ένα αστυνομικό τμήμα με την ίσως πιο σιλικονάτη σερίφη εκεί έξω. Με εφέ που θα ζήλευαν και τα room effects του yahoo messenger.

Και μία ταινία αγνού τρόμου αν φοβάστε τα ερπετά σαν τον Τίμαρο και κυρίως τους κορκόδειλους. Ένα τσούρμο φυλακισμένοι, ναζίδια, μαυρίδια, βιαστές κτλ βρίσκουν καταφύγιο από την κορκοδειλοπλημμύρα σε ένα αστυνομικό τμήμα με την ίσως πιο σιλικονάτη σερίφη εκεί έξω. Με εφέ που θα ζήλευαν και τα room effects του yahoo messenger.

Johnny Rico και δεν εχουν ελπιδα οι κροκοδειλοι.

Σόδα θα έκανες ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ παρέα με τον αδερφό μου, έχετε τα ίδια εκλεπτυσμένα γούστα στα σινεμά (sic).

Είδα το Asteroid City.

Κλασσικός, μανιερίστας Anderson. Ανέλπιστα πολύ γέλιο στα πρώτα δέκα λεπτά, φοβερά ευχάριστο και ελαφρύ παρά το αιώνια εγκεφαλικό του ύφος. Πολύ πιο χαλαρό φιλμ μετά την προσέγγιση μίνι-έπους στο French Dispatch. Τίποτε απαραίτητο, αλλά βλέπεται ευχάριστα. 5/5 για το ΜΠΙΠ-ΜΠΙΠ, κλέβει την παράσταση.

Αλεξούκοι και λοιποί Οβαλτινοπότες, προφανώς μέντε κάτω από το παπλωματάκι με το Σπάιντερμαν και μετράτε τα κουκλάκια σας.

Αλεξούκοι και λοιποί Οβαλτινοπότες, προφανώς μέντε κάτω από το παπλωματάκι με το Σπάιντερμαν και μετράτε τα κουκλάκια σας.

Όχι, μη, μην αρχίζεις... από το πολύ ποπ-κορν θα πάθω τίποτα τελικά... :Ρ

Κουαρτέτο ταινιών (οι καλοκαιρινές διακοπές μακριά απ'το PC είναι ταμάμ για σινεφιλικό catch up):

Deathproof: Η μοναδική ταινία που μου έλειπε για να κλείσω τη συλλογή Ταραντίνο. Για μένα σίγουρα και η πιο αδύναμή του, ως τώρα. Προσπαθεί να παντρέψει τους μακροσκελείς, φαινομενικά καθημερινούς διαλόγους του για άσχετα μικροπράγματα με την αισθητική των βίαιων exploitation films περασμένων δεκαετιών (για τις οποίες ομολογώ ότι δεν έχω εκτενή γνώση). Το αποτέλεσμα προσωπικά μου φάνηκε ασύνδετο και εντελώς αυτοαναφορικό, με ελάχιστες εκλάμψεις. Υπάρχει και ένας υφέρπων, badass φεμινισμός, κάπως παρόμοιος με αυτόν του Kill Bill, αλλά εκτελεσμένος πιο άτεχνα και τολμώ να πω αναποτελεσματικά. Πάντως χορταίνεις πατουσάκια, κάθε σχήματος και απόχρωσης. Το Planet Terror από τον έτερο Καππαδόκη Rodriguez ήταν σαφώς πιο στοχευμένο και διασκεδαστικό.
5.5/10

The Equalizer
: Βαριόμουν και ήθελα κάτι απλό και εύπεπτο. Ο Ντένζελ δεν απογοητεύει ως low profile John Wick, η ταινία έχει γενικά ένα ευπρόσδεκτα χαλαρό τέμπο για το είδος, αλλά δεν υπάρχουν καθόλου εκπλήξεις ή πρωτότυπα ευρήματα. Το σώζουν η στωική παρουσία του Ντένζελ και ο απολαυστικά "σατανικός" αντίπαλός του.
6/10

Spider-Man: Across the Spider-Verse
: Θα στενοχωρήσω την @kara αλλά δεν ξετρελάθηκα όσο με την πρώτη ταινία.... Φταίει σίγουρα και το αχαλίνωτο hype που έφαγα στη μάπα πριν πάω σινεμά να το δω, 1μιση μήνα μετά την κυκλοφορία του. Μου έλειψε πολύ η χημεία Miles-Peter, μου έλειψε ο Spider-Man Noir του Cage, μου έλειψε το χιούμορ της πρώτης ταινίας (υπάρχουν κι εδώ κάποια gags αλλά τα περισσότερα ήταν meh για τα γούστα μου). Επίσης, οι "συναισθηματικές" σκηνές του Miles (κυρίως) και της Gwen με τους γονείς τους νομίζω πως τράβηξαν λίιιγο παραπάνω απ'όσο χρειαζόταν και κάπου με έχασαν. Στον αντίποδα, οι σκηνές δράσεις ήταν για άλλη μια φορά απολαυστικές, η χρήση του multiverse πολύ πιο αποτελεσματική από οτιδήποτε μας έχει δώσει ως τώρα η Marvel (το cameo του live-action Prowler και οι αναφορές στα games της Insomniac με ξάφνιασαν ευχάριστα!) και φυσικά τα visuals και οι ερμηνείες ήταν για άλλη μια φορά top-tier.
Επίσης, μεγάλο "φάουλ" για μένα ότι ουσιαστικά είναι...μισή. Ήξερα ότι ετοιμάζεται και τρίτο μέρος, αλλά προσπαθώντας (και εν πολλοίς καταφέρνοντας) να αποφύγω χοντρά spoilers, δεν ήμουν προετοιμασμένος για ένα τόσο άχαρο To be continued... κυριολεκτικά στη μέση της πλοκής. Anyway, όταν με το καλό το ξαναδώ σε streaming ή βγει το τρίτο μέρος, ίσως αλλάξω γνώμη.
7.5/10

The Squid and the Whale
: Αρκετά ιδιαίτερη κοινωνική ταινία, γύρω από μια οικογένεια που οι γονείς αποφασίζουν να χωρίσουν, και τα δύο παιδιά που βρίσκονται στη μέση των "εχθροπραξιών" αντιδρούν στη νέα κατάσταση το καθένα με το δικό του τρόπο. Το ενδιαφέρον εδώ, πέρα από το ύφος που δεν είναι δραματικό αλλά περισσότερο μοιάζει με πικρή κομεντί, είναι ότι όλοι ανεξαιρέτως οι χαρακτήρες είναι αχώνευτοι και όσο προχωράει η ταινία η γνώμη μας γι'αυτούς όλο και χειροτερεύει. Αυτό επιτρέπει στον θεατή μια αποστασιοποίηση, απλά παρακολουθείς το ντόμινο συμπεριφορών και τις τοξικές επιρροές των γονιών χωρίς να παίρνεις θέση. Καλές ερμηνείες και σφιχτός ρυθμός, χωρίς περιττά λίπη.
7/10

Last edited:
Συμφωνώ με όσα γράφεις για το Deathproof. Ο Ταραντίνο έκανε την αρπαχτούλα του κανονικά και με το νόμο. Το μόνο που έμεινε ήταν η στριπτιζάρα του Ροουζακίου. Kι έλεγε μετά αηδίες ο Ταραντίνο περί ομάααααζ στα exploitation έργα. Απείρως ανώτερο το From-Dusk-Till-Dawn-Lite του Planet Terror.

Tα Εqualizer τα προτιμώ ως τίμια, 80'ς ανεγκέφαλη αντρίλα πολύ περισσότερο από τα τέρμα 'παιχνιδένια' John Wick. Κανένα δεν με απογοήτευσε.

Squid and The Whale ήταν κομμάτι αργό και κοινωνικά ανάπηρο. Βλεπόταν, αλλά δεν είχε να μου δώσει κάτι ιδιαίτερο η θεματική ή η εκτέλεσή του.

Κάτσε να σου φωνάξω τώρα τον Αλεξούκο, τελειώνει νομίζω την Οβαλτίνη και τη φρυγανιά με το μέλι του, τον αφήνει λέει η μαμά του να μιλήσει στο τηλέφωνο πριν κοιμηθεί, να σου πει για το Σπάιντεμα.

Κάτσε να σου φωνάξω τώρα τον Αλεξούκο, τελειώνει νομίζω την Οβαλτίνη και τη φρυγανιά με το μέλι του, τον αφήνει λέει η μαμά του να μιλήσει στο τηλέφωνο πριν κοιμηθεί, να σου πει για το Σπάιντεμα.

Μόνο μέλι; Ταχίνι δε βάζει;

Toυς είχε δώσει η θεία από το χωριό γιατί λέει κάνει καλό και θα ψηλώσει το παιδί, δε θα το κοροϊδεύουν πια ότι πήγε στο Λύκειο και μπόι δεν πέταξε, αλλά δεν του άρεσε του Αλεξούκου, είναι ιδιότροπος στο φαγητό. Μόνο όταν του είπε η πανέξυπνη μαμά πως και ο Χούλκ τρώει ταχίνι -εξ'ου και το χρώμα- και από εκεί αντλεί τη δύναμή του, ξεκίνησε σιγά σιγά να τρώει.

Ρωτήστε και τη γουάι-φου του να σας το επιβεβαιώσει.

Toυς είχε δώσει η θεία από το χωριό γιατί λέει κάνει καλό και θα ψηλώσει το παιδί, δε θα το κοροϊδεύουν πια ότι πήγε στο Λύκειο και μπόι δεν πέταξε, αλλά δεν του άρεσε του Αλεξούκου, είναι ιδιότροπος στο φαγητό. Μόνο όταν του είπε η πανέξυπνη μαμά πως και ο Χούλκ τρώει ταχίνι -εξ'ου και το χρώμα- και από εκεί αντλεί τη δύναμή του, ξεκίνησε σιγά σιγά να τρώει.

Ρωτήστε και τη γουάι-φου του να σας το επιβεβαιώσει.

Ρε παιδιά @Borracho + @Admiral, κρατήστε όσα γράφετε και φτιάξτε κάνα σκετσάκι στο netwix να γελάσει λίγο το χειλάκι μας.

-Πολύ ωραία τα κουλουράκια τι βάζει μέσα ο φούρναρης;
-Ταχίνι
-Α τον ανώμαλο...

:sopodipote:

Το Deathproof είναι η μόνη ταινία σκηνοθεσίας Ταραντίνο που μπορώ να δω ευχάριστα. Εκκρεμεί να δω το Jackie Brown.

Είναι πολύ διαφορετικό και μεστό έργο του Tarantino. Ενδεικτικό βέβαια ότι το Time το συμπεριέλαβε στις top-10 ταινίες των 90s αντί για το Reservoir Dogs, που είναι δικαίως από τα καλύτερα ντεμπούτα σκηνοθέτη.

Back