Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Ψύχραιμοι οι Γάλλοι

Γενικά υπάρχει τεράστια κινητικότητα από πλευράς Γαλλίας στο θέμα, ο Μανωλάκης θέλει να γίνει Ντε Γκόλ;

Απλά οι Ρώσοι έχουν στείλει την Βάγκνερ στην Αφρική και έχουν πηδήξει οτιδήποτε έχουν και δεν έχουν οι Γάλλοι στις αποικίες τους, οπότε ξαφνικά θυμήθηκαν το πόσο μεγάλη απειλή είναι ο Ρώσος.

Είμαι θετικός σε ευρωπαϊκό στρατό αλλά έχω την υποψία ότι θα κινητοποιείται μόνο σε περίπτωση που γίνει πόλεμος με καμία Ρωσία, Κίνα ή παρακλάδια τους. Έχω μεγάλη αμφιβολία ότι θα στείλει η Γερμανία στρατό ενάντια στην Τουρκία εάν γίνει κανένα ντου εδώ στα μέρη μας. Δικαιολογίες εύκολα βρίσκονται

Απλά οι Ρώσοι έχουν στείλει την Βάγκνερ στην Αφρική και έχουν πηδήξει οτιδήποτε έχουν και δεν έχουν οι Γάλλοι στις αποικίες τους, οπότε ξαφνικά θυμήθηκαν το πόσο μεγάλη απειλή είναι ο Ρώσος.
Η Αφρική ανήκει στην Κίνα πια.

Είμαι θετικός σε ευρωπαϊκό στρατό αλλά έχω την υποψία ότι θα κινητοποιείται μόνο σε περίπτωση που γίνει πόλεμος με καμία Ρωσία, Κίνα ή παρακλάδια τους. Έχω μεγάλη αμφιβολία ότι θα στείλει η Γερμανία στρατό ενάντια στην Τουρκία εάν γίνει κανένα ντου εδώ στα μέρη μας. Δικαιολογίες εύκολα βρίσκονται
Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει τέτοιο ντου, πλέον θα είναι Ευρωπαϊκό έδαφος, όχι Ελληνικό.

Θα είχε ενδιαφέρον βέβαια να δούμε τι θα γίνει με την βόρεια Κύπρο, που ουσιαστικά είναι κατεχόμενο Ευρωπαϊκό έδαφος.

Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει τέτοιο ντου, πλέον θα είναι Ευρωπαϊκό έδαφος, όχι Ελληνικό.

Θα είχε ενδιαφέρον βέβαια να δούμε τι θα γίνει με την βόρεια Κύπρο, που ουσιαστικά είναι κατεχόμενο Ευρωπαϊκό έδαφος.
Yeah right! Με πάνω από 3 εκ Τούρκους να ζουν στην Γερμανία? Χώρια τα τρομερά εμπορικά συμφέροντα που έχουν στην γείτονα χώρα? Δεύτερη φορά το ίδιο λάθος να την Ρωσία δεν θα κάνουν.
Να ελπίζουμε να μην βομβαρδίζουν εμάς στο τέλος!

Yeah right! Με πάνω από 3 εκ Τούρκους να ζουν στην Γερμανία? Να ελπίζουμε να μην βομβαρδίζουν εμάς στο τέλος!
Η Γερμανία δεν είναι τόσο δυνατή όσο νομίζει ο κόσμος σε στρατιωτική ισχύ. Κόμπλεξ του WW2 λογικά.

The 10 strongest armies in Europe
  1. UK
  2. Italy
  3. France
  4. Ukraine
  5. Germany
  6. Spain
  7. Poland
  8. Sweden
  9. Greece
  10. Portugal

Δεν
Η Γερμανία δεν είναι τόσο δυνατή όσο νομίζει ο κόσμος σε στρατιωτική ισχύ. Κόμπλεξ του WW2 λογικά.

The 10 strongest armies in Europe
  1. UK
  2. Italy
  3. France
  4. Ukraine
  5. Germany
  6. Spain
  7. Poland
  8. Sweden
  9. Greece
  10. Portugal
Δεν το αναφέρω με την έννοια της στρατιωτικής ισχύος αλλά με την έννοια της ισχύος στην λήψη των αποφάσεων. Η Γερμανία ποτέ δεν θα εγκρίνει στρατιωτική δράση ενάντια στην Τουρκία. Στην "καλύτερη" να συμφωνήσει σε στρατιωτική παρέμβαση για να σταματήσουν οι εχθροπραξίες (και εν το μεταξύ έχει πατήσει ο τουρκικός στρατός στην Θεσσαλονίκη και στα μισά νησιά του Αιγαίου)

Η "Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη" είναι τεράστιος μύθος ούτως ή άλλως. Καλές οι κορώνες περί ευρώπης και ευρωπαϊκού εδάφους κτλ, αλλά αν τη Γερμανία τη συμφέρει για τους Χ (οικονομικούς, στρατιωτικούς, γεωπολιτικούς) λόγους να τα πάει καλά με την Τουρκία την Ψ δεδομένη στιγμή, όχι μόνο δεν θα κουνηθεί υπέρ ημών αλλά παίζει να μας καταδικάσει κιόλας.

Αν γίνει αυτό καταλαβαίνετε έτσι, ότι μιλάμε για πλήρη κατάρρευση της ΕΕ και άνετα αληθινό τρίτο παγκόσμιο.

Βέβαια δε νομίζω να πάρουν έτσι απλά εδάφη οι Τούρκοι, δεν είμαστε καμιά ανυπεράσπιστη πουτανίτσα.

Είναι αστεία αυτή η εναπόθεση πίστης στις Μεγάλες Δυνάμεις απόρροια του ραγιαδισμού και της Ψαρωκώσταινας, ενώ παράλληλα στη Μικρασιατική Καταστροφή διαβάζουμε για πηγές όπου οι ίδιες οι Μεγάλες Δυνάμεις έριχναν καυτό νερό σε όσους έπεφταν στη θάλασσα και προσπαθούσαν να ανέβουν στα καράβια για να σωθούν. Το μόνο μάθημα της Ιστορίας, είναι ότι δεν μαθαίνουμε από την Ιστορία.

nitro, αγαπώ ρε, έχεις καταπιεί όλο το κυρ-παντελίδικο αφήγημα της ΕΕ και τώρα κλονίζεται ο κόσμος κάτω από τα πόδια σου.

ΛΥΚΟΣΥΜΜΑΧΙΑ

ExtuHt.gif

Αν γίνει αυτό καταλαβαίνετε έτσι, ότι μιλάμε για πλήρη κατάρρευση της ΕΕ και άνετα αληθινό τρίτο παγκόσμιο.

Βέβαια δε νομίζω να πάρουν έτσι απλά εδάφη οι Τούρκοι, δεν είμαστε καμιά ανυπεράσπιστη πουτανίτσα.
Αν κρίνω από το πέρασμα μου από τα ελληνικά στρατά, ανυπεράσπιστη πουτανιτσα είμαστε. Η μονάδα μου που ήταν πρώτη γραμμή άμυνας αντιαρματικών στον Έβρο, τα μισά οχήματα δεν δούλευαν ή ήθελαν μπαταρία και μαστορεματα για να πάρουν μπροστά. Χώρια το ότι κάθε άρμα είχε δύο βλήματα και τέλος. Μετά θέλαμε ανεφοδιασμό(1η γραμμή άμυνας επαναλαμβάνω) Αν το συγκρίνουμε με την στρατιωτική δυναμικότητα της γείτονας σε οπλισμό, δυνατότητες ανεφοδιασμού και εμπειρία, όχι πουτανιτσα είμαστε, θα μας ξεκολιασουν.
Προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα γίνει ποτέ αυτό το ντου και ότι δίνουμε για εξοπλισμό είναι πεταμένα λεφτά, αλλά μην έχουμε αυταπάτες για την βοήθεια από τους συμμάχους μας, ούτε για τις δυνατότητες μας.

Αυτό που δεν καταλαβαίνετε είναι ότι η δημιουργία Ευρωπαϊκού στρατού, σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν θα είναι πλέον χώρα, αλλά state of Europe. Δεν θα βασίζεται η Ελλάδα στις μεγάλες δυνάμεις είναι μέρος της μεγάλης δύναμης της ΕΕ. Σαφώς οι ισορροπίες δεν είναι εύκολο πράγμα, αλλά αν γίνει όπως στις ΗΠΑ, όπου κάθε state έχει 2 αντιπροσώπους στην γερουσία, ανεξάρτητα από τα μεγέθη τους και ξεχωριστά το σώμα των αντιπροσώπων της βουλής όπου ανάλογα το μέγεθος έχουν περισσότερους ή λιγότερους βουλευτές, θα μπορούσε να δουλέψει όπως και στις ΗΠΑ. Με συμμαχίες των επιμέρους μελών στην βουλή και καταλυτικό ρόλο στην γερουσία που όλοι έχουν τους ίδιους αντιπροσώπους.

Τώρα τα κυρ παντελίστικα της ΕΕ που λες @Northlander δε τα καταλαβαίνω και δε ξέρω γιατί πρέπει να με βάλεις σε κάποιο καλούπι ας πούμε, αλλά οκ. Καταλαβαίνω ότι ορισμένοι άνθρωποι έχετε ανάγκη όταν διαβάζετε αντίθετες απόψεις να βάζετε ταμπέλες για να μπορείτε να το διαχειριστείτε, αφού το να έχει κάποιος ένα mix n match από πολιτικά/ιδεολογικά στοιχεία και όχι μια από τις στάνταρ ιδεολογίες είναι κάτι που δεν γίνεται να αντιμετωπιστεί και να απαντηθεί "by the book", οπότε χρειάζεστε ένα "οκ αυτός είναι δεξιά, απαντάμε αυτό, αυτός είναι κέντρο, απαντάμε αυτό, αυτό είναι αριστερός, αλλά τιουτιέτος αριστερός, οπότε απαντάμε αυτό".

Ποτέ δεν μπόρεσα να με κατατάξω σε κάποια συγκεκριμένη ιδεολογία και το ζω αυτό όλη μου την ζωή όταν έρχομαι σε κουβέντες που δεν συμφωνούν. ΟΚ το έχω συνηθίσει να πω την αλήθεια. Δεν κατηγορώ να κανένα για τις επιλογές του αλλά μην μου βάζετε ταμπελίτσες για να εξυπηρετείτε δικές σας ιδεολογικές αδυναμίες στην αντιμετόπιση του διαφορετικού.

Προσωπική μου πολιτική άποψη είναι η ενωμένη ΕΕ, ως ένα κράτος. Όπως είπα παραπάνω, αλά ΗΠΑ. Και για όσους αναρωτιούνται για το αν μπορεί μια χώρα έτσι να κρατήσει την ταυτότητά της, μπορεί απλά να ρίξει μια ματιά στις ΗΠΑ και να συγκρίνει ας πούμε την Καλιφόρνια με το Τέξας.
Ο Τεξανός είναι πρώτα Τεξανός και μετά Αμερικάνος. Δε βλέπω κανένα πρόβλημα να είμαι περίφανος Έλληνας της Ευρώπης.

edit Πάω να φέρω ένα κουβά να μαζέψω τα Χ τώρα.

Προσωπική μου πολιτική άποψη είναι η ενωμένη ΕΕ, ως ένα κράτος. Όπως είπα παραπάνω, αλά ΗΠΑ. Και για όσους αναρωτιούνται για το αν μπορεί μια χώρα έτσι να κρατήσει την ταυτότητά της, μπορεί απλά να ρίξει μια ματιά στις ΗΠΑ και να συγκρίνει ας πούμε την Καλιφόρνια με το Τέξας.
Ο Τεξανός είναι πρώτα Τεξανός και μετά Αμερικάνος. Δε βλέπω κανένα πρόβλημα να είμαι περίφανος Έλληνας της Ευρώπης.
Σε αυτό συμφωνούμε απόλυτα

Τώρα τα κυρ παντελίστικα της ΕΕ που λες @Northlander δε τα καταλαβαίνω και δε ξέρω γιατί πρέπει να με βάλεις σε κάποιο καλούπι ας πούμε, αλλά οκ. Καταλαβαίνω ότι ορισμένοι άνθρωποι έχετε ανάγκη όταν διαβάζετε αντίθετες απόψεις να βάζετε ταμπέλες για να μπορείτε να το διαχειριστείτε, αφού το να έχει κάποιος ένα mix n match από πολιτικά/ιδεολογικά στοιχεία και όχι μια από τις στάνταρ ιδεολογίες είναι κάτι που δεν γίνεται να αντιμετωπιστεί και να απαντηθεί "by the book", οπότε χρειάζεστε ένα "οκ αυτός είναι δεξιά, απαντάμε αυτό, αυτός είναι κέντρο, απαντάμε αυτό, αυτό είναι αριστερός, αλλά τιουτιέτος αριστερός, οπότε απαντάμε αυτό".
Nope, είπα ότι έχεις καταπιεί το αφήγημα, όχι ότι είσαι. Δεν είναι ζήτημα semantics, αλλά με το σταυρό στο χέρι και ιδεαλιστικά δεν πας ποτέ μπροστά είτε γεωπολιτικά είτε κοινωνιολογικά. Κυνικό αλλά η ιστορία έχει δείξει ότι όταν φτάνουν τα πράγματα στα άκρα, υπάρχει το δίκαιο του ισχυρού.

Ανώνυμε, ωραίος ο Λαγός, μας έβαλαν να κοιμηθούμε εκεί στη μονάδα, ήταν ζεστά.

Αυτό που δεν καταλαβαίνετε είναι ότι η δημιουργία Ευρωπαϊκού στρατού, σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν θα είναι πλέον χώρα, αλλά state of Europe
Και θα εχεις τα ιδια προβλημα με σημερα που εισαι NATO territory.

Και θα εχεις τα ιδια προβλημα με σημερα που εισαι NATO territory.
Ακριβώς ίδια όχι, καθώς και η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ ενώ δεν είναι της ΕΕ.

Υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι η Τουρκία θα διεκδικήσει τις γαλάζιες πατρίδες και τα οικονομικά οφέλη που επιζητούν οι ιδιώτες και όχι ο τουρκικός λαός, με στρατιωτικό ντου τύπου Ατιλλα; Συγγνώμη αλλά δεν δουλεύει έτσι το πράγμα σε αυτή την γωνία του κόσμου. Η συνδιαχείριση θα έρθει σιγά σιγά, όπως γίνεται ήδη δηλαδή. Εργολαβίες, μονοπωλιακές εξυπναδες και άγιος ο θεός.
Αυτός είναι και ο λόγος που στο τέλος επικρατεί το δίκιο του ισχυρού που λέει ο Νορθ. Ακόμη και απόβαση να δούμε, είναι τόσα τα συμφέροντα των ευρωπαίων που εμπλέκονται με τους Τούρκους, που θα πουν εντάξει παιδιά όλα καλά, ας το συζητήσουμε. Και πρώτοι από όλους οι Γερμανοί. Για τους συγκεκριμένους κόβω το πουλί μου.

Επίσης, πόσοι ευρωπαίοι έχουν αμερικανικά όπλα; Άντε και πήγαμε σε σύρραξη, θα πρέπει να δώσει το οκ η Ουάσινγκτον για να μπορέσουν να βάλουν κατά συμμάχων.
Από όπου και να το πιάσεις βρωμάει το πράγμα, οπότε ή κολυμπάς με τα σκατα και οοου σε βγάλει ή πας κατευθείαν στον βόθρο, να μην χαλάμε και χρήματα τουλάχιστον σε μαλακιες.

Όποιος ενδιαφέρεται, ας δει λίγο τι δίκτυο συμμαχιών έχει χτίσει η Τουρκία με τα υπόλοιπα τουρκικά κράτη, την κεντρική Ασία, τα Βαλκάνια και σιγά σιγά και παραπέρα. Πως κρατάει ένα σωρό άλλους από τα αχαμνά και σε αντίθεση τι κάνει η Ελλάδα. Που σύμφωνα με όσα με λένε, ο σημαντικότερος σύμμαχος όλων λόγω γεωγραφίας, λόγω ιστορίας, λόγω μαλακιας και ότι άλλο κατέβει στο κεφάλι του Δένδια και του υποτακτικού Γεραπετρίτη.

Μιλώντας για μάχιμες μονάδες, εμάς στα ελληνοαλβανικά μας έκανε ώπα η αλβανική μαφία ότι ώρα ήθελε, βάλλοντας κατά προσωπικού, κατά εγκαταστάσεων και το μόνο που έκανε ο ΕΣ ήταν να το βουλώνει. Αν μπει στρατός σοβαρής χώρας, το μόνο θετικό είναι ότι δεν θα προλάβει να γίνει καν επιστράτευση.

Bonus: Δείτε στα flight trackers πόσες περιπολίες, ασκήσεις και βολές κάνουν τα τουρκικά drones με ασταμάτητους ρυθμούς. Προφανώς για λόγους προπαγάνδας, έχουν ανοιχτούς τους πομπούς.

Υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι η Τουρκία θα διεκδικήσει τις γαλάζιες πατρίδες και τα οικονομικά οφέλη που επιζητούν οι ιδιώτες και όχι ο τουρκικός λαός, με στρατιωτικό ντου τύπου Ατιλλα; Συγγνώμη αλλά δεν δουλεύει έτσι το πράγμα σε αυτή την γωνία του κόσμου. Η συνδιαχείριση θα έρθει σιγά σιγά, όπως γίνεται ήδη δηλαδή. Εργολαβίες, μονοπωλιακές εξυπναδες και άγιος ο θεός.
Αυτός είναι και ο λόγος που στο τέλος επικρατεί το δίκιο του ισχυρού που λέει ο Νορθ. Ακόμη και απόβαση να δούμε, είναι τόσα τα συμφέροντα των ευρωπαίων που εμπλέκονται με τους Τούρκους, που θα πουν εντάξει παιδιά όλα καλά, ας το συζητήσουμε. Και πρώτοι από όλους οι Γερμανοί. Για τους συγκεκριμένους κόβω το πουλί μου.

Επίσης, πόσοι ευρωπαίοι έχουν αμερικανικά όπλα; Άντε και πήγαμε σε σύρραξη, θα πρέπει να δώσει το οκ η Ουάσινγκτον για να μπορέσουν να βάλουν κατά συμμάχων.
Από όπου και να το πιάσεις βρωμάει το πράγμα, οπότε ή κολυμπάς με τα σκατα και οοου σε βγάλει ή πας κατευθείαν στον βόθρο, να μην χαλάμε και χρήματα τουλάχιστον σε μαλακιες.

Όποιος ενδιαφέρεται, ας δει λίγο τι δίκτυο συμμαχιών έχει χτίσει η Τουρκία με τα υπόλοιπα τουρκικά κράτη, την κεντρική Ασία, τα Βαλκάνια και σιγά σιγά και παραπέρα. Πως κρατάει ένα σωρό άλλους από τα αχαμνά και σε αντίθεση τι κάνει η Ελλάδα. Που σύμφωνα με όσα με λένε, ο σημαντικότερος σύμμαχος όλων λόγω γεωγραφίας, λόγω ιστορίας, λόγω μαλακιας και ότι άλλο κατέβει στο κεφάλι του Δένδια και του υποτακτικού Γεραπετρίτη.

Μιλώντας για μάχιμες μονάδες, εμάς στα ελληνοαλβανικά μας έκανε ώπα η αλβανική μαφία ότι ώρα ήθελε, βάλλοντας κατά προσωπικού, κατά εγκαταστάσεων και το μόνο που έκανε ο ΕΣ ήταν να το βουλώνει. Αν μπει στρατός σοβαρής χώρας, το μόνο θετικό είναι ότι δεν θα προλάβει να γίνει καν επιστράτευση.

Bonus: Δείτε στα flight trackers πόσες περιπολίες, ασκήσεις και βολές κάνουν τα τουρκικά drones με ασταμάτητους ρυθμούς. Προφανώς για λόγους προπαγάνδας, έχουν ανοιχτούς τους πομπούς.

Το 2020 άλλα είδα πάντως!!! Και ας αποδεσμεύσουν κανόνες εμπλοκής, για να δουμε αν ξαναασχοληθεί η αλβανική μαφία!!

Back