9 to 5

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Αν σε κοιμίζει, σε ταιζει και σε ποτίζει τότε "καταβάλλεται σ’ αυτούς το 1/4 μόνο της παραπάνω αποζημίωσης."

Βρήκα λεπτομέρειες από το σάιτ της ΓΣΕΕ που για κάποιο λόγο δε μου άνοιγε προηγουμένως.

Μόνη άλυτη ερώτηση είναι το αν η έξτρα αποζημίωση του 25% μπόνους είναι και για το εξωτερικό ή αν εκεί είθισται να είναι υψηλότερη
Επισης τι παιζει στο μπονους
- αν το εκτος εδρας ειναι εξωτερικο;

Για τις άλλες δύο τα παραθέτω πιο κάτω για μελλοντικούς αναγνώστες
- αν η εργασια ειναι λιγοτερη απο 8 ωρες (πχ 2ωρο)
όταν ο μισθωτός μεταβαίνει εκτός έδρας, ο χρόνος μετάβασης ή επιστροφής εκτός του ωραρίου θεωρείται δέσμευση της ελευθερίας του και επομένως δικαιούται πρόσθετη αμοιβή
και περισσοτερη (πχ 12ωρο; )
Σε περίπτωση που ο μισθωτός κατά την παραμονή εκτός έδρας απασχολείται υπερωριακώς ή κατά την Κυριακή, γιορτή ή νύκτα , η αμοιβή προσαυξάνεται αναλόγως

Επίσης παραμένει η απορία μου αν εταιρείες τείνουν να πληρώνουν παραπάνω από τα νόμιμα στις συμβάσεις σας η ότι λέει ο νόμος

Ο,τι λέει ο νόμος.

Το ταξίδι πληρώνεται πόρτα πόρτα. Ήτοι, από την στιγμή που θα ξεπορτίσεις από το σπίτι σου μέχρι την στιγμή που θα διαβεις την πόρτα του ξενοδοχείου σου.

Εκτός έδρας στο εξωτερικό δεν πληρώνεται διαφορετικά από ότι στην Ελλάδα καθότι δεν πάει χιλιομετρικά. Ούτε και πληρώνεται εκτός έδρας γενικά. Δεν ξέρω καμία εργοταξιακη εταιρία να το δίνει με τον τρόπο που το περιγράφεις.

ΟΛΕΣ δίνουν είτε πλήρη διαμονή και διατροφή, είτε σου κανονίζουν το ξενοδοχείο και δίνουν στο χέρι ένα ποσό μεταξύ 45-60€ ημερησίως.
Υπάρχει και το καθεστώς σε ορισμένες περιπτώσεις όπου σου δίνουν στο χέρι 95-120€ και σου λένε μείνε όπου θες, φάε ότι θες.

Ο όρος που χρησιμοποιείται στην ΕΕ για αυτό ονομάζεται per diem. Meal και lodging αντιστοίχως.

Back