To Geforce Experience δεν είναι άσχημο, αν και η προσωπική μου εμπειρία είναι ακριβώς η αντίθετη: Οι ρυθμίσεις που προτείνει (στα πολύ απαιτητικά παιχνίδια, πχ Tomb Raider) είναι συχνά πιο χαμηλές από αυτές που προτιμώ εγώ.
Από όσο μπορώ να κρίνω, αυτό γίνεται επειδή το σκεπτικό είναι να δίνουν 60fps σταθερά με όποια πιθανή παραχώρηση χρειάζεται για αυτό, ενώ εμένα δε με πειράζει να πέσω στα 50fps ή και 40fps για να έχω τα πάντα στο full, ανάλογα πάντα και το παιχνίδι.
Επίσης, δε ξέρω κατά πόσο το Geforce Experience μπορεί να λάβει υπόψη του τη συνολική σύνθεση του συστήματος, ή απλά βλέπει πχ Geforce TITAN και τα βάζει όλα στο τέρμα, ακόμη κι αν κάποιος σαλεμένος την έχει κουμπώσει σε κάναν μονοπύρηνο Athlon 64 με 1GB Ram.