What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Αδιάβαστος gamer

Dark Archon

Mind-flayer
Joined
Dec 21, 2012
Messages
1,655
Δεν έχεις παίξει τα Syberia; Αυριο το πρωί να έρθεις με τον κηδεμόνα σου. :lol: :lol:
Ξεκίνα με το Syberia 1, συνέχισε με το Jack Keane για διάλειμα και μετά συνέχισε με το Syberia 2.
 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952


Great0ldOne wrote:


Grmadness wrote:
Η επιστημονική προσέγγιση είναι πως το BG1 είναι εξέλιξη του Icewind Dale</blockquote>

????

Πως μπορεί το BG1 να είναι εξέλιξη του Icewind Dale 1, το οποίο είναι μεταγενέστερο;</blockquote>

ε, αχέμ,*γκούχ*, καταραμένη μνήμη... :facepalm:
<span class="bbcode_spoiler">Και μου το είπα, "Άσε τα games, γράψε κανέναν οδηγό εκεί πέρα, και μην μιλάς"... :trollface: </span>



 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,705
Καλή επιλογή, ID και εγώ θα σου πρότεινα για αρχή, είναι και αρκετά γραμμικό οπότε δε θα πέσεις στα βαθιά (φρόντισε μόνο να φτιάξεις πλήρη ομάδα (3 για melee, 1 rogue, 1 mage, 1 druid ή cleric).
Το δε Tactics gameplayακά στέκεται καλύτερα σήμερα από τα 2 πρώτα.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,519
Μακράν η καλύτερη τακτική Συναγωνιστή Σκέτς είναι να τα παίξεις με χρονολογική σειρά, όπως βγήκαν τότε (googlare Black Isle και δες πότε βγήκε το καθένα) και έτσι κατά κάποιο τρόπο θα σε ρουφήξει ο χρονοτέτοιος της ιστορίας και η κολούμπρα θα είναι δυνατή.

Άσε που θα εξομοιώσεις σχεδόν τέλεια στο κεφάλι σου τις αντιδράσεις ενός γκέημερ της εποχής ο οποίος πήγαινε από το ένα στο άλλο.
 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161
Για αδιάβαστος Gamer έχεις ψαγμένη λίστα πάντως :vaultboy:
Θα σου πρότεινα να ασχοληθείς και με το Bards Tale, εχει την φάση του το παιχνίδι.
 

Raz

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,523
Συμφωνώ με τον Borracho,αν και προσωπικά είχα βρει τις μάχες του ID πιο δύσκολες.Επίσης,έχε υπόψη σου ότι και τα ID είναι σειρά.

Από adventures προσωπικά ξεχωρίζω τα Dreamfall,Fahrenheit,Syberia 1,2 και DOTT.Καλύτερα να μην ξεκινήσεις με τα δύο πρώτα διότι δεν είναι αντιπροσωπευτικά του είδους (ειδικά για το Dreamfall καλό είναι να έχεις παίξει το ΚΟΡΥΦΑΙΟ TLJ πρώτα).Θα σου πρότεινα κι εγώ να ξεκινήσεις με Syberia λόγω αρκετά χαμηλότερης δυσκολίας σε σχέση με το DOTT (το οποίο θεωρώ το χειρότερο της σειράς,αλλά παραμένει αρκετά καλό).

EDIT: Και το Angel of Death λέει.Απλά είναι καλύτερα να έχεις παίξει τα άλλα Broken Sword πρώτα (και το fanmade Broken Sword 2.5 το οποίο μη σου πω ότι είναι καλύτερο κι από το Angel of Death).
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
μην τ ακους τα καψερά τα παληκαρια, δεν νογάνε... <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
ξεκινα απο <span style="font-size:4">divine divinity</span> και μετα τα βρισκουμε τα υπολοιπα.
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,045
Πριν από κάθε άλλο adventure θα βάλεις το The Longest Journey. Μετά τα υπόλοιπα.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Θα συμφωνήσω με Brother Bruce. Στην ανάγκη, άμα δε θες να χαλάσεις τη συσκευασία, ξαναγόρασέ τα από GoG. Το gaming απαιτεί θυσίες.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,519
Χωρίς πλάκα πάντως, ειδικά στην περίπτωση των RPG's (τα adventures έχουν το καλό ότι γερνάνε καλύτερα από κάθε άλλο είδος παιχνιδιών) παίξτα με τη σειρά κυκλοφορίας τους. Έχε υπ'όψιν ότι το πρώτο Fallout ήταν εκείνο που ξεκίνησε την "επανάσταση" των RPG's και από "νεκρό είδος" της εποχής, τα έφερε στο προσκήνιο, καθιστώντας και τη Black Isle ένα superstar studio της εποχής. Θα δεις δηλαδή τεράστια εξέλιξη από το Fallout 1 στο 2, το BG1 είναι ελάχιστο σε σχέση με το BG2, τα Icewind Dale θα σε απογοητεύσουν αν δεν κρατήσεις κατά νου ότι βγήκαν σαν "μικρότερα" παιχνίδια και σφηνάκια Infinity δράσης για όσους δεν πολυκόφτονταν για στόρι και διαλόγους και τα Divinity ξεχωρίζουν για το μερακλίδικο Σλάβικο χιούμορ τους περισσότερο απ'ο,τιδήποτε άλλο!
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,705
Καλά, τεράστια δεν την λές την εξέλιξη μεταξύ των 2 πρώτων fallout, σίγουρα αρκετά πράγματα (π.χ. companions) βελτιώθηκαν αλλά επίσης αρκετά έμειναν ίδια.
Όσο για τα BG, ναι γενικά επικρατεί η γνώμη ότι το 2 είναι ανώτερο από το πρώτο αλλά το 1 σε κάποιους τομείς είχε αδιαμφισβήτητη υπεροχή (ατμόσφαιρα και εξερεύνηση).
Εγώ πάντως είδα τη μεγαλύτερη εξέλιξη (αν εξαιρεσω τα nwn) στα ID. Το 2 βασιζόταν σε διαφορετική έκδοση, είχε περισσότερους διαλόγους από το πρώτο και κυρίως ενδυνάμωσε τη χρήση των non-combat skills, ανταμείβοντας τον παίκτη για την χρήση τους. <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

Sketch

Half-Ogre
Joined
Mar 31, 2013
Messages
728
Παίδες, συγνώμμη που άργησα τόσο να απαντήσω, αλλά προέκυψε έξοδος για καφέ και βραδινό. Αυτός είναι κι ο λόγος βέβαια που είδα επιστρέφοντας το κάτωθι:


Great0ldOne wrote:
Το gaming απαιτεί θυσίες.</blockquote>
και σκέφτηκα ότι δεν έκανα τη θυσία να φτύσω την ευκαιρία για "αληθινό", άχρωμο ιντεράξιο, τη στιγμή που μπορούσα να σφάζω γκόμπλινς με τους συμπολεμιστές μου. <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> Θα εξιλεωθώ ευθύς αμέσως.

Πολύ ενδιαφέρουσα η πρόταση του Μποράτσου, να τα παίξω με χρονολογική σειρά. Αυτό σημαίνει:
Fallout
Fallout 2
BG
Torment
BG 2
ID

'Εχω και το Lionheart: Legacy of the Crusader που βγήκε μετά, αλλά φαίνεται ήταν μέτριο...

Μπρους, αναγκαστικά θα αφήσω τα Ντιβίνιτυ για αργότερα...άημ σόρρυ. Και μάλλον θα δοκιμάσω και Σιβηρία.
Εχω πολύύύ "διάβασμα" μπροστά μου!
Σας ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις σας <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />

 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418


Sketch wrote:
Παίδες, συγνώμμη που άργησα τόσο να απαντήσω, αλλά προέκυψε έξοδος για καφέ και βραδινό. Αυτός είναι κι ο λόγος βέβαια που είδα επιστρέφοντας το κάτωθι:


Great0ldOne wrote:
Το gaming απαιτεί θυσίες.</blockquote>
και σκέφτηκα ότι δεν έκανα τη θυσία να φτύσω την ευκαιρία για "αληθινό", άχρωμο ιντεράξιο, τη στιγμή που μπορούσα να σφάζω γκόμπλινς με τους συμπολεμιστές μου. <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> Θα εξιλεωθώ ευθύς αμέσως.</blockquote>

Αν και εννοούσα ρίψη παρθένων μέσα σε ενεργά ηφαίστεια, για να σε ευλογίσουν οι θεοί με καλό critical chance και πλούσια συγκομιδή achievements, για αρχή καλά είσαι.


To Lionheart: Legacy of the Crusader είναι ειδική, απολύτως σχιζοφρενής περίπτωση... το πρώτο 30-40% του παιχνιδιού είναι αριστούργημα, ακολουθώντας πιστά το δρόμο που χάραξαν τα Fallout 1 + 2... και μετά μετατρέπεται σε κακέκτυπη αντιγραφή Diabloειδούς κλίκι-κλίκι, με ένα σύστημα μάχης που σε καμία περίπτωση δε μπορεί να υποστηρίξει επαρκώς κάτι τέτοιο.



 

scatman

Commoner
Joined
Jul 11, 2013
Messages
8
στην εισαγωγή σου λες για Γκόθικ 3 και Τορτσλαιτ. Τα παιχνίδια που θες να παίξεις είναι διαφορετικά σε θέματα ατμόσφαιρας - εμπειρίας από αυτά.

Πιο κοντά στο Τορτς είναι πιστεύω το Sacred. OΠότε θα πρότεινα αυτό, χωρίς να σημαίνει ότι είναι και το καλύτερο.

Η ιδανική μετάβαση από Gothic 3, θα ήταν τα Morrowind. Skyrim αλλά δε λέω, καλά και τα Fallouts.

Aπό adventures προτείνω Runaway

γκουντ λακ
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Ο καθένας θα λέει και από μία διαφορετική άποψη. Σίγουρα κατ' εμέ πρέπει να κάνεις τα εξής:

Planescape ----> Δεν είναι το καλύτερο CRPG. Είναι το CRPG, ο σχεδιασμός του οποίου σου δίνει την εντύπωση πώς παίζεις πραγματικά pen'n'paper. Αν πας για combat oriented gameplay θα ξενερώσεις.
IWD ----> Όπως είπανε και οι περισσότεροι: γραμμικό με αρκετά δύσκολες μάχες.
BG1 + BG2 ----> θέλεις κοντά στις 180 ώρες για να τα βγάλεις μαζι με τα expansions. Προτού τα εγκαταστήσεις στείλε pm για τα απαραίτητα mods που πρέπει να περάσεις.
Fallout ----> post-apocalyptic οργασμός. nuff said.
Dungeon Keeper 2----> όχι, RPG παίξε καλύτερα το πρώτο αν και πολύ δυσκολότερο και με χειρότερα γραφικά. Σίγουρα πιο "τρελό" και το διαμάντι της Bullfrog (μαζί με Populous και Theme Hospital)

Τώρα για τα adventures, αν ήταν να ξεχώριζα ένα από αυτά θα ήταν τα Syberia series, χωρίς τα άλλα να είναι κατώτερά τους.
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
Φίλε Scetch, τα πράγματα είναι ΠΟΛΥ απλά. Θα παίξεις την αγία τριάδα

1. BALDUR' S GATE saga
2. PLANESCAPE: TORMENT
3. FALLOUT 1+2

Μετά θα τα ξαναπαίξεις με άλλες επιλογές. Όλο αυτό θα σου πάρει ένα χρόνο. Σε ένα χρόνο λοιπόν, επιστρέφεις για να δούμε με τι θα συνεχίσεις. <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,420
Για να συμπληρώσω τον Northlander, ίσως θα έπρεπε να παίξεις τα ID πριν τα BG και το Torment, καθώς είναι εξαιρετικά στο να σε μπάσουν στα τερτίπια της Infinity Engine.
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Όλα τα rpg που αναφέρεις στην λίστα σου είναι πολύ καλά, από τα στοιχεία που σου έδωσαν και οι συνgamers δες σε τι φάση είσαι (αν θέλεις πολύ ιστορία και διαλόγους, ποιο πολύ δράση, θεματολογία/κόσμος, το πόσο σε ενοχλεί μια ποιο παλαιά προσέγγιση σε γραφικά/τεχνικό τομέα κτλ.) και κάνε τις επιλογές σου. Σίγουρα είναι παιχνίδια που αξίζει να ζήσεις! Προσωπικές μου αδυναμίες από την λίστα σου τα Fallout 1+2. Από adventures θα σε γελάσω, έχω πολύ μικρή εμπειρία, όλο λέω να ασχοληθώ με αρκετά που έχω βάλει στην λίστα αλλά πάντα τελικά καταλήγω να παίζω άλλο είδος <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,564


Great0ldOne wrote:
To Lionheart: Legacy of the Crusader είναι ειδική, απολύτως σχιζοφρενής περίπτωση... το πρώτο 30-40% του παιχνιδιού είναι αριστούργημα, ακολουθώντας πιστά το δρόμο που χάραξαν τα Fallout 1 + 2... και μετά μετατρέπεται σε κακέκτυπη αντιγραφή Diabloειδούς κλίκι-κλίκι, με ένα σύστημα μάχης που σε καμία περίπτωση δε μπορεί να υποστηρίξει επαρκώς κάτι τέτοιο.</blockquote>


Δυστυχώς το Lionheart είχε την ατυχία να κυκλοφορήσει πάνω στην πιο "μυστήρια" περίοδο της Black Isle, κατά την οποία ακυρωνόταν ο ένας τους τίτλος μετά τον άλλο και όσοι τελικά περνούσαν στο στάδιο της έντονης παραγωγής πετσοκόβονταν και κυκλοφορούσαν βεβιασμένα. Δεν θα με εξέπλητε αν το 2ο μισό του Lionheart δημιουργήθηκε μέσα σε 2-3 μέρες.

Κάτι παρόμοιο είχε γίνει και με το Icewind Dale 2, το οποίο δημιουργήθηκε στον χρόνο-ρεκόρ των τριών μηνών (!!!). Ο Josh Sawyer είχε πει πως δημιούργησε το βασικό σενάριο, τους χαρακτήρες και τα backgrounds τους, μέσα σε ένα βράδυ κυριολεκτικά.

 

Tsok

Moderator
Staff member
Giveaway pioneer PCMaster Veteran
Joined
Nov 30, 2012
Messages
5,933
Απο τα αρπιτζι σου προτίνω να παίξεις πρώτο πρώτο το sacred. Θα σου χαρίσει πάρα πολλές ώρες ενασχόλησης και θα σου ανοίξει την όρεξη και για άλλα rpg. Αφου έχεις και το underworld ακόμα καλύτερα (αν και χάνει πολύ σε σχέση με το βασικΟ campaign). Μετά πιστέυω πως πρέπει να ακουθήσεις τη συμβουλή του Μποράτσου περί χρονολογικής σειράς. Θα εχεις την ευκαιρία να βιώσεις πέραν των games και τον παλμό της εποχης
και την μετάβαση από τεχνολογία σε τεχνολογία κλπ.

Απο αντβεντσουρς τώρα... Το φαρενάιτ θα συμφωνίσω και εγώ πως.δεν είναι αντιπροσωπευτικό του είδους. Είναι βέβαια πολύ ωραίο. Αν δεν θέλεις κάτι βαρύ για αρχή προτίμησε το jack kean . Το έπαιξα πολύ πρόσφατα και το ευχαριστήθηκα.
 
Top Bottom