Αγαπητέ Nicholas. Δε γνωριζόμαστε προσωπικά, παρόλα αυτά, από τη διαδικτυακή παρουσία και μόνο, το αγαπητέ το εννοώ.<br><br>Συγγνώμη αν σε πρόσβαλλα. Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι μια 900% καλοπροαίρετη, ταπεινή κι εκ του ασφαλούς (καθότι δεν είμαι πατέρας) προτροπή θα μπορούσε να εκληφθεί ως προσβολή σε σένα ή τη σύζυγό σου. Μια προτροπή ορμώμενη από τη γνήσια ανησυχία που μου δημιουργεί η, πλέον κυρίαρχη, εικόνα νηπίων μπροστά από οθόνες και μακριά από άλλης μορφής ασχολίες. Νομίζω πως το ακούσιο του παραπάνω τουλάχιστον, μπορείς να μου το αναγνωρίσεις. Λόγω πρότερου, αντιστοίχως έντιμου (ελπίζω δηλαδή), βίου.<br><br>Σαφέστατα και δεν υπήρξε πρόθεση να καούν χλωρά μαζί με ξερά. Όσο για το παράδειγμα που σε λύπησε, στόχος του ήταν απλά να τονίσει πως το αυστήρο on-topic δε γίνεται να μην παραβιάζεται, όταν το context της συζήτησης περιπλέκεται. Δεν ήταν καν παραλληλισμός. Ήταν μια ακραία κατάσταση ως αντιπαράδειγμα.<br><br>Επειδή πάλι διάβασα αναφορές σε παιδοψυχολόγους κλπ καυστικά, αυτομπανάρομαι κι εγώ επ' αόριστον, μέχρι δηλαδή να ολοκληρώσω σπουδές σε παιδοψυχολογία, ηλεκτρολογία-ηλεκτρονική, πολιτικές επιστήμες, κοινωνιολογία, προπονητική, αστρονομία και μια σειρά άλλων πεδίων, ώστε να είμαι σε θέση να εκφράζω γνώμη πάνω σε μια σειρά νημάτων του forum, γιατί, καθώς φαίνεται, μπορεί κανείς να εκφραστεί μόνο αν κατέχει σχετικούς τίτλους σπουδών, μιας και οποιαδήποτε άλλη περίπτωση μάλλον φαίνεται πως κατατάσσεται ως απόπειρα καταχρηστικής δήθεν αυθεντίας κι όχι σαν μια απλή έκφραση άποψης που μπορεί κανείς να διαμορφώσει και να μοιραστεί σε ένα χώρο δημόσιας συζήτησης, επειδή απλά ζει στον κόσμο και πιθανώς να την παλεύει ως ένα βαθμό. Κοινώς, όταν κάποιος παίρνει θέση πάνω σε ένα θέμα, δεν παρουσιάζεται αυτόματα ως ο πλέον κατάλληλος να γνωμοδοτήσει. Απλά μεταφέρει αυτό που συμβαίνει στο κεφάλι του. Η κάθε άποψη φέρει τη στατική επάρκεια των θεμελίων που έχει στο πρόσωπο που τη διατυπώνει, και σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω πως ότι λέω είναι ακλόνητο, αδιαπραγμάτευτο και πρέπει να γίνεται αποδεκτό. Κι ούτε προσπαθεί να περάσει ως τέτοιο.<br><br>Η απάντηση αυτή είναι δημόσια κι όχι πμ, αφενός γιατί έγραψες δημόσια ότι αισθάνεσαι πως πρόσβαλλα την οικογένειά σου, αφετέρου γιατί το δεύτερο σκέλος απευθύνεται σε οποιονδήποτε στο forum πιθανώς βλέπει τον εαυτό του σε αυτό.<br><br>Ειλικρινά, αισθάνθηκα από άβολα εώς άσχημα με το πόσο στραβά μπορεί να πάρει κανείς τα λεγόμενα του συνομιλητή του, ειδικά όταν θεωρώ πως δεν έχει απολύτως καμία <b>εύλογη</b> αιτία να σκεφτεί τα χειρότερα. Κι αισθάνθηκα κι άσχημα που σε πρόσβαλλα.<br><br>Αυτά.