What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Η Microsoft (πιθανώς) ρίχνει λευκή πετσέτα στο console gaming

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,401
Περί αχρηστίας του SX/S αν βγουν τα αποκλειστικά της MS παντού:
Να πω ότι κατέχω sx, ps5 fat, switch, και deck 64 emmc. Συν ένα pc που είναι γερολεβέντης υπο την έννοια τουLow end, αλλά κρατιέται γερά. Συνολικά είναι μια "πολυτέλεια" που είμαι ευγνώμων που μπορώ/σα να σηκώσω. To λέω απλά για να τονίσω ότι έχω μέτρο σύγκρισης.
Παρόλα ταύτα και όσον αφορά τις κονσόλες (οχι deck), άνετα θα μπορούσα να χαρακτηριστώ xbox fanboy. To ps5 δε, είναι η κονσόλα/πλατφορμα που έχω χρησιμοποιήσει το λιγότερο. Και αυτό δε συμβαίνει μόνο επειδή τα σονοαποκλειστικά με αφορούν το λιγότερο. Συμβαίνει επειδή το xbox μου προσφέρει καλύτερη υπηρεσία . Αυτή είναι η λέξη κλειδί που φαίνεται να ξεχνάμε πολλοί και κολλάμε σε λογικές εποχής Nintendo vs Sega.
Έχοντας gamepass ultimate pc+sx έχω μπει σε ένα οικοσύστημα που με έχει βολέψει αφάνταστα. Παίζω πχ dead space στο pc μου στο δωμάτιο αραχτός και απομονωμένος και όποτε θέλω πάω σαλόνι , ανοίγω μπαλκονόπορτες βάζω ακουστικά και συνεχίζω από εκεί, πάλι αραχτος. 😝 Αν το παιχνίδι δε το σηκώνει καλά το pc μου αλλά δε θέλω να πάω σαλόνι τότε καταφεύγω στο local remote play. Με μια κατοστάρα fiber και μέσω του game pass app, απλά δε νιώθω διαφορά. Παίζει ρόλο και το σπίτι βέβαια. Το δε quick resume είναι τέλειο. Έχω το xbox σε αναμονή εδώ και κάτι αιώνες και δε καταλαβαίνει τίποτα! Γίνεται διακοπή ρεύματος και μετά είναι σα να μην άλλαξε κάτι.
Το play anywhere ισχύει και για κάποια παιχνίδια εκτός pass, αλλά και να μην ισχύει υπάρχει και το άμεσο remote όπως προείπα. Και δεν έβαλα και στην εξίσωση το deck. Φανταστείτε.
Στο ps πέρα από το πόσο ακριβότερες και κατώτερες είναι οι αντίστοιχες υπηρεσίες subscription και cloud, έχεις εν ολίγοις και τα εξής: To αφήνεις σε rest, πέφτει το ρεύμα και μετά κάνει δέκα ώρες να σε βάλει πάλι στο κεντρικό μενού αφού κάνει χρονοβόρους ελέγχους . Αυτό σιγά σιγά σε κάνει να χάνεις την εμπιστοσύνη σου στις αντοχές της κονσόλας. Ως αποτέλεσμα το έχω πάντα κλειστό. για να παίξει remotely πρέπει να κατεβάσει ειδικό software να κάνει χρονοβόρες ενημερώσεις να το σετάρεις ΚΑΙ να χρησιμοποιείς είτε dualshock είτε dualsence. Aν έχει πολλές ενημερώσεις σε κάποια φάση, τότε πας πάλι σχεδόν από την αρχή. Η σταθερότητα της σύνδεσης δε και η καθαρότητα της εικόνας είναι πολλές φορές χάλια. Γενικά όσον αφορά της υπηρεσίες ξαναλέω, το ps βρίσκεται στην εποχή των παγετώνων.
Να πω για το backwards compatibility να πω για το series s και πόσο vfm συνεχίζει να είναι; Ότι το pass συνεχίζει να είναι γενικά προτιμότερο από το να δίνεις ογδοντάρια; κτλ κτλ
Τα παραπάνω δε τα ανέφερα για αμφισβητήσω ότι το ps είναι πολύ μπροστά σε πωλήσεις (αυτό ξέρετε αυτό εμπιστεύστε klinex κτλ), αλλά για να τονίσω ότι οι νοοτροπίες γύρω από το gaming θεωρώ ότι αλλάζουν. Σιγά σιγά δίνουμε βάση όχι μόνο στο που παίζουμε αλλά και πως. Στις ευκολίες, στις υπηρεσίες. Στο οικοσύστημα που μας επιτρέπει να παίζουμε άμεσα από όπου θέλουμε αν έχουμε πάνω από μια συσκευές για games. Τα series είναι μέρος του οικοσυστήματος αυτού.
Σε αυτό η sony είναι αργοκίνητη και είναι σαφές ότι η ms κοιτά και το μέλλον.
Θα μου πείτε βέβαια ότι όλα αυτά μπορούν να γίνουν και αποκλειστικά μέσω cloud, οπότε κονσόλες πάλι γιοκ. Διαφωνώ.
Θα αργήσουμε αρκετά να δούμε μια αποκλειστικά cloud πραγματικότητα. Αν αφήσουμε την περίπτωση της Ελλάδας, οι συνδέσεις γενικά έχουν βελτιωθεί αλλά το πραγματικά γρήγορο και σταθερό internet δεν έχει εξαπλώθεί καθώς φαίνεται αρκετά για να μπορεί να υποστηρίξει πραγματικά υψηλές αναλύσεις και ταχύτητες παιχνιδιών παντού. Αμερική δεν είναι μόνο το Seattle ή η Washington πχ. Επίσης ο κόσμος φαίνεται να μην έχει τη διάθεση να αφήσει το απτό hardware ακόμα.
Για όλους αυτούς και για άλλους λόγους θεωρώ, εν αναμονή των ανακοινώσεων του Spencer βέβαια, ότι η ms δεν έχει λόγω να αποσυρθεί από το hw και ότι <<το xbox θα χάσει την προσωπικότητα του>>.
Συγγνώμη για το μακρυνάρι και ελπίζω να έγινα κατανοητός.

Δεν διαφωνώ καθόλου και μάλιστα θα έλεγα ότι η εκμετάλλευση του συνολικού οικοσυστήματος της Microsoft είναι ο πιο πρόσφορος δρόμος για να ανταγωνιστεί τις Nintendo και Sony. Το 2001 που κυκλοφόρησε το πρώτο Xbox (με σκοπό, θυμίζω, να αναχαιτίσει πιθανή κυριαρχία της Sony όχι στο gaming αλλά στα media του σαλονιού) είχε μια λογική να δημιουργηθεί μια κλειστή πλατφόρμα, καθώς ούτε το hardware ούτε το software μπορούσε να εξυπηρετήσει κάτι διαφορετικό. Σήμερα η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική και μια ενιαία πλατφόρμα Xbox-Windows θα έδινε τρομερό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα κόντρα στους Ιάπωνες.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,526
Το μόνο που θα ψώνιζαν οι Ιάπωνες θα ήταν xbox με τα λογότυπα της sega :p
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,401
Το μόνο που θα ψώνιζαν οι Ιάπωνες θα ήταν xbox με τα λογότυπα της sega :p

Τους Ιάπωνες κατασκευαστές εννοούσα αλλά πλάκα-πλάκα, αν αποφασίσει η μικρομαλακή να ανοίξει την πλατφόρμα τότε η Sega θα μπορούσε άνετα να το κάνει.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,401
15 Φεβρουαρίου θα ξέρουμε τα νέα για το μέλλον του Xbox. Θα γίνει ειδικό podcast με Phil Spencer (επικεφαλής του gaming), Sara Bond (επικεφαλής της πλατφόρμας και του hardware) και Matt Booty (επικεφαλής των studios).

 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,526
βγήκε λέει κάπου αυτός που έβγαλε την πρώτη βρώμα ότι έρχεται PS5 το starfield και είπε ότι τελικά δεν ισχύει...

πουτανιά της σόνι;
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,550
Αυτο ειναι ενα ονομα που δεν θα το εκανα search με το safe search στο Off πχ

 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,401

Αυτή είναι όντως η ουσία:

If you can play Xbox games anywhere — including PC, the cloud, the Nintendo Switch, and the PS5 — then why would you want an Xbox? That’s the big question that Microsoft needs to answer on Thursday.
 

Norshgaath

Mind-flayer
Approval of the Admiral
Joined
Aug 3, 2023
Messages
1,928

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,401
Λογικα θα συνεχισει το χτισιμο κονσολων:


Σίγουρα, το γράφει και στο άρθρο του The Verge. Το μεγάλο ερώτημα είναι τι μορφή θα έχει αυτό, γιατί ένα ακόμα ίδιο Xbox όπως τα προηγούμενα θα πουλήσει ακόμα χειρότερα εάν τα παιχνίδια της Microsoft βγαίνουν και σε άλλες κονσόλες. Γι' αυτό πιστεύω ότι το να ανοίξει την πλατφόρμα της είναι μονόδρομος.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,526
Διάβασα κάπου ότι η ομάδα του xbox παίρνει το πουλί και ότι αναλαμβάνει η ομάδα του surface.
Κακό αυτό, πολύ κακό...

Αν μη τι άλλο δίνει στίγμα ότι το gamers for gamers φεύγει και έρχεται το mainstream luxury console for the non plebs (κάτσε αυτό είναι το PC...) όχι οκ, αλλά αν ισχύει τότε μιλάμε ότι κοιτάνε πράγματι για την ντιζαϊνάτη multimedia συσκευή του σαλονιού.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,401
Μια ενδιαφέρουσα παράμετρος στο θέμα. Μπορεί όλοι μας να πιστεύουμε ότι η Sony τα πάει πολύ καλά, αλλά ξέρετε ποιος διαφωνεί; Η ίδια η Sony, εν μέρει. Σήμερα ανακοίνωσαν τα οικονομικά αποτελέσματα του τριμήνου και, ενώ έκαναν ρεκόρ σε τζίρο, υπήρχαν πολλά ανησυχητικά σημάδια:

1) Η κονσόλα πούλησε αρκετά λιγότερο από όσο περίμεναν
2) Το κέρδος που βγάζουν βάσει του τζίρου είναι πολύ μικρό (της τάξης του 6-7%)
3) φέτος δεν πρόκειται να κυκλοφορήσουν κανένα παιχνίδι από τις μεγάλες τους franchises και
4) περιμένουν ότι από εδώ και πέρα οι πωλήσεις της κονσόλας θα πέφτουν κάθε χρόνο

Μάλιστα ο τρέχων πρόεδρος της εταιρίας (μέχρι να βρεθεί ο αντικαταστάτης του Jim Ryan που βγαίνει στην σύνταξη) έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα μεγάλα έξοδα της Sony Interactive Entertainment χωρίς την αναμενόμενη απόδοση:



Φαίνεται πως και η Sony θα χρειαστεί σύντομα αλλαγή τακτικής διότι τα νούμερα δεν βγαίνουν.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,526
Καλά να πάθουν. Έχουν κάνει οι χαρτογιακάδες το gaming, premium χόμπι πλέον. Τι περίμεναν; 70-80€ games? 600+ € κονσόλες;
Καλά θα έπεσε και ξενέρα με σκάλπερς στην αρχή βέβαια, αλλά το κόστος του gaming έχει ανέβει αισθητά και σε αντίθεση με ένα pc που έχεις επιλογές να παίξεις μη ΑΑΑ@ παιχνίδια, στο PS5 τι επιλογές έχεις;

Βάλε και την γενικότερη οικονομική κατάσταση στον κόσμο που όλα ακριβαίνουν αλλά οι μισθοί ασθμαίνουν πίσω τους, καιρός για reality check.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,526
Και επειδή το είχα και απορία για το πόσο έκανε το Playstation 1 (πήρα αυτό σαν παράδειγμα ως η τελευταία κονσόλα που πήρα)

Η τιμή του PlayStation 1 στην Ελλάδα το 1996 ποίκιλε ανάλογα με το κατάστημα, την προσφορά και την έκδοση.

**Γενικά:**

* Η αρχική τιμή κυκλοφορίας του PlayStation 1 στην Ελλάδα το 1996 ήταν περίπου 75.000 δραχμές.
* Η έκδοση με ένα χειριστήριο και ένα παιχνίδι (Ridge Racer) κόστιζε περίπου 85.000 δραχμές.
* Η έκδοση με δύο χειριστήρια και ένα παιχνίδι (Ridge Racer) κόστιζε περίπου 95.000 δραχμές.

**Παραδείγματα τιμών:**

* Σύμφωνα με αγγελίες σε εφημερίδες της εποχής, το PlayStation 1 πωλούταν σε τιμές από 70.000 έως 90.000 δραχμές.
* Σε ένα δημοφιλές κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών, η τιμή του PlayStation 1 με ένα χειριστήριο και ένα παιχνίδι ήταν 84.900 δραχμές.
* Σε ένα άλλο κατάστημα, η τιμή του PlayStation 1 με δύο χειριστήρια και ένα παιχνίδι ήταν 94.900 δραχμές.

**Πληθωρισμός:**

* Λαμβάνοντας υπόψη τον πληθωρισμό, 75.000 δραχμές του 1996 αντιστοιχούν σε περίπου 444 ευρώ σε σημερινές τιμές (2024).
* Συνεπώς, το PlayStation 1 θα κόστιζε περίπου 444 ευρώ σε σημερινά ευρώ, λαμβάνοντας υπόψη την αρχική τιμή κυκλοφορίας.

**Σημείωση:**

* Οι τιμές που αναφέρονται είναι ενδεικτικές και μπορεί να υπήρχαν διαφοροποιήσεις ανάλογα με το κατάστημα και την προσφορά.
* Η αγοραστική δύναμη του νομίσματος ήταν διαφορετική το 1996 σε σχέση με σήμερα.
Βέβαια το τράβηξα λίγο παραπάνω και η αλήθεια είναι ότι τα παιχνίδια τότε ήταν στα ίδια λεφτά με σήμερα, μάλλον για αυτό είχε ανθήσει το τσιπάρισμα και η πειρατεία και για αυτό άρχισαν σε κάποια φάση να βγάζουν τα φθηνότερα platinum δισκάκια από παλιότερα παιχνίδια.
 

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,342
Και επειδή το είχα και απορία για το πόσο έκανε το Playstation 1 (πήρα αυτό σαν παράδειγμα ως η τελευταία κονσόλα που πήρα)


Βέβαια το τράβηξα λίγο παραπάνω και η αλήθεια είναι ότι τα παιχνίδια τότε ήταν στα ίδια λεφτά με σήμερα, μάλλον για αυτό είχε ανθήσει το τσιπάρισμα και η πειρατεία και για αυτό άρχισαν σε κάποια φάση να βγάζουν τα φθηνότερα platinum δισκάκια από παλιότερα παιχνίδια.

Πάντως εποχές 94 - 95, κάποιοι έξυπνοι έφερναν γιαπωνέζικα PSX, μόνο 400.000 δρχ!!!!!!
 

Hank

Mind-flayer
Sign me up! Approval of the Admiral The Ultimate Sacrifice Fighting stocism with stoicism
Joined
Jan 22, 2020
Messages
1,889
Τελικά ποιές ήταν αυτές οι ανακοινώσεις που ήταν να κάνουν χθες; Γιατί μόνο κάτι για 4 exclusives που θα πάνε στο PS5 και Switch πήρε το μάτι μου.
 

Norshgaath

Mind-flayer
Approval of the Admiral
Joined
Aug 3, 2023
Messages
1,928

Hank

Mind-flayer
Sign me up! Approval of the Admiral The Ultimate Sacrifice Fighting stocism with stoicism
Joined
Jan 22, 2020
Messages
1,889
Με στενοχωρείς. Ούτε ένα τόσο δα quote δεν έβαλες.

Ξεπέτα.
 
Top Bottom