Τι Παίζετε Αυτόν τον Καιρό - Part III

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Μολις τερματησα το Swordhaven.

Κριμα ρε γμτ, ηθελε κανα δυο χρονια ακομη για να το εμπλουτισουν και να του δωσουν περιεχομενο και βαθος που καθαροτατα λειπει απο τα 2/3 του παιχνιδιου.

Περα απο το lore και την γενικη αισθητικη, που προσωπικα μου αρεσε ακομη και το plot twist στο τελος, τα gameplay mechanics του δυστυχως ειναι αθλια και χρειαζονται δουλεια, πχ το stamina/skill cost balancing ανυπαρκτο και το crafting/resources γινονται αχρηστα απο ενα σημειο και μετα.

Παίζω τις τελευταίες μέρες το Bloodstained Ritual of the Night στο switch. Τι έπος είναι αυτό ρε παιδιά; Επιτέλους νιώθω πως παίζω κάτι αντάξιο του Symphony of the Night!
Επίσης αποφασισα να κάνω resume το Alan Wake στο steam μπας και παίξω το 2 που το έχω στο ps5 αλλά εκεί που αγόρασα το expansion του 2 είδα και το remaster στα 4,5€ και λέω να το ξεκινήσω από την αρχή καλύτερα να το ευχαριστήθω!

Παίζω τις τελευταίες μέρες το Bloodstained Ritual of the Night στο switch. Τι έπος είναι αυτό ρε παιδιά; Επιτέλους νιώθω πως παίζω κάτι αντάξιο του Symphony of the Night!

Έτσι, παιχνιδάρα, καλή απόλαυση 👍
Έρχεται και συνέχεια :PCMR:

Μετά από 40 ώρες ενασχόλησης με το Hollywood Animal ας αφήσω τις εντυπώσεις μου. Για αρχή να πούμε πως το παιχνίδι είναι ακόμα σε Early Access, οπότε αυτά που θα γράψω μπορεί στο μέλλον να αλλάξουν. Προς το παρόν το παιχνίδι δίνει πρόσβαση στην Act I και στο μέλλον θα προστεθούν άλλες 2.

Ας αρχίσω πρώτα με το τι ΔΕΝ είναι το Hollywood Animal. Δεν είναι το The Movies. Αγόρασα το παιχνίδι με την ελπίδα πως θα βρω κάποια στοιχεία του The Movies σε αυτό, αλλά δυστυχώς δεν ικανοποίησαν τις προσδοκίες μου. Παρ' όλο που και τα δυο ασχολούνται με την διαχείριση ενός στούντιο και την δημιουργία ταινιών, από το Hollywood Animal λείπει η δημιουργικότητα που ένιωθες παίζοντας το The Movies.

Το Hollywood Animal ΔΕΝ είναι simulation. Το παιχνίδι λίγο πολύ θα τρέξει σε κάθε playthrough με τον ίδιο τρόπο. Κάθε φορά θα συμβαίνουν τα ίδια γεγονότα, θα συναντήσεις και θα συναναστραφείς με τους ίδιους ανθρώπους, οι άνθρωποι αυτοί θα σου προσφέρουν πάντα τα ίδια quests. Οι επιλογές σου δεν έχουν κάποιο αντίκτυπο στην βιομηχανία του κινηματογράφου.

Οπότε τι είναι το Hollywood Animal; Είναι κατά κύριο λόγο ένα management game, όπου αναλαμβάνεις την διαχείριση ενός κινηματογραφικού στούντιο στις αρχές του 1929 και στόχος σου είναι να επιβιώσεις στον χώρο αυτό παράγοντας ταινίες. Το παιχνίδι ακολουθεί τα πραγματικά γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία των ΗΠΑ (πχ το οικονομικό κραχ) και τον κόσμο (ΒΠΠ).

Ξεκινώντας, το στούντιο σου διαθέτει μόνο κάποια στοιχειώδη υποδομή, οπότε ένας από τους βασικούς στόχους σου είναι να αρχίζεις να χτίζεις όλα τα απαραίτητα κτίρια. Κάθε κτίριο που κατασκευάζεις έρχεται με το δικό του Tech Tree και σιγά σιγά ξεκλειδώνεις νέες τεχνολογίες.

Αυτό στην αρχή φαντάζει εντυπωσιακό, αλλά η αλήθεια είναι πως παρά τις πάρα πολλές επιλογές που έχεις στην αρχή, πρέπει να ακολουθείς πάντα λίγο πολύ τις ίδιες, διαφορετικά η χρεωκοπία είναι αναπόφευκτη. Τα πρώτα μου playthrough όλα οδήγησαν στην χρεωκοπία, μέχρι να καταλάβω πως αν δεν ξεκλειδώσεις από την αρχή τα σωστά abilities/technologies στα διάφορα κτήρια η αποτυχία σου είναι δεδομένη μέσα στα επόμενα 3 χρόνια.

Παραδόξως αυτά τα 3 πρώτα χρόνια είναι και τα πιο ενδιαφέροντα στο παιχνίδι, καθώς αν κατορθώσεις να αντέξεις μέχρι 1932 που δημιουργείται η Alliance μεταξύ των κινηματογραφικών εταιρειών το παιχνίδι γίνεται υπερβολικά εύκολο και μονότονο.

Όσο είσαι μέλος της Alliance θα έχεις την δυνατότητα ψήφου για αποφάσεις που θα επηρεάζουν και θα πρέπει να εφαρμόζονται από όλες τις εταιρείες που συμμετέχουν σ' αυτή. Διαφορετικά θα σε διώξουν αν παραβείς κάποια από τις αποφάσεις. Με πιο περιοριστική απόφαση την λογοκρισία για συγκεκριμένα θέματα τα οποία δεν πρέπει να δείχνουν οι ταινίες σου. Πάρ' αυτά, μια από τις αποφάσεις που είναι διαθέσιμες, αν κατορθώσεις να την περάσεις (που δεν είναι καθόλου δύσκολο να το κάνεις) θα σου δώσει τόσο χρήμα που είναι αδύνατον πλέον να καταστραφείς οικονομικά.

Μετά την δημιουργία της Alliance το παιχνίδι ουσιαστικά μετατρέπεται σε ένα κυνήγι για να σαρώσεις στα Pollux Awards (τα in-game βραβεία Όσκαρ), τα οποία πέρα από ηθική ικανοποίηση δεν προσφέρουν κάτι ουσιαστικό.

Οπότε από ένα σημείο και μετά απλά βγάζεις 2-3 ταινίες το χρόνο, περιμένεις τα Βραβεία Pollux και repeat. Τα όποια γεγονότα διαδραματίζονται δεν επηρεάζουν το παιχνίδι με κάποιο σημαντικό τρόπο.

Το παιχνίδι τελειώνει το 1946 και σε κάποια φάση γύρω στο 1943 σταμάτησα να βγάζω ταινίες. Είχα στην κατοχή μου τόσο χρήμα και όλες τις κινηματογραφικές αίθουσες που ακόμα και δίχως καμία παραγωγή έβγαζα κέρδος από την ενοικίαση των αιθουσών.

Προσωπικά θα ήθελα το παιχνίδι να είναι λίγο πιο δημιουργικό όταν φτιάχνεις το σενάριο και την σκηνοθεσία των ταινιών σου. Έτσι όπως είναι τώρα απλά επιλέγεις και συνδυάσεις διάφορα θέματα που ξεκλειδώνεις σιγά-σιγά, αν βγάζουν νόημα και έχουν λογική θα δώσουν μια καλή ταινία. Αν όχι θα βγει μούφα.

Από μένα έχει ένα γενναιόδωρο 6/10. Κατανοώ πως είναι Early Access, αλλά αν σε αυτό το στάδιο το παιχνίδι καταντάει από ένα σημείο και μετά μονότονο, δεν μπορώ να φανταστώ πόσο βαρετό θα είναι όταν θα έχεις να παίζεις μέχρι πχ το 1970 ή 1980.

Σόρρυ για το σεντόνι :p

Τελείωσα το Ys Chronicles+ που περιλαμβάνει τα 2 πρώτα Ys.
Το πακετάκι οριακά μετράει για το δεύτερο game.

Το πρώτο δυστυχώς είναι κακογηρασμένο (πολύ χαμηλό lvl cap, αναξιόπιστο bump σύστημα μάχης κύριως στα bosses, άδικα δύσκολο σε στιγμές, accessories που στα bosses δεν λειτουργούν απλά ακόμα κι αν είναι του στυλ "πάρε παραπάνω defense" κλπ). Με εξαίρεση κάνα-δυο bosses, τα υπόλοιπα είναι από τα πιο σάπια που έχω δει σε παιχνίδι ποτέ. Δε με δένει καμία νοσταλγία με το συγκεκριμένο, αλλά και να υπήρχε, problematic gameplay is problematic. Έχει πάντως ωραίο soundtrack, να ειπωθεί αυτό.

Το δεύτερο, παρόλο που είχε βγει μόλις με ένα χρόνο διαφορά, είναι κάπου 4-5 σκαλιά πάνω και επιδιορθώνει τη συντριπτική πλειοψηφία των θεμάτων που είχα με το πρώτο. Το μόνο, ίσως, σημείο που χάνει είναι το design στο τελικό dungeon που στο YS 2 με κούρασε κάπως με το επιτηδευμένα δαιδαλώδες layout του.

Επίσης έφυγε άερας το Zeno Clash. Τρύπιο διαμαντάκι που κράτησε όσο έπρεπε. Ουσιαστικά πρόκειται για beat em up, σε πρώτο πρόσωπο, που πλακώνεις κάτι θάντερκατς ριτζέκτς. Περιστασιακά παίρνεις και γκάνια όπως γινόταν στο Punisher ή στο Cadillacs and Dinosaurs.

Τώρα το 'χω ρίξει στο Darksiders II, που από όσο έχω προλάβει να δω φαίνεται 👌👌👌

Τα ίδια συμπεράσματα, έχω βγάλει και εγώ για το πρώτο Ys!! Ούτε στο δεύτερο boss, και βαρέθηκα (τους μηχανισμούς)!!! Μαλλον θα δουμε κανά (σύντομο) βίντεο και πάω για Ys II!!!

@ebon page Να 'σαι καλά για το σεντονάκι/εξποζέ. Μου είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον, καθώς παραμένω σφοδρά ερωτευμένος με τα δυο ανδροπρεπή έπη This Is The Police της WeAppy και ήλπιζα πως θα είχαμε να κάνουμε με κάποια αντίστοιχη εμπειρία, με το σκληρό χώρο του θεάματος ως αφηγηματικό πρόσχημα.

Από τα γραφόμενά σου καταλαβαίνω πως κάτι τέτοιο τελικά μάλλον δεν συμβαίνει, δεν υπάρχει προσωπικό στόρι να ξετυλίγεται στο παιχνίδι παράλληλα με την διαχείριση του στούντιο; Στα This Is The Police αυτό που λάτρεψα ήταν πως έπρεπε ν'αντέχεις ουσιαστικά το ξύλο του μάνατζμεντ και να κρατάς τα πάντα λειτουργικά, προκειμένου να φτάσεις στο τέλος της έξοχης αφήγησης.

Εδώ απ' όσο κατάλαβα, είναι ξύλο για το ξύλο, βγάζεις φράγκα και αυτά, γεια σας;

Αν είναι όντως έτσι, φεύγει δυστυχώς εκτός wishlist.

Η μάνα μου , μου είχε πει να μείνω μακριά από τα ναρκωτικά, αλλά κάποιοι φίλοι με παρέσυραν στο Arc Raiders.....

Δηλαδή να το ξεκινήσω;... Εδώ και σχεδόν 1 μήνα το σκέφτομαι και δεν το αποφασίζω...

Τελικά είναι pvp ή pve ή και τα δύο; Υπάρχει στο background κάποιο στόρι και συγκεκριμένες αποστολές, αλλά ταυτόχρονα σου την πέφτουν κιόλας;

Δηλαδή να το ξεκινήσω;... Εδώ και σχεδόν 1 μήνα το σκέφτομαι και δεν το αποφασίζω...

Τελικά είναι pvp ή pve ή και τα δύο; Υπάρχει στο background κάποιο στόρι και συγκεκριμένες αποστολές, αλλά ταυτόχρονα σου την πέφτουν κιόλας;
Έχει ένα υποτυπώδη στόρι και σου δίνει και quests, αλλά είναι fetch quests. Πιο πολύ είναι φάση μπαίνεις λουτάρεις βγαίνεις. Είναι pve -pvp. Οποιοσδήποτε μπορεί να επιτεθεί σε οποιονδήποτε, αλλά ανάλογα πόσο aggressive είσαι σε βάζει και σε ανάλογο game. Στο Solo εγώ σπανίως βλέπω pvp επειδή κάθομαι ήσυχα . Αν θες pvp απλώς την πέφτεις σε κόσμο και θα σε βάλει σε άνάλογο game την επόμενη φορά. Σε cop op είναι πιο ζόρικα τα πράματα. Πετυχαίνεις πιο εύκολα Pvp

Από τα γραφόμενά σου καταλαβαίνω πως κάτι τέτοιο τελικά μάλλον δεν συμβαίνει, δεν υπάρχει προσωπικό στόρι να ξετυλίγεται στο παιχνίδι παράλληλα με την διαχείριση του στούντιο; Στα This Is The Police αυτό που λάτρεψα ήταν πως έπρεπε ν'αντέχεις ουσιαστικά το ξύλο του μάνατζμεντ και να κρατάς τα πάντα λειτουργικά, προκειμένου να φτάσεις στο τέλος της έξοχης αφήγησης.

Εδώ απ' όσο κατάλαβα, είναι ξύλο για το ξύλο, βγάζεις φράγκα και αυτά, γεια σας;

Αν είναι όντως έτσι, φεύγει δυστυχώς εκτός wishlist.

Στην παρούσα φάση (το παιχνίδι είναι ακόμη σε Early Access) δεν υπάρχει κάποιο προσωπικό στόρι. Δεν είσαι κάποιος μέσα στο χώρο. Απλά αναλαμβάνεις την διοίκηση ενός κινηματιγραφικού στούντιο.

Κατα την διάρκεια του παιχνιδιού διαδραματίζονται κάποια events. Κάποια από αυτά τα events παρουσιάζουν/εισάγουν κάποιους "σημαντικούς" χαρακτήρες. Π.χ. τον δήμαρχο του Λος Άντζελες ή τον αρχηγό της αστυνομίας ή το boss της ιταλικής μαφίας κτλ. Όλοι αυτοί εμφανίζονται ζητώντας μια χάρη από σένα ή προσφέροντας σου κάποια πρόταση που συνήθως εμπλέκει το γύρισμα μια ταινίας για να ικανοποιήσουν κάποιες προσωπικές τους φιλοδοξίες/στόχους. Αν δεχτείς και ολοκληρώσεις το quest που σου δίνουν, κερδίζεις κάποια reputation points, τα οποία μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για να διευκολύνεις την θέση σου σε κάποια άλλα events που παρουσιάζονται κατά την διάρκεια του παιχνιδιού.

Όλα αυτά μπορεί να ακούγονται όμορφα (και μέχρι ένα σημείο μπορεί και να είναι), αλλά το κακό είναι πως ελάχιστα επηρεάζουν το γενικότερο gameplay. Θα έλεγα πως μόνο 1 quest που έρχεται νωρίς αξίζει να το κάνεις γιατί θα σου προσφέρει σημαντική βοήθεια για ένα event που ακολούθεί αργότερα. Μόνο και μόνο επειδή αυτό το quest λαμβάνει χώρα μέσα στα 3 πρώτα χρόνια που ακόμα δεν θα έχεις κατορθώσει να σταθεροποιηθείς οικονομικά.

Μόλις κατορθώσεις να λύσεις το οικονομικό (και αυτό μπορείς να το κάνεις πάρα πολύ εύκολα απλά περνώντας μόνο μια απόφαση στην Alliance και μετέπειτα αγοράζοντας σταδιακά όλες τις διαθέσιμες κινηματογραφικές αίθουσες) το παιχνίδι απλά γίνεται επαναλμβανόμενο, μονότονο και καθιστά όλα τα μελλοντικά events που εμφανίζονται να είναι απλά ανούσια δίχως αντίκτυπο στο gameplay.

Τερμιατισα το Assasin Cred Shadows!! Aλλο ενα πολυ καλο παιχνιδι με ninja. Πολυ καλυτερο απο ολα τα προηγουμενα assasin creed μπορω να πω πως ειναι το καλυτερο απο ολα Θα ηταν ακομα καλυτερο αν ειχεκ και εμενα με τους foot ninja! Εσωσα την χωρα μου την Ιαπαωνια απο τους κακκους αρχοντες(damiyo) και αυριο ξεκιναω το Ninja gaiden 4 το οποιο ειναι επισης για αρχοντες ninja σαν εμενα.
Το 2025 ηταν η καλυτερη χρονια για εμας τους ninja καθως για πρωτη φορα βγηκαν 5 παιχνιδια με ninja(ninja gaiden rage bound και 4 rise of the ronin assasin creed shadows). Τωρα μενουν να παιξω ninja gaiden 4 και rise of the ronin!

Προχώρησα το Doom το παλιό, το ορθόδοξο. Ένα episode μου έμεινε μόνο από τα αρχικά WADs, παράξενο πως δεν θυμάμαι σχεδόν τίποτα παρά μόνο από το πρώτο episode που το είχαμε λιώσει στο shareware.

E5rhaML.jpeg

4tWmpr9.jpeg

ROzTHjY.jpeg

qdj4fpn.jpeg

Back