Epic Store : όταν o Gabe έφτιαχνε client, o Sweeney έτρωγε βελανίδια.

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Όλα θα λυθούν.
Α ναι η φανταστική Disney που με άφησαν με το Split Second και το νεκρό DRM του και όταν επικοινώνησα μετά από πολύ ψάξιμο τι να κάνω με αυτό και να μου στείλουν steam key αφού με έχουν αφήσει ξεκρέμαστο, μου είπαν να πάω να το αγοράσω πάλι... τελικά έβαλα κρακ.

Ας ονειρεύεται η Ντίσνεϋ.

Ο Πάπας Τιμόθεος είναι από τους τελευταίους ολντ-σκούλ μεγιστάνες. Αυτοδημιούργητος, με άμεση εμπλοκή στη διαχείριση της εταιρείας του, είναι από την ίδια στόφα με τον Τσιγκουϊνο Γκέημπ. Αυτοί οι τύποι δεν θα πουλήσουν ποτέ. Οι απόγονοί τους, ίσως.

Από τη στιγμή που είσαι οικονομικά ανεξάρτητος, η ντόπα είναι η επιροή, η εξουσία. Να νιώθεις 'κάποιος' που λύνει και δένει κι επηρεάζει τον κόσμο. Να πας από 60Κ το χρόνο σε 3Μ το χρόνο, αλλάζει η ζωή σου. Να πας από 3Μ σε 10Μ δεν αλλάζουν και τόσο πολλά πράγματα. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για δισεκατομμύρια. Θα πουλήσει ο Τίμ στη Ντίζνεη και τί, θ'αγοράσει γιώτ 60μετρο αντί για 50μετρο; Μαλακίες τώρα.

Καλό είναι να υπάρχουν τέτοιοι τύποι στον κόσμο, ειδικά όταν δεν είναι ΑΡΧΙΔΙΑ σαν κάτι Θίελ, Άλτμαν και το υπόλοιπο κακό συναπάντημα.

Α ναι η φανταστική Disney που με άφησαν με το Split Second και το νεκρό DRM
Από που αγορασμένο; Retail;
Steam έπαιζε απροβλημάτιστα πάντως.

Καλό είναι να υπάρχουν τέτοιοι τύποι στον κόσμο, ειδικά όταν δεν είναι ΑΡΧΙΔΙΑ σαν κάτι Θίελ, Άλτμαν και το υπόλοιπο κακό συναπάντημα.
Εεερμμμ...
1774960590429.png

Ισως ειναι ετσι και Πολωνια λογω αντι-αριστερης κοινωνικη λογικης πλεον.
Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει αρκετές κινήσεις εδώ (το συνδικάτο δημιουργήθηκε κάπου το2023 με 2024). Κατάφερε, κάπως, να βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας, ειδικά σε μια περίοδο που η CDPR είχε μάνατζερς να κάνουν πάρτη με κοκες και να κάνουν τα δικά τους (ακόμα τα κάνουν, αλλά όχι στο βαθμό που ήταν πριν)

Πέρα από αυτό, γνωρίζω ότι το κράτος στηρίζει τους δημιουργούς (γραφίστες, designers, γιου νεημ ιτ) με διάφορες φοροελαφρύνσεις και έχουν ξεκινήσει να εμφανίζονται αρκετά studios που αυτά βοηθάνε να τρέξειη οικονομία της Πολωνίας ακόμα περισσότερο (πχ. η Larian έχει παράρτημα στη Βαρσοβία).

Πάντως, γενικά, ο κλάδος παραμένει σχετικά κακοπληρωμένος, αλλά οι περισσότεροι πάνε με βάρκα την ελπίδα και την αυλα τους για δημιουργία.

Εντάξει δεν είπα πως ο άνθρωπος είναι άγιος και ό,τι κάμει είναι σωστό. Δεν έχει και καμιά ορντινάτσα PRατζή να του μαζεύει αυτές τις ψωλιές.

Το πρόβλημα με τ'αφεντικά των gaming εταιρειών, είναι πως στην καλύτερη, έπαιζαν γκέημς τον καιρό του Doom κι εκεί κάπου έχουν μείνει. Δεν κατανοούν τί σημαίνει γραφή, σενάριο, χαρακτήρες, συναισθηματική επένδυση.

Επίσης, ζουν παγιδευμένοι σε 'σπήλαια με αντίλαλο'. Άλλους ιδρυτές/δισεκατομμυριούχους και παπαγαλάκια/φουτουριστές του LinkedIn. Aυτή είναι η ζωή τους. Πάνε από θέρετρο σε θέρετρο, δεν τους φέρνει κανείς αντίρρηση και ξερνάνε θεωρίες και 'οράματα' με ανύπαρκτο προσωπικό κόστος. Ζωή χαρισάμενη τη λες. Παιδιά που παίζουν υπερατού με τις ζωές των υπαλλήλων τους. Για τους περισσότερους οι χαστούκες δεν έρχονται ποτέ, αλλά ακόμη κι όσοι 'χάνουν' και γίνονται έτσι μπας κλας 'απλοί εκατομμυριούχοι', παριστάνουν τους 'thought leaders' στο LI για να χαϊδεύουν το ναρκισσισμό τους.

Τα 'χω ζήσει ολ'αυτά πρώτο χέρι δυστυχώς και είναι αληθινά εμετικά.

Απ'την άλλη, έχουν μια ας το πούμε 'παλιοκαιρίτικη αφέλεια' του '60, με το Μεγάλο Διευθυντή που έρχεται και στέκονται όλοι κλαρίνο και λες στον εαυτό σου πως είσαι κομπάρσος σε κωμωδία του Μπάστερ Κίτον και κάπως την παλεύεις. Το ακόμα χειρότερο είναι όταν ΟΛΑ γίνονται απρόσωπα και κόρπορεητ, που δεν έχεις κάν αυτές τις Βορειοκορεατικές γραφικότητες και ζεις απλά σε Εξελόφυλλο.

Αν μπορούσα να ζήσω στο χωριό μου σα δάσκαλος και να μεγαλώνουν τα παιδιά μου με αξιοπρέπεια, θα το 'κανα. ΜΑΚΡΙΑ από το γκέημινγκ/τεκ όσοι μπορείτε, τουλάχιστον ως υπάλληλοι. Όποιος θέλει να τζογάρει να κάνει κάτι δικό του, η εποχή είναι ιδανική, αλλά απλώς υπάλληλος και δη νέος, είναι κλάφτα μεροκάματο.

Ερχόμενος στη Πολωνία, είχα ως στόχο να μπω στη βιομηχανία των games.
Παίχτηκαν κάποιες ευκαιρίες, αλλά λίγο όσα άκουγα εδώ κι εκεί, λίγο ο μισθός και λίγο το "Yes boss, θα βγάλουμε το deadline ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΤΙΣΤΕΣ" με γείωσαν (όχι πως στη κορπορεητ εταιρεία που είμαι τώρα γράφοντας παηθον είναι καλύτερα, αλλά τα ζλότι είναι περισσότερα και οι συνθήκες είναι πχιο ανθρώπινες).

Προτιμώ όμως στο εγγύς μέλλον να κάνω κάτι δικό μου ή έστω να δουλέψω σε μια μικρή ομάδα όπου δεν υπάρχει τόσο το "κορπορεητ χάσμα" ή απλά να χαθώ μεσά στα έδρανα ως καθηγητής στη Δανία.

Βέβαια, ο καθένας έχει διαφορετικές εμπειρίες και ιστορίες να διηγηθεί.
Σε 2-3 μπορεί να βγήκε σε καλό το εκάστοτε μονοπάτι που διάλεξαν (Βλέπε πχ τον Μπιλ Γκεητς. Που κυνήγησε τα όνειρα του και κατάφερε να κολλήσει σύφιλη στα 60 του).

Από που αγορασμένο; Retail;
Steam έπαιζε απροβλημάτιστα πάντως.
ναι έχει ένα drm που θέλει να συνδεθεί με σέρβερ για να σε αφήσει να παίξεις, σέρβερ που έχει κλείσει χρόνια τώρα.
Όταν είδα ότι το έβγαλα στο steam και μιας για το bioshock η 2Κ μου έστειλε κλειδί για τον ίδιο λόγο (πέθανε το games for windows live και δε μπορούσε το δισκάκι να κάνει activate), τους έστειλα μπας και δεν είναι γιουφτ, αλλά τελικά είναι γιουφτ.

Αυτό είναι waifu σε γλάστρα!
Θα το βάλω κάποια στιγμή από απορία και μόνο. Καιρό έχω να δω τέτοια κουλαμάρα.

πω γίνεται γουάιφου χωρίς κορμί κιθάρα δηλαδής;

ακόμα τις γλάστρες δίνει ρε.... και ένα κάτι.

Πάει πέθανε το τζάμπα και το prime σαβούρα δίνει και ελάχιστα πράγματα.

Είχαν σουξέ οι γουαϊφού, τόσα Μαρβελόπαιδα αζευγάρωτα 'κει έξω.

Ο Τίμαρος άρχισε να βάζει μυαλό με τα λάισενσινγκ χουβαρντιλίκια.

Το κάτι..

Back