Epitaph
Death Knight
Ο ιός δεν έχει την ίδια ισχύ σήμερα μετά από τόσες μεταλλάξεις. Εξαρχής οι επιστήμονες είχαν πει ότι ο ιός θα εξασθενεί όσο μεταλλάσσεται μέχρι να φτάσει σε μορφή μιας ακόμη γρίπης. Επομένως επιλέξαμε να προστατευθούμε όσο ο ιός ήταν σε πλήρη ισχύ και πιο επικίνδυνος, ενώ τώρα που έχει εξασθενήσει δεν χρειάζεται να πάρουμε το ρίσκο πιθανών παρενεργειών που έχουν όλα τα εμβόλια.
Admiral συμφωνώ, ότι ο ιός μάλλον τώρα ο ιός είναι πιο ακίνδυνος και δεν χρειάζεται (πολύ περισσότερο) ο εμβολιασμός στον γενικό πληθυσμό.
Ο ΕΟΔΥ διαφωνεί όμως (τουλάχιστον μέχρι και την 1η Δεκέμβρη) :

Και δεν λέει μόνο στις ευάλωτες ομάδες να εμβολιαστούν, αλλά γενικά. Υπακούμε την επιστήμη ή κάνουμε ότι γουστάρουμε;
Πρέπει να μας (σας) χαρακτηρίσουν αντιεμβολιαστές που πάμε (πάτε) κόντρα στην εντολή;
@Northlander -ΡΕ ΑΣΣΣΣΣΣΣΣΣΧΧΧΧΕΤΕΕΕΕΕΕ
Πέρα απ την πλάκα τα λέω όπως τα χω καταλάβει και πολλές φορές απλοποιημένα. Αν συγχώνευσα τις IgA με τον τύπο ανοσίας στον οποίο βρίσκονται κυρίως ήταν για λόγους απλοποίησης. Δυστυχώς δεν έχω ούτε τον χρόνο να κάθομαι να γράφω, ούτε να ψάξω το θέμα όσο θέλω (αυτό το λέω για τα υπόλοιπα που γράφεις όπως και άλλες πληροφορίες που ακόμα δεν γνωρίζω). Και τώρα δυστυχώς προτιμούσα να έβαζα να παίξω κάνα ματσάκι στο CS2 ή να τελειώσω κάνα λέβελ στο Torchlight, αλλά μου αρέσει να ερευνώ και την αλήθεια. Ή τουλάχιστον να πηγαίνω κόντρα σε διάφορα πράγματα που δεν μου βγάζουν πολύ νόημα.
Ευχαριστώ για την διόρθωση και εννοείται τη δέχομαι.
Επίσης ευχαριστώ για τις έξτρα πληροφορίες, γιατί ήταν αρκετά ενδιαφέρουσες. Αν κατάλαβα καλά με τον όρο «ασταθείς» εννοείς έχουν μικρό χρόνο ζωής σε σχέση με τις IgG;
Άρα λες ότι :
Στον ορό (συστημική ανοσία) κυριαρχούν οι ανοσοσφαιρίνες IgG (κατά 80%) ενώ
στις βλεννογόννους κυριαρχούν οι IgA.
Το ότι ήμουν απόλυτος, ήταν λάθος και ομολογώ ότι δεν θυμόμουν αν ήταν στο 100% ή στο 80%. Αυτή η διαφορά φαινομενικά ήταν μικρή.
Αλλά μετά αναφέρεσαι σε πρωτογενείς και δευτερογενείς λοιμώξεις. Εννοείς πρωτογενή λοίμωξη από μια άλλη ασθένεια και δευτερογενή από COVID ή και πρωτογενής και δευτερογενής με COVID; Και αν εννοείς το 2ο σε τι διάστημα είναι η μία λοίμωξη από την άλλη;
Αλλά τώρα που τα αναφέραμε, θυμήθηκα και κάτι άλλες μελέτες που μιλούσαν για τον υποτύπο IgG4 (που είναι εν γένει αδρανής) και είδαν με τις παραπάνω δόσεις, αυτός ήταν που αυξάνοταν κυρίως και όχι τα πιο ενεργοίἔπιθετικοί υποτύποι έναντι στους ιούς.
Επειδή καταλαβαίνω πως ασχολείσαι μάλλον επαγγελματικά με αυτό, το χετε ερευνήσει; Είναι μούφα η μελέτη αυτή ή ισχύουν αυτά που λέει;
IgG4 Antibodies Induced by Repeated Vaccination May Generate Immune Tolerance to the SARS-CoV-2 Spike Protein - PMC
Less than a year after the global emergence of the coronavirus SARS-CoV-2, a novel vaccine platform based on mRNA technology was introduced to the market. Globally, around 13.38 billion COVID-19 vaccine doses of diverse platforms have been ...

Νομίζω υπήρχαν κι άλλες παρόμοιες μελέτες.
Τέλος πάντων, πάω δουλειά. Οπότε τα ξαναλέμε με όλους αύριο. Λέγανε πολλοί 12-13 Φλεβάρη υπάρχει ο μεγαλύτερος κίνδυνος μεγάλων σεισμών. Προσοχή κι ας ελπίσουμε να είμαστε όλοι εδώ ξανά αύριο να μαλώνουμε!