What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

ΑΜD CPUs - Νήμα συζήτησης

Dark Archon

Mind-flayer
Joined
Dec 21, 2012
Messages
1,655
Καμία ζημιά δεν έχει γίνει και βγάζει το cpu fan error.<br>Το βγάζει γιατί τώρα με το κρύο ο ανεμιστήρας δεν ανεβάζει πολλές στροφές οταν ξεκινάει το μηχάνημα και η μητρική νομίζει οτι έχει χαλάσει. Μπες στο Bios και άλλαξε profile στον ανεμιστήρα για να ξεκινάει με περισσότερες στροφές ή βγάλε τελείως οτι profile έχει. Κλασικό σπασιμο νευρων απο τις μητρικές της Asus. H δικιά μου το βγάζει κάθε φορά που ξεκινάει το pc τώρα το χειμώνα.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
<blockquote>Το οτι εδω και εβδομαδες με το που ανοιγει το pc γραφει cpu fan error και μετα πρεπει να πατησω f1 για να συνεχισει σημαινει πως μαλλον επαθε καποια μικρη ζημια και ο επεξεργαστης απο τη μητρικη οχι απο το overclock που του ειχα κανει πριν μηνες.[/QUOTE]<br><br>Την περίπτωση να σου βγάζει CPU Fan error επειδή όντως δεν δουλεύει το cpu fan την σκέφτηκες; Αν είναι έτσι ανεβάζει θερμοκρασίες και χωρίς να κάνεις βαριές εργασίες. <br><br>Οι επεξεργαστές είναι πολύ ανθεκτικά μαραφέτια, αλλά δεν παθαίνουν "μικρές ζημιές". Αν στραβώσει κάτι, συνήθως εξαιτίας ρεύματος, χαλάνε τελείως.
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,420
Από περιέργεια, αλλαγή πάστας, και καθάρισμα από σκόνη έκανε ποτέ <strike>αυτός που σου πιάνει τον κώλο</strike> ο τεχνικός σου;<br><br>Μπορεί και να φταίει και η ψύκτρα, μπορεί και να "γέρασες" πρόωρα τον επεξεργαστή σου, μπορεί αν είχες θέματα με το ρεύμα να σου άρπαξε τίποτα.<br><br>Όπως και να έχει, κάνε υπομονή, κυριολεκτικά μετράμε μέρες πλέον για τους Zen. Για τόσο μικρό διάστημα αξίζει να περιμένεις πριν αγοράσεις.<br><br>Και φρόντισε να πάρεις ένα αξιοπρεπές κουτί. Ειδικά αν στήσεις μόνος σου το PC, θα εκτιμήσεις ένα καλό κουτί.
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
τι ειπες τωρα καλε μου ανθρωπε? να στησει μονος του το πισι?<br>μετα δε θα φτανουν ολα τα καναντέρ του ν. αθηναιων και του υπολοιπου αττικης.
 

shredder

Death Knight
Joined
Sep 17, 2013
Messages
4,393
Περιμενω για τους Zen. Τοσα χρονια ποτε δεν εβγαζε cpu fan errror ουτε το χειμωνα ουτε το καλοκαιρι. Ειναι η πρωτη φορα που το κανει. Γι αυτο υποψιαζομαι μηπως εχει χαλασιε κατι η αρχισε να χαλαει. Παντως δεν κολλαει το pc ουτε σε προγραμματα ουτε σε παιχνιδια  Μονο χτες κοληλσε για πρωτη φορα. Το οτι η μητρικη εχει παθει ζημια το ξερουμε επειδη εχουν καει πολλες θυρες και πρεπει να αλλαχτει. Αν ο 2500κ μπορουσε να λειτουργησει σε μητρικη του 2016 θα την ειχα αλλαξει ηδη απο τον Μαιο που αρχισε να καιγεται και θα τον κρατουσα σιγουρα για κανα χρονο ακομα μπορει και παραπανω επειδη ομως για να αλλαξεις μητρικη χρειαζεται  DDR4 μνημες και νεος επεξεργαστης αναγκαστικα παω τωρα σε αναβαθμιση.
 

jimmy213

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,118
Για την λύση του προβλήματος που απαιτεί μονοψήφιο αριθμό €, κάνεις αναβάθμιση μερικών εκατοντάδων €.<br><br>Τράβα για πολιτικός. Χαραμίζεσαι.
 

shredder

Death Knight
Joined
Sep 17, 2013
Messages
4,393
Ετσι κι αλλιως χρειαζεται αναβαθμιση ο επεξεργαστης επειδη ειναι παλιος  αλλα αμα δεν ειχε προβλημα η μητρικη θα τον κρατουσα λιγο παραπανω. Δηλαδη αντι για τωρα θα τον αλλαζα το 2019 η το 2018.
 

erevos

Blackguard
Joined
Jul 19, 2014
Messages
1,321
"χρειαζεται αναβαθμιση"  "θα τον αλλαζα το 2019"<br>Εεεεμ, αντίφαση;<br>
 

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,315
<blockquote>Ετσι κι αλλιως χρειαζεται αναβαθμιση ο επεξεργαστης επειδη ειναι παλιος</blockquote><br><br>Τί στην ευχή δεν μπορείς να παίξεις με τον 2500k? Άλλο να θέλεις να αλλάξεις επεξεργαστή, επειδή σου αρέσει να πειραματίζεσαι, και άλλο να λες ότι υστερεί κάπου.
 

shredder

Death Knight
Joined
Sep 17, 2013
Messages
4,393
Ο 2500Κ μπορει να παιξει τα παντα ακομα και σε 4κ ultra settings με μια gtx 1080 η titan x αυτο ομως δεν σημαινει οτι δεν ειναι παλιος. Δεν θα το σκεφτομουνα καν να τον αλλαξω αν δεν ειχε προβλημα η μητρικη.
 

zombiecow

Blackguard
Joined
Nov 26, 2013
Messages
1,358
Μπορεις απλα να αλλαξεις μητρικη, χωρις να μπεις σε εξτρα εξοδο για νεο επεξεργαστη εφοσον αυτος που εχεις τωρα, δουλευει.  :ninja:
 

devilride

Blackguard
Joined
Aug 4, 2013
Messages
1,326
και γιατι δε παιρνεις μια καλη 1155 μητρικη<br><br>δες πχ αυτη <br>ASUS P8Z77-M INTEL Z77 SOCKET H2 (LGA 1155) MICRO ATX<br><br>και κρατας μνημες επεξεργαστη , <br>οποτε μπορεις να παρεις και ενα κουτι της προκοπης <br><br>πχ το aerocool aero 800 ( tool-less installation , cable management , φιλτρα σκονης , 2 φουρφουρια κλπ )<br><br>με 160/170ευρω μολις εδωσες τη παραταση που θελεις στο πισι σου
 

kuivamaa

Death Knight
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,207
Πρώτα-πρώτα πρέπει να εντοπίσει με ακρίβεια τι φταίει και το σύστημα χτυπάει errors. Εκτός κι αν απλά θέλει να αναβαθμίσει οπότε ,δεν χρειάζονται δικαιολογίες.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Μεταξύ σοβαρού-αστείου η διάγνωση έχει γίνει (θέλει να κάνει αναβάθμιση). <br><br>Απλώς, καλό θα ήταν αυτήν τη φορά να μας ακούσει σε κάποια πράγματα, για να ευχαριστηθεί το PC του περισσότερο. Ούτε τα παίρνουμε από εταιρείες, ούτε θέλουμε να έχει άσχημο PC ο Shredder. Το κουτάκι του devilride είναι μετρημένο κουκλί, θα κοιτάει ο Shredder τι τρέχει μέσα του ανά πάσα στιγμή. Και επειδή σύμφωνα με τις φωτογραφίες του, έχει χώρο στο γραφείο του, μπορεί να το βάλει πάνω στο γραφείο για να μην πιάνει σκόνη, και να θαυμάζει τη μητρική όποτε θέλει.<br><br>Το έχουμε πει πολλές φορές και πολλά διαφορετικά άτομα: κουτί, πληκτρολόγιο, οθόνη (και καρέκλα) είναι επενδύσεις που κρατάνε ακόμη και αν αλλάξει κάποιος 2 φορές το PC του. Πέραν του ότι βελτιώνουν το επίπεδο ζωής (ειδικά η καρέκλα, όπου τα προβλήματα - ορθοπεδικά - γίνονται αισθητά μετά από καιρό).
 

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,315
<blockquote>Ο 2500Κ μπορει να παιξει τα παντα ακομα και σε 4κ ultra settings με μια gtx 1080 η titan x αυτο ομως δεν σημαινει οτι δεν ειναι παλιος. Δεν θα το σκεφτομουνα καν να τον αλλαξω αν δεν ειχε προβλημα η μητρικη.</blockquote><br><br>OK! :thumbsup: Όταν με γαργαλάει και μένα να χαρχαλέψω το μηχάνημα, αρχίζω και ψάχνω για το τί υπάρχει στην αγορά. Η διαφωνία μου ήταν, στο ότι έτσι όπως το έθεσες, το παλιός ισοδυναμούσε με ακατάλληλος. :throw: :smash:
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,488
http://www.guru3d.com/news-story/amd-ryzen-4-2-ghz-processor-entry-surfaces-at-taobao-with-28th-feb-availibility.html<br><br>τα λινκς που έχει το άρθρο, μην τα πατήσετε. Δεν δουλεύουν. <br><br>Παίζει να ναι η Black Edition του 8πύρηνου αυτή, αν όντως ισχύει.<br>Ποιος το κάνει το καμός;
 

kuivamaa

Death Knight
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,207
<blockquote><br>http://www.guru3d.com/news-story/amd-ryzen-4-2-ghz-processor-entry-surfaces-at-taobao-with-28th-feb-availibility.html<br><br>τα λινκς που έχει το άρθρο, μην τα πατήσετε. Δεν δουλεύουν. <br><br>Παίζει να ναι η Black Edition του 8πύρηνου αυτή, αν όντως ισχύει.<br>Ποιος το κάνει το καμός;<br></blockquote><br><br>Kάπου στο reddit είδα κάτι για fake. Υπομονή τρεις βδομαδες.
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,488
είχε βγει και ένα άλλο - ΤΕΡΜΑ ΣΑΠΙΟ- άρθρο που είχε τον εξής πίνακα :<br><br>http://www.guru3d.com/news-story/amd-ryzen-r7r5-and-r3-processor-line-up-listed.html<br><br>τέλος πάντων, τον βλέπετε στο άρθρο.  Το οποίο φαίνεται σαν μια άθλια απόπειρα κάποιου AMD hateboi να ρίξει τους RYZEN.<br>anyway. Αναμονή μια - δυο βδομάδες ακόμα για περισσότερα ληξ.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Δε βλέπω κίνηση στο topic, ενώ οι τιμές έχουν κατά 99% επιβεβαιωθεί. Μαζί με τον ΦΠΑ, ένα εξακοσάρι για τον κορυφαίο R7 1800X με 4.0Ghz boost clock και κατά τα φαινόμενα χωρίς να περιλαμβάνει CPU cooler (είδε τα κόλπα της Intel η AMD και ζήλεψε).<br><br>Τεράστιο ενδιαφέρον όμως έχει ο R7 1700. 8c/16T λένε, με 3.7 boost clock, ξεκλείδωτος, μόλις 65W TDP, και το AMD Wraith cooler πακέτο, για κάτι λιγότερο από 400 ευρά. Πραγματικά αναρωτιέμαι μήπως οι πληροφορίες είναι λάθος, και πρόκειται για μοντέλο χωρίς HyperThreading - θα χαλούσε κανέναν ένας καθαρόαιμος οχταπύρηνος με αυτά τα χαρακτηριστικά; Όπως και να έχει, χτυπάει στα ίσια τον i7-7700K τιμολογιακά, ο οποίος λόγο του 4.5GHz boost clock μάλλον θα είναι πιο γρήγορος σε εφαρμογές που δεν μπορούν να αξιοποιήσουν πολλά threads, σε βαρύ multithreading όμως λογικά μένει πίσω. <br><br>Interesting times.
 
Top Bottom