What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

ΑΜD CPUs - Νήμα συζήτησης

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,336
<blockquote>Ποιο παιχνίδι προσεγγιζει σε επίπεδο workload τις εφαρμογές που απασχολούν όλους τους πυρήνες και δεν επιτρέπουν στο λειτουργικό να αναθέτει νήματα αριστερά και δεξιά, δημιουργώντας συγκρούσεις με την cache και το SMT; Σωστά, το ΒF1.</blockquote><br><br>Βλέποντας πάντως ότι από τα 47,6 του 2500Κ ανεβαίνεις στα 121,8 του Risen, μια χαρά αναβάθμιση μου φαίνεται!! Ειδικά σε σχέση με την τιμή των 6900Κ και 6950Χ (1000 και 1500 ευρώ αντίστοιχα αν δεν κάνω λάθος ). Από το BF1 είναι οι μετρήσεις?<br><br>Απλά θα περίμενα λίγο καιρό, να ωριμάσουν τα chipset και οι μητρικές, αλλά και την απάντηση της Intel, που έχει στα σκαριά έναν mainstream εξαπύρηνο. (Όχι τίποτα άλλο, αλλά δεν θα μου κακόπεφτε μια μείωση 10% - 15% στην τιμή του 1800Χ!!!!!! <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />)
 

alas

Hobgoblin Captain
Joined
Feb 28, 2017
Messages
257
<blockquote>Απλά θα περίμενα λίγο καιρό, να ωριμάσουν τα chipset και οι μητρικές, αλλά και την απάντηση της Intel, που έχει στα σκαριά έναν mainstream εξαπύρηνο.</blockquote>Αυτό ακριβώς.
 

erevos

Blackguard
Joined
Jul 19, 2014
Messages
1,324
<blockquote><br>[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ylvdSnEbL50[/youtube]<br></blockquote><br><br>"Ryzen being on par with an i5, what a crock of shit" <br>Το χέρι πήγε μόνο του στο subscribe.
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,435
Όταν έλεγε κάποια πράγματα για τις Vega που δεν σου άρεσαν, δεν ήσουν τόσο ενθουσιώδης  :pP .
 

erevos

Blackguard
Joined
Jul 19, 2014
Messages
1,324
<blockquote><br>Όταν έλεγε κάποια πράγματα για τις Vega που δεν σου άρεσαν, δεν ήσουν τόσο ενθουσιώδης  :pP .<br></blockquote><br><br>Όντως. Όμως έδειξε ότι δεν κωλώνει να την πει σε κάτι Gamers Nexus, που έχουν πάρει παραμάζωμα όποιον δεν συμφωνεί με αυτούς. Θα του δώσω μια ευκαιρία.
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,435
Α και μιας και αναφέρατε τους 6πύρηνους που λέγεται ότι θα φέρει η Intel στο επόμενο τίκιτάκα, ελπίζω να είναι συμβατoί με τουλάχιστον τα 200άρια chipsets, και να μην έχουμε παπαρίτσες με νέα sockets ή/και υποχρεωτική αγορά νέων μητρικών γιατί έτσι τους καύλωσε.<br><br>Ελπίζω και η AMD να βγάλει πακέτα με την Wraith MAX, μαλακία που δεν την βάζει έστω σε λίιιγο πιο ακριβά πακέτα των 1700Χ και 1800Χ αλλά την πουλάει μόνο στους ΟΕΜs.  <img src="/frown.gif" width="" height="" alt=":(" title=":(" class="bbcode_smiley" />
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,431
<blockquote><br>Α και μιας και αναφέρατε τους 6πύρηνους που λέγεται ότι θα φέρει η Intel στο επόμενο τίκιτάκα, ελπίζω να είναι συμβατoί με τουλάχιστον τα 200άρια chipsets, και να μην έχουμε παπαρίτσες με νέα sockets ή/και υποχρεωτική αγορά νέων μητρικών γιατί έτσι τους καύλωσε.</blockquote><br><br>Ούτε μια στο εκατομμύριο δε πρόκειται να κρατήσει ίδιο socket/chipset. Άσε που τους περίφημους mainstream εξαπύρηνους τους βλέπω για H2 2018 το νωρίτερο, όχι ένα αλλά δύο socket προλαβαίνει να αλλάξει μέχρι τότε. <br><br>Το μόνο που δε μου αρέσει στους R5/R3, είναι πως οι χρονισμοί παραμένουν στα επίπεδα των R7 - οι οποίοι όμως έχουν πυρήνες να φαν και οι κότες και είναι λογικό το ~4.2 ταβάνι. Οι Ryzen 4c/8t θα είναι σίγουρα φθηνοί, αλλά σε επίπεδο επιδόσεων δε βλέπω να τα πηγαίνουν πολύ καλά απέναντι σε έναν 7700Κ με τα ρολόγια στο θεό.
 

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,336
<blockquote>Ούτε μια στο εκατομμύριο δε πρόκειται να κρατήσει ίδιο socket/chipset. Άσε που τους περίφημους mainstream εξαπύρηνους τους βλέπω για H2 2018 το νωρίτερο, όχι ένα αλλά δύο socket προλαβαίνει να αλλάξει μέχρι τότε. </blockquote><br><br>Γι&#039; αυτό και με Intel σχεδιάζεις με ορίζοντα πενταετίας!! (Για να μην χρειαστεί να αλλάξεις motherboard, επεξεργαστή, μνήμες κλπ!!!)<br>Αλλά ίσως και τον φέρει και λίγο νωρίτερα, γιατί δεν μπορεί να αφήσει την AMD να καλύψει μόνη της αυτό κομμάτι της αγοράς (PC enthusiast που όμως δεν έχει πακτωλούς χρημάτων για ξόδεμα), αλλά και να μην είναι κοντά με την έλευση των Zen 2 τέτοια εποχή  το 2019 (να ήμαστε καλά!!!!!  <img src="/bigsmile.gif" width="" height="" alt=":D" title=":D" class="bbcode_smiley" />)
 

erevos

Blackguard
Joined
Jul 19, 2014
Messages
1,324
<blockquote><br>Το μόνο που δε μου αρέσει στους R5/R3, είναι πως οι χρονισμοί παραμένουν στα επίπεδα των R7 - οι οποίοι όμως έχουν πυρήνες να φαν και οι κότες και είναι λογικό το ~4.2 ταβάνι. Οι Ryzen 4c/8t θα είναι σίγουρα φθηνοί, αλλά σε επίπεδο επιδόσεων δε βλέπω να τα πηγαίνουν πολύ καλά απέναντι σε έναν 7700Κ με τα ρολόγια στο θεό.<br></blockquote><br><br>Δεν χρειάζεται να είναι φτάνουν τους 7700Κ, εφόσον τιμολογικά θα είναι στα επίπεδα των i5.<br>Το μεγάλο ερώτημα είναι αν οι λιγότεροι πυρήνες θα επιτρέπουν μεγαλύτερο overclocking (όπως στις CPU της Intel).
 

shredder

Death Knight
Joined
Sep 17, 2013
Messages
4,419
μου εστειλαν email απο το ehsop οτι λογω πολυ μεγαλης ζητησης καθυστερουν. Εαν μεχρι την κυριακη δεν μου τα εχουν φερει θα παω απο βδομαδα στο Πλαισιο να τα παρω. Δεν το περιμενα οτι ακοκα και στην Ελλαδα θα πουλαγαν τοσο πολυ. Αυτο δειχνει ποσο επιτυχια εχουν οι ryzen. Φανταστειτε στην Αμερικη τι θα γινεται! Η φοβερη και τρομερη κινεζα Lisa su θα πρεπει να κολυμπαει μεσα στα δολλαρια τωρα μαζι με τον Σκρουτζ με τοσα λεφτα που εχει βγαλει απο τις πωλησεις των Ryzen!
 

kuivamaa

Death Knight
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,207
<blockquote><br><blockquote><br>Α και μιας και αναφέρατε τους 6πύρηνους που λέγεται ότι θα φέρει η Intel στο επόμενο τίκιτάκα, ελπίζω να είναι συμβατoί με τουλάχιστον τα 200άρια chipsets, και να μην έχουμε παπαρίτσες με νέα sockets ή/και υποχρεωτική αγορά νέων μητρικών γιατί έτσι τους καύλωσε.</blockquote><br><br>Ούτε μια στο εκατομμύριο δε πρόκειται να κρατήσει ίδιο socket/chipset. Άσε που τους περίφημους mainstream εξαπύρηνους τους βλέπω για H2 2018 το νωρίτερο, όχι ένα αλλά δύο socket προλαβαίνει να αλλάξει μέχρι τότε. <br><br>Το μόνο που δε μου αρέσει στους R5/R3, είναι πως οι χρονισμοί παραμένουν στα επίπεδα των R7 - οι οποίοι όμως έχουν πυρήνες να φαν και οι κότες και είναι λογικό το ~4.2 ταβάνι. Οι Ryzen 4c/8t θα είναι σίγουρα φθηνοί, αλλά σε επίπεδο επιδόσεων δε βλέπω να τα πηγαίνουν πολύ καλά απέναντι σε έναν 7700Κ με τα ρολόγια στο θεό.<br></blockquote><br><br>O συνδυασμός HDL με τη λιθογραφική samsung 14FF έχει τα 4.2 ταβάνι οπως λες. Πιστεύω πως μολις ωριμάσει λιγο η 14άρα η ΑΜD θα ρίξει στην αγορα τον 1900Χ με βάση στα 3.8 με ταβάνι τα 4.3 μάλλον απέναντι στον SL-Extreme μέχρι να βγει ο Ζεν 2. Από την άλλη περιμένω κάπου στα χριστούγεννα τον εξάρη coffe lake, ο οποίος όμως χρησιμοποιεί και πάλι τον πυρήνα SL- χιλιες φορές 1700 με 16 νήματα στα 350 ευρώ αντί για 6/12 skylake στα 400. Χωρια που το ΑΜ4 θα δει τουλάχιστον 2 CPU ακόμα...
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,490
Kuivamaa τι είναι το HDL; Επίσης σε ZEN+ υπάρχει περίπτωση να δούμε υψηλότερα ρολόγια;<br><br>EDIT : <br><br>https://www.youtube.com/watch?v=8-mMBbWHrwM
 

erevos

Blackguard
Joined
Jul 19, 2014
Messages
1,324
Περιληπτικά τι λέει ο ποιητής; Δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να δω βίντεο, ειδικά του τέταρτου.<br><br>Πάντως κάτι που σκεφτόμουν χθες: Βλέπουμε ότι σε πολλά από αυτά τα low res benchmarks να μην χτυπάει η GPU 100%, όμως ομοίως ούτε η CPU. Άρα φτάνουμε σε όριο της μηχανής του παιχνιδιού (software bottlenecked?). Μήπως θα έπρεπε σε αυτές τις περιπτώσεις να γίνεται αναγωγή στο 100%; Αν πχ η μία CPU πιάνει μέσο όρο σε κάποιο game τα 200fps και η άλλη τα 170, πολλοί θα πουν ότι η πρώτη είναι καλύτερη για gaming. Όμως αν αυτή έχει average load 90% και η άλλη 60%, με αναγωγή στο 100% έχουμε 222fps και 283fps αντίστοιχα. Ναι, ξέρω ότι δεν είναι ρεαλιστικά σενάρια αυτά, όμως ούτε το να τεστάρεις σε 720p και low settings.
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,490
Περιληπτικά, λέει ότι οι RYZEN αν και πίσω από τους Intel στο gaming, είναι αρκετά καλοί και ότι δεν αξίζουν το θάψιμο που τρώνε.<br><br>Και ότι οι φάπες που ρίχνουν στους Intel σε production αξιολογήσεις είναι περισσότερες από τις φάπες που ρίχνουν οι Intel στους AMD στα παιχνίδια.
 

kuivamaa

Death Knight
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,207
<blockquote><br>Kuivamaa τι είναι το HDL; Επίσης σε ZEN+ υπάρχει περίπτωση να δούμε υψηλότερα ρολόγια;<br><br><br></blockquote><br><br>High Density Libraries, ουσιαστικά επιτρέπουν σε μεγάλη πυκνότητα τρανζίστορ, δίνουν υψηλή απόδοση-ενεργειακή αποδοτικότητα αλλά περιορίζουν το άνω ακρο της συχνότητας λειτουργίας.
 

shredder

Death Knight
Joined
Sep 17, 2013
Messages
4,419
Moυ ξαναεστειλαν τωρα email απο το eshop και μου ειπαν οτι και η μνημη εχει ελλειψη λογω υψηλης ζητησης και μου προτειναν να παρω την http://www.e-shop.gr/ram-gskill-f4-3200c15d-16gvk-16gb-2x8gb-ddr4-3200mhz-ripjaws-v-dual-channel-kit-p-PER.558588<br>Να την παρω? Μα καλα ολοι κανουν τωρα αναβαθμιση?
 

Dim Gian Bot

Death Knight
Sign me up! Approval of the Admiral Born Leader PCMaster Veteran
Joined
Apr 2, 2016
Messages
3,987
Μήπως είναι spam;  <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
<blockquote><br>Να την παρω? <br></blockquote><br><br>οχι. να τους στειλεις κι εσυ ενα μειλ να τους πεις να πανε να αναπαραχθούν.<br>δε λεω οτι δεν ειναι καλες οι μνημες που σου προτεινουν, απλα αυτο το στυλακι εχει παραγινει. που αφηνουν στα ονλαιν σαιτς καποιες καλες προσφορες εν γνωσει τους οτι δεν εχουν αποθεμα και μετα "προτεινουν"  κατι αλλο... <br>ουτε πλαισιο βεβαια προτεινω. <br>ψαξου βρε σρεντερ στο σκρουτζ κατι θα βρεις.<br>
 

erevos

Blackguard
Joined
Jul 19, 2014
Messages
1,324
Ενδιαφέρον άρθρο:<br>http://www.legitreviews.com/ddr4-memory-scaling-amd-am4-platform-best-memory-kit-amd-ryzen-cpus_192259
 
Top Bottom