captain kal
Death Knight
Στην αρχή έβαλα "Agree", αλλά το γύρισα σε γέλια μόλις φαντάστηκα το σκηνικό! :Ρ
By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.
SignUp Now!Στην αρχή έβαλα "Agree", αλλά το γύρισα σε γέλια μόλις φαντάστηκα το σκηνικό! :Ρ
Ισχυει αλλα νομιζω οτι δεν ασχολειται το αρθρο με αυτο. O manager χεστηκε, για την παρτι μας κραταμε wiki με διαδικασιες και οτι αλλο για να κανουμε τη ζωη μας ευκολοτερη.Για να κάνω όμως το δικηγόρο του διαβόλου, το documentation χρειάζεται για να μην ξανακαλύπτεις τον τροχό και να έχεις και σωστή δομή δουλειάς που δεν ξεφεύγει ηθικά/νομικά.
Επίσης το κομμάτι του middle management έχει ξεφύγει. Όλες οι μεγάλες εταιρείες του χώρου που ασχολούνται με την ενέργεια, ο τομέας μου, έχουν περισσότερο κόσμο στα γραφεία να κοιτάνε μετρικά από ότι κόσμο στο πεδίο να τους βγάζουν την δουλειά. Κάθε φορά που γίνεται κάτι που ένας μηχανικός θα το λύσει σε δέκα λεπτά με μία ώρα, σκάει ένα μεηλ με ένα κατεβατό από cc lists, με κόσμο που δεν έχει την παραμικρή ιδέα για το τι μιλάμε κι όμως έχουν άποψη.
Το middle management είναι καρκίνος της παραγωγής με τον τρόπο που υλοποιείται τώρα.
Προτού το γυρίσω σε freelancer 100%, δηλαδή πριν από μια δεκαετία και κάτι ψιλά, το λάιβ τράκινγκ είχε γίνει θέμα και στην εταιρεία όπου δούλευα. Είχαμε γίνει όλοι πυρ και μανία. Τελικά, δε νομίζω να πολυλειτούργησε, πέρα από κάποια χρήσιμα (για τον εργοδότη) στατιστικά στοιχεία.
Ωστόσο, οφείλω να ευχαριστήσω τον πρώην εργοδότη μου για την ιδέα του, γιατί χωρίς αυτήν δεν θα μου ερχόταν η έμπνευση για το παρακάτω ποιηματάκι (σε ρυθμούς χιπ χοπ).
Κώτσαρέ μου έναν τράκερ, να με βλέπει ο μαδερφάκερ.
Άμα κλάσω θα το δει, κι ο μισθός θα μειωθεί!
Έκλασα και βγάζω αίμα, μήπως φταίει τ' Augmentin;
Είναι το βαρύ το στέμμα που’ χ’ η ******!
Άρχοντά μου ******, κάνε μου και συ μια χάρη.
Μην ξηγιέσαι σαν αρχίδι και με βγάλεις στο φανάρι!
Άκαρδος ήσουνα πάντα, με τα φράγκα καυλωμένος.
Λέξεις μέτραγες σφαιράτος, κι εγώ έτρεχα ο καημένος.
Μα το πλήρωμα του χρόνου, ήρθε, έρχεται και φτάνει.
Ένας-ένας θα σου φεύγουν και θα μείνεις σα χαϊβάνι.
Θα 'ρημώσουν οι ορόφοι, οι οθόνες θα σκονίσουν,
τα κομπιούτερ θα παλιώσουν κι οι μοκέτες θα βρωμίσουν.
Η Δευτέρα Παρουσία είναι τώρα πιο κοντά,
μα αυτή η κωλοφαρδία ίσως να σε σώσει ξανά.
Το ποιηματάκι έχει και συνέχεια, αλλά γίνεται αρκετά προσωπικό, οπότε το έκοψα.
Αστερίσκοι μπήκαν σε ευαίσθητα σημεία για λόγους GDPR... :Ρ
Μπορεί να το πάρει ο Σόδας παρακαλώ και να το φτιάξει τραγουδάκι με το Suno?