ABSOLUM

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Endorsement και από Γιώργο και από Μποράτσο, μπήκε wishlist άμεσα.

Πρέπει να είναι από τα κορυφαία αν όχι το κορυφαίο σύγχρονο co-op/brawler. Ρίξαμε τον Absolum με τη κυρά-Μποράτσαινα στο δεκάωρο νομίζω και παίξαμε άλλες 10 ώρες ψυχάκικα, μέχρι να ξεκλειδώσουμε το 100% των ατσίβμεντς και να κάνουμε κάθε τελευταίο και θεοάκυρο side-quest. Είναι εκπληκτικό πόσα κρυφά μπόσιζ, μίνι-κουέστς και σάιντ-ιβέντς έχουν βάλει στο παιχνίδι οι άνθρωποι.

Τυχόν DLC αγοράζεται και λιώνεται με κλειστά μάτια!

Ωραίο ριβιού (y)
Παιχνιδάρα, έχω γράψει 8ωρο και δεν το έχω καταλάβει καν. Δεν έχω δει καν Αζρα βέβαια ακόμα, αλλά συνεχίζουμε ακάθεκτοι.
Συμφωνώ γενικά, κάθε run έχει sidequests, activities κλπ, δεν ξέρω πότε σταματάει αυτό, αλλά μέχρι στιγμής κάθε run και κάτι έχει. 🤌

Είναι φοβερό πόσο ευεργετική ήταν για τα indie games η καθιέρωση των roguelites. Πριν από αυτά η Αχίλλειος πτέρνα των indies ήταν το value for money λόγω της μικρής διάρκειας. Τώρα με τα roguelites μπορεί να αγοράσεις ένα indie για 15€ και να παίξεις δεκάδες ώρες.

Πολύ σωστή παρατήρηση.
Από πού ξεκίνησε όλο αυτό άραγε; Λογικά κανά Isaac;

Θα χτυπηθεί αλύπητα το παιχνίδι στο Switch!
Απόλαυση είναι τέτοια παιχνίδια σε φορητές!

BoI για τα roguelite (action), Dungeons of Dredmor για τα roguelike (tb). Πάντα όσον αφορά τα indie.
Πώς νιώθουμε συνγέροντες που έχουμε ζήσει αυτές τις κυκλοφορίες πρώτο χέρι και τις θυμόμαστε ως *σχετικά* πρόσφατα δείγματα της 'indie άνοιξης' των πρώτων 10'ς;

Πάντως το παιχνίδι μέσω των Assists έρχεται στα μέτρα όλων και σου επιτρέπει να δεις τα πάντα, χωρίς να σπάς χειριστήριο από τα νεύρα. Βάλτε και τα τέρμα unbalanced rituals και arcanas στη φάση και πραγματικά, μπορείς να στήσεις God Mode builds για πλάκα.

Υποδειγματική δουλειά από κάθε άποψη, πραγματικά.

Υποδειγματική δουλειά από κάθε άποψη, πραγματικά.
Κάτι που αντικατοπτρίζεται και στις πωλήσεις, καθώς σύμφωνα με την Dotemu, έχει πουλήσει 200.000 αντίτυπα μέσα σε μια εβδομάδα κυκλοφορίας.

Screenshot-26.png

Νικηφόρο το 21ο run, φανταστικό run και τελευταία μάχη 🤌
Προφανώς δεν τελειώνει εδώ-ω τι έκπληξη- συνεχίζουμε ακάθεκτοι.

Άπαξ και ρίξεις Άζρα μια φορά, ξεκλειδώνει ο Αληθινός Τελικός Πόσης, ο Άψολουμ. Σεναριακά, μέχρι εκεί φτάνει, δεν είναι περίπτωση Hades που σου ζητάει να ρίξεις τον Άδη 30πόσες φορές για να δεις τον 'κανονικό τερματισμό. Έχει όμως πολύ ψωμί με τσίβος, σάιντ-κουέστς και ιστορίες.

Σημειώστε πως ο κάθε χαρακτήρας έχει το δικό του side quest το οποίο ξεκλειδώνει εντελώς τυχαία, μιλώντας τους στο Sanctuary. Δηλαδή άσχετα με τον ποιό χαρακτήρα παίζεις, είναι καλό ν'αλλάζεις στη φωτιά, να τσεκάρεις αν εμφανίζονται διάλογοι με τους άλλους και αν το κάνεις αρκετές φορές ανάμεσα στα ράνς, ξεκλειδώνονται σταδιακά τα side quests όλων.

Όσο κι αν λατρεύω τη σειρά, τα Hades όντως απαιτουν αρκετό grinding για να δεις το "true ending". Ωστόσο το αντισταθμίζουν με ΑΠΕΙΡΑ μοναδικά interactions και side quests που "τρέχουν" παράλληλα και πραγματικά μοιάζουν ατελείωτα ακόμα και μετά από 100+ ώρες παιχνιδιού.
Όχι ότι θα το ήθελα αυτό από κάθε roguelite, έχουμε και δουλειές στο φινάλε, αλλά τα καρντάσια της Supergiant με έχουν κακομάθει λίγο 🙄

Η ροή του gameplay του Hades παραμένει θεωρώ αξεπέραστη. Ακόμα μου φαίνεται εξωπραγματικό πόσο πολύ είχα αρρωστήσει με την πάρτη του το '20 που κυκλοφόρησε. Έπαιζα μανιωδώς ώσπου να ρίξω τον Άδη, είχα χάσει κάθε επαφή με το περιβάλλον μου. Μετά δεν αγχώθηκα να κάνω άλλα 30 ράνς, είδα το 'αληθινό' φινάλε στο YT.

Έλεγα πάντα πως θα 'μπαινα στο Hades II Day 1 αλλά με χαλάει πάρα πολύ που βλέπω γυναίκα πρωταγωνίστρια (We love Ζέγκρεους) και στα τρέηλερ τουλάχιστον, μια περαιτέρω έτσι...ΔΡΟΣΕΡΗ πρωτίστως και άνιμε δευτερευόντως αισθητική στην απόδοση των θεοτήτων. Το πρωτότυπο έβγαζε μια πιο Δυτική, γκραφικ-νοβελάδικη αισθητική, ίσως είναι και ιδέα μου. Το λίγο 70'ς γκλάμ ανδρόγυνο είναι πολύ κυριλέ, αν η φάση γίνει όμως ροζ παχύσαρκοι μονώκεροι στον Άδη, κλάφτα.

Έλεγα πάντα πως θα 'μπαινα στο Hades II Day 1 αλλά με χαλάει πάρα πολύ που βλέπω γυναίκα πρωταγωνίστρια (We love Ζέγκρεους) και στα τρέηλερ τουλάχιστον, μια περαιτέρω έτσι...ΔΡΟΣΕΡΗ πρωτίστως και άνιμε δευτερευόντως αισθητική στην απόδοση των θεοτήτων.
Δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις.

Dionysus.jpg

Να βλέπεις; Αντί να 'χει κιαχάμου μούσια ο Διόυνσος και σάτυρους και να πιάνει κωλαράκι με το καλημέρα ως Θεός Ήλιος των Απανταχού Γυπών, είναι...ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΜΑ. Ε όχι, δεν μπορώ, είμαι της κλασσικής παιδείας.

Θα έλεγα ότι το Hades 2 είναι καθόλα πιο ερωτικό (Nemesis muscle mommy, ay ay ay), και πολύ ανώτερο gameplay από το πρώτο. Όπως λες μόνο η καλλιτεχνική απόδοση αλλάζει, αλλά για κάθε Νταϊονάισους έχεις και την Αφροντάιτι.

Έχουμε φύγει εντελώς οφτόπικ αλλά να πω ότι το Hades II δεν μου φάνηκε πως άλλαξε ύφος. Αυτή η άνιμε επίστρωση και η κραυγαλέα πανσεξουαλικόητα υπήρχαν διάχυτες και στο πρώτο. Ο Διόνυσος είναι ντιπ άνιωθος surfer dude στην ψυχή (στο styling όχι και τόσο) και κλέβει την παράσταση ακόμα και σε guest εμφάνιση.
Από 'κει και πέρα, κι εμένα στην αρχή μού έλειψε πολύ ο τρυφερός κάγκουρας Zag αλλά στην πορεία την συμπάθησα την Melinoe. Αποφεύγει επιδέξια τον σκοπελο του αυθάδους girlboss που έχουμε φάει στη μάπα πανταχόθεν τα τελευταία χρόνια και κάνει χωριό (σχεδόν) με όλους. Γλυκούλα.

Μου δίνεις ελπίδα, αν είναι όντως καλογραμμένη και το εσάνς δεν έχει αλλάξει, ίσως το αποτολμήσω. Είμαι βέβαιος πως το βασικό gameplay loop θα με αρρωστήσει ξανά άσχημα.

Back