100 χρονια απο την μπολσεβικικη επανασταση

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

razvedchiki

Death Knight
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=hh9-4sgYxjo  [/youtube]<br><br>επιτελους ενα παιχνιδι για να μαθουμε και εμεις επιτελους τι πραγματικα εγινε το 1917 στην μοδερ ροσια.

Ενδιαφέρον σέτινγκ αλλά μάλλον κάπως απαρχαιωμένοι οι μηχανισμοί.

Εμένα πάλι μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον και πολύ ατμοσφαιρικό.Δεν περιμένω παιχνίδι με το βάθος του Commandos,αλλά για "μικρό" project αξιόλογο φαίνεται.Κι ας μοιάζουν οι χαρακτήρες σα να τους σχεδίασε ο Ερζέ. :lol:

Προσπαθεί να δείξει στο κοινό πόσο πίσω έμεινε γενικά η αριστερά  :silly:

Πρώτο παιχνίδι που μπακάρω στο ΚΣ, είχα προσπαθήσει και το The journey down άλλα μάλλον λόγω cc δεν γινόταν τότε

ω μα τα γένια του ρασπουτιν. καλό ακούγετε. 

Στις επομενες εκλογες, αυτο το παιχνιδι θα ειναι η αιτια, που το ΚΚΕ θα βγει πρωτο κομμα στην ελλαδα.<br>θα κατεβει ο πατακος απο τον ουρανο. Θα ειναι καβαλα σε λευκο συννεφο και θα φοραει μπλουζακι panx romana. Θα ζητησει συγνωμη απο την αριστερα και θα ξυρισει της μασχαλες των κομμουνιστριων.<br>Γουσταρα αυτο που ειδα, απο τα πρωτα frame του παιχνιδιου.<br><br>Αυριο θα βαλω το γκομενακι να μου μεταφρασει τους διαλογους που ακουγονται στο video.

εχμ, δεν εχω καταλαβει αν ο ταβάριτς γάιωφ γκερμανώφ τρολάρει η δεν εχει διαβασει καλα την σελιδα στο κικσταρτερ..<br>το παιχνιδι εξαρχης παιρνει θεση εναντιον των μπολσεβικων. <br>η στρατευμενη τεχνη δεν ειν ωραιο πραμα. και τα πισι γκεημς οπως ολοι ξερουμε ειναι τεχνη.

Απ&#039;ότι καταλαβαίνω, η ιστορία αφορά 2 τσεχοσλοβάκους που θέλουν να φύγουν από την Αγία Πετρούπολη την ημέρα που σκάει η επανάσταση, και να καταφύγουν σε μια περιοχή με ομοεθνείς τους στο Κίεβο. Δεν βρήκα κάτι το ιδιαίτερα "αντιμπολσεβικικό" (ή και υπερμπολσεβικικό) στο όλο theme.<br><br>Αλλά χλωμό να πιάσει τον στόχο anyway.

το βιντεακι λεει: "..help them escape revolutionary Sankt Petersburg and get them to safety of Czechoslovak Legions in Ukraine.."<br><br>απο το https://en.wikipedia.org/wiki/Czechoslovak_Legion :<br>".. were heavily involved in the Russian Civil War fighting Bolsheviks, at times controlling the entire Trans-Siberian railway and several major cities in Siberia..."<br><br>μπορει να ναι η ιδεα μου. εγω διαβαζοντας τη σελιδα στο κικσταρτερ καταλαβα οτι διαλεγουν πλευρα. κι οι εχθροι σου ειναι οι επαναστατες.<br>( https://www.kickstarter.com/projects/803274916/legion-1917-rise-of-the-bolsheviks/posts/1820169 ). εδω δειχνουν εναν απ τους εχθρους που θ αντιμετωπισεις και ειναι οι ναυτες του Αurora, του πλοιου που εδωσε το σινιαλο για να ξεκινησει η Οκτωβριανη επανασταση.<br>δεν τους κατακρινω, δικο τους ειναι το παιχνιδι, οτι θελουν βαζουν στο σεναριο. απλα θα προτιμουσα να μπορουσες εσυ ο παικτης να "διαλεξεις" πλευρα κι οχι να στην υπαγορευει ο δημιουργος. μακαρι να ειναι ετσι και να εχω καταλαβει λαθος, γιατι σαν παιχνιδι δειχνει ενδιαφερον...

Ενδιαφέρουσα καταχώρηση στην Wikipedia. Ουσιαστικά λέει πως οι Czechoslovak Legions αποτελούνταν από εθελοντές που βρίσκονταν στην Ρωσία για να πολεμήσουν τις Κεντρικές Δυνάμεις, μετά την οκτωβριανή επανάσταση έγινε συμφωνία να μεταφερθούν προς τη Γαλλία για να συνεχίσουν να πολεμούν τους Γερμανούς, όμως για διάφορους λόγους κατά την αποχώρησή τους με τρένα ξεκινούσαν αψιμαχίες με τους Μπολσεβίκους (με πρωτοβουλίες και των 2 παρατάξεων) που οδηγούσαν σε κατά τόπους συρράξεις και καταλήψεις πόλεων. Τελικά με τα χίλια ζόρια επαναπατρίστηκαν λίγα χρόνια μετά. Οπότε μάλλον να φύγουν και να πολεμήσουν ήθελαν αλλά το σχέδιο στράβωσε, δεν είναι να πεις πως ήταν σφοδροί αντιμπολσεβίκοι σταυροφόροι.<br><br>Και μόνο το γεγονός πως έμαθα και κάτι που δεν γνώριζα δείχνει πόσο αξίζει το γκόπο να δημιουργούνται τέτοια μικρά indie games που πραγματεύονται άγνωστες (σε εμάς) πτυχές της ιστορίας.

διαφωνω λιγο. νομιζω ηταν σφοδροι αντιμπολσεβικοι. <br>και γενικα οι τσεχοσλοβακοι εχουν εμφυτη αντιπαθεια σαν λαος προς τους ρωσους "παραδοσιακα", καπως στο στυλ το δικο μας με τους τουρκους. πραγμα που ενταθηκε με τα γεγονοτα που ακολουθησαν την "ανοιξη της πραγας". παλιες ιστοριες, ισως δεν αφορουν το παρον. παντως μονο και μονο που η εταιρεια που φτιαχνει το παιχνιδι ειναι τσεχικη, δειχνει σε γενικες γραμμες που παει το πραγμα.<br>ουτε εγω ηξερα πολλα πραγματα για τις τσεχικες λεγεωνες. αλλά νομιζω το γεγονος που διαβασα (στο 2ο λινκ) οτι καποια απ τα μελη τους, συμμαχησαν με τους ναζι στο τελος των 30s, μιλαει μονο του.<br>άλλα 2 λινκς. βασικα ειναι τα πρωτα που εσκασαν ψαχνοντας στο γκουγκλ.<br><br>http://encyclopedia.1914-1918-online.net/article/czechoslovak_legions_russian_empire<br>http://www.radio.cz/en/section/czechs/the-czechoslovak-legions-myth-reality-gold-and-glory<br><br>σε άλλα νεα: ΑΣΤΑ ΑΥΤΑ ΚΑΛΛΙΑΝΙΩΤΗ, ΣΕ ΑΓΧΩΝΕΙ Η ΕΚΦΡΑΣΗ "ΡΩΣΙΚΗ ΑΡΚΟΥΔΑ" ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΑ ΧΕΙΣ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ...

Μεγάλες οπορτούνες στην όλη φάση με τους σιδηροδρόμους ήσαντο. Τώρα βλέποντας Τσεχική παραγωγή ήμουν για κάποιο λόγο σίγουρος πως θα ήταν προκατειλημμένο αλλά οκ, βλέπουμε, δυστυχώς δεν βγαίνουν πολλά παιχνίδια με ένα τόσο έντονο πολιτικό σκηνικό ως υπόβαθρο.

Συντροφοι, ψυχραιμια.<br><br>1. Το παιχνιδι εχει ως χρονικη τοποθετηση, την πιο ρευστη περιοδο της συγχρονης ιστορια. Ο μονος που θα μπορουσε να δωσει σαφεις εξηγησεις, ειναι ο Lemmy. <br>2. Αυτο το στρατευμα δημιουργηθηκε με σκοπο να δημιουργηθει ενα ανεξαρτητο κρατος. ειχε την ατυχια για το πιο bad timing ever.<br>H Ρωσικη επανασταση αλλαξε ολα τα δεδομενα, και πιστευω οτι δεν ηταν θεμα αριστερας ή αντικομουνισμου. Ηταν θεμα εμπιστοσυνης.<br>Το ξεκινημα μιας νεας ρωσιας, βρηκε ενα ξενο στρατιωτικο σωμα στα σπλαχνα της. Νομιζω οτι τα θεματα που ξεπηδουν απο αυτο το προβλημα, ειναι αυτονοητα. και για τις δυο πλευρες.<br>3. Αυτο το στρατευμα βρεθηκε στο ματι ενος νεου τυφωνα, που κραταει γερα εως τις μερες μας και αλλαξε εντελως την ευρωπαικη και οχι μονο ιστορια. Με μια απλη αναζητηση για το συγκεκριμενο θεμα, μπορουμε να μαθουμε ποτε ξεκινησε ο ψυχρος πολεμος. <br><br>για μενα<br>Η επιλογη του συγκεκριμενου σεναριου ειναι μια καταπληκτικη ιδεα.<br>Απο το video καταλαβα, οτι δουλεψαν πολυ ωστε να μεταφερουντο κλιμα τη εποχης με μεγαλη ακριβεια. Το γεγονος οτι δεν υπαρχουν αγγλικοι διαλογοι, σημαινει πολλα.<br>αυτο που απομενει ειναι να δω και το παιχνιδι.

Ρε, dual κονσερβοκούτια θα έχει το παιχνίδι;

Back