Coronavirus: Based Μπολι Chads, Antivaxx Cringe, Ήρθε το Τέλος

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Ο ιός δεν έχει την ίδια ισχύ σήμερα μετά από τόσες μεταλλάξεις. Εξαρχής οι επιστήμονες είχαν πει ότι ο ιός θα εξασθενεί όσο μεταλλάσσεται μέχρι να φτάσει σε μορφή μιας ακόμη γρίπης. Επομένως επιλέξαμε να προστατευθούμε όσο ο ιός ήταν σε πλήρη ισχύ και πιο επικίνδυνος, ενώ τώρα που έχει εξασθενήσει δεν χρειάζεται να πάρουμε το ρίσκο πιθανών παρενεργειών που έχουν όλα τα εμβόλια.

Admiral συμφωνώ, ότι ο ιός μάλλον τώρα ο ιός είναι πιο ακίνδυνος και δεν χρειάζεται (πολύ περισσότερο) ο εμβολιασμός στον γενικό πληθυσμό.
Ο ΕΟΔΥ διαφωνεί όμως (τουλάχιστον μέχρι και την 1η Δεκέμβρη) :

1739353891057.png

Και δεν λέει μόνο στις ευάλωτες ομάδες να εμβολιαστούν, αλλά γενικά. Υπακούμε την επιστήμη ή κάνουμε ότι γουστάρουμε;
Πρέπει να μας (σας) χαρακτηρίσουν αντιεμβολιαστές που πάμε (πάτε) κόντρα στην εντολή;

@Northlander -ΡΕ ΑΣΣΣΣΣΣΣΣΣΧΧΧΧΕΤΕΕΕΕΕΕ :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Πέρα απ την πλάκα τα λέω όπως τα χω καταλάβει και πολλές φορές απλοποιημένα. Αν συγχώνευσα τις IgA με τον τύπο ανοσίας στον οποίο βρίσκονται κυρίως ήταν για λόγους απλοποίησης. Δυστυχώς δεν έχω ούτε τον χρόνο να κάθομαι να γράφω, ούτε να ψάξω το θέμα όσο θέλω (αυτό το λέω για τα υπόλοιπα που γράφεις όπως και άλλες πληροφορίες που ακόμα δεν γνωρίζω). Και τώρα δυστυχώς προτιμούσα να έβαζα να παίξω κάνα ματσάκι στο CS2 ή να τελειώσω κάνα λέβελ στο Torchlight, αλλά μου αρέσει να ερευνώ και την αλήθεια. Ή τουλάχιστον να πηγαίνω κόντρα σε διάφορα πράγματα που δεν μου βγάζουν πολύ νόημα.

Ευχαριστώ για την διόρθωση και εννοείται τη δέχομαι.
Επίσης ευχαριστώ για τις έξτρα πληροφορίες, γιατί ήταν αρκετά ενδιαφέρουσες. Αν κατάλαβα καλά με τον όρο «ασταθείς» εννοείς έχουν μικρό χρόνο ζωής σε σχέση με τις IgG;

Άρα λες ότι :
Στον ορό (συστημική ανοσία) κυριαρχούν οι ανοσοσφαιρίνες IgG (κατά 80%) ενώ
στις βλεννογόννους κυριαρχούν οι IgA.

Το ότι ήμουν απόλυτος, ήταν λάθος και ομολογώ ότι δεν θυμόμουν αν ήταν στο 100% ή στο 80%. Αυτή η διαφορά φαινομενικά ήταν μικρή.
Αλλά μετά αναφέρεσαι σε πρωτογενείς και δευτερογενείς λοιμώξεις. Εννοείς πρωτογενή λοίμωξη από μια άλλη ασθένεια και δευτερογενή από COVID ή και πρωτογενής και δευτερογενής με COVID; Και αν εννοείς το 2ο σε τι διάστημα είναι η μία λοίμωξη από την άλλη;

Αλλά τώρα που τα αναφέραμε, θυμήθηκα και κάτι άλλες μελέτες που μιλούσαν για τον υποτύπο IgG4 (που είναι εν γένει αδρανής) και είδαν με τις παραπάνω δόσεις, αυτός ήταν που αυξάνοταν κυρίως και όχι τα πιο ενεργοίἔπιθετικοί υποτύποι έναντι στους ιούς.
Επειδή καταλαβαίνω πως ασχολείσαι μάλλον επαγγελματικά με αυτό, το χετε ερευνήσει; Είναι μούφα η μελέτη αυτή ή ισχύουν αυτά που λέει;

Νομίζω υπήρχαν κι άλλες παρόμοιες μελέτες.

Τέλος πάντων, πάω δουλειά. Οπότε τα ξαναλέμε με όλους αύριο. Λέγανε πολλοί 12-13 Φλεβάρη υπάρχει ο μεγαλύτερος κίνδυνος μεγάλων σεισμών. Προσοχή κι ας ελπίσουμε να είμαστε όλοι εδώ ξανά αύριο να μαλώνουμε!

Το σημείο αναφοράς μου στο "πρωτογενής-δευτερογενής" λοίμωξη έχει να κάνει με το λοιμωξιογόνο παράγοντα αυτόν καθεαυτόν (ιός γρίπης, COVID κτλ.). Μπορεί να μην είναι ο δόκιμος όρος, αυτό είναι λάθος από μεριάς μου. Εντούτοις, αυτό μπορεί να περιγραφεί απλοϊκά με το παρακάτω διάγραμμα. Στην πρώτη έκθεση (αρρώστια ή παρουσίαση αντιγόνου μέσω εμβολιασμού), ο οργανισμός δεν ανταποκρίνεται πλήρως. Αυτό έχει να κάνει με πολλούς μηχανισμούς, εντούτοις ενεργοποιούνται οι IgM που είναι ανοσοσφαιρίνες γενικού τύπου. Στη δεύτερη απόκριση (λόγω επανερχόμενης λοίμωξης) ο οργανισμός ανταποκρίνεται α) ταχύτερα, β) καλύτερα με πιο εξειδικευμένες ανοσοσφαιρίνες (IgG, IgE, IgA).

1739360013885.jpeg

Αν κατάλαβα καλά με τον όρο «ασταθείς» εννοείς έχουν μικρό χρόνο ζωής σε σχέση με τις IgG;
Ναι.
1739360418141.jpeg

Η λεγόμενη αλυσίδα-J είναι σημαντική για τη λειτουργικότητα του διμερούς της IgA. Μπέρδεψα τα ποσοστά από μνήμης με αυτά της IgM, είναι σαφώς υψηλότερα, αλλά όπως και να έχει είναι αρκετά χαμηλά.

Η αλήθεια είναι όταν πόσταρα μια δήλωση και μια απάντηση ίσα ίσα μία πρόταση χωρίς να αναφερθώ σε κανέναν προσωπικά, δεν περίμενα ότι μετά θα χαρακτηριστώ ανόητος (έτσι λέγεται αυτός που δε χρησιμοποιεί το μυαλό του), μετά κότα γιατί δεν απαντάω, μετά ότι το παίζω μάγκας, μετά ότι έχω ύφος εξυπνακίστικο και μετά να παραφράζεται ειρωνικά το nickname μου υπονοώντας ξανα ότι είμαι ανόητος (Mr.LoseUrBrain).
Επειδή λοιπόν έφαγα τις τάπες μου και παραείμαι χαζός για να παρακολουθήσω την συζήτησή σας (για να δικαιώσω και τους χαρακτηρισμούς) θα σας ευχηθώ καλή συνέχεια και θα αποχωρήσω οριστικά και από την συζήτηση και από το φόρουμ.
Καλή συνέχεια σε όλους!
Υ.Γ.: Δελφίνι εγώ δεν έχω!

Η αλήθεια είναι όταν πόσταρα μια δήλωση και μια απάντηση ίσα ίσα μία πρόταση χωρίς να αναφερθώ σε κανέναν προσωπικά, δεν περίμενα ότι μετά θα χαρακτηριστώ ανόητος (έτσι λέγεται αυτός που δε χρησιμοποιεί το μυαλό του), μετά κότα γιατί δεν απαντάω, μετά ότι το παίζω μάγκας, μετά ότι έχω ύφος εξυπνακίστικο και μετά να παραφράζεται ειρωνικά το nickname μου υπονοώντας ξανα ότι είμαι ανόητος (Mr.LoseUrBrain).
Επειδή λοιπόν έφαγα τις τάπες μου και παραείμαι χαζός για να παρακολουθήσω την συζήτησή σας (για να δικαιώσω και τους χαρακτηρισμούς) θα σας ευχηθώ καλή συνέχεια και θα αποχωρήσω οριστικά και από την συζήτηση και από το φόρουμ.
Καλή συνέχεια σε όλους!
Δεν χρειάζεται να το παίρνεις βαριά, πέτυχες την light έκδοση του Επιταφίου, δηλαδή οκ δεν σου είπε και τίποτα σε σχέση με άλλες εποχές τουλάχιστον. Θεώρησε ως ελαφρυντικό το ότι είναι σαν τον φίλο του τον Κέννεντι, τα λέει λίγο αιχμηρά δηλαδή με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να συγχύσει κόσμο και να ρισκάρει προσωπικά. Τέλος δεν υπάρχει λόγος να νιώθεις μειονεκτικά αν δεν μπορείς να ακολουθήσεις την συζήτηση, εγώ διαβάζοντας τίς 2 τελευταίες σελίδες ένιωσα σαν να παρακολουθώ την συζήτηση του Μασκ με τον άλλο της chatgpt, πώς λέγεται τέλος πάντων, για την εξαγορά της, με ότι αυτό συνεπάγεται...

Ο ΕΟΔΥ διαφωνεί όμως

Πού την είδες την διαφωνία; Στην εικόνα που έβαλες αναφέρονται συγκεκριμένα οι ευάλωτες ομάδες. Αν δεν ανήκεις σε αυτή και θέλεις να εμβολιαστείς, πάλι ισχύουν αυτά που γράφονται. Και για σένα ισχύει η μειωμένη πιθανότητα σοβαρής νόσησης.

Καλή συνέχεια σε όλους!

Ευχαριστούμε για τα χρόνια δημιουργικής παρουσίας και προσφοράς στην κοινότητα του φόρουμ. Αν μελλοντικά αποφασίσεις ότι δεν χρειάζεται να κόψεις μια συνήθεια τόσων ετών και την επικοινωνία με άτομα που σε εκτιμούν για μια αντιπαράθεση με ένα άτομο, θα χαρούμε πολύ να σε ξαναδούμε ανάμεσα μας.

ας μην παιρνωμε βιαστικες αποφασεις.

μιστεργιουζγιορμπρειν, υπαρχει και το χρησιμοτατο ignore μπουτόν, που κανει σοβαρη δουλίτσα (απ οτι λεγεται). γνωμουλα μου: δοκιμασε το λιγο καιρο κι αν δεν βοηθησει, αποχωρείς τότες.

@mruseyourbrain : Πληζ γιουζ γιορ μπρέιν και ξανασκέψου το. Αν ήταν να αποχωρεί ο καθένας μετά από μια αντιπαράθεση (ακόμα και έντονη), τότε θα έπρεπε να είχε ερημώσει το φόρουμ αυτό...

Ο γουέιτ... 🙃

ένας που χρησιμοποιεί το πραγματικό του όνομα στο φόρουμ, είναι εύκολο να διασυνδεθεί και να χαρακτηριστεί
Ποιος εσύ; Δηλαδή γιορτάζεις του Επιταφίου και επαγγέλεσαι Death Knight; Ακούγεται αρκετά intimidating.

Μήπως είσαι αυτός;

stauro.png

@mruseyourbrain
έβαλα disagree για την απόφασή σου να αποχωρίσεις. Οπως σου είπανε και άλλοι εδώ μέσα, Επιτάφιος είναι αυτός. Στο θέμα κοβιντ και μπόλι δε του αλλάζει γνώμη κανείς.
Μείνε!

Καλή συνέχεια σε όλους!

Βλέπω τις απαντήσεις τώρα. Απαντώ με καθυστέρηση και ίσως είναι άσκοπο, αλλά ρε μαν, μέχρι και στο τελευταίο μήνυμα σου, απαντάς διάφορα πράγματα που αρκετά από αυτά είναι μπούρδες για να δημιουργήσεις εντυπώσεις εκεί που δεν υπήρχαν.

1) Δεν σε χαρακτήρισα «κότα» γιατί δεν απαντάς. Και ήταν ξεκάθαρο το τι είπα πριν 2-3 σελίδες. Σε χαρακτήρισα «κότα», γιατί δεν λες αυτά που θες να πεις άμεσα, αλλά μόνο με υπαινιγμούς.
2) Που εν τέλει με οδηγεί πάλι στο συμπέρασμα ότι βγάζεις γρήγορα συμπεράσματα, για οτιδήποτε και το κάνεις είτε επίτηδες ή όχι. Όλοι μπορεί να κάνουμε λάθος, αλλά τουλάχιστον μετά από ένα σημείο το παραδεχόμαστε. Αποφάσισε τελικά, για ποιο λόγο παραφράζεις ακόμα και στο τελευταίο σου ποστ πράγματα που λέω ξεκάθαρα, αφού θες να σέβεσαι τον άλλο και είσαι ειρηνιστής;

Εντωμεταξύ διαβάζοντας τώρα τις αρχικές απαντήσεις, είδα ότι είχα μιλήσει από τότε για εμπεριστατωμένες και σωστές μελέτες και δεν το θυμόμουν καν, αλλά έρχεσαι εσύ μετά και λες ότι μεταφέρω τα goal posts μιλώντας για Double-Blind Placebo Controlled Trials. Θα ομολογήσω ότι τον όρο αυτό μέχρι τα τέλη του 2022 δεν τον γνώριζα, αλλά όσο ζούμε, μαθαίνουμε. Το ότι τον ανέφερα πριν 2 βδομάδες δεν σημαίνει ότι το έμαθα τώρα.

Ίσως τα ξαναπούμε λοιπόν όταν γίνουν οι μελέτες αυτές και είτε εγώ θα φάω τάπα, είτε εσύ.
Ομολογώ -και το υποννόησα σε κάποια ποστς ,αλλά για να μαι ξεκάθαρος-, ότι τα παιδικά εμβόλια δεν φαίνεται να συσχετίζονται με τον αυτισμό, αλλά σίγουρα αξίζει να διερευνηθεί πολύ παραπάνω το φαινόμενο και αν αποκλεισθεί αυτό με τις σωστές μελέτες μπορούμε να εξερευνήσουμε άλλους λόγους.

O RFK βγήκε, ελπίζω να δώσει χρήματα για έρευνες ώστε να επιβεβαιωθούν ή να απορριφθούν επιστημονικά και πειραματικά οι διάφορες εικασίες.

Αντίο λοιπόν.

Πού την είδες την διαφωνία; Στην εικόνα που έβαλες αναφέρονται συγκεκριμένα οι ευάλωτες ομάδες. Αν δεν ανήκεις σε αυτή και θέλεις να εμβολιαστείς, πάλι ισχύουν αυτά που γράφονται. Και για σένα ισχύει η μειωμένη πιθανότητα σοβαρής νόσησης.
@Admiral

λάθος. Δεν αναφέρονται συγκεκριμένα οι ευάλωτες ομάδες.
Κάθε ένα κουτάκι, αναφέρεται σε ομάδες πληθυσμού. Τα 2 αριστερά, αναφέρονται γενικά σε όλες τις ομάδες πληθυσμού ενώ τα 2 δεξιά σε συγκεκριμένες. Είναι σα να μου λες επειδή κάτω δεξιά (και υποτίθεται τελευταίο) αναφέρεται το ιατρικό προσωπικό, τότε αν δεν ανήκεις στους γιατρούς δεν πρέπει να εμβολιαστείς. Προφανώς είναι λάθος. Υπάρχουν συστάσεις και ιδιαίτερες συστάσεις.

Οι συστάσεις ΚΑΙ φέτος (από Οκτώβρη του 2024) ήταν να εμβολιαστεί ΟΛΟΣ ο πληθυσμός με ειδική σύσταση σε αυτούς άνω των 65 ή με υποκείμενα νοσήματα και στους γιατρούς.
Θα μου πεις πάντα έτσι ήταν...Και εν μέρει θα συμφωνήσω.
Όμως τώρα πια δεν ρίχνουν ούτε πρόστιμο σε ηλικιωμένους, ούτε εξαναγκάζουν τους εργαζόμενους (18-65) να κάνουν 2 τεστ την εβδομάδα (80 ευρώ το μήνα), για να αποδεικνύεται ότι δεν αποτελούν κίνδυνο για την κοινωνία. Ενώ οι εμβολιασμένοι δεν αποτελούσαν κίνδυνο, καθώς όπως αποδείχθηκε, δεν μπορούσαν να διαδώσουν τον ιό...Oh Wait...

Η μόνη διαφορά Admiral είναι η ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ που γίνεται και ο εξαναγκασμός. Αν ακόμα άκουγες τον Τσιόδρα και 15 γιατρούς και 50 δημοσιογράφους να σε πρήζουν με θανάτους κάθε μέρα, θα έλεγες "ffffuck , πρέπει να εμβολιαστώ". Τώρα ακούς να λέει η παραπάνω γιατρός «40 θανάτους κάθε εβδομάδα το καλοκαίρι του 2024» και λες «οκ χεστήκαμε, σιγά που θα κάνω εμβόλιο».

@Northlander

θα διαβάσω λίγο πιο όμορφα το ποστ σου, καθώς έχει πολλές πληροφορίες, αλλά μια απορία μου π.χ. για το πρώτο διάγραμμα σε τι διάστημα χρόνου γίνονται αυτές οι αντιδράσεις, γιατί δείχνει κάτι πολύ αόριστο.
Από το δικό μου παράδειγμα (2 εκθέσεις σε COVID χωρίς εμβόλιο σε διάστημα 1,5 χρόνου)
Τον 2ο πίνακα τον έσωσα πριν λίγο και θα τον μελετήσω, γιατί έχει ψωμί. Είναι βέβαια 20 χρονών απ ότι βλέπω, αλλά στην τελική θα κάνω και μια αντιπαράθεση με τωρινούς αν υπάρχουν, γιατί σίγουρα θα χουν υπάρξει κάποιες αλλαγές.

Επίσης στην ερώτηση που έκανα για τα IgG4 (υποτύπο) το έχετε ερευνήσει; Αν πρόκειται για μελέτη που κάνετε και δεν μπορείς να μιλήσεις καθώς πρόκειται να γίνει κάποια έκδοση έρευνας, πάω πάσο.

@bald_killer το πρόβλημα είναι ότι όταν σου λέει κάποιος ΕΙΔΙΚΟΣ την παρακάτω πρόταση :
«κάντε εμβόλιο γιατί και μειώνει τις πιθανότητες νόσησης, αλλά πολύ περισσότερο προστατεύει από σοβαρή νόσηση και είσοδο σε ΜΕΘ»
Είναι ένα πράγμα να βλέπεις εσύ ο ίδιος όλους τους γύρω σου που έκαναν εμβόλιο 1 και 2 μήνες πριν και τελικά κολλάνε και κάποιους να το περνάνε βαριά και να τους μένουν κουσούρια για μήνες. Αυτό είναι απλά μια ανέκδοτη ιστορία που μπορεί να «έτυχε».
Όταν όμως στα μέσα του 2022 με την πλειοψηφία του πληθυσμού να είναι εμβολιασμένη, βλέπω αυτό εδώ :

1740472532789.png

που είναι επίσημο αρχείο από τον οργανισμό που μας πρήζει τις μπάλες να εμβολιαστούμε, λέω «ώπα, κάποιος μας δουλεύει».
Εσύ, τώρα μετά από χρόνια που διαβάζεις (ή ξαναδιαβάζεις) το παραπάνω στατιστικό τι σκέφτεσαι;
Διαβάζοντας αυτή την παράγραφο, είναι λογικό να σκεφτεί κάποιος ότι «αν έχω κάνει το εμβόλιο δεν το πιο πιθανό σενάριο είναι να μη νοσήσω σοβαρά»; Εμένα μου δείχνει το αντίθετο. Και γι'αυτό δεν μπορεί να μου αλλάξει -εύκολα- το μυαλό και γι' αυτό αναρωτιέμαι.
Θεωρώ πως σε αυτό λοιπόν η επιστήμη έκανε λάθος και τουλάχιστον δεν θα έπρεπε να είναι τόσο απόλυτη.

Αυτά. Πάω να πολεμήσω του foot ninjas του Μιζοτάκη.

Last edited:
Η μόνη διαφορά Admiral είναι η ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ που γίνεται και ο εξαναγκασμός. Αν ακόμα άκουγες τον Τσιόδρα και 15 γιατρούς και 50 δημοσιογράφους να σε πρήζουν με θανάτους κάθε μέρα, θα έλεγες "ffffuck , πρέπει να εμβολιαστώ". Τώρα ακούς να λέει η παραπάνω γιατρός «40 θανάτους κάθε εβδομάδα το καλοκαίρι του 2024» και λες «οκ χεστήκαμε, σιγά που θα κάνω εμβόλιο».

Φίλε μου χωρίς παρεξήγηση, τα συμπεράσματα που βγάζεις είναι προαποφασισμένα και η συζήτηση εδώ γίνεται για να γίνεται. Κανέναν Τσιόδρα δεν περίμενα για να πάρω απόφαση. Συγγενής μου πρώτου βαθμού εργάζεται στον χώρο της υγείας. Δεν ήθελε αρχικά να κάνει εμβόλιο, είναι όμως σε πόστο που εξέταζε ασθενείς. Μόλις έσκασε το πρώτο κύμα, μας πήρε τηλέφωνο και είπε "κάντε το οπωσδήποτε". Είχε δει ανθρώπους κάθε ηλικίας με εντελώς κατεστραμμένα πνευμόνια να χάνονται χωρίς να μπορούν να πάρουν ανάσα.

θα διαβάσω λίγο πιο όμορφα το ποστ σου, καθώς έχει πολλές πληροφορίες, αλλά μια απορία μου π.χ. για το πρώτο διάγραμμα σε τι διάστημα χρόνου γίνονται αυτές οι αντιδράσεις, γιατί δείχνει κάτι πολύ αόριστο.
Από το δικό μου παράδειγμα (2 εκθέσεις σε COVID χωρίς εμβόλιο σε διάστημα 1,5 χρόνου)
Δεν ξέρω τι ήθελες να πεις. Αυτό που σου αναδεικνύει είναι ότι έχεις αισθητά γρηγορότερη ανασολογική απόκριση σε περίπτωση δεύτερης λοίμωξης, διότι ενεργοποιούνται διαφορετικοί μηχανισμοί.
Τον 2ο πίνακα τον έσωσα πριν λίγο και θα τον μελετήσω, γιατί έχει ψωμί. Είναι βέβαια 20 χρονών απ ότι βλέπω, αλλά στην τελική θα κάνω και μια αντιπαράθεση με τωρινούς αν υπάρχουν, γιατί σίγουρα θα χουν υπάρξει κάποιες αλλαγές.
Textbook ανοσολογία είναι. Είναι σαν να λέμε ότι "ο νόμος του Νεύτωνα είναι 400 χρόνων σίγουρα θα υπάρχουν αλλαγές". Ναι, υπάρχουν αλλά η ουσία παραμένει θεμελιώδης και ίδια.
Επίσης στην ερώτηση που έκανα για τα IgG4 (υποτύπο) το έχετε ερευνήσει; Αν πρόκειται για μελέτη που κάνετε και δεν μπορείς να μιλήσεις καθώς πρόκειται να γίνει κάποια έκδοση έρευνας, πάω πάσο.
Ποια ήταν η ερώτηση;

Αφήνω κι εγώ αυτό, μπας και γραφτεί κανένα φρέσκο σεντόνι, γιατί βαριέμαι να βάλω πλυντήριο αυτή τη στιγμή.

τι δραμα. τι σεντονια εχασα εδω μεσα? ποτε εγιναν ολα αυτα? που ημουν? δεν πειραζει θα τα στρωσει ο τραμπ.

Back