Global GPU clusterfuck και άλλα νέα

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Αλλά αυτός που θα την πατήσει θα πάει και θα ξαναπάρει nvidia, because reasons... ε δεν κάνουμε δουλίτσα έτσι.

Έχουμε φτάσει σε σημείο οι πιο έμπιστοι βιντεάδες του youtube για τεχνολογία να λένε μην την ακουμπάτε την nvidia και η nvidia χέζεται στις πωλήσεις.

έχω αρχίσει να πιστεύω ότι τα έχουν βρει ο τσένσεν και η κυραλίζα και τα πάνε χεράκι χεράκι με τις μλκιες...

Όχι πως δεν το ξέραμε, αλλά η Nvidia μας πουλάει την σαρδέλα για αστακό:

Καλά κάνει, μπράβο, ΟΧΙ ΜΠΡΑΦΟ ΕΝΒΙΝΤΙΑ!
Αφού ψωνίζει ο κόσμος...

Δεν βάζω λινκ, απλά μπείτε στο σκρούτζ και δείτε την πτωτική τάση στις τιμές. Δεν είχα χρόνο να τσεκάρω τα νέα στα sites αλλά τι φάση;

Μετά την ασύλληπτη κερδοσκοπία της Nvidia με τις 30ΧΧ και τις 40ΧΧ, κάπου ξυπνήσαν τα πρόβατα, μπήκε λίγο φρένο. Παράλληλα, η AMD έχει πάρει κεφάλι και προσφέρει αντίστοιχες επιδόσεις στη μισή σχεδόν τιμή. Το μόνο συγκριτικό 'πλεονέκτημα' που διατηρεί η Nvidia, είναι που λανσάρει συνήθως πρώτη κάποια τεχνολογία όπως το DLSS ή το FrameGen και το χαίρεσαι σε ένα ή δύο παιχνίδια ακριβώς, προτού το αντιγράψει η AMD.

Για μένα δεν έχει νόημα να πληρώνω 'φόρο Ιμπραήμοβιτς' +500Ε την κάρτα μόνο και μόνο για να φλεξάρω αυτιστικά πως 'πρώτος είδα αυτό που θα γίνει default σε δυό χρόνια' και νομίζω αντίστοιχα εξυγιαίνεται και το σκεπτικό του μέσου χομπίστα γκέημερ.

για τις καρτες της intel εχετε εμπειρια? κοιτουσα για arc 580 και βλεπω οτι εχουν πεσει οι τιμες τους.

για τις καρτες της intel εχετε εμπειρια? κοιτουσα για arc 580 και βλεπω οτι εχουν πεσει οι τιμες τους.

Όχι προσωπική εμπειρία αλλά έχω δει αρκετά reviews και tests. Είναι καλό value for money και φαίνεται ότι αρκετά από τα αρχικά προβλήματα με drivers έχουν διορθωθεί.

Το μόνο που κρατάει τις κάρτες τις intel μακριά από τα χέρια των gamers είναι η άθλια ποσότητα που έχει ρίξει η intel στην αγορά...

Last edited:
Το μόνο που κρατάει τις κάρτες τις intel μακριά από τα χέρια των gamers είναι η άθλια ποσότητα που έχει ρίξει η intel στην αγορά...
Όταν δεν ξέρεις τι μερίδιο μπορείς να διεκδικήσεις σε αγορά με 2 παίκτες πας δοκιμαστικά στην αρχή. Και όταν ο άλλος είναι fanboy ή ξέρει για δεκαετίες ή nVidia ή ΑΜD, δύσκολα αλλάζει χούγια εκτός και αν βγει κάτι σούπερ ουάου σε θέμα τιμής, επιδόσεων και υποστήριξης που δεν έχουν βρει την χρησή τομή ούτε οι άλλοι δύο εδώ και δεκαετίες :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Όταν δεν ξέρεις τι μερίδιο μπορείς να διεκδικήσεις σε αγορά με 2 παίκτες πας δοκιμαστικά στην αρχή. Και όταν ο άλλος είναι fanboy ή ξέρει για δεκαετίες ή nVidia ή ΑΜD, δύσκολα αλλάζει χούγια εκτός και αν βγει κάτι σούπερ ουάου σε θέμα τιμής, επιδόσεων και υποστήριξης που δεν έχουν βρει την χρησή τομή ούτε οι άλλοι δύο εδώ και δεκαετίες :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
στα λεφτά που είναι δεν έχει σημασία τι φανμπόγια υπάρχουν, καλύτερη από τις αντίστοιχες nvidia/amd 50€ κάτω.

Για μας όχι αλλά δεν λες την Ελλάδα main market. Στο Αμέρικα και μέσα στην Ευρώπη έχουν ένα φανμποιλίκι αλλά η GPU δεν τους στοιχίζει έναν μισθό όπως εδώ

Καλημερούδια. Έχω απορίες. Πόσο νόημα έχει να πάρει κάποιος οτιδήποτε πάνω από RX 7800XT ή RTX 4070 καθαρά για gaming; Το futureproof δεν λέει τίποτα από την στιγμή που από όσο καταλαβαίνω με το διάβασμα που έχω ρίξει κάνεις δουλίτσα και με μια RTX3060 ή μια RX 7700XT.

Εξαρτάται σε τι settings θέλεις να παίζεις και σε τι βαθμό ανέχεσαι το Upscaling. Σε ένα high end σύστημα δε θες να κάνεις απλώς δουλίτσα, υποτίθεται.

Futureproof για 3-4 χρόνια έχει νόημα γιατί τα τελευταία 5-6 χρόνια οι τιμές μεταξύ των γενεών έχουν ανέβει δραματικά οπότε κυριολεκτικά "κάθε πέρσι και καλύτερα". Κάτι φαίνεται να κάνει η AMD με τι τελευταία γενιά της οπότε ίσως κάπως στρώσει αυτό.

Σε κάθε περίπτωση 16GB Vram μονόδρομος για 1440P.

Βλέπω (στο skroutz κιόλας) την 9070xt να έχει πέσει κάτω από τα 700€. Ούτε συζήτηση imo.

Back