Αναβαθμίσεις των εορτών

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
για να μην φαω την περσινη ξενερα με την 6700χτ (επαιζε στα 350 αλλα δεν την πηρα) τσιμπησα μια 9060χτ 16gb για να αντικαταστησει μια 6600. λιγο που την δοκιμασα σε witcher 3 με RT τρεχει στα 60fps σε ολα ultra. ελπιζω να βαστηξει 2-3 χρονια , 128 memory bus αλλα τι να κανς?
νομίζω ότι δεν έχετε καταλάβει ότι πλέον μπαίνουμε σε νέο "Mining rush" λόγω των μνημών και πλέον ότι πήρατε πήρατε για τα επόμενα 10 χρόνια :(

μέρα παρά μέρα όλα και χειρότερα γίνονται βλέπω, AMD θα ανεβάσει τιμές και στις κάρτες και στους επεξεργαστές...

τελικά δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή να αναβαθμίσεις/πάρεις νέο σύστημα από το τώρα αμέσως και ότι είναι να γίνει ας γίνει.

Με βλέπω να παίρνω και κάρτα γραφικών μέχρι τα Χριστούγεννα....άφραγκοι θα μείνουμε.
Εν τω μεταξύ κοίταζα τις μνήμες που πήρα τέλος καλοκαιριού, ανέβηκαν 5 φορές επάνω. :eek:
Δεν θυμάμαι αν σας είπα τι μηχάνημα πήρα τελικά, έτυχε μια ευκαιρία σε cpu και τελικά πήγα σε ΑΜ4.

Με βλέπω να παίρνω και κάρτα γραφικών μέχρι τα Χριστούγεννα....άφραγκοι θα μείνουμε.
Εν τω μεταξύ κοίταζα τις μνήμες που πήρα τέλος καλοκαιριού, ανέβηκαν 5 φορές επάνω. :eek:
Δεν θυμάμαι αν σας είπα τι μηχάνημα πήρα τελικά, έτυχε μια ευκαιρία σε cpu και τελικά πήγα σε ΑΜ4.
Δεν ξέρω αν θα έχεις άλλη ευκαιρία μετά να σου πω την αλήθεια.
Παιδιά ότι είναι να αγοράσετε, πάρτε τώρα.

Ακόμα και αν σκάσεις αύριο το AI bubble θα κάνει μήνες, μην πούμε κανά χρόνο, να επανέλθει η κατάσταση σε νορμάλ φάση.

Όχι μόνο οι μνήμες που έχουν κατευθυνθεί ή έχουν καβατζωθεί για ΑΙ datacenter δεν είναι συμβατές με την μέση μητρική (Epyc και επάνω μόνο), αλλά έχουν γίνει και μετατροπές σε γραμμές παραγωγής για να βγάζουν τέτοιες, θέλουν καιρό αυτά να επανέλθουν.

Βασίζεται σε ανώνυμες πηγές αλλά αν ισχύει τη βαψαμε.
Και δεν έχουν μπει ακόμη κάτι λεφτά που περιμένω........

Σε κάνει να αναρωτιεσαι για το ποια είναι καλύτερη επένδυση. Το hardware ή οι μετοχές;

Τι θέλω και διαβάζω threads που υποτίθεται ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ; Τώρα μου βάλατε φιτιλιά να επισπεύσω την αναβάθμιση που υπολόγιζα για του χρόνου (τύπου Χριστούγεννα '26) ώστε να περάσω επιτέλους από τα 1080 στα 1440p.

Το σκεπτικό, δηλαδή, είναι να πάρω μια καινούργια GPU (λογικά στα επίπεδα της RX 9070) και να κρατήσω τον Ryzen 7 5800X. Παράλληλα θα δώσω επιτέλους την 24άρα Dell 10ετίας που έχω, για καμιά 27άρα λογικά με G-sync, Free-sync κι όλα αυτά τα ωραία που όλο τ'ακούω αλλά ποτέ δεν τα βλέπω.

Έχει λέτε νόημα μια τέτοια κίνηση τώρα/ μέχρι τα Χριστούγεννα; Θα ανέβουν όντως οι τιμές που του χρόνου τέτοιο καιρό θα με πιάνει ίλιγγος με τα ποσά που θα βλέπω;

Τι θέλω και διαβάζω threads που υποτίθεται ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ; Τώρα μου βάλατε φιτιλιά να επισπεύσω την αναβάθμιση που υπολόγιζα για του χρόνου (τύπου Χριστούγεννα '26) ώστε να περάσω επιτέλους από τα 1080 στα 1440p.

Το σκεπτικό, δηλαδή, είναι να πάρω μια καινούργια GPU (λογικά στα επίπεδα της RX 9070) και να κρατήσω τον Ryzen 7 5800X. Παράλληλα θα δώσω επιτέλους την 24άρα Dell 10ετίας που έχω, για καμιά 27άρα λογικά με G-sync, Free-sync κι όλα αυτά τα ωραία που όλο τ'ακούω αλλά ποτέ δεν τα βλέπω.

Έχει λέτε νόημα μια τέτοια κίνηση τώρα/ μέχρι τα Χριστούγεννα; Θα ανέβουν όντως οι τιμές που του χρόνου τέτοιο καιρό θα με πιάνει ίλιγγος με τα ποσά που θα βλέπω;
Ε καλά υποθέσεις κάνουμε αλλά όλα στραβά τα βλέπω εγώ. Έκλεισε και η crucial... η μάνα micron τα ρίχνει όλα σε αι

Αν και τα λεφτα δεν ειναι προβλημα για εμενα γιατι ειμαι ο πλουσιοτερος ανθρωπος του κοσμου και εκτος απο foot ninja δουλευω επισης και σε μια απο τις μεγαλυτερες εταιριες με πολυ καλο μισθο δεν θελω πληρωσω παλι την διπλασια τιμη για εξαρτηματαpc οπως εγινε το 2021 οταν χαλασε η 970 και πηρα την 6070xt. Γι αυτο αυτη την στιγμη δεν κανω τιποτα εκτος αν χαλασει καποια απο τα 4 δηλαδη τροφοδοτικο μητρικη η μνημη . Αν αντεξουν μεχρι να βγουν nova lake και zen 6 θα τα αλλαξω τοτε ανεξαρτητως τιμων και διαθεσιμοτητας.

Δηλαδή πάλι καλά που αναβάθμισα πριν τις γιορτές του 2021. Με 32gb θα είμαι εντάξει για πολύ καιρό ακόμα.

Ας βάλουν τον νέο χρυσό στον πάτο τους οι εταιρίες.

Δηλαδή πάλι καλά που αναβάθμισα πριν τις γιορτές του 2021. Με 32gb θα είμαι εντάξει για πολύ καιρό ακόμα.

Ας βάλουν τον νέο χρυσό στον πάτο τους οι εταιρίες.
Όταν σκάσει η φούσκα θα τρέξουν πίσω "στα πελατάκια" της λιανικής όμως :p

Προσωπική γνώμη, αν έχεις τα φράγκα μέχρι τα Χριστούγεννα το αργότερο για gpu με αρκετό ρίσκο. Αν ακούσεις και τον τζέσους στο βίντεο θα καταλάβεις.
Εγώ θα έπαιρνα gpu χθες αλλά είμαι στο περίμενε να εισπράξω......
Μπορεί και να την βγάλω και με καμία μεταχειρισμένη, δεν έχω καιρό για κατούρημα πόσο μάλλον για παιχνίδια, και η 280 πρέπει να πάει στο παλιό μηχάνημα.

Last edited:
Αυτο σημαινει πως ο Dark Archon εχει ακομα πολυ κατωτερο pc απο το δικο μου. Πολυ καλο αυτο!!!
Ειδα τις τιμες στο skroutz για να ειμαι ετοιμος για καθε ενδεχομενο σε περιπτωση που κανουν σαμποταζ οι χελωνες στο pc.
Λοιπον.
Επεξεργαστης ryzen 9 9900x 384 ευρω
μνημη 32GB DDR5 6000 MHZ https://www.skroutz.gr/c/56/mnhmes-pc-ram/f/581113_583123_1361378/6000-32GB-DDR5.html η πιο φθηνη ειναι η patriot venom 349 ευρω
μητρικη aorus elite wifi 7 329
ανεμιστηρακι για τον επεξεργαστη https://www.skroutz.gr/s/58232037/T...t35pjVXNDjnzT8Nr8NaRwezWVTs7nxNBoCODYQAvD_BwE 48 ευρω
τροφοδοτικο 1200 wattt 295 ευρω https://www.skroutz.gr/s/59943601/c...ypologisti-full-modular-80-plus-platinum.html

Συνολικα ολα μαζι 1405. Αν και εχω παρει αυξημενα μετρα ασφαλειας στο σπιτι μου και το κρησφυγετο για να εμποδισω τις χελωνες καμια φορα δεν ξερεις τι γινεται. Οποτελ εμε τωρα σε περιπτωση που επιτεθουν αργα το βραδυ και καταφερουν να ανοιξουν το pc και να κανουν σαμποταζ σε ενα απο τα 4 εξαρτηματα(τροφοδοτικο μητρικη μνημη επεξεργαστης) θα πρεπει να πληρωσω μετα 1405 ευρω για καλη αναβαθμιση!

Αυτο σημαινει πως ο Dark Archon εχει ακομα πολυ κατωτερο pc απο το δικο μου. Πολυ καλο αυτο!!!
Ειδα τις τιμες στο skroutz για να ειμαι ετοιμος για καθε ενδεχομενο σε περιπτωση που κανουν σαμποταζ οι χελωνες στο pc.
Λοιπον.
Επεξεργαστης ryzen 9 9900x 384 ευρω
μνημη 32GB DDR5 6000 MHZ https://www.skroutz.gr/c/56/mnhmes-pc-ram/f/581113_583123_1361378/6000-32GB-DDR5.html η πιο φθηνη ειναι η patriot venom 349 ευρω
μητρικη aorus elite wifi 7 329
ανεμιστηρακι για τον επεξεργαστη https://www.skroutz.gr/s/58232037/T...t35pjVXNDjnzT8Nr8NaRwezWVTs7nxNBoCODYQAvD_BwE 48 ευρω
τροφοδοτικο 1200 wattt 295 ευρω https://www.skroutz.gr/s/59943601/c...ypologisti-full-modular-80-plus-platinum.html

Συνολικα ολα μαζι 1405. Αν και εχω παρει αυξημενα μετρα ασφαλειας στο σπιτι μου και το κρησφυγετο για να εμποδισω τις χελωνες καμια φορα δεν ξερεις τι γινεται. Οποτελ εμε τωρα σε περιπτωση που επιτεθουν αργα το βραδυ και καταφερουν να ανοιξουν το pc και να κανουν σαμποταζ σε ενα απο τα 4 εξαρτηματα(τροφοδοτικο μητρικη μνημη επεξεργαστης) θα πρεπει να πληρωσω μετα 1405 ευρω για καλη αναβαθμιση!
Τσάμπα πράμα.

zen 6 θα παρω οχι 7. Αλλα αν κανουν σαμποταζ οι χελωνες πριν βγουν ο ι zen 6 τοτε θα παρω zen 5. Δεν αποκλειεται και novalake σε περιπτωση που βγουν πρωτα.

zen 6 θα παρω οχι 7. Αλλα αν κανουν σαμποταζ οι χελωνες πριν βγουν ο ι zen 6 τοτε θα παρω zen 5. Δεν αποκλειεται και novalake σε περιπτωση που βγουν πρωτα.

Κοίτα όμως τί θα αγοράσω εγώ, το επόμενο εξάμηνο:

to-zx-spectrum-next-sto-kickstarter_sycb.1920.jpg

dCuA6Nf7UpdN4VyaRpXP6W-970-80.jpg.webp

14th-century-longsword.jpg

Γιατί πλέον δεν χρειαζομαι PC για να "παίζω" με σπαθιά!!!!!

Back